X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczku jak ta koleżanka? Wzięła już antybiotyk?Zapytasz się jej proszę co ma brać?

• _Hope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja też bardzo nie lubię jak zmieniają mi termin wizyt. Dobrze, że to tylko 3 dni.

Matleena, super, że wszystko u Was w porządku i jaki spory dzidziuś 🥰

Morelka, drugi trymestr zaczyna się w 14+0 tak jak piszą dziewczyny. 😉 Mam nadzieję, że szybko pokonasz tą ureaplasmę i wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki 🙏✊🍀

Natash, gratuluję zdrowego synka. 💙 Super, że już znacie płeć 🥰

Dzella, pobyt w szpitalu niestety nie należy do przyjemności 😔 mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu i zdrowia. ✊🍀

Emilka, może uda się pogodzić pożegnanie szefowej i badanie.

Kasiastaraczka wrote:
    Hope wspaniałe wieści, gratulacje ❤️
    Ale będą święta, niczym w Betlejem 😁
    Madeline wrote:
    Hope - jaki zaciszny termin porodu ☺️ gratulacje, że wszystko dobrze!
    e_mil_ka wrote:
    Super że wszystko dobrze. Ale będziemy miały piękne święta:)

Dziękuję. ❤
    Termin porodu to dzień urodzin mojego męża 🥰 u nas ze względu na CC maluszek pojawi się troszkę wcześniej. To będą magiczne święta. 🎁💖
    Kolejną wizytę mam 10.07. Przed wizytą mam zrobić morfologię, mocz, posiew moczu i tsh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 07:13

Madeline lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Xoxo92 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to moja druga ciąża, dziś mam 12+6 dni i dziś w nocy poczułam czkawkę u bobaska. Wiem jak to wyglada z pierwszej ciąży, natomiast zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Czytałam właśnie ze czkawka może pojawić się ok.2 trymestru. Ruchów samych w sobie wydaje mi się że jeszcze nie czuje. Brzuch od tej czkawki drżał mi przez pare sekund, czy może któraś też już tego doświadczyła ? Albo czuje któraś już ruchy ?

• Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronach przeważa podział, że na 13+6 kończy się I trymestr.

Ja nie czuje żadnych ruchów. :)

preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że od jakiś 3-4 dni czuje takie lekkie ukłucia jakby nw dziubanie 😅 nie mam pojęcia czy to są już ruchy ale jak leżę na lewym boku zwłaszcza i odpoczywam ,podotykam palcami w miejscu gdzie czuje ze mam macice to czuje właśnie taki jakby odzew z drugiej strony 😅 wczoraj się żaliłam do męża że przez cały dzień nic nie czułam ale wieczorem na szczęście znowu jak się położyłam to czułam takie uklucia szpileczka więc być może to dzidzia 😆😆

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę tak jak piszecie,że 14+0 to 2 trymestr.
    Wiem jedno,że 12 tydzień (11+0) jest końcem organogenezy,więc ten etap wychodzi że mam za sobą. Zapytam się ginekologa,dlaczego on uznaje za 2 dni,że kończę 1 trymestr. On mnie przestanie lubić,ale to jego problem 🤭

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zupełnie nie czuję jeszcze ruchów, ale też się ich w ogóle nie spodziewam, bo to pierwsza ciąża i jest jeszcze wcześnie ☺️

Moje aplikacje pokazywały II trymestr od 13+0, ale lekarz powiedział, że to wciąż I trymestr i skończy się w 13+6 ☺️

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xoxo92 wrote:
    Hej to moja druga ciąża, dziś mam 12+6 dni i dziś w nocy poczułam czkawkę u bobaska. Wiem jak to wyglada z pierwszej ciąży, natomiast zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Czytałam właśnie ze czkawka może pojawić się ok.2 trymestru. Ruchów samych w sobie wydaje mi się że jeszcze nie czuje. Brzuch od tej czkawki drżał mi przez pare sekund, czy może któraś też już tego doświadczyła ? Albo czuje któraś już ruchy ?
    Myślę, że możesz coś już czuć

Wpisać Cię na pierwszą stronę?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Też tak myślę tak jak piszecie,że 14+0 to 2 trymestr.
    Wiem jedno,że 12 tydzień (11+0) jest końcem organogenezy,więc ten etap wychodzi że mam za sobą. Zapytam się ginekologa,dlaczego on uznaje za 2 dni,że kończę 1 trymestr. On mnie przestanie lubić,ale to jego problem 🤭
    Ha ha lepiej zapytać o 3 razy za dużo niż 1 za mało 🙃

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyna pozytywna wiadomość to biocenoza ładnie wyszła.

https://naforum.zapodaj.net/7432bcd6f23f.jpg.html

Tylko nie wiem co to te nabłonki że aż 5-30wpw jest.
    Niestety mogę się przez chwilę cieszyć prawidłową florą pochwy,bo przez antybiotyk zostanie ona zachwiana 😔 Będę musiała ginekologa poprosić o probiotyk,żeby przywrócić florę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 09:32

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jaki Ty masz detektor? Mój kupił Jumper JPD-100E.
    Mam nadzieję,że dam radę znaleźć tętno

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pożyczony od koleżanki taki najprostszy. AngelSounds Jupiter. Tylko słychać, nie pokazuje wartości tętna

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam pożyczony od koleżanki taki najprostszy. AngelSounds Jupiter. Tylko słychać, nie pokazuje wartości tętna

Nie ma problemu ze znalezieniem? Nie trzeszczy?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę trzeszczy przy przesuwaniu. Ale jak znajdzie czysty dźwięk to słychać. Czasem jelita przeszkadzają bo bulgoczą 🤣

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś wychodzę ze szpitala, była pani dermatolog okazało się ze pokrzywka może być ciążowa ale nie może się nasilać bo to niebezpieczne i kazała stosować dietę żadnych leków typu zyrtec gdzie moja gin mowila ze można go stosować tez nienawidzę gdzie każdy ma różne zdania ona tylko dieta i tyle, chcą mi przepisać czopki przeciwwymiotne,i powiedzieli ze więcej nie mogą zrobić, bardzo się boje jak to wyjdzie dziś zaczynam 12 tydzien według miesiączki a ciąża niby troszke młodsza wiec ogólnie to jest 11/12 tyg, bardzo się boje modlę się ze jak będzie ten 2 trymestr to żeby wszystko co złe odeszło ale nie wiem czy tak będzie a te męczenie się jest okropne :(((

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Alex, ja też bardzo nie lubię jak zmieniają mi termin wizyt. Dobrze, że to tylko 3 dni.

Matleena, super, że wszystko u Was w porządku i jaki spory dzidziuś 🥰

Morelka, drugi trymestr zaczyna się w 14+0 tak jak piszą dziewczyny. 😉 Mam nadzieję, że szybko pokonasz tą ureaplasmę i wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki 🙏✊🍀

Natash, gratuluję zdrowego synka. 💙 Super, że już znacie płeć 🥰

Dzella, pobyt w szpitalu niestety nie należy do przyjemności 😔 mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu i zdrowia. ✊🍀

Emilka, może uda się pogodzić pożegnanie szefowej i badanie.

Dziękuję. ❤
    Termin porodu to dzień urodzin mojego męża 🥰 u nas ze względu na CC maluszek pojawi się troszkę wcześniej. To będą magiczne święta. 🎁💖
    Kolejną wizytę mam 10.07. Przed wizytą mam zrobić morfologię, mocz, posiew moczu i tsh.

U mnie też CC ;)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ech😥 nie masz możliwości wyjść na badanie z pracy i wrócić?
    Niestety nie bo a badanie muszę dojechać 80 km. Akademia zaczyna się o 10.30 a ja ma badanie o tej samej godzinie.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ruchów nie czuje. W pierwszej ciąży czułam w 16 tygodniu ciąży. U mnie to nie było zdane ukłucie szpileczka tylko poprostu stuknięcia delikatne.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości - czy jecie bób? Pamiętam, że jeszcze jakieś 7 lat temu, jak moja siostra była w ciąży (nie miała cukrzycy) lekarka mówiła jej, że nie powinna jeść. W internecie w sumie przeważają wpisy, że można, o ile nie ma się cukrzycy ciążowej i problemów z trawieniem. Nie pytałam o to mojego lekarza ☺️

Pierwszy raz w tym roku jadłam 2 dni temu, ale bardzo niedużą porcję, jakieś 250 g. Dziś mam zamiar bardziej zaszaleć haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 12:59

preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal, nie załamuj mnie, ja uwielbiam bób 🤣
    Ja ruchów też jeszcze nie czuje. W poprzedniej ciąży też nie zdążyłam poczuć, ale w sumie był jeszcze czas. Grzecznie czekam, ważne że jak sprawdzam codziennie to serducho bije ♥️

Nattttal lubi tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj