X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczku jak ta koleżanka? Wzięła już antybiotyk?Zapytasz się jej proszę co ma brać?

• _Hope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja też bardzo nie lubię jak zmieniają mi termin wizyt. Dobrze, że to tylko 3 dni.

Matleena, super, że wszystko u Was w porządku i jaki spory dzidziuś 🥰

Morelka, drugi trymestr zaczyna się w 14+0 tak jak piszą dziewczyny. 😉 Mam nadzieję, że szybko pokonasz tą ureaplasmę i wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki 🙏✊🍀

Natash, gratuluję zdrowego synka. 💙 Super, że już znacie płeć 🥰

Dzella, pobyt w szpitalu niestety nie należy do przyjemności 😔 mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu i zdrowia. ✊🍀

Emilka, może uda się pogodzić pożegnanie szefowej i badanie.

Kasiastaraczka wrote:
    Hope wspaniałe wieści, gratulacje ❤️
    Ale będą święta, niczym w Betlejem 😁
    Madeline wrote:
    Hope - jaki zaciszny termin porodu ☺️ gratulacje, że wszystko dobrze!
    e_mil_ka wrote:
    Super że wszystko dobrze. Ale będziemy miały piękne święta:)

Dziękuję. ❤
    Termin porodu to dzień urodzin mojego męża 🥰 u nas ze względu na CC maluszek pojawi się troszkę wcześniej. To będą magiczne święta. 🎁💖
    Kolejną wizytę mam 10.07. Przed wizytą mam zrobić morfologię, mocz, posiew moczu i tsh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 07:13

Madeline lubi tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🤍

preg.png
  • Xoxo92 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to moja druga ciąża, dziś mam 12+6 dni i dziś w nocy poczułam czkawkę u bobaska. Wiem jak to wyglada z pierwszej ciąży, natomiast zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Czytałam właśnie ze czkawka może pojawić się ok.2 trymestru. Ruchów samych w sobie wydaje mi się że jeszcze nie czuje. Brzuch od tej czkawki drżał mi przez pare sekund, czy może któraś też już tego doświadczyła ? Albo czuje któraś już ruchy ?

• Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronach przeważa podział, że na 13+6 kończy się I trymestr.

Ja nie czuje żadnych ruchów. :)

preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że od jakiś 3-4 dni czuje takie lekkie ukłucia jakby nw dziubanie 😅 nie mam pojęcia czy to są już ruchy ale jak leżę na lewym boku zwłaszcza i odpoczywam ,podotykam palcami w miejscu gdzie czuje ze mam macice to czuje właśnie taki jakby odzew z drugiej strony 😅 wczoraj się żaliłam do męża że przez cały dzień nic nie czułam ale wieczorem na szczęście znowu jak się położyłam to czułam takie uklucia szpileczka więc być może to dzidzia 😆😆

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę tak jak piszecie,że 14+0 to 2 trymestr.
    Wiem jedno,że 12 tydzień (11+0) jest końcem organogenezy,więc ten etap wychodzi że mam za sobą. Zapytam się ginekologa,dlaczego on uznaje za 2 dni,że kończę 1 trymestr. On mnie przestanie lubić,ale to jego problem 🤭

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zupełnie nie czuję jeszcze ruchów, ale też się ich w ogóle nie spodziewam, bo to pierwsza ciąża i jest jeszcze wcześnie ☺️

Moje aplikacje pokazywały II trymestr od 13+0, ale lekarz powiedział, że to wciąż I trymestr i skończy się w 13+6 ☺️

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xoxo92 wrote:
    Hej to moja druga ciąża, dziś mam 12+6 dni i dziś w nocy poczułam czkawkę u bobaska. Wiem jak to wyglada z pierwszej ciąży, natomiast zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Czytałam właśnie ze czkawka może pojawić się ok.2 trymestru. Ruchów samych w sobie wydaje mi się że jeszcze nie czuje. Brzuch od tej czkawki drżał mi przez pare sekund, czy może któraś też już tego doświadczyła ? Albo czuje któraś już ruchy ?
    Myślę, że możesz coś już czuć

Wpisać Cię na pierwszą stronę?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Też tak myślę tak jak piszecie,że 14+0 to 2 trymestr.
    Wiem jedno,że 12 tydzień (11+0) jest końcem organogenezy,więc ten etap wychodzi że mam za sobą. Zapytam się ginekologa,dlaczego on uznaje za 2 dni,że kończę 1 trymestr. On mnie przestanie lubić,ale to jego problem 🤭
    Ha ha lepiej zapytać o 3 razy za dużo niż 1 za mało 🙃

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyna pozytywna wiadomość to biocenoza ładnie wyszła.

https://naforum.zapodaj.net/7432bcd6f23f.jpg.html

Tylko nie wiem co to te nabłonki że aż 5-30wpw jest.
    Niestety mogę się przez chwilę cieszyć prawidłową florą pochwy,bo przez antybiotyk zostanie ona zachwiana 😔 Będę musiała ginekologa poprosić o probiotyk,żeby przywrócić florę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 09:32

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jaki Ty masz detektor? Mój kupił Jumper JPD-100E.
    Mam nadzieję,że dam radę znaleźć tętno

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pożyczony od koleżanki taki najprostszy. AngelSounds Jupiter. Tylko słychać, nie pokazuje wartości tętna

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam pożyczony od koleżanki taki najprostszy. AngelSounds Jupiter. Tylko słychać, nie pokazuje wartości tętna

Nie ma problemu ze znalezieniem? Nie trzeszczy?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę trzeszczy przy przesuwaniu. Ale jak znajdzie czysty dźwięk to słychać. Czasem jelita przeszkadzają bo bulgoczą 🤣

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś wychodzę ze szpitala, była pani dermatolog okazało się ze pokrzywka może być ciążowa ale nie może się nasilać bo to niebezpieczne i kazała stosować dietę żadnych leków typu zyrtec gdzie moja gin mowila ze można go stosować tez nienawidzę gdzie każdy ma różne zdania ona tylko dieta i tyle, chcą mi przepisać czopki przeciwwymiotne,i powiedzieli ze więcej nie mogą zrobić, bardzo się boje jak to wyjdzie dziś zaczynam 12 tydzien według miesiączki a ciąża niby troszke młodsza wiec ogólnie to jest 11/12 tyg, bardzo się boje modlę się ze jak będzie ten 2 trymestr to żeby wszystko co złe odeszło ale nie wiem czy tak będzie a te męczenie się jest okropne :(((

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Alex, ja też bardzo nie lubię jak zmieniają mi termin wizyt. Dobrze, że to tylko 3 dni.

Matleena, super, że wszystko u Was w porządku i jaki spory dzidziuś 🥰

Morelka, drugi trymestr zaczyna się w 14+0 tak jak piszą dziewczyny. 😉 Mam nadzieję, że szybko pokonasz tą ureaplasmę i wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki 🙏✊🍀

Natash, gratuluję zdrowego synka. 💙 Super, że już znacie płeć 🥰

Dzella, pobyt w szpitalu niestety nie należy do przyjemności 😔 mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu i zdrowia. ✊🍀

Emilka, może uda się pogodzić pożegnanie szefowej i badanie.

Dziękuję. ❤
    Termin porodu to dzień urodzin mojego męża 🥰 u nas ze względu na CC maluszek pojawi się troszkę wcześniej. To będą magiczne święta. 🎁💖
    Kolejną wizytę mam 10.07. Przed wizytą mam zrobić morfologię, mocz, posiew moczu i tsh.

U mnie też CC ;)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ech😥 nie masz możliwości wyjść na badanie z pracy i wrócić?
    Niestety nie bo a badanie muszę dojechać 80 km. Akademia zaczyna się o 10.30 a ja ma badanie o tej samej godzinie.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ruchów nie czuje. W pierwszej ciąży czułam w 16 tygodniu ciąży. U mnie to nie było zdane ukłucie szpileczka tylko poprostu stuknięcia delikatne.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości - czy jecie bób? Pamiętam, że jeszcze jakieś 7 lat temu, jak moja siostra była w ciąży (nie miała cukrzycy) lekarka mówiła jej, że nie powinna jeść. W internecie w sumie przeważają wpisy, że można, o ile nie ma się cukrzycy ciążowej i problemów z trawieniem. Nie pytałam o to mojego lekarza ☺️

Pierwszy raz w tym roku jadłam 2 dni temu, ale bardzo niedużą porcję, jakieś 250 g. Dziś mam zamiar bardziej zaszaleć haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 12:59

preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal, nie załamuj mnie, ja uwielbiam bób 🤣
    Ja ruchów też jeszcze nie czuje. W poprzedniej ciąży też nie zdążyłam poczuć, ale w sumie był jeszcze czas. Grzecznie czekam, ważne że jak sprawdzam codziennie to serducho bije ♥️

Nattttal lubi tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ