Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex, ja też bardzo nie lubię jak zmieniają mi termin wizyt. Dobrze, że to tylko 3 dni.
Matleena, super, że wszystko u Was w porządku i jaki spory dzidziuś 🥰
Morelka, drugi trymestr zaczyna się w 14+0 tak jak piszą dziewczyny. 😉 Mam nadzieję, że szybko pokonasz tą ureaplasmę i wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki 🙏✊🍀
Natash, gratuluję zdrowego synka. 💙 Super, że już znacie płeć 🥰
Dzella, pobyt w szpitalu niestety nie należy do przyjemności 😔 mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu i zdrowia. ✊🍀
Emilka, może uda się pogodzić pożegnanie szefowej i badanie.
Kasiastaraczka wrote:Hope wspaniałe wieści, gratulacje ❤️
Ale będą święta, niczym w Betlejem 😁Madeline wrote:Hope - jaki zaciszny termin porodu ☺️ gratulacje, że wszystko dobrze!e_mil_ka wrote:Super że wszystko dobrze. Ale będziemy miały piękne święta:)
Dziękuję. ❤
Termin porodu to dzień urodzin mojego męża 🥰 u nas ze względu na CC maluszek pojawi się troszkę wcześniej. To będą magiczne święta. 🎁💖
Kolejną wizytę mam 10.07. Przed wizytą mam zrobić morfologię, mocz, posiew moczu i tsh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 07:13
Madeline lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Hej to moja druga ciąża, dziś mam 12+6 dni i dziś w nocy poczułam czkawkę u bobaska. Wiem jak to wyglada z pierwszej ciąży, natomiast zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Czytałam właśnie ze czkawka może pojawić się ok.2 trymestru. Ruchów samych w sobie wydaje mi się że jeszcze nie czuje. Brzuch od tej czkawki drżał mi przez pare sekund, czy może któraś też już tego doświadczyła ? Albo czuje któraś już ruchy ?
-
Ja mam wrażenie że od jakiś 3-4 dni czuje takie lekkie ukłucia jakby nw dziubanie 😅 nie mam pojęcia czy to są już ruchy ale jak leżę na lewym boku zwłaszcza i odpoczywam ,podotykam palcami w miejscu gdzie czuje ze mam macice to czuje właśnie taki jakby odzew z drugiej strony 😅 wczoraj się żaliłam do męża że przez cały dzień nic nie czułam ale wieczorem na szczęście znowu jak się położyłam to czułam takie uklucia szpileczka więc być może to dzidzia 😆😆
-
Też tak myślę tak jak piszecie,że 14+0 to 2 trymestr.
Wiem jedno,że 12 tydzień (11+0) jest końcem organogenezy,więc ten etap wychodzi że mam za sobą. Zapytam się ginekologa,dlaczego on uznaje za 2 dni,że kończę 1 trymestr. On mnie przestanie lubić,ale to jego problem 🤭Madeline lubi tę wiadomość
-
Ja też zupełnie nie czuję jeszcze ruchów, ale też się ich w ogóle nie spodziewam, bo to pierwsza ciąża i jest jeszcze wcześnie ☺️
Moje aplikacje pokazywały II trymestr od 13+0, ale lekarz powiedział, że to wciąż I trymestr i skończy się w 13+6 ☺️ -
Xoxo92 wrote:Hej to moja druga ciąża, dziś mam 12+6 dni i dziś w nocy poczułam czkawkę u bobaska. Wiem jak to wyglada z pierwszej ciąży, natomiast zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Czytałam właśnie ze czkawka może pojawić się ok.2 trymestru. Ruchów samych w sobie wydaje mi się że jeszcze nie czuje. Brzuch od tej czkawki drżał mi przez pare sekund, czy może któraś też już tego doświadczyła ? Albo czuje któraś już ruchy ?
Wpisać Cię na pierwszą stronę?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Też tak myślę tak jak piszecie,że 14+0 to 2 trymestr.
Wiem jedno,że 12 tydzień (11+0) jest końcem organogenezy,więc ten etap wychodzi że mam za sobą. Zapytam się ginekologa,dlaczego on uznaje za 2 dni,że kończę 1 trymestr. On mnie przestanie lubić,ale to jego problem 🤭
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jedyna pozytywna wiadomość to biocenoza ładnie wyszła.
https://naforum.zapodaj.net/7432bcd6f23f.jpg.html
Tylko nie wiem co to te nabłonki że aż 5-30wpw jest.
Niestety mogę się przez chwilę cieszyć prawidłową florą pochwy,bo przez antybiotyk zostanie ona zachwiana 😔 Będę musiała ginekologa poprosić o probiotyk,żeby przywrócić floręWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 09:32
-
Hej dziewczyny, ja dziś wychodzę ze szpitala, była pani dermatolog okazało się ze pokrzywka może być ciążowa ale nie może się nasilać bo to niebezpieczne i kazała stosować dietę żadnych leków typu zyrtec gdzie moja gin mowila ze można go stosować tez nienawidzę gdzie każdy ma różne zdania ona tylko dieta i tyle, chcą mi przepisać czopki przeciwwymiotne,i powiedzieli ze więcej nie mogą zrobić, bardzo się boje jak to wyjdzie dziś zaczynam 12 tydzien według miesiączki a ciąża niby troszke młodsza wiec ogólnie to jest 11/12 tyg, bardzo się boje modlę się ze jak będzie ten 2 trymestr to żeby wszystko co złe odeszło ale nie wiem czy tak będzie a te męczenie się jest okropne ((
-
_Hope wrote:Alex, ja też bardzo nie lubię jak zmieniają mi termin wizyt. Dobrze, że to tylko 3 dni.
Matleena, super, że wszystko u Was w porządku i jaki spory dzidziuś 🥰
Morelka, drugi trymestr zaczyna się w 14+0 tak jak piszą dziewczyny. 😉 Mam nadzieję, że szybko pokonasz tą ureaplasmę i wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki 🙏✊🍀
Natash, gratuluję zdrowego synka. 💙 Super, że już znacie płeć 🥰
Dzella, pobyt w szpitalu niestety nie należy do przyjemności 😔 mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu i zdrowia. ✊🍀
Emilka, może uda się pogodzić pożegnanie szefowej i badanie.
Dziękuję. ❤
Termin porodu to dzień urodzin mojego męża 🥰 u nas ze względu na CC maluszek pojawi się troszkę wcześniej. To będą magiczne święta. 🎁💖
Kolejną wizytę mam 10.07. Przed wizytą mam zrobić morfologię, mocz, posiew moczu i tsh.
U mnie też CC -
Kasiastaraczka wrote:Ech😥 nie masz możliwości wyjść na badanie z pracy i wrócić?
-
A tak z ciekawości - czy jecie bób? Pamiętam, że jeszcze jakieś 7 lat temu, jak moja siostra była w ciąży (nie miała cukrzycy) lekarka mówiła jej, że nie powinna jeść. W internecie w sumie przeważają wpisy, że można, o ile nie ma się cukrzycy ciążowej i problemów z trawieniem. Nie pytałam o to mojego lekarza ☺️
Pierwszy raz w tym roku jadłam 2 dni temu, ale bardzo niedużą porcję, jakieś 250 g. Dziś mam zamiar bardziej zaszaleć hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 12:59
-
Nattttal, nie załamuj mnie, ja uwielbiam bób 🤣
Ja ruchów też jeszcze nie czuje. W poprzedniej ciąży też nie zdążyłam poczuć, ale w sumie był jeszcze czas. Grzecznie czekam, ważne że jak sprawdzam codziennie to serducho bije ♥️Nattttal lubi tę wiadomość