Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jooozefka to teraz na pewno pójdę drugi raz na betę. Bo myślałam, że tylko raz sprawdzę, żeby oficjalnie potwierdzić ciążę w razie gdyby testy kłamały
Przykro mi z powodu tych strat:(
A ta beta w piątej ciąży powalajaca. Jak wtedy ja dostałaś to już podejrzewałas, że jest coś nie tak? Że za wysoka?Lea
-
Tizzi wrote:Jooozefka to teraz na pewno pójdę drugi raz na betę. Bo myślałam, że tylko raz sprawdzę, żeby oficjalnie potwierdzić ciążę w razie gdyby testy kłamały
Przykro mi z powodu tych strat:(
A ta beta w piątej ciąży powalajaca. Jak wtedy ja dostałaś to już podejrzewałas, że jest coś nie tak? Że za wysoka?
Nie ...beta była tylko mega wysoka ale słabo przyrastała po jakieś pół tysiąca na 3 dni...pęcherzyk był spłaszczony a dzieciątka nie było...nawet nie miałam nasilonych objawów...no może senność, ale żadnych wymiotów...szczerze to do przez 5 tygodni miałam nadzieję, że dzidziol się pojawi i zabije serducho...niestety..w 8 tyg chyba zaśniad już był widoczny na USG w postaci śnieżnej zamieci...i trzeba było ciążę zakończyć...a po zabiegu beta na poziomie 3000 utrzymywała się kilka dni...w sumie to ponad pół roku chyba spadała do wymaganego 0.01 ...
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Mi to obojetnie co bedzie - byle zostalo spokojnie 9 msc w brzuszku.
Ale czuje ze jest chlopak.
A z zasniadem to faktycznie paskudna sprawaFlowwer lubi tę wiadomość
-
Mi tez wsio rybka co jest byle donosic I zdrowe. A blizniaki to juz marzenie:)u mnie dzisiaj w sumie chyba 13dpo u mychy w 12dpo bylo kolo 100beta wiec to generalnie zalezy kiedy owu byla. Ja chyba jeszcze raz pojde za 3 dni choc zobacze co jutro gin powie. I tak co ma byc to bedzie....ja wierze ze wszystkie tu bedziemy I za 9 miesiecy bedziemy sie chwalic zdjeciaami naszych rozowych pachnacych.babelkow:)
Tizzi, magdzia26 lubią tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Mi się marzy mała księżniczka a mężowi synus. Najważniejsze,żeby było zdrowe a jaka będzie płeć to i tak pokochamy tak samo mocno
Mam pytanie. Jaki kwas foliowy bierzecie? Ja na razie łykam zwykły Folik a z witaminami wstrzymam się do pierwszej wizytyLea
-
mycha91 wrote:Mi to obojetnie co bedzie - byle zostalo spokojnie 9 msc w brzuszku.
Ale czuje ze jest chlopak.
A z zasniadem to faktycznie paskudna sprawamycha91 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Sluchajcie moj maz sie dziecka nie wyprze. W dzien mi sie chce spac w nocy bym mogla buszowac...dokladnie tak jak B ^^
-
Dziewczyny wróciłam z badania od lekarza. Tak jak podejrzewałam. Groszek się ukrywa, jest jeszcze za malutki. Doktor zauważył u mnie dwurożną macicę i plamy płynu w macicy. Tyle zrozumiałam. Nie chcę o tym myśleć. Mój kochany Aniołek musi rosnąć i zostać z nami. Dla potwierdzenia mam zrobić betę w czwartek i w poniedziałek. Kolejne badanie usg mam 10.04. Co do leków. Od jutra femibion natal 1, folik i acard.
-
Ale mam bezsenną noc wczoraj o 20 byłam wykończona, do tego okropnie bolała mnie głowa, więc poszłam spać. Obudziłam się o 3 I nie spie...
Naszło mnie pytanie do Was. Na ktora z kolei wizyte zabieracie Waszych mężczyzn? -
Wachciowa wrote:Dziewczyny wróciłam z badania od lekarza. Tak jak podejrzewałam. Groszek się ukrywa, jest jeszcze za malutki. Doktor zauważył u mnie dwurożną macicę i plamy płynu w macicy. Tyle zrozumiałam. Nie chcę o tym myśleć. Mój kochany Aniołek musi rosnąć i zostać z nami. Dla potwierdzenia mam zrobić betę w czwartek i w poniedziałek. Kolejne badanie usg mam 10.04. Co do leków. Od jutra femibion natal 1, folik i acard.
Nie przejmuj się macicą dwurożną. O ile nie masz przegrody to sama dwurożność nie jest bardzo groźna. Czytałam, że zwiększa ryzyko poronienia tylko o 5%.
Już niejeden ginekolog mi mówił, że często kobieta rodzi dziecko i dopiero w czasie porodu dowiaduje się, że ma inną budowę macicy
Więc głowa do góry
A maluszek pewnie jest, tylko trzeba go poszukać, bo może się w którymś rogu ukrywa
Życzę Ci dużo spokoju. Myśl pozytywnie, rozmawiaj ze swoim maluszkiem a zobaczysz jak ładnie urośnieWachciowa lubi tę wiadomość
-
nesairah wrote:Ale mam bezsenną noc wczoraj o 20 byłam wykończona, do tego okropnie bolała mnie głowa, więc poszłam spać. Obudziłam się o 3 I nie spie...
Naszło mnie pytanie do Was. Na ktora z kolei wizyte zabieracie Waszych mężczyzn?
Ja sprobuje juz go dzies wcisnac na stwierdzenie ciazy. Jestesmy blisko i jakos jesli lekarz pozwoli to chcialabym zeby byl -
Wachciowa wrote:Dziewczyny wróciłam z badania od lekarza. Tak jak podejrzewałam. Groszek się ukrywa, jest jeszcze za malutki. Doktor zauważył u mnie dwurożną macicę i plamy płynu w macicy. Tyle zrozumiałam. Nie chcę o tym myśleć. Mój kochany Aniołek musi rosnąć i zostać z nami. Dla potwierdzenia mam zrobić betę w czwartek i w poniedziałek. Kolejne badanie usg mam 10.04. Co do leków. Od jutra femibion natal 1, folik i acard.
Tez mnie pewnie acard czeka od 12.04.Wachciowa lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Angie a jakie okolice jak można wiedzieć? Ja blisko Mragowa/ Mikołajek
Ja Szczytno:-) Mragowo = country ( prawie co roku jezdzilam tam poszalec!)jejku jak tam pięknie! A Mikołajki to już wogole bajka!magdzia26 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Ja wczoraj kupilam femibion I biore, acard tez biore z tego wzgledu ze z cora mialam problem z przeplywami. Ja mam dzisiaj kolo 14 wizyte ciekawe czy cos zobaczy, pewnie nie. A meza zabiore chyba.dopiero na polowkowe bo roznie pracuje, no chyba ze sie wstrzelimy jakos wczesniej. Z pierwsza byl przed polowkowym ale samo polowkowe na facecie robi chyba najwiesze wrazenie, moj siedzial jak trus, nic slowa.nawet nie powiedzial hehe:)milego dnia ! P.s. u mnie cyce coraz bardziej:(
Wachciowa lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
U mnie cycuchy tez bola jak jasny piernik.
Ale dzisiaj samopoczucie duzo lepsze musze jednak chodzic najedzona spac, wtedy lepiej zasnac i wstac mi ^^
Myslicie ze warto juz brac acard czy poczekac na lekarza? Dodam ze jestem raczej size+, moja szwagierka u tego samego lekarza dostala juz na poczatek.