X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak wasze wyniki krwi.ja biorę od 7 tygodni 2 razy dziennie tardyferon fol. A wyniki coraz gorsze. Hematokryt 32 hemoglobina 11.2 i erytrocuty 3.77

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 12:16

ckaidqk3xa4elisy.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nataliamonika - ale dupa mi urosła, nawet tata to zauważył :P tylko czy to kwestia dodatkowych kg tylko czy też już poszerzającej się miednicy ;) Jak on zauważył, to coś musi być na rzeczy :P

Chyba mi bardziej w tej ciąży idzie w dolne partie ciała, tak przynajmniej mama twierdzi, że w pierwszej było bardziej po buzi mi widać ;)

Mnie zawsze idzie w dolne partie niestety, a wolałabym w górne bo łatwiej zakryć :P Wyglądasz bardzo proporcjonalnie i na pewno nie na +13 kg. Ty się martwisz dużym brzuchem, a ja małym, bo boję się, że dziecko nie rośnie. Ciężarnej nie zadowolisz :D

Jacqueline lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śpiworkow na zime, to piękne widzialam w HM. Dodatkowo z karta do 10wrzesnia jest 20%rabatu

Coco55 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    A jaki rozmiar zamawialas? Ja dla synka poprzedniego kupiłam 68 żeby na całą zimę starczyl i się topil w nim. Teraz myślę i 62. W razie czego po bracie będzie większy?
    Ten który mam jest na "0/6 months". Wolę żeby był trochę luźniejszy niż za mały. Ale jak masz już większy, to sensowne jest kupić mniejszy. My będziemy mieć tylko ten jeden.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Co do śpiworkow na zime, to piękne widzialam w HM. Dodatkowo z karta do 10wrzesnia jest 20%rabatu
    Też widziałam w h&m jeden śliczny. Beżowy w gwiazdki. Ale jednak ten w pieski wygrał :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    24t6d dziś, taki brzuch to na porodówkę powinno się mieć. :P podobno dużo wód z tego co lekarz mówił. 13kg na plusie. Jutro wybieram sie na słodkiego drineczka ;)

78345a2050aa451dmed.jpg
    M
    Możemy sobie przybić pionę, u mnie jest identyczny duży wystający brzuch i tak niziutko. Ja naprawdę boję się co będzie dalej. Jest jeden plus takiego brzucha, a mianowicie nie mam ucisku na żołądek i przeponę ;-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Dziewczynki a jak wasze wyniki krwi.ja biorę od 7 tygodni 2 razy dziennie tardyferon fol. A wyniki coraz gorsze. Hematokryt 32 hemoglobina 11.2 i erytrocuty 3.77
    Ja biorę tardyferon fol od 15tygodni i dopiero niedawno wyniki Mi się poprawiły. Ale dodatkowo pije 2xdziennie pokrzywe. A ostatnio funduje sobie smoothie z jarmuzu,szpinkaku, buraka i grejpfruta.
    Pamiętaj, żeby żelazo przyjmować z witC. Ja robię sobie sok pomarańczowy i popijam tabletkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Też widziałam w h&m jeden śliczny. Beżowy w gwiazdki. Ale jednak ten w pieski wygrał :)
    Dokładnie ten sam upatrzyłam. Ale ja mam spiworek i kombinezon. Moje dziecko i tak będzie "modne". Mam tego tyle,ze nie wiem czy zdarzy to wszystko założyć :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka - wiesz co, coś w tym jest, fakt, oddycha mi się dobrze, zgagi nigdy nie miałam i odpukać mam nadzieję nie będzie, raz tylko jak się położyłam do spania to dziecię wepchnęło się jakoś w przeponę czy coś, strasznie duszno mi się wtedy zrobiło. A tak to się po prostu męczę jak chodzę czy siedzę ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Kiepsko dziś spałam, jestem zamulona od rana.

Co do fb to mnie też denerwuje jak niektórzy chwalą się co robią, gdzie są, co jedzą itp. Mam taką znajomą, która chwali się całym swoim życiem. Uważam, że to po prostu niebezpieczne. Rozumiem wrzucenie zdjęcia dziecka żeby oznajmić światu, że się pojawiło na świecie. Ale nie codziennie po kilka takich zdjęć.

Ja mam profil ustawiony na prywatny. Zdjęcia tylko do wglądu znajomych. Zdjęcia wrzucam raczej rzadko, a jak już to raczej pojedyncze i z takich rzeczy jak choćby, że koleżanka w ramach "wieczoru panieńskiego" zrobiła mi piękną sesję zdjęciową. I takie jedno dałam na fb. Bo po co więcej :) Wole na fb udostępnić np. jakąś fajną muzykę, może komuś się też spodoba :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inne zdanie, forum i FB to świat internetu, jesli ktoś mi powie że tutaj jest anonimowy, to chyba nie wiecie co się naprawdę dzieje na świecie, forum i FB są na równi, i nie bądzmy hipokrytkami, jeśli chwalimy się tu sikańcami, to czemu ktoś nie może sie na FB pochwalić, jego życie.
    Ja Was opuszczam na jakiś czas, bo sobie nie daję rady z sobą od kilku dni, macie absolutną rację z dzieckiem, i wiem, albo nie wiem po cholerkę o pisałam.
    Wrócę jak sie wsio uspokoi w mojej osobie.
    Na razie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam śpiworek i kombinezon w 1, nie kupowałam na wyrost, wzięłam na 56. W za duźym może być dziecku za zimno i niewygodnie. Jak wyrośnie to mu kupię identyczny ale rozmiar większy bo z tego co widzę dużo osób je sprzedaje. Są białe lub granatowe.
    http://allegro.pl/h-m-kombinezon-spiworek-zima-chlopiec-56-62-i6945810387.html

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, nie chcę drążyć tego tematu, więc wypowiadam się w tej kwestii ostatni raz, bo widzę, że to temat drażliwy. Co do testów to raczej dziewczynom nie chodziło o anonimowość, a o grupę odbiorców. Tutaj wszystkie jesteśmy zainteresowane tematem ciąży, a na fb? Po co jakiś mój np. kuzyn piąta woda po kisielu, albo kolega z pracy ma widzieć mój test ciążowy. To jest różnica. Ale oczywiście każdy robi jak mu się podoba i jak uważa o i tyle :)

Szczesliwa_mamusia, k878, Opolanka 85, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Alassea Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co sądzicie o takim śpiworku ZAMIAST kombinezonu?

https://www.fabrykawafelkow.pl/spiworek-do-wozka/14211-spiwor-do-fotelika-lodger-mini-bunker-quilt-light-grey-mmelange.html?gclid=Cj0KCQjwub7NBRDJARIsAP7wlT8BJd85Dixpi4yCCyo9c0nyVGJ5Oocy-ciR-_u_skbZQK08q5l57G4aAqj2EALw_wcB

Cena jest zaporowa, ale od jakiegoś czasu na niego choruję...
    Na jednym blogu przeczytałam, że dziewczyna ubiera dziecko normalnie jak do domu, a potem wkłada je w ten śpiworek i niby ma mu być tak ciepło...
    Śliczny jest ale nie jestem do tego przekonana do końca

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nawet pół fotki swojej czy mojej rodziny na fb, nie mam takiej potrzeby. Nie mam pojęcia czy nk jeszcze działa, ale tam miałam swoje profilowe to mi kilku przydupasów, których nawet nie znałam zostawiło komentarze. Żenada. Także stwierdziłam, że nie będę tego robić na fb, bo i po co?

dhpclr4.png
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alassea wrote:

https://www.fabrykawafelkow.pl/spiworek-do-wozka/14211-spiwor-do-fotelika-lodger-mini-bunker-quilt-light-grey-mmelange.html?gclid=Cj0KCQjwub7NBRDJARIsAP7wlT8BJd85Dixpi4yCCyo9c0nyVGJ5Oocy-ciR-_u_skbZQK08q5l57G4aAqj2EALw_wcB

Na jednym blogu przeczytałam, że dziewczyna ubiera dziecko normalnie jak do domu, a potem wkłada je w ten śpiworek i niby ma mu być tak ciepło...

Tutaj go lepiej widać:

http://wronek.pl/spiwor-do-fotelika-mini-bunker-recenzja/

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście cena zaporowa. Ciekawe co on takiego ma, że tyle kosztuje.

Ja ogólnie,to do fotelika, to małego ubiorę albo w kombinezon, albo mu założę kurteczkę, śpiochy, na to spodenki i przykryje kocykiem. Specjalnie pod fotelik nie mam kombinezonu, bo aż tak często nie będę z nim podróżować. A do lekarza założę mu najwyżej kombinezon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 12:52

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alassea wrote:

Za połowę ceny to bym go kupiła bo jest fajny, ale za tą co jest aktualnie to nie. Niby ma służyć dziecku do 12 m-ca, ale zima u nas nie trwa cały rok, takźe trzeba wziąć to po uwagę

dhpclr4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mniej więcej taki śpiworek. Mam tez od koleżanki kombinezonik z rączkami i nóżkami.

Czytałam, że do fotelika lepiej śpiworek, bo nie przypinasz puchatej kurtki, tylko dziecko i dlatego kupiłam. Do wózka też się sprawdzi.

Kupiłam od Babymatex w promocji za 120 zł, nie pamiętam w jakim sklepie: empik albo smyk albo coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 12:55

magdzia26 lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie hipokryzja, tylko zrozumienie ze kazda rzecz, rowniez w necie ma.swoje moejsce. Tu nie chodzi o anonimowosc,.bo po 1. i tak sie widzimy na grupie na fb, po drugie dzielimy sie tutaj spora iloscia faktow prywatnych jak to gdzie mieszkamy, czy pracujemy, ale.o tp ze na tak jak tutaj mamy grupe ciezarowek, gdzie mozemy pisac o ciazy, tak.pewnie gdzies jest forum chorob wenerycznych gdzie mozna pisac o chorobach tak fb jest zwyczajnie niestosownym miejscem na umieszcznie pewnych tresci, chyba ze malej gruoie ludzi jak np rodzina bo i takie ustwienia maja. Tak jak kolezance z pracy nie bedziesz opowiadac o wybuchajacej biegunce tak swojej mamie mozesz. Tyle.

k878, magdzia26 lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ