Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Nataliamonika - ale dupa mi urosła, nawet tata to zauważył
tylko czy to kwestia dodatkowych kg tylko czy też już poszerzającej się miednicy
Jak on zauważył, to coś musi być na rzeczy
Chyba mi bardziej w tej ciąży idzie w dolne partie ciała, tak przynajmniej mama twierdzi, że w pierwszej było bardziej po buzi mi widać
Mnie zawsze idzie w dolne partie niestety, a wolałabym w górne bo łatwiej zakryćWyglądasz bardzo proporcjonalnie i na pewno nie na +13 kg. Ty się martwisz dużym brzuchem, a ja małym, bo boję się, że dziecko nie rośnie. Ciężarnej nie zadowolisz
Jacqueline lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
SSunny' wrote:A jaki rozmiar zamawialas? Ja dla synka poprzedniego kupiłam 68 żeby na całą zimę starczyl i się topil w nim. Teraz myślę i 62. W razie czego po bracie będzie większy?
-
Jacqueline wrote:
Możemy sobie przybić pionę, u mnie jest identyczny duży wystający brzuch i tak niziutko. Ja naprawdę boję się co będzie dalej. Jest jeden plus takiego brzucha, a mianowicie nie mam ucisku na żołądek i przeponę -
nick nieaktualnySSunny' wrote:Dziewczynki a jak wasze wyniki krwi.ja biorę od 7 tygodni 2 razy dziennie tardyferon fol. A wyniki coraz gorsze. Hematokryt 32 hemoglobina 11.2 i erytrocuty 3.77
Pamiętaj, żeby żelazo przyjmować z witC. Ja robię sobie sok pomarańczowy i popijam tabletkę. -
nick nieaktualnyemikey wrote:Też widziałam w h&m jeden śliczny. Beżowy w gwiazdki. Ale jednak ten w pieski wygrał
-
Iruletka - wiesz co, coś w tym jest, fakt, oddycha mi się dobrze, zgagi nigdy nie miałam i odpukać mam nadzieję nie będzie, raz tylko jak się położyłam do spania to dziecię wepchnęło się jakoś w przeponę czy coś, strasznie duszno mi się wtedy zrobiło. A tak to się po prostu męczę jak chodzę czy siedzę12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Kiepsko dziś spałam, jestem zamulona od rana.
Co do fb to mnie też denerwuje jak niektórzy chwalą się co robią, gdzie są, co jedzą itp. Mam taką znajomą, która chwali się całym swoim życiem. Uważam, że to po prostu niebezpieczne. Rozumiem wrzucenie zdjęcia dziecka żeby oznajmić światu, że się pojawiło na świecie. Ale nie codziennie po kilka takich zdjęć.
Ja mam profil ustawiony na prywatny. Zdjęcia tylko do wglądu znajomych. Zdjęcia wrzucam raczej rzadko, a jak już to raczej pojedyncze i z takich rzeczy jak choćby, że koleżanka w ramach "wieczoru panieńskiego" zrobiła mi piękną sesję zdjęciową. I takie jedno dałam na fb. Bo po co więcejWole na fb udostępnić np. jakąś fajną muzykę, może komuś się też spodoba
-
Ja mam inne zdanie, forum i FB to świat internetu, jesli ktoś mi powie że tutaj jest anonimowy, to chyba nie wiecie co się naprawdę dzieje na świecie, forum i FB są na równi, i nie bądzmy hipokrytkami, jeśli chwalimy się tu sikańcami, to czemu ktoś nie może sie na FB pochwalić, jego życie.
Ja Was opuszczam na jakiś czas, bo sobie nie daję rady z sobą od kilku dni, macie absolutną rację z dzieckiem, i wiem, albo nie wiem po cholerkę o pisałam.
Wrócę jak sie wsio uspokoi w mojej osobie.
Na razie. -
Ja kupiłam śpiworek i kombinezon w 1, nie kupowałam na wyrost, wzięłam na 56. W za duźym może być dziecku za zimno i niewygodnie. Jak wyrośnie to mu kupię identyczny ale rozmiar większy bo z tego co widzę dużo osób je sprzedaje. Są białe lub granatowe.
http://allegro.pl/h-m-kombinezon-spiworek-zima-chlopiec-56-62-i6945810387.html -
nick nieaktualnyLady, nie chcę drążyć tego tematu, więc wypowiadam się w tej kwestii ostatni raz, bo widzę, że to temat drażliwy. Co do testów to raczej dziewczynom nie chodziło o anonimowość, a o grupę odbiorców. Tutaj wszystkie jesteśmy zainteresowane tematem ciąży, a na fb? Po co jakiś mój np. kuzyn piąta woda po kisielu, albo kolega z pracy ma widzieć mój test ciążowy. To jest różnica. Ale oczywiście każdy robi jak mu się podoba i jak uważa o i tyle
Szczesliwa_mamusia, k878, Opolanka 85, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a co sądzicie o takim śpiworku ZAMIAST kombinezonu?
https://www.fabrykawafelkow.pl/spiworek-do-wozka/14211-spiwor-do-fotelika-lodger-mini-bunker-quilt-light-grey-mmelange.html?gclid=Cj0KCQjwub7NBRDJARIsAP7wlT8BJd85Dixpi4yCCyo9c0nyVGJ5Oocy-ciR-_u_skbZQK08q5l57G4aAqj2EALw_wcB
Cena jest zaporowa, ale od jakiegoś czasu na niego choruję...
Na jednym blogu przeczytałam, że dziewczyna ubiera dziecko normalnie jak do domu, a potem wkłada je w ten śpiworek i niby ma mu być tak ciepło...
Śliczny jest ale nie jestem do tego przekonana do końcaSynek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Ja nie mam nawet pół fotki swojej czy mojej rodziny na fb, nie mam takiej potrzeby. Nie mam pojęcia czy nk jeszcze działa, ale tam miałam swoje profilowe to mi kilku przydupasów, których nawet nie znałam zostawiło komentarze. Żenada. Także stwierdziłam, że nie będę tego robić na fb, bo i po co?
-
Alassea wrote:Dziewczyny, a co sądzicie o takim śpiworku ZAMIAST kombinezonu?
https://www.fabrykawafelkow.pl/spiworek-do-wozka/14211-spiwor-do-fotelika-lodger-mini-bunker-quilt-light-grey-mmelange.html?gclid=Cj0KCQjwub7NBRDJARIsAP7wlT8BJd85Dixpi4yCCyo9c0nyVGJ5Oocy-ciR-_u_skbZQK08q5l57G4aAqj2EALw_wcB
Na jednym blogu przeczytałam, że dziewczyna ubiera dziecko normalnie jak do domu, a potem wkłada je w ten śpiworek i niby ma mu być tak ciepło...
Śliczny jest ale nie jestem do tego przekonana do końca
Tutaj go lepiej widać:
http://wronek.pl/spiwor-do-fotelika-mini-bunker-recenzja/Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
nick nieaktualnyRzeczywiście cena zaporowa. Ciekawe co on takiego ma, że tyle kosztuje.
Ja ogólnie,to do fotelika, to małego ubiorę albo w kombinezon, albo mu założę kurteczkę, śpiochy, na to spodenki i przykryje kocykiem. Specjalnie pod fotelik nie mam kombinezonu, bo aż tak często nie będę z nim podróżować. A do lekarza założę mu najwyżej kombinezon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 12:52
-
Alassea wrote:Dziewczyny, a co sądzicie o takim śpiworku ZAMIAST kombinezonu?
Śliczny jest ale nie jestem do tego przekonana do końca -
Ja mam mniej więcej taki śpiworek. Mam tez od koleżanki kombinezonik z rączkami i nóżkami.
Czytałam, że do fotelika lepiej śpiworek, bo nie przypinasz puchatej kurtki, tylko dziecko i dlatego kupiłam. Do wózka też się sprawdzi.
Kupiłam od Babymatex w promocji za 120 zł, nie pamiętam w jakim sklepie: empik albo smyk albo coś innego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 12:55
magdzia26 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
To nie hipokryzja, tylko zrozumienie ze kazda rzecz, rowniez w necie ma.swoje moejsce. Tu nie chodzi o anonimowosc,.bo po 1. i tak sie widzimy na grupie na fb, po drugie dzielimy sie tutaj spora iloscia faktow prywatnych jak to gdzie mieszkamy, czy pracujemy, ale.o tp ze na tak jak tutaj mamy grupe ciezarowek, gdzie mozemy pisac o ciazy, tak.pewnie gdzies jest forum chorob wenerycznych gdzie mozna pisac o chorobach tak fb jest zwyczajnie niestosownym miejscem na umieszcznie pewnych tresci, chyba ze malej gruoie ludzi jak np rodzina bo i takie ustwienia maja. Tak jak kolezance z pracy nie bedziesz opowiadac o wybuchajacej biegunce tak swojej mamie mozesz. Tyle.
k878, magdzia26 lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia