X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Koleżanka na fb opublikowała zdjęcie z usg z 6 tygodnia ciąży, z informacją, że zostaną rodzicami, a za 2 tygodnie napisała, że niestety tym razem się nie udało i nie życzy sobie kondolencji... Myślałam, że padnę.

O dżizas, a myślałam, że nie może być już nic gorszego niż zdjęcie swojego auta i domu na profilowym, ale chyba testy i usg wygrywają :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 10:55

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Koleżanka na fb opublikowała zdjęcie z usg z 6 tygodnia ciąży, z informacją, że zostaną rodzicami, a za 2 tygodnie napisała, że niestety tym razem się nie udało i nie życzy sobie kondolencji... Myślałam, że padnę.

My pierwszą ciążą pochwaliliśmy się szybko - coś koło 8 tygodnia (oczywiście nie na facebooku :D). Powiedzieliśmy rodzicom, znajomym, w pracy... niestety szybko okazało się, że się nie udało. Od rodziców mieliśmy wsparcie, w pracy też. Znajomi nawet nie wypytywali o szczegóły, więc nie musiliśmy za dużo tłumaczyć światu. Za 4 miesiące kolejna ciąża - tym razem ciężko było utrzymać to w tajemnicy do prenatalnych, część osób podejrzewała już wcześniej, ale oficjalnie pochwaliliśmy się w 13 tygodniu, w pracy powiedziałam chyba w 16, a i tak miałam obawy, że jeszcze to takie niepewne.

Tak czy inaczej zdjęcia testów i usg na facebooku to nie w moim stylu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 10:57

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my chyba obilismy rekord. o ciazy pierwsze powiedzialam w pracy w 12 tyg tylko dlatego ze przyslugiwaly mi platne wyjscia do lekarza. rodzinie powiedzielismy w 15 tyg ciazy.

• k878 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybieram inhalator. Masakra!
    spodobał mi się Diagnostic econstellation, ale nie mają maseczek dla niemowląt :(

o taki:
    http://diagnosis.pl/produkty/inhalator-kompresorowy-diagnostic-econstellation

może któraś z doświadczonych mam ma taki i wie czy jakieś maseczki do niego pasują?

on jest w dobrej cenie jak na swoje parametry, m.in. ma regulację wielkości cząstek i jest dość cichy, czym się wyróżnia;

a może ktoś ma jakiś inny fajny i może podpowiedzieć markę?

PS u mnie w pracy też wiedzieli pierwsi, bo 4+3 poszłam na L4, ale wiedzieli i o poprzedniej, straconej, bo też byłam na L4. Jak zniknęłam tak nie wracam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:04

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie pomyślałabym o wstawianiu zdjęć testu ciążowego czy tych pierwszych usg pęcherzyka jeszcze, nawet nie będąc po przejściach. Po prostu nie rozumiem i już. Całe szczęście w moich znajomych na fb nikt tak nie robi ;)

O ciąży ani o pierwszej czy o kolejnych nic nie mówiliśmy rodzinie, znaczy teściowie czy rodzice szybko zawsze wiedzieli, a reszta dowiadywała się przy rodzinnych spotkaniach jak już było widać ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Polubilam chcialam cytowac.
    Oczywiscie jej pogratulowalam ale nie na forum na fb no sorki ale posikanego testu jej gratulowac nie bede...ciesze sie razem z nia ale nienpopieram eksybicjonizmu na fb. Wszystko z glowa. Wiadomo ze moze sie stac na kazdym etapie ale ona ledwo z wc wyszla z testem i od razu na fb ;) prosze Cie.

cieszy się, ona się tak cieszy, każdy z nas jest inny :) dlatego rozumiem Cię, że moze Cię coś takiego denerwować, ale zrozum chociaż troszkę i tą kobietę, ona się cieszy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Amus uważaj. Lady też ma zdjęcie testu na fejsie ;)

a mam nie zaprzeczam, ja się cieszyłam i będę się cieszyć :) tylko tak jak mówię ;P ja znam różne przypadki, dlatego wolałam najpierw potwierdzić test betą :P bo nie raz słyszałam że test pozytyw a beta negatw :P a jak się potwerdziło i tu i tu :P no to nic mnie nie trzymało, by wszystkim powiedzieć, a co :)

aga1402 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a swoją drogą :P skąd wiesz, nie mam Cię w znajomych i z tego co wiem to chyba nie widzą takie osoby zdjęć innych.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    O dżizas, a myślałam, że nie może być już nic gorszego niż zdjęcie swojego auta i domu na profilowym, ale chyba testy i usg wygrywają :D
    A co powiesz no zdjecie ramking do zdjec stojacej no nocnej szafce, ze zdjeciem plodu w 12 tyg? Moja koleżankarakie wstawiła. Pomijam wstawianie zdjęć płodu no fejsa, ale kto wsadza usg w ramki do zdjęć?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Propo testow ciazowych publikowanych na facebooku, to dla mnie na tyle imtymna sprawa, ze nigdy bym czegos takiego nie opublikowala. Poza tym tez jestem zdania, ze w pierwsxych tygodniach wszystko sie moze zdarzyc. Potem co... oficjalne tlumaczenie dla wszystich, ze juz dziecka nie bedzie?

Szczesciary, ktory problem utraconych ciaz niedotycza... Ja pierwsza stracilam, a druga byla biochemiczna, dlatego uwazam, ze nie ma co sie spieszyc z dzieleniem takimi nowinami ze wzgledu na wlasne doświadczenia.[/QUOTE]

Ja uważam że każdy ma prawo do każdego, a tym bardziej do cieszenia się, z takiego założenia nie publikuj bo dziecka nie będzie to co, urodzi się i nie będzie publikować, bo może się okazać że ma raka, albo umrze śmiercią łóżeczkową, wypadku samochodowym? Kobieta się cieszy wiec co nam do tego :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ja widzę :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mała a swoją drogą :P skąd wiesz, nie mam Cię w znajomych i z tego co wiem to chyba nie widzą takie osoby zdjęć innych.
    Widać jeśli ustawiłaś zdjęcia jako publiczne. Zaraz sprawdzę czy też mogę zobaczyć , to Ci napisze

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A co powiesz no zdjecie ramking do zdjec stojacej no nocnej szafce, ze zdjeciem plodu w 12 tyg? Moja koleżankarakie wstawiła. Pomijam wstawianie zdjęć płodu no fejsa, ale kto wsadza usg w ramki do zdjęć?

Ja mam zdjęcie w ramce z polowkowych... :D moje profilowe :D zdjęcie stoi w sypialni gdzie nikt nie wchodzi. M dostał do No kiedy był tam sam. Później zdjęcie chciała Mamusia i Babcia. Zostawiły sobie na pamiątkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:26

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, masz jako publiczne, i zdjęcia testu i zarodka i płodu. Każdy posiadacz konta na FB może zobaczyć.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzieki Emikey, robiłam to żeby nie było widać, musze pogrzebać znowu, o co chodzi.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Aha dzieki Emikey, robiłam to żeby nie było widać, musze pogrzebać znowu, o co chodzi.

Zmień sobie w ustawieniach na profil prywatny żeby zdjęcia mogli oglądać tylko znajomi itp.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dzisiaj pogoda tak dziala ale mam straszne zawroty glowy i mi niedobrze. Cukier ok cisnienie 103 na 68 tetno 88. Nie wiem o co chodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady-tu nie chodzi tylko o to co może się stać, czy nie. Tylko czasem ludzie tak "sprzedaja" swoją prywatność na Facebooku, że mam wrażenie, że z niektórymi mieszkam, bo wiem o nich wszystko, co robią, gdzie są, co jedli, co będą jedli. Już nie mówiąc o zdjęciach dzieci. Mam parę koleżanek co przestałam je obserwować,bo co weszłam ba fejsa, to codziennie zdjęcie dziecka w jakiejś pozie. Ja rozumiem zachwyt nad swoim dzieckiem. I jeszcze oprócz aktualnych zdjęć, dziewczyny często udostępniają wspomnienia. Za przeproszenien-do zarzygania. Ale dla mnie obce dziecko czy będzie bardziej w prawo, czy w lewo to nie robi mi różnicy i wiem,ze dla kogoś moje dziecko nie będzie tak fascynujące jak dla mnie. Mam mnóstwo zdjęć z moim siostrzencem, jak się nim opiekowałam. Żadnego nie wrzuciłam na fejsa. Pochwaliłam się pierwszym za zgoda mojej siostry, jak się urodzil. Swoje może pokaże. Ale raczej nie bezpośrednio. Może na rączkach mojego męża. A tak, to wyślę najbliższym zdjęcie przez messengera i już.
    PS. No i na pewno Wam się pochwalę, Ale to na grupie tajnej, więc tylko do Waszej wiadomości;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:38

Iruletka lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie okronie głowa boli...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hormony mi świrują od 3 dni za szybko się denerwuje, właśnie zlałam moje dziecko bo co? Bo nie wiem, a teraz ryczę przed kompem, jestem nienormalna :(. Co ja mogę jeszcze brać oprócz melisy na uspokojenie, bo po melisie spać mi się chce, i też jestem nerwowa.

Wybacz Lady, ale nie wiem po co o tym tutaj piszesz. Absolutnie nic nie usprawiedliwia bicia dziecka, nawet buzujące hormony w ciąży. Ja należę do bardzo nerwowych i wybuchowych osób, ale nawet własnego psa nigdy nie uderzyłam. Jak już muszę, to wyżywam się na przedmiotach, ale nigdy na żywych istotach.

malysmok84, Szczesliwa_mamusia, emikey, Iruletka, magdzia26, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ