Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Dziewczyny, a jak to jest z wypłatami od ZUSu? Jeśli mam zwolnienie do 13.09 to pieniędzy na koncie mam.się spodziewać do miesiąca od ostatniego dnia zwolnienia?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeżeli kasę wypłaca zus to ważne jest też czy pracodawca nie ociąga się z dostarczeniem dokumentów do ZUS. Zwolnienie możesz mieć od sierpnia, ale pracodawca mógł złożyć zwolnienie w zus dopiero we wrześniu wtedy kasa dopiero na koniec września mniej więcej. Oczywiście powinien dostarczać te dokumenty niezwlocznie ale wiecie jak to jest.
-
nick nieaktualnyKochana w malej firmie pierwsze 30 dni placi pracodawca. Ja tez pracuje w malej 17 osob. Do 20 osob pierwsze 30 dni pracodawca potem ZUS powyzej 20 od razu ZUS.
Missjust dokladnie tak jest dlatego ja sobie sama wyslalam dokumenty :p ufam.drugiej sekretarce ale ona lubi na potem zostawiac rzeczy :pWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 09:41
Missjust lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Masakra...znajoma dodala zdjecie na fb dodatniego testu ciazowego. Przeraza mnie ten ekshibicjonizm :o raz po co tak intymna sprawa sie chwalic na samym poczatku wszystkim dookoloa, dwa przeciez rozne rzeczy moga sie stac bo to ppczatki(odpukac) ...nie wiem co sie z tym swiatem dzieje :o
Amus, każdy z nas się cieszy inaczej, ja zrobiłam tak samo, jak tylko potwierdziłam test betą, zaraz się pochwaliła, uważam że myślenie że coś się stanie, wywołuje wilka z lasu, wiec nie myślę, myślę pozytywnie! A jak nie wychodzi to chociaż się staram, na każdym etapie może sie cos stać (odpukać) po porodzie może się coś stać, w codziennym życiu może się coś stać, uważam że jak się ta kumpela cieszy ciążą, to weź jej pogratuluj, i życz powodzenia, a nie zaraz czarne myśli, daj kobiecie się cieszyć.Amus87 lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Kochana w malej firmie pierwsze 30 dni placi pracodawca. Ja tez pracuje w malej 17 osob. Do 20 osob pierwsze 30 dni pracodawca potem ZUS powyzej 20 od razu ZUS.
Missjust dokladnie tak jest dlatego ja sobie sama wyslalam dokumenty :p ufam.drugiej sekretarce ale ona lubi na potem zostawiac rzeczy :p
A nie jest odwrotrnie? Ja w tych tematach dopiero raczkuję -
Amus87 wrote:Kochana w malej firmie pierwsze 30 dni placi pracodawca. Ja tez pracuje w malej 17 osob. Do 20 osob pierwsze 30 dni pracodawca potem ZUS powyzej 20 od razu ZUS.
Sorki, zboczenie zawodowe:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 09:47
k878, Coco55, magdzia26 lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Na umowę o pracę nigdy nie płaci zus, płaci od 34 dnianplaci zus. Pierwsze 33 dni płaci pracodawca. ZUS od pierwszego dnia płaci zasiłki ż umowy zlecenie pod warunkiem że firma zgłasza do ubezpieczenia chorobowego do 20 osób. Niekoniecznie pokrywa się to z liczbą zatrudnionych osób. Może być 50 ma zleceniu ale żadna nie będzie miała chorobowego wtedy placi zus.
-
nick nieaktualny
-
Wachciowa fajne wspominki, pokazuje to jak kiedyś kobiety przywiązywały wagę do okresu xD, i w ogóle do swojego ciała, nie było usg, więc kiedy doszło do zapłodnienia i kiedy dziecko się miało urodzić to było wszystko tak orientacyjne i grubą nicią szyte xD.
-
nick nieaktualny