X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w poczekalni do pobierania, jestem trzecia takze luzik, start o 7 :) juz mi sie chce wymiotowac :/

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria kciuki by sie udalo :))

Zle spalam
    Echo serca.mi sie snilo ze jakies glupoty wyszly

Tetno do 4 dni malej od 135-155 chyba w koncu sie obniza hehe

Wczoraj czulam kopniaki na raz i na dole i u gory potem i z prawej i lewej obraca soe jeszcze mala :D

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus dzieki :)

Ja wczoraj czulam tez w roznych miejscach i wyjatkowo wysoko, a zawsze dosc nisko czulam

Te sny w ciazy to masakra ;)

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po drineczku, myslalam ze bedzie gorzej, narazie jest ok. Synus od razu szaleje po slodkim ;)

Amus87, magdzia26, k878, Lady Savage, Marteczka93, Iruletka lubią tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam wczoraj na wizycie, mały waży 1,11kg, odpowiada na 28+0tc :) ustawił się główka w dół i wg mojej lekarki w takiej pozycji już zostanie do porodu :) wszystkie pomiary wyszły dobrze , ja dostałam od położnych reklamowke z próbkami;)
    z gorszych informacji , moja lekarka odchodzi z medicovera więc będę musiała w nią zainwestować prywatnie 150zl za wizytę:( przynajmniej tyle dobrze ze powiedziała mi że przy takiej ciąży ponowna wizyta będzie konieczna za 4 tygodnie , to się umówię na początek października.

a dziś na 16 pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :)

co do zdjęć z usg ja też nie należę do tych które wystawiają zasikane testy ciążowe do internetu. ani tym bardziej nie mam ochoty wstawiać zdjęć moich wnętrzności z usg. ale widze po moich znajomych ze jest taka moda. pozostaje nie komentować i nie lajkować;)

Amus87, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, k878, Wachciowa, Iruletka, Lady Savage lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kolejny juz taki duzy dzieciaczek :)

Szkoda z ta lekarka ale jak jestes z nej zadowolona to warto u niej zostac.

Ja po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia jestem zadowolona tylko ciezko wysiedziec 2,5 godziny

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Oo kolejny juz taki duzy dzieciaczek :)

Szkoda z ta lekarka ale jak jestes z nej zadowolona to warto u niej zostac.

Ja po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia jestem zadowolona tylko ciezko wysiedziec 2,5 godziny
    Aztoria A co mówili na pierwszych zajęciach ? :) to były tylko wykłady ? Nas to czeka dopiero pod koniec września także też nie mogę się doczekać ;)

Jutro mam wizytę y mojego lekarza prowadzącego z lux medu i na sama myśl mnie trzęsie. Nie mam kompletnie jakoś empatii doctej placówki.

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka mnie w nocy tak skopala w bom, że aż mnie bolało. Ostatnio byla ułożona poprzecznie więc podejrzewam, że tam ma girki. Musiałam wstać, pochodzić i ją ululac troche bo zwariować szło.
    Od kilku dni próbuje nagrać brzuch. Co chwutam telefon to przestaje się ruszać i dupa. Chyba nie zostanie gwiazdą filmową ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z łóżka. Zaczynamy 28 tydzień :) Pierwszy leżący dzień przede mną. Coś czuję, że może być różnie z tym leżeniem, ale będę jak najwięcej się kłaść.

Aztoria powodzenia! Ja glukozę przeszłam bez większych problemów, tylko spać mi się chciało okropnie.

Alxawl mój wczoraj miał 1,2kg. Duuuużo, a zawsze był bliżej tej dolnej granicy normy. Twój też spory, a ciążę masz kilka dni starszą. Ale wiadomo, że to waga szacunkowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 07:48

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Olka mnie w nocy tak skopala w bom, że aż mnie bolało. Ostatnio byla ułożona poprzecznie więc podejrzewam, że tam ma girki. Musiałam wstać, pochodzić i ją ululac troche bo zwariować szło.
    Od kilku dni próbuje nagrać brzuch. Co chwutam telefon to przestaje się ruszać i dupa. Chyba nie zostanie gwiazdą filmową ;)

Mam dokładnie to samo! Już kilka razy próbowałam i nic :D kamera mojego małego krępuje :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco to byla tylko teoria bo gimnastyke mam osobno. Byla polecona literatura. Bylo ze nerwy strach nie pomagaja w porodzie, ze pozytywne emocje sa bardzo wazne. Bylo o dbaniu o siebie w trzecim trymestrze, co spakowac do szpitala, jakie badania trzeba zrobic. I o objawach ze zbliza sie porod, jak liczyc czas i dlugosc skurczy, kiedy poznac ze odeszly wody itp. Na nastepnych zajeciach bedzie przebieg porodu.

Coco55 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria- wytrwałości!
    Nesairah- wyśpij się, dzisiejszy dzień i tak nie zachęca do wstawania.

A co do wagi dzieciaczków, to lada chwila zaczną wszystkie przekraczać kilogram. A potem będziemy czekać,aż przekroczą 2 itd. Oby nie 4 :)

Ja na tym opisie z echo mam podane 2 wagi szacunkowe małego, jedna to ta 790g, a druga 895gr, więc wydaje mi się,że bliżej mu do tej drugiej wagi i to by się zgadzało.

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jak powrarzacie tokso w drugim trymestrze, to robicie zarowno IgM, jak i IgG ?

11.12.2017 syn Adaś
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam tylko IgM. Z tego co wiem, one się i tak utrzymują kilka miesięcy w organizmie, więc w takim czasie to by się wyłapało chorobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 08:19

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie dzis robilam i mialam obydwa tak jak mi zapisala moja gin

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina robiłam jedno i drugie
    Mała co do luxmedu to nie musisz mieć skierowania, nawet do obciążenia glukozą nie trzeba, wystarczy karta ciąży i ta rozpiska co w jakim tygodniu jest do zrobienia
    Aztoria powodzenia!

MalaHD lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do toxo,to jedno i drugie robiłam. Tak jak miałam zalecone

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz skierowanie na obie klasy ale tak.to robie tylko igm bo wiem ze nie przechodzilam to mi igg nie potrzebne

O juz zaczynam 26 tc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 08:25

Aztoria, k878, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, ale pospałyśmy od wczoraj od 19 do 8, jerunku, ale się wyspałam, ale nie usłyszałam budziku, i jestem bez insuliny, mam nadzieję, że jeden dzień nic się nie stanie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus uswiadomilas mi ze ja tez dzis zaczynam 26 tc :)

Szczesliwa_mamusia, k878, Amus87, Iruletka, Lady Savage, Coco55, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ