X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w poczekalni do pobierania, jestem trzecia takze luzik, start o 7 :) juz mi sie chce wymiotowac :/

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria kciuki by sie udalo :))

Zle spalam
    Echo serca.mi sie snilo ze jakies glupoty wyszly

Tetno do 4 dni malej od 135-155 chyba w koncu sie obniza hehe

Wczoraj czulam kopniaki na raz i na dole i u gory potem i z prawej i lewej obraca soe jeszcze mala :D

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus dzieki :)

Ja wczoraj czulam tez w roznych miejscach i wyjatkowo wysoko, a zawsze dosc nisko czulam

Te sny w ciazy to masakra ;)

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po drineczku, myslalam ze bedzie gorzej, narazie jest ok. Synus od razu szaleje po slodkim ;)

Amus87, magdzia26, k878, Lady Savage, Marteczka93, Iruletka lubią tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam wczoraj na wizycie, mały waży 1,11kg, odpowiada na 28+0tc :) ustawił się główka w dół i wg mojej lekarki w takiej pozycji już zostanie do porodu :) wszystkie pomiary wyszły dobrze , ja dostałam od położnych reklamowke z próbkami;)
    z gorszych informacji , moja lekarka odchodzi z medicovera więc będę musiała w nią zainwestować prywatnie 150zl za wizytę:( przynajmniej tyle dobrze ze powiedziała mi że przy takiej ciąży ponowna wizyta będzie konieczna za 4 tygodnie , to się umówię na początek października.

a dziś na 16 pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :)

co do zdjęć z usg ja też nie należę do tych które wystawiają zasikane testy ciążowe do internetu. ani tym bardziej nie mam ochoty wstawiać zdjęć moich wnętrzności z usg. ale widze po moich znajomych ze jest taka moda. pozostaje nie komentować i nie lajkować;)

Amus87, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, k878, Wachciowa, Iruletka, Lady Savage lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kolejny juz taki duzy dzieciaczek :)

Szkoda z ta lekarka ale jak jestes z nej zadowolona to warto u niej zostac.

Ja po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia jestem zadowolona tylko ciezko wysiedziec 2,5 godziny

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Oo kolejny juz taki duzy dzieciaczek :)

Szkoda z ta lekarka ale jak jestes z nej zadowolona to warto u niej zostac.

Ja po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia jestem zadowolona tylko ciezko wysiedziec 2,5 godziny
    Aztoria A co mówili na pierwszych zajęciach ? :) to były tylko wykłady ? Nas to czeka dopiero pod koniec września także też nie mogę się doczekać ;)

Jutro mam wizytę y mojego lekarza prowadzącego z lux medu i na sama myśl mnie trzęsie. Nie mam kompletnie jakoś empatii doctej placówki.

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka mnie w nocy tak skopala w bom, że aż mnie bolało. Ostatnio byla ułożona poprzecznie więc podejrzewam, że tam ma girki. Musiałam wstać, pochodzić i ją ululac troche bo zwariować szło.
    Od kilku dni próbuje nagrać brzuch. Co chwutam telefon to przestaje się ruszać i dupa. Chyba nie zostanie gwiazdą filmową ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z łóżka. Zaczynamy 28 tydzień :) Pierwszy leżący dzień przede mną. Coś czuję, że może być różnie z tym leżeniem, ale będę jak najwięcej się kłaść.

Aztoria powodzenia! Ja glukozę przeszłam bez większych problemów, tylko spać mi się chciało okropnie.

Alxawl mój wczoraj miał 1,2kg. Duuuużo, a zawsze był bliżej tej dolnej granicy normy. Twój też spory, a ciążę masz kilka dni starszą. Ale wiadomo, że to waga szacunkowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 07:48

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Olka mnie w nocy tak skopala w bom, że aż mnie bolało. Ostatnio byla ułożona poprzecznie więc podejrzewam, że tam ma girki. Musiałam wstać, pochodzić i ją ululac troche bo zwariować szło.
    Od kilku dni próbuje nagrać brzuch. Co chwutam telefon to przestaje się ruszać i dupa. Chyba nie zostanie gwiazdą filmową ;)

Mam dokładnie to samo! Już kilka razy próbowałam i nic :D kamera mojego małego krępuje :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco to byla tylko teoria bo gimnastyke mam osobno. Byla polecona literatura. Bylo ze nerwy strach nie pomagaja w porodzie, ze pozytywne emocje sa bardzo wazne. Bylo o dbaniu o siebie w trzecim trymestrze, co spakowac do szpitala, jakie badania trzeba zrobic. I o objawach ze zbliza sie porod, jak liczyc czas i dlugosc skurczy, kiedy poznac ze odeszly wody itp. Na nastepnych zajeciach bedzie przebieg porodu.

Coco55 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria- wytrwałości!
    Nesairah- wyśpij się, dzisiejszy dzień i tak nie zachęca do wstawania.

A co do wagi dzieciaczków, to lada chwila zaczną wszystkie przekraczać kilogram. A potem będziemy czekać,aż przekroczą 2 itd. Oby nie 4 :)

Ja na tym opisie z echo mam podane 2 wagi szacunkowe małego, jedna to ta 790g, a druga 895gr, więc wydaje mi się,że bliżej mu do tej drugiej wagi i to by się zgadzało.

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jak powrarzacie tokso w drugim trymestrze, to robicie zarowno IgM, jak i IgG ?

11.12.2017 syn Adaś
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam tylko IgM. Z tego co wiem, one się i tak utrzymują kilka miesięcy w organizmie, więc w takim czasie to by się wyłapało chorobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 08:19

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie dzis robilam i mialam obydwa tak jak mi zapisala moja gin

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina robiłam jedno i drugie
    Mała co do luxmedu to nie musisz mieć skierowania, nawet do obciążenia glukozą nie trzeba, wystarczy karta ciąży i ta rozpiska co w jakim tygodniu jest do zrobienia
    Aztoria powodzenia!

MalaHD lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do toxo,to jedno i drugie robiłam. Tak jak miałam zalecone

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz skierowanie na obie klasy ale tak.to robie tylko igm bo wiem ze nie przechodzilam to mi igg nie potrzebne

O juz zaczynam 26 tc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 08:25

Aztoria, k878, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, ale pospałyśmy od wczoraj od 19 do 8, jerunku, ale się wyspałam, ale nie usłyszałam budziku, i jestem bez insuliny, mam nadzieję, że jeden dzień nic się nie stanie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus uswiadomilas mi ze ja tez dzis zaczynam 26 tc :)

Szczesliwa_mamusia, k878, Amus87, Iruletka, Lady Savage, Coco55, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ