Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zablokowałam powiadomienia niektórych znajomych po tym jak moja ściana tonela w konkursach wszelkiej maści. Ja rozumiem chęć pochwalenia się swoim dzieckiem. Nie mam nic przeciwko temu, że ludzie dodają zdjęcia swoich pociech. Ale niektórzy przesadzają. Np nie zrozumiem zdjęć upapranych dzieci zupka, co ma na celu wstawianie takiego zdjęcia? Teraz modne stały się te karteczki z odliczaniem. Dziś po raz pierwszy się uśmiechnęłam, przespałam całą noc, wypiłam całą butelkę mleka, wstałam z suchym pampersem. Też nie wiem po co dzielić się tym z całym światem. No i jeszcze statusu. Pierwszy ząbek, drugi ząbek, gorączka, katarek. Po co to komu?
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przyszedł spiworek Gabiego! Jeszcze czapeczka i szalik i moje dziecko gotowe na zimę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3112c193dbb9.jpgnesairah, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Iruletka, Aztoria, Lady Savage, Wachciowa, Petitka, magdzia26, Kamcia1988 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też jestem całkowicie przeciwna bicia dzieciom. Nawet klapsom, uważanym przez niektóre osoby niewinnym. Zawsze się wtedy pytam takich osób, czy jak rozmawiają z osoba dorosła, która ma inne zdanie i robi nie po naszej myśli, to też jej dajemy klapsa? Dziecko też jest człowiekiem, Tylko, że małym. I broń Boże moja rękę, żeby tego nigdy nie zrobiła. Niech mi szybciej uschnie. Dla mnie to z punktu widzenia dziecka, jest strasznie upokarzajace. Człowiek dorosły powinnien umieć radzić sobie z agresja.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
24t6d dziś, taki brzuch to na porodówkę powinno się mieć.
podobno dużo wód z tego co lekarz mówił. 13kg na plusie. Jutro wybieram sie na słodkiego drineczka
Szczesliwa_mamusia, Szczęśliwa Mamusia, nataliamonika, k878, [m]alina, salenne, Iruletka, Aztoria, Lady Savage, Wachciowa, Petitka, magdzia26, Kamcia1988 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Emikey le ładny ten śpiworek! Można wiedzieć ile kosztował? Ja się czaję na kombinezon z F&F taki granatowy, chyba 70zł kosztuje, tylko nie wiem, czy inwestować, bo śpiworki mam już dwa. Tylko.żaden nie ma osobnych rączek, a kombinezon to wiadomo, rączki i nóżki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:53
-
nick nieaktualny
-
nesairah wrote:Emikey le ładny ten śpiworek! Można wiedzieć ile kosztował? Ja się czaję na kombinezon z F&F taki granatowy, chyba 70zł kosztuje, tylko nie wiem, czy inwestować, bo śpiworki mam już dwa. Tylko.żaden nie ma osobnych rączek, a kombinezon to wiadomo, rączki i nóżki.
-
Natalia, szczesliwa - dokladnie. tez uwazam ze uderzenie czlowieka jest dla niego upokarzajace, niewazne czy jest dzieckiem czy doroslym. Jedna rzecza jest stawianie granic, czy jakies sensowne kary a druga klaps bo tak.latwiej. Ja chce zeby moje dziecko rozumialo jak zrobi cos zle i dlateho wiecej tego nie robilo niz ze strachu przed klapsem.
Co do fotek na fb...tez mam takich znajomch. To juz nie chodzi o to czy cos sie stanie czy nie, ale o to ze ludziom sie bardzo dziwnie przesuwa granica intymnosci. A potem fotki dziecka, jak je, spi, bawi sie...a ja sie zastanawiam.zawsze czy oni mysla ze ten maly czlowiek ma.prawo do swojej codziennosci tylko w gronie najblizszych a nie kilkuset znajomych rodzicow. Ze nigdy nie wiemy kiedy spotkamy tych ludzi w zyciu. Ze dziecko podrosnie, pojdzie do pracy i na spotkaniu z klientem spotka np kolege tatusia z fb, ktory wie o jego zyciu absolutnie wszystko...Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, magdzia26 lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Oooo Jacqueline jaki pokaźny brzuszek!
wczoraj miałam ważenie u lekarza (po solidnym obiedzie) i mam 7,5kg od początku na plusie. Lekarz mówi, że jeszcze jakieś 5kg mogę przybrać, ale na leżąco pewnie woęcej się uzbiera.
-
Jacqueline wrote:
Super wyglądasz. Też czytałam, że duży brzuch oznacza często dużą ilość wód. Woda to nie tłuszcz, więc nie ma się czym przejmowaćGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Szczesliwa_mamusia wrote:Lady-tu nie chodzi tylko o to co może się stać, czy nie. Tylko czasem ludzie tak "sprzedaja" swoją prywatność na Facebooku, że mam wrażenie, że z niektórymi mieszkam, bo wiem o nich wszystko, co robią, gdzie są, co jedli, co będą jedli. Już nie mówiąc o zdjęciach dzieci. Mam parę koleżanek co przestałam je obserwować,bo co weszłam ba fejsa, to codziennie zdjęcie dziecka w jakiejś pozie. Ja rozumiem zachwyt nad swoim dzieckiem. I jeszcze oprócz aktualnych zdjęć, dziewczyny często udostępniają wspomnienia. Za przeproszenien-do zarzygania. Ale dla mnie obce dziecko czy będzie bardziej w prawo, czy w lewo to nie robi mi różnicy i wiem,ze dla kogoś moje dziecko nie będzie tak fascynujące jak dla mnie. Mam mnóstwo zdjęć z moim siostrzencem, jak się nim opiekowałam. Żadnego nie wrzuciłam na fejsa. Pochwaliłam się pierwszym za zgoda mojej siostry, jak się urodzil. Swoje może pokaże. Ale raczej nie bezpośrednio. Może na rączkach mojego męża. A tak, to wyślę najbliższym zdjęcie przez messengera i już.
PS. No i na pewno Wam się pochwalę, Ale to na grupie tajnej, więc tylko do Waszej wiadomości;)
Ja wiem ja to rozumiem, ale nikt nie chwali się wynikiem bety, tylko jak już jest ciąża to każda chwali się sikańcem, większość z nas tutaj na forum pokazała sikańca a nie wyniki bety. -
Pewnie to też wina rozstępu mięśni brzucha, bo bądź co bądź, ale w pierwszej ciąży taki brzuch to miałam w połowie czy pod koniec 8 miesiąca
Szczęśliwa_Mamusiu - no koniecznieCiekawe może to od ułożenia też u mnie kształt zależy bo dupcią na dole na razie była
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Lady Savage wrote:Ja wiem ja to rozumiem, ale nikt nie chwali się wynikiem bety, tylko jak już jest ciąża to każda chwali się sikańcem, większość z nas tutaj na forum pokazała sikańca a nie wyniki bety.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Nataliamonika - ale dupa mi urosła, nawet tata to zauważył
tylko czy to kwestia dodatkowych kg tylko czy też już poszerzającej się miednicy
Jak on zauważył, to coś musi być na rzeczy
Chyba mi bardziej w tej ciąży idzie w dolne partie ciała, tak przynajmniej mama twierdzi, że w pierwszej było bardziej po buzi mi widać12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g