X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zablokowałam powiadomienia niektórych znajomych po tym jak moja ściana tonela w konkursach wszelkiej maści. Ja rozumiem chęć pochwalenia się swoim dzieckiem. Nie mam nic przeciwko temu, że ludzie dodają zdjęcia swoich pociech. Ale niektórzy przesadzają. Np nie zrozumiem zdjęć upapranych dzieci zupka, co ma na celu wstawianie takiego zdjęcia? Teraz modne stały się te karteczki z odliczaniem. Dziś po raz pierwszy się uśmiechnęłam, przespałam całą noc, wypiłam całą butelkę mleka, wstałam z suchym pampersem. Też nie wiem po co dzielić się tym z całym światem. No i jeszcze statusu. Pierwszy ząbek, drugi ząbek, gorączka, katarek. Po co to komu?

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak. Dzisiaj takie cisnienie. Moje w normie, a i tak się czuję jakbym była pijana. Choć na lenia, którego dzisiaj mam, to uważam,ze dużo od rana zrobiłam :)
    Najważniejsze,ze już mam gotowa fasolkę dla męża za wczorajsze prasowanie :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A mnie okronie głowa boli...
    Mnie też. Pulsuje mi od 4 w nocy. Aż wstawałam się napić bo myślałam, że może za mało wypiłam. Ciśnienie sprawdzałam już z trzy razy. 120/71 więc dobre. Taki dzień widocznie :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł spiworek Gabiego! Jeszcze czapeczka i szalik i moje dziecko gotowe na zimę :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3112c193dbb9.jpg

nesairah, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Iruletka, Aztoria, Lady Savage, Wachciowa, Petitka, magdzia26, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem całkowicie przeciwna bicia dzieciom. Nawet klapsom, uważanym przez niektóre osoby niewinnym. Zawsze się wtedy pytam takich osób, czy jak rozmawiają z osoba dorosła, która ma inne zdanie i robi nie po naszej myśli, to też jej dajemy klapsa? Dziecko też jest człowiekiem, Tylko, że małym. I broń Boże moja rękę, żeby tego nigdy nie zrobiła. Niech mi szybciej uschnie. Dla mnie to z punktu widzenia dziecka, jest strasznie upokarzajace. Człowiek dorosły powinnien umieć radzić sobie z agresja.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Przyszedł spiworek Gabiego! Jeszcze czapeczka i szalik i moje dziecko gotowe na zimę :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3112c193dbb9.jpg

Pięeeekny <3 Zamawiałaś w końcu ze Stanów?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24t6d dziś, taki brzuch to na porodówkę powinno się mieć. :P podobno dużo wód z tego co lekarz mówił. 13kg na plusie. Jutro wybieram sie na słodkiego drineczka ;)

78345a2050aa451dmed.jpg

Szczesliwa_mamusia, Szczęśliwa Mamusia, nataliamonika, k878, [m]alina, salenne, Iruletka, Aztoria, Lady Savage, Wachciowa, Petitka, magdzia26, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey le ładny ten śpiworek! Można wiedzieć ile kosztował? Ja się czaję na kombinezon z F&F taki granatowy, chyba 70zł kosztuje, tylko nie wiem, czy inwestować, bo śpiworki mam już dwa. Tylko.żaden nie ma osobnych rączek, a kombinezon to wiadomo, rączki i nóżki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:53

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Tak :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline- pokaźny domek ma Twoja córeczka :) zabawnie Ci ten brzuszek rośnie. Szpiczasto :)
    Musimy koniecznie się spotkać i zrobić wspólne selfi brzuszków ;)

Jacqueline lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Emikey le ładny ten śpiworek! Można wiedzieć ile kosztował? Ja się czaję na kombinezon z F&F taki granatowy, chyba 70zł kosztuje, tylko nie wiem, czy inwestować, bo śpiworki mam już dwa. Tylko.żaden nie ma osobnych rączek, a kombinezon to wiadomo, rączki i nóżki.
    30$ (przesyłka w cenie)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, szczesliwa - dokladnie. tez uwazam ze uderzenie czlowieka jest dla niego upokarzajace, niewazne czy jest dzieckiem czy doroslym. Jedna rzecza jest stawianie granic, czy jakies sensowne kary a druga klaps bo tak.latwiej. Ja chce zeby moje dziecko rozumialo jak zrobi cos zle i dlateho wiecej tego nie robilo niz ze strachu przed klapsem.

Co do fotek na fb...tez mam takich znajomch. To juz nie chodzi o to czy cos sie stanie czy nie, ale o to ze ludziom sie bardzo dziwnie przesuwa granica intymnosci. A potem fotki dziecka, jak je, spi, bawi sie...a ja sie zastanawiam.zawsze czy oni mysla ze ten maly czlowiek ma.prawo do swojej codziennosci tylko w gronie najblizszych a nie kilkuset znajomych rodzicow. Ze nigdy nie wiemy kiedy spotkamy tych ludzi w zyciu. Ze dziecko podrosnie, pojdzie do pracy i na spotkaniu z klientem spotka np kolege tatusia z fb, ktory wie o jego zyciu absolutnie wszystko...

Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, magdzia26 lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Jacqueline jaki pokaźny brzuszek! :) wczoraj miałam ważenie u lekarza (po solidnym obiedzie) i mam 7,5kg od początku na plusie. Lekarz mówi, że jeszcze jakieś 5kg mogę przybrać, ale na leżąco pewnie woęcej się uzbiera.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Jacqueline. Mamy prawie ten sam termin ale ja to mam połowę tego co Ty.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    24t6d dziś, taki brzuch to na porodówkę powinno się mieć. :P podobno dużo wód z tego co lekarz mówił. 13kg na plusie. Jutro wybieram sie na słodkiego drineczka ;)

78345a2050aa451dmed.jpg

Super wyglądasz. Też czytałam, że duży brzuch oznacza często dużą ilość wód. Woda to nie tłuszcz, więc nie ma się czym przejmować :) :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Lady-tu nie chodzi tylko o to co może się stać, czy nie. Tylko czasem ludzie tak "sprzedaja" swoją prywatność na Facebooku, że mam wrażenie, że z niektórymi mieszkam, bo wiem o nich wszystko, co robią, gdzie są, co jedli, co będą jedli. Już nie mówiąc o zdjęciach dzieci. Mam parę koleżanek co przestałam je obserwować,bo co weszłam ba fejsa, to codziennie zdjęcie dziecka w jakiejś pozie. Ja rozumiem zachwyt nad swoim dzieckiem. I jeszcze oprócz aktualnych zdjęć, dziewczyny często udostępniają wspomnienia. Za przeproszenien-do zarzygania. Ale dla mnie obce dziecko czy będzie bardziej w prawo, czy w lewo to nie robi mi różnicy i wiem,ze dla kogoś moje dziecko nie będzie tak fascynujące jak dla mnie. Mam mnóstwo zdjęć z moim siostrzencem, jak się nim opiekowałam. Żadnego nie wrzuciłam na fejsa. Pochwaliłam się pierwszym za zgoda mojej siostry, jak się urodzil. Swoje może pokaże. Ale raczej nie bezpośrednio. Może na rączkach mojego męża. A tak, to wyślę najbliższym zdjęcie przez messengera i już.
    PS. No i na pewno Wam się pochwalę, Ale to na grupie tajnej, więc tylko do Waszej wiadomości;)

Ja wiem ja to rozumiem, ale nikt nie chwali się wynikiem bety, tylko jak już jest ciąża to każda chwali się sikańcem, większość z nas tutaj na forum pokazała sikańca a nie wyniki bety.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie to też wina rozstępu mięśni brzucha, bo bądź co bądź, ale w pierwszej ciąży taki brzuch to miałam w połowie czy pod koniec 8 miesiąca ;)

Szczęśliwa_Mamusiu - no koniecznie :) Ciekawe może to od ułożenia też u mnie kształt zależy bo dupcią na dole na razie była ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja wiem ja to rozumiem, ale nikt nie chwali się wynikiem bety, tylko jak już jest ciąża to każda chwali się sikańcem, większość z nas tutaj na forum pokazała sikańca a nie wyniki bety.
    Ale to forum jest poświęcone ciąży. FB to coś innego. Tu każda nawija o ciąży i dzieciach. Na FB są osoby, których to nie obchodzi a nawet drażni.

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika - ale dupa mi urosła, nawet tata to zauważył :P tylko czy to kwestia dodatkowych kg tylko czy też już poszerzającej się miednicy ;) Jak on zauważył, to coś musi być na rzeczy :P

Chyba mi bardziej w tej ciąży idzie w dolne partie ciała, tak przynajmniej mama twierdzi, że w pierwszej było bardziej po buzi mi widać ;)

• SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A jaki rozmiar zamawialas? Ja dla synka poprzedniego kupiłam 68 żeby na całą zimę starczyl i się topil w nim. Teraz myślę i 62. W razie czego po bracie będzie większy?

ckaidqk3xa4elisy.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ