X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ja mam mniej więcej taki śpiworek. Mam tez od koleżanki kombinezonik z rączkami i nóżkami.

Czytałam, że do fotelika lepiej śpiworek, bo nie przypinasz puchatej kurtki, tylko dziecko i dlatego kupiłam. Do wózka też się sprawdzi.

Kupiłam od Babymatex w promocji za 120 zł, nie pamiętam w jakim sklepie: empik albo smyk albo coś innego.

Dzięki za info. zaraz go sprawdzę. Jest ciepły?

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Dziewczynki a jak wasze wyniki krwi.ja biorę od 7 tygodni 2 razy dziennie tardyferon fol. A wyniki coraz gorsze. Hematokryt 32 hemoglobina 11.2 i erytrocuty 3.77

hemoglobina 10,6 hematokryt 32 erytrocyty 3,35. Biorę od 3 miesięcy sorbifer 2x dziennie do tego biofer i witamine C plus w suplemencie mam żelazo, piję pokrzywę i sok z buraka, wyniki bez zmian :/

Ja kupiłam 2 kombinezony, używane z olx - jeden ze smyka na rozm 62 a drugi na 3-6 miesięcy i jak je przyłożę do siebie to są prawie równe ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widzę nic specjalnego w takim spiworku. Wygląda jak zwykły pluszowy kocyk. I ta cena! Teraz spiworki mają specjalną dziurkę do fotelikow.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    O dżizas, a myślałam, że nie może być już nic gorszego niż zdjęcie swojego auta i domu na profilowym, ale chyba testy i usg wygrywają :D
    Natalia, jest jeszcze coś gorszego, przynsjmniej dla mnie. Znajomy wrzucił na fb fotki zaraz po porodzie, jak to sine dziecko, całe we krwi leży na nagiej piersi jego żony .no sorry, żona też wyjściowo nie wyglądała - zlana potem, blada jak ściana, goły cycek i dzieciak we krwi. I napisał - cytuję - najpiękniejszy widok na świecie.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alassea wrote:
    Dziewczyny, a co sądzicie o takim śpiworku ZAMIAST kombinezonu?

https://www.fabrykawafelkow.pl/spiworek-do-wozka/14211-spiwor-do-fotelika-lodger-mini-bunker-quilt-light-grey-mmelange.html?gclid=Cj0KCQjwub7NBRDJARIsAP7wlT8BJd85Dixpi4yCCyo9c0nyVGJ5Oocy-ciR-_u_skbZQK08q5l57G4aAqj2EALw_wcB

Cena jest zaporowa, ale od jakiegoś czasu na niego choruję...
    Na jednym blogu przeczytałam, że dziewczyna ubiera dziecko normalnie jak do domu, a potem wkłada je w ten śpiworek i niby ma mu być tak ciepło...
    Śliczny jest ale nie jestem do tego przekonana do końca

Jak Cię stać to kupuj. Ja mam też kilka droższych rzeczy kupionych, ale są drogie ze względu na jakość i materiał. Sztucznego polaru, czyli plastiku za 300 zł bym nie kupiła.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Natalia, jest jeszcze coś gorszego, przynsjmniej dla mnie. Znajomy wrzucił na fb fotki zaraz po porodzie, jak to sine dziecko, całe we krwi leży na nagiej piersi jego żony .no sorry, żona też wyjściowo nie wyglądała - zlana potem, blada jak ściana, goły cycek i dzieciak we krwi. I napisał - cytuję - najpiękniejszy widok na świecie.

Może to jakiś hipster był :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka też tego nie czaję a widziałam już kilka takich zdjęć sinych, brudnych noworodków czy kobiet świeżo po porodzie. To ewidentne przegięcie pały

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu mężowi oznajmiłam, że jak na porodówce zobaczę go z telefonem skierowanym w moją stronę to go zabiję :D Nope nope nope. Zdjęcie w szpitalu - no ok, ale jak dzieciątko jest już czyściutkie, rózowiutkie i zawinięte w kocyk :P

nataliamonika lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście w takich chwilach nie myśli o aparacie, zobaczymy czy przeżyje tem poród, hehe, na widok krwi nie mdleje co prawda, ale czytałam i słyszałam ze często panowie wymiękają :)

Btw metro nie działa na południe od Stoklosow...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek jest fajny, oprocz bezpieczeństwa, to po prostu można przypiąć dziecko do fotelika, zapiać je w śpiworki na ostatnia chwile przed wyjściem z domu, tak samo - wsadzić do zimnego samochodu a potem jak się nagrzeje, tylko rozpiac zamki i się dziecko nie grzeje, z kombinezonem jest odwrotnie, najpierw ubierasz potem przypinasz w foteliku, trzeba się naszarpać żeby rozpiąć nie rozpinając pasów fotelika a i tak nie odkryjesz dziecka całkowicie.

Ja na pewno z 3-4 miesięcznym będę jechać do rodziny, wiec takie funkcjonalności się przydadzą. :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Śpiworek jest fajny, oprocz bezpieczeństwa, to po prostu można przypiąć dziecko do fotelika, zapiać je w śpiworki na ostatnia chwile przed wyjściem z domu, tak samo - wsadzić do zimnego samochodu a potem jak się nagrzeje, tylko rozpiac zamki i się dziecko nie grzeje, z kombinezonem jest odwrotnie, najpierw ubierasz potem przypinasz w foteliku, trzeba się naszarpać żeby rozpiąć nie rozpinając pasów fotelika a i tak nie odkryjesz dziecka całkowicie.

Ja na pewno z 3-4 miesięcznym będę jechać do rodziny, wiec takie funkcjonalności się przydadzą. :)

Dzięki! A mogłabyś podrzucić mi link do Twojego śpiworka Babymatex? :)

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
  • Nola Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale sie zestresowalam Mamy zamontowane nowe szafy i rozwieszalam teraz ubrania i okazalo sie ze drazek jest za wysoko wiec odruchowo wspinalam sie na palce i wyciagalam reke mocno do gory. Skapnelam sie co ja robie jak zaczely mnie bolec wiezadla i brzuch dziwnie falowac...ale jestem wsciekla i zlekniona jednoczesnie...nie czuje teraz ruchow malej i tylko na nie czekam :( Myslicie ze moglo sie cos stac? Slyszalam najgorsze rzeczy o pempowinie itd przy takim podnoszeniu i wyciaganiu rak :( jestem przerazona/:):'vzna

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola malej nic nie jest! Jedyne co moglas zrobic to sobie naciagnac miesnie brzucha albo wiezadla. Ja sie tak wczoraj uszczesliwilam przy zmywaniu jak siegalam na polke po talerze...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o wrzucanie zdjęć na FB to najsmutniejsze jest to, że ludzie zatracili kompletnie poczucie prywatności. Nie wszystko jest dla świata i większość osób ma takie informacje po prostu za przeproszeniem w dupie. Trzeba się też przede wszystkim liczyć z tym, że internet to przede wszystkim miejsce niebezpieczne i nigdy nie wiadomo kto nas może podglądać. Wrzucasz wszystko jak leci, cały plan wakacji i dnia? No niestety wiele było przypadków, w których znajomy znajomego na FB zobaczył, że chata wolna i kogoś okradziono. A zdjęcia np małych gołych dzieci z baseników i wanienek? Moim zdaniem to prawdziwy raj dla pedofili :/

[m]alina, magdzia26, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

• omii Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Jeżeli chodzi o wrzucanie zdjęć na FB to najsmutniejsze jest to, że ludzie zatracili kompletnie poczucie prywatności. Nie wszystko jest dla świata i większość osób ma takie informacje po prostu za przeproszeniem w dupie. Trzeba się też przede wszystkim liczyć z tym, że internet to przede wszystkim miejsce niebezpieczne i nigdy nie wiadomo kto nas może podglądać. Wrzucasz wszystko jak leci, cały plan wakacji i dnia? No niestety wiele było przypadków, w których znajomy znajomego na FB zobaczył, że chata wolna i kogoś okradziono. A zdjęcia np małych gołych dzieci z baseników i wanienek? Moim zdaniem to prawdziwy raj dla pedofili :/

Wiadomo, że lepiej nie wstawiać za dużo dla bezpieczeństwa.
    Wstawianie gołych zdjęć dzieci to już wgl przegięcie, sorry, nie chciałabym teraz zobaczyć że moja mama gdzieś wstawiła moje nagie zdjęcie :D nie ze względu na pedofilię ale dla własnej świadomości i tego że to jest obnażenie dziecka, a w przyszłości jak ma się czuć jak zacznie się szkoła i nagle jakiś kolega/koleżanka to zobaczy.. wystawianie dziecka na pośmiewisko. Poza tym co fajnego jest w zdjęciu nagiego dziecka ? Bo jak dla mnie nic.
    Ale nie popadajmy też w skrajności w skrajność, mówiąc ja nie wstawiam zdjęcia ani swojego ani mojego dziecka, a jak wstawię to jego nóżkę lub rączkę to po co nam wgl konto na fb czy innych portalach ? Moim zdaniem to bez sensu.
    Ja lubię zobaczyć jak ktoś się zmienił czy zmienia, jak mu rośnie dziecko itp tak więc też wstawiam zdjęcia -tylko bez przesady.

magdzia26 lubi tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakis kryzys :( Wykańczają mnie te skurcze. Mam je dosłownie co 30 min czasami. A do tego mi sie przyplątała infekcja już cbyba wszystkiego. Dostalam jakies leki ale srednio pomagaja...i tak leżę,.bo nawet siedzieć nie mogę i się czuję jakaś taka bezsilna...:(

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Udalo mi sie przetrwac badanie, myslalam ze mi bedzie niedobrze z glodu a chyba ta glukoza mnie zapchala :)

Moja kolezanka dzwonila, da mi laktator reczny, kombinezon zimowy i troche ubranek, bardzo sie ciesze :)
    Widocznie powinnaś glukoza się żywic ;) może byś i mdłości nie miała wtedy :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    A ja mam jakis kryzys :( Wykańczają mnie te skurcze. Mam je dosłownie co 30 min czasami. A do tego mi sie przyplątała infekcja już cbyba wszystkiego. Dostalam jakies leki ale srednio pomagaja...i tak leżę,.bo nawet siedzieć nie mogę i się czuję jakaś taka bezsilna...:(

A ile bierzesz magnezu? Bierzesz nospe? U mnie przy 5 tabletkach magnezu i 3 nospach dziennie się trochę uspokoiły skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    No mój lekarz powiedział, luteina, scopolan, Nospa, magnez i jak coś się dzieje, to leżenie. Nic więcej nie można zrobić. No i od zeszłej srody biorę luteine i ten scopolan doraźnie, to sie uspokoiło. Jest tego mniej. Poza ta niedziela, Ale wtedy nie było skurczy. W ciągu dnia obecnie mam może 4maks i nie sa bolesne

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dziś słabszy dzień. Co chwilę brzuch twardnieję, a wstałam na max godzinę łącznie. Boję się przy każdym takim twardnieniu, chociaż nic nie boli. Lekarz mi kazał brać 2x2 luteinę, 3x1 magnez i nospę w razie bóli, ale chyba i tak ją włączę na wszelki wypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 16:17

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ