Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Iphone to niebezpieczne narzędzie w rękach matki
ciągle widzę jak mamy pstrykaja swoim pociechom zdjęcie za zdjęciem. Zastanawia mnie potem czy one to oglądają potem. Ja nie uznaje zdjęć z telefonu. Ich jakość jest dobra co najwyżej na instagrama. Nie będę dźwigać swojej lustrzanki za każdym razem na spacer więc moje dziecko "niestety" nie będzie non stop w blasku fleszy.
Jak już jesteśmy przy zdjęciach... kiedy umawia się sesje noworodkowa? Nie lubię tych sztucznych śpiących zdjęć dzieci owinietych w kokony i z opaska z tego wielkim kwiatem na głowie, ale to będą święta, więc chciałabym jakieś nastrojowe świąteczne zdjęcia. Tak na pamiątkę.Kamcia1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak pisałam z jedna babka przez messengera, to ona powiedziała,zeby najlepiej rezerwować wstępnie termin około 30-32tyg.
Ja też nie chce zdjęć mojego dziecka w kubelkach lub nie naturalnych pozach, Ale na sesje na pewno pójdziemy. Szczególnie właśnie,ze okres świąteczny i super pamiątka by była.
Mysle,zeby sobie zrobić kalendarz ścierny właśnie z jednym takim zdjęciem na cały rok 2018Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 18:37
-
nick nieaktualnyTak. Przed porodem. Z tego co wiem,ze to najlepiej taka sesje zrobić między 4a 16dniem, bo wtedy dziecko głównie spi. One biorą poprawkę na termin oczywiście, bo różnie się może urodzić. Ale wstępnie rezerwuję termin. Bo to sesja trochę trwa. Teraz moja koleżanka robiła córce sesje-mala miała 16dni, to trwała prawie 4godziny. Śmiała się moja koleżanka,ze srala na wszystko;) i trochę to trwało
dużo zdjęć miała na golaska (z tym,ze są to piękne zdjęcia, nie wulgarne broń Boże. Średnio sesja trwa okolo3. Żeby był czas na przebranie i karmienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 18:57
-
nick nieaktualny
-
Swoją drogą jutro wracam do Polski
mam test glukozy i wizytę. mąż dziś rano pytał się mnie czy się cieszę. No i teraz mam problem. Każda odp jest zła. Oczywiście, że się cieszę, ale będę za nim strasznie tęsknić. Jak powiem, że tak to go zranię. Jak powiem, że nie to skłame. Czuję się jak wyrodna i zła żona
Robię właśnie mężowi zapiekankii kupiłam mu piwo. On w sumie leci jutro do Budapesztu. Ale i tak czuję się źle...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 19:39
-
emikey wrote:Iphone to niebezpieczne narzędzie w rękach matki
ciągle widzę jak mamy pstrykaja swoim pociechom zdjęcie za zdjęciem. Zastanawia mnie potem czy one to oglądają potem. Ja nie uznaje zdjęć z telefonu. Ich jakość jest dobra co najwyżej na instagrama. Nie będę dźwigać swojej lustrzanki za każdym razem na spacer więc moje dziecko "niestety" nie będzie non stop w blasku fleszy.
Jak już jesteśmy przy zdjęciach... kiedy umawia się sesje noworodkowa? Nie lubię tych sztucznych śpiących zdjęć dzieci owinietych w kokony i z opaska z tego wielkim kwiatem na głowie, ale to będą święta, więc chciałabym jakieś nastrojowe świąteczne zdjęcia. Tak na pamiątkę.
Hej dziewczyny, znów się rozpisałyścieja zamierzam sama zrobić sesję naszej malutkiej- kocyki na drutach zrobione, mam zamiar na szydełku zrobić jakieś czapeczki, porteczki może sukieneczkę jakąś nawet, zobaczymy
Podobno się robi do 2 tyg tak jak pisze Kamila
Apropo wstawiania zdjęć dzieci i prywatności na fejsie to na prawdę warto zwracać uwagę, na to co udostępniamy i sobie profil odpowiednio zabezpieczyć.
Ja ostatnimi czasy zaczęłam bawić się fotografią i robię bardzo dużo zdjęć- mojej siostrzenicy również- na niej ćwiczę)) i jak mi się coś wyjątkowo spodoba wstawiam, ale zawsze zapytam siostrę czy mogę i daję do autoryzacji
Uderzone dziecko zawsze to pamięta... kiedyś na klapsa było większe przyzwolenie i w wielu rodzinach tak było, między innymi w mojej. Mimo, że jestem dorosła nie potrafię z moją mamą mieć normalnego kontaktu... tak to potem jest niestety... -
Dziewczyny możecie mi podpowiedziec czy będzie potrzebny spiworek do gondoli skoro mam kombinezon? Nie wystarczy juz tylko cieplejszy kocyk lub kolderka do wozka?
Mam to szczęście, ze dostałam od siosty mnóstwo ubranek po córce, w tym kombinezon i specjalny spiworek do fotelika. Jeszcze wiosna w tk maxx kupiłam kombinezon przesliczny i bardzo cieply za 29 zl (teraz takie same byly za 80) kocykow itp tez mam juz kilka i tak sie zastanawiam czy będzie potrzebny taki spiworek, tym bardziej, ze sa drogie (przynajmniej te które mi sie podobaja) a naprawdę krotko nam posłuży.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
Lura82 wrote:Dziewczyny możecie mi podpowiedziec czy będzie potrzebny spiworek do gondoli skoro mam kombinezon? Nie wystarczy juz tylko cieplejszy kocyk lub kolderka do wozka?
Mam to szczęście, ze dostałam od siosty mnóstwo ubranek po córce, w tym kombinezon i specjalny spiworek do fotelika. Jeszcze wiosna w tk maxx kupiłam kombinezon przesliczny i bardzo cieply za 29 zl (teraz takie same byly za 80) kocykow itp tez mam juz kilka i tak sie zastanawiam czy będzie potrzebny taki spiworek, tym bardziej, ze sa drogie (przynajmniej te które mi sie podobaja) a naprawdę krotko nam posłuży.
Wygląda na to, że zima Cię już nie zaskoczyja też mam kombinezon- cieplejszy kocyk do tego i powinno wystarczyć. Jest jeszcze przecież od wózka ta "nakładka"- nie wiem jak to się nazywa, ale na pewno też daje ciepełko i chroni przed wiatrem
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Wam. Jeden kłopot z glowy, a w sumie to dziś dwa kłopoty z głowy. Kupiłam dziś łóżeczko
mam nadzieję, ze będzie ladne i wygodne
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6179460460d2.pngSzczesliwa_mamusia, magdzia26, Iruletka, k878 lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Dziewczyny czy któraś ma niskie płytki krwii ? Lekarz mnie dziś nastraszył ze za mocno mi spadły i jak sie to nie poprawi to będę musiała położyć sie do szpitala
A tak poza tym to młody wazy 850g czyli grubaskiem chyba nie będziehttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
78beti - a to ile masz te płytki i w jakim tempie spadają? Cały czas spadają czy nagle dużo?12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:78beti - a to ile masz te płytki i w jakim tempie spadają? Cały czas spadają czy nagle dużo?https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualny