X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iphone to niebezpieczne narzędzie w rękach matki :P ciągle widzę jak mamy pstrykaja swoim pociechom zdjęcie za zdjęciem. Zastanawia mnie potem czy one to oglądają potem. Ja nie uznaje zdjęć z telefonu. Ich jakość jest dobra co najwyżej na instagrama. Nie będę dźwigać swojej lustrzanki za każdym razem na spacer więc moje dziecko "niestety" nie będzie non stop w blasku fleszy.

Jak już jesteśmy przy zdjęciach... kiedy umawia się sesje noworodkowa? Nie lubię tych sztucznych śpiących zdjęć dzieci owinietych w kokony i z opaska z tego wielkim kwiatem na głowie, ale to będą święta, więc chciałabym jakieś nastrojowe świąteczne zdjęcia. Tak na pamiątkę.

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałam z jedna babka przez messengera, to ona powiedziała,zeby najlepiej rezerwować wstępnie termin około 30-32tyg.
    Ja też nie chce zdjęć mojego dziecka w kubelkach lub nie naturalnych pozach, Ale na sesje na pewno pójdziemy. Szczególnie właśnie,ze okres świąteczny i super pamiątka by była.
    Mysle,zeby sobie zrobić kalendarz ścierny właśnie z jednym takim zdjęciem na cały rok 2018

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 18:37

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli, że przed porodem? Koleżanka miała sesje wielkanocną i zdjęcia były naprawdę super.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Przed porodem. Z tego co wiem,ze to najlepiej taka sesje zrobić między 4a 16dniem, bo wtedy dziecko głównie spi. One biorą poprawkę na termin oczywiście, bo różnie się może urodzić. Ale wstępnie rezerwuję termin. Bo to sesja trochę trwa. Teraz moja koleżanka robiła córce sesje-mala miała 16dni, to trwała prawie 4godziny. Śmiała się moja koleżanka,ze srala na wszystko;) i trochę to trwało :) dużo zdjęć miała na golaska (z tym,ze są to piękne zdjęcia, nie wulgarne broń Boże. Średnio sesja trwa okolo3. Żeby był czas na przebranie i karmienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 18:57

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, dzięki :) byłam świecie przekonana, że to rezerwuję się już po porodzie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak Cię zainteresuje jakis fotograf, to możesz napisać zapytanie. Ale ja wypatrzylam trójkę i jedna właśnie mi napisała,ze przed porodem, a dwie na stronie miały taka informacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 19:04

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świąteczną to muszę znaleźć w Oxfordzie. Ale myślę też o Wielkanocnej sesji u tej fotografki, u której miała sesje moja koleżanka. Na Węgrzech nie obchodzi się Wielkanocy więc wiem, że będziemy ja spędzać w Polsce. Idealna okazja na sesje ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą jutro wracam do Polski :D mam test glukozy i wizytę. mąż dziś rano pytał się mnie czy się cieszę. No i teraz mam problem. Każda odp jest zła. Oczywiście, że się cieszę, ale będę za nim strasznie tęsknić. Jak powiem, że tak to go zranię. Jak powiem, że nie to skłame. Czuję się jak wyrodna i zła żona :(

Robię właśnie mężowi zapiekanki :) i kupiłam mu piwo. On w sumie leci jutro do Budapesztu. Ale i tak czuję się źle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 19:39

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Iphone to niebezpieczne narzędzie w rękach matki :P ciągle widzę jak mamy pstrykaja swoim pociechom zdjęcie za zdjęciem. Zastanawia mnie potem czy one to oglądają potem. Ja nie uznaje zdjęć z telefonu. Ich jakość jest dobra co najwyżej na instagrama. Nie będę dźwigać swojej lustrzanki za każdym razem na spacer więc moje dziecko "niestety" nie będzie non stop w blasku fleszy.

Jak już jesteśmy przy zdjęciach... kiedy umawia się sesje noworodkowa? Nie lubię tych sztucznych śpiących zdjęć dzieci owinietych w kokony i z opaska z tego wielkim kwiatem na głowie, ale to będą święta, więc chciałabym jakieś nastrojowe świąteczne zdjęcia. Tak na pamiątkę.

Hej dziewczyny, znów się rozpisałyście :) ja zamierzam sama zrobić sesję naszej malutkiej- kocyki na drutach zrobione, mam zamiar na szydełku zrobić jakieś czapeczki, porteczki może sukieneczkę jakąś nawet, zobaczymy :)
    Podobno się robi do 2 tyg tak jak pisze Kamila :)

Apropo wstawiania zdjęć dzieci i prywatności na fejsie to na prawdę warto zwracać uwagę, na to co udostępniamy i sobie profil odpowiednio zabezpieczyć.
    Ja ostatnimi czasy zaczęłam bawić się fotografią i robię bardzo dużo zdjęć- mojej siostrzenicy również- na niej ćwiczę :))) i jak mi się coś wyjątkowo spodoba wstawiam, ale zawsze zapytam siostrę czy mogę i daję do autoryzacji :)

Uderzone dziecko zawsze to pamięta... kiedyś na klapsa było większe przyzwolenie i w wielu rodzinach tak było, między innymi w mojej. Mimo, że jestem dorosła nie potrafię z moją mamą mieć normalnego kontaktu... tak to potem jest niestety...

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mi podpowiedziec czy będzie potrzebny spiworek do gondoli skoro mam kombinezon? Nie wystarczy juz tylko cieplejszy kocyk lub kolderka do wozka?
    Mam to szczęście, ze dostałam od siosty mnóstwo ubranek po córce, w tym kombinezon i specjalny spiworek do fotelika. Jeszcze wiosna w tk maxx kupiłam kombinezon przesliczny i bardzo cieply za 29 zl (teraz takie same byly za 80) kocykow itp tez mam juz kilka i tak sie zastanawiam czy będzie potrzebny taki spiworek, tym bardziej, ze sa drogie (przynajmniej te które mi sie podobaja) a naprawdę krotko nam posłuży.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura- kombinezon w zupełności wystarczy. Ja z mojego siostrzeńca ubierałam w kombinezon i przykrywałam kocykiem. A jak było troszkę cieplej, to ubierałam kombinezon i nakrywałam tylko tym przykryciem od wózka.

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Dziewczyny możecie mi podpowiedziec czy będzie potrzebny spiworek do gondoli skoro mam kombinezon? Nie wystarczy juz tylko cieplejszy kocyk lub kolderka do wozka?
    Mam to szczęście, ze dostałam od siosty mnóstwo ubranek po córce, w tym kombinezon i specjalny spiworek do fotelika. Jeszcze wiosna w tk maxx kupiłam kombinezon przesliczny i bardzo cieply za 29 zl (teraz takie same byly za 80) kocykow itp tez mam juz kilka i tak sie zastanawiam czy będzie potrzebny taki spiworek, tym bardziej, ze sa drogie (przynajmniej te które mi sie podobaja) a naprawdę krotko nam posłuży.

Wygląda na to, że zima Cię już nie zaskoczy :) ja też mam kombinezon- cieplejszy kocyk do tego i powinno wystarczyć. Jest jeszcze przecież od wózka ta "nakładka"- nie wiem jak to się nazywa, ale na pewno też daje ciepełko i chroni przed wiatrem :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję śpiworka do wózka. Ciepły kombinezon i kocyk moim zdaniem wystarczy.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam. Jeden kłopot z glowy, a w sumie to dziś dwa kłopoty z głowy. Kupiłam dziś łóżeczko :) mam nadzieję, ze będzie ladne i wygodne
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6179460460d2.png

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Iruletka, k878 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś ma niskie płytki krwii ? Lekarz mnie dziś nastraszył ze za mocno mi spadły i jak sie to nie poprawi to będę musiała położyć sie do szpitala :(
    A tak poza tym to młody wazy 850g czyli grubaskiem chyba nie będzie :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti - a to ile masz te płytki i w jakim tempie spadają? Cały czas spadają czy nagle dużo?

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    78beti - a to ile masz te płytki i w jakim tempie spadają? Cały czas spadają czy nagle dużo?
    Ze 179 systematycznie spadły do 120. Z każdym badaniem jest ich mniej. Nie wiedziałam że to problem

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde oby nie spadly ponizej 100 :/

A.co do wpisu ktorgo nie ma juz od lady...bylam pewna ze zlala mala znaczylo ze ja "olala", ignorowala ale chyba sie mylilam...nie skomentuje tego nawet :/

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały smoku Ty mnie nie denerwuj tylko spokojnie i do przodu. Przecież my zaraz zajęcia zaczynamy ;)
    Ja dzisiaj mam tak bombardowana prawa stronę ze aż nie wiem jak sie ułożyć. A cały dzień była taka grzeczna...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie namiary na jakieś fajne kombinezony - muszę kupić bo jeszcze nie mam

‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ