Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już się w tej ciąży nie wyspie. Potem z dzieckiem też nie. Kręgosłup mnie nawala. Niby mało przytyłam a jednak kręgosłup czuję zmianę punktu ciazenia. Na plecach spać się nie da. Na bokach też nie bo nawalaja biodra
jedyna pozycja to pół na brzuchu, pół na boku ale wtedy mały strasznie kopie. Marzy mi się przespane ciągiem 7-8h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 07:25
-
nick nieaktualnyE no ja tez nie spie ciagiem tylu h
poszlam spac o 22 i siku kolo 00:00,3:00 i 6:00
ale nic mnie nie boli. A jak mala kopie jak leze na boku to mi nienprzeszkadza i zasypiam
gorsze jest to ze do przedszkola mozemy wstac dopiero 7:30 a ja juz od 6:00 nie umiem spac :p
-
nick nieaktualnyTaki już nasz urok, że się nie wyspimy jeszcze przez długi czas. Mój mąż żartuje,ze organizm sie przyzwyczaja do sytuacji po porodzie. Żartowniś.
Ja tej nocy też urządziłam sobie wycieczki do wc, a potem koniecznie musiałam uzupełniać poziom wody. Tak mi się pić chciało, jakbym nie wiem jakiego kaca miała. Ja od 5.50nie śpię. Jadę po samochód do mechanika. Właśnie siedzę w kolejce:) pogoda nie zachęcająca do niczego, oprócz spania w łóżku. U nas pada i wieje silny wiatr.
A co do pozycji, to u mnie ciężko znaleźć odpowiednią. Na bokach dretwieja mi uszy, okrutnie, Na plecach ciągnie mnie brzuch, śpię tak jak emikey, trochę na boku trochę na plecach. Kopniaki małego powoli stają się bolesne, szczególnie jak dostanę kopa w żołądek albo wątrobę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 07:42
-
MalaHD wrote:Ja absolutnie nie mam zamiaru dziecka bić ale sama dostawałam regularny wpierdol. Nie klapsa tylko mama mnie lała pachem i nie mam do niej ani trochę żalu o to więc nie rozumiem waszej traumy z dzieciństwa
U mnie płytki dość wysoko bo 280 ale też za każdym razem coraz niżej (na początku ciąży miałam 450). Jako, że są w normie nic z tym nie robimy. Tylko ta paskudna anemiai brak pomysłów na to
Pamiętaj Mała, że nigdy nie wiesz jak miał ktoś inny, więc trudno porównywać "traumy" a to nie jest miejsce na to, żeby wchodzić w szczegóły. Zresztą każdy z nas jest inny i każdy inaczej takie rzeczy przeżywa. Napisałam to tylko po to, żeby się grubo zastanowić zanim się podniesie rękę na swoje dziecko. -
Amus87 wrote:E no ja tez nie spie ciagiem tylu h
poszlam spac o 22 i siku kolo 00:00,3:00 i 6:00
ale nic mnie nie boli. A jak mala kopie jak leze na boku to mi nienprzeszkadza i zasypiam
gorsze jest to ze do przedszkola mozemy wstac dopiero 7:30 a ja juz od 6:00 nie umiem spac :p
Trzeba spojrzeć na to inaczej-przyzwyczaisz się i nie będziesz miała problemu ze wstawaniem do Tosi -
nick nieaktualnyKamcia hehe no mozliwe aczkolwiek moje 1 dziecko bylo bardzo lskawe on sie w nocy wcale nie budzil , nigdy
jak byl calkiem malutki to go wybudzalismy z budzikiem bo on by przespal i 12h a ze byl na butli a nie na cycku to z poczatku wybudzalam
ja nie wiem co to nieprzespana noc przez dziecko. Jedynie jak byl chory albo po szczepieniu jak mial krzyk mozgowy ( wyl 10h....) A tak to jakby dziecka nie bylo
zapachmalin, Kamcia1988 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć
Ja za to dziś spalam cala noc, nawet raz nie wstalam.
Za to przez ostatni tydzień byla katastrofa ze spaniem. Do łazienki latalam co godzinę, wszystko mnie bolalo, a najbardziej brzuch przez pełen pęcherz ( chyba ten bol mnie budził) i mala wariowala cale noce. Chyba sama byla juz wymeczona, bo dziś jeszcze śpi
Miłego dnia22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Amus87 wrote:Kamcia hehe no mozliwe aczkolwiek moje 1 dziecko bylo bardzo lskawe on sie w nocy wcale nie budzil , nigdy
jak byl calkiem malutki to go wybudzalismy z budzikiem bo on by przespal i 12h a ze byl na butli a nie na cycku to z poczatku wybudzalam
ja nie wiem co to nieprzespana noc przez dziecko. Jedynie jak byl chory albo po szczepieniu jak mial krzyk mozgowy ( wyl 10h....) A tak to jakby dziecka nie bylo
-
nick nieaktualnyNesairah-ja mam tak samo. Czasem się zastanawiam po co jem pokarm, powinnam sie najeść tabletkami.
Ja się musiałam przesiąść z kolejki do busika, Ale żadnego oznaczenia przystanku. Miałam takiego sprinta do busika, teraz mnie brzuch nawala. Nie nadaje się do takiego szybkiego marszu ani biegania.cala prawa strona brzucha mnie boli.dobrze, że samochód odbieram. -
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:To przynajmniej po porodzie się wyspisz
kuba w brzuchu malo co sie ruszal moglabym do 8 msc nie zauwazyc ze w ciazy jestem SERIO!! ( Poza brzuchem) a teraz mam tornado w brzuchu, brzuch z kolei ledwo widoczny
-
hej,
ja od rana się rzuciłam na bieganinę i teraz leżę, bo trochę brzuch boli
na niskie płytki słyszałam, że B12 i kwas foliowy (którego pewnie akurat nie masz za mało), wszechleczący szpinak i dynia;
małysmoku, będzie dobrze, rozmawiaj sobie z córeczką, czytaj jej bajki, puszczaj muzykę! trochę czas zleci
wczoraj rozmawiałam z jedną koleżanką, która urodziła jakieś 2 tyg temu; jakoś zeszło na jeżdżenie samochodem i opowiadała mi jak to namawiała koleżanki, które są w ciąży, żeby robiły w ciąży prawko; mi sie upiekło, bo od dawna mam, ale współczuję tamtym; ona potrafi być wyjątkowo namolna, dla każdego ma receptę na życie...
abstrahując od tego, że każdy ma swoje życie, to akurat kurs na prawko w ciąży jakoś nie wydaje mi się dobrym pomysłem, bo to zawsze stres jestCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
magdzia26 wrote:No nie do końca "każdy wychowuje po swojemu" bo bicie dziecka czy nawet klaps jest łamaniem przepisów prawa i to nie jest czyjeś "podoba się lub nie"...
-
Oprócz kwasu foliowego który mam w dHA Mama premiuje plus biorę od poprzedniej wizyty jeszcze dodatkowo sam kwas foliowy. Według badań które robiłam ostatnio mam go OK. Mam dalej brać żelazo i tą stertę innych leków które mam i przed wizytą oprócz morfologi zrobic jeszcze inne badania i zobaczymy
No i chyba jako ostatnia dostałam skierowanie na drineczka
Co do trudnych tematów jakie wczoraj poruszaliście to sie nie wypowiem bo miałam szczęście wychowywać sie w rodzinie gdzie klapsów nie było i ja tez jestem im przeciwnaKamcia1988 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Ale jestem happy, właśnie odebrałam paczkę z olx - 2 pary rurek ciążowych h&m mama i gratis bluzka z długim rękawem h&m mama za 70 zł już z przesyłką
Stan idealny, rewelacja! Spodni już mam do końca ciąży! Jeszcze czekam na płaszczyk.
Aztoria, Iruletka, magdzia26, Coco55, Edith lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
emikey wrote:78beti kiedy idziesz na "coś słodkiego"? Ja jutro.https://www.maluchy.pl/li-73179.png