Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja rozmyśla nad tą moją szyjką nieszczęsną. 2,5cm to chyba nie jest najgorzej? Lekarz wspominał, że jak się skróci przez tydzień to założy mi pessar. Jestem po konizacji szyjki w 2015r i taki już mój 'urok' po tym zabiegu. A jaka długa jest szyjka u Was?
salenne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Amus
Ja czułam zapach tej glukozy do wieczora, już nie mówiąc o tym, że okropnie mi się odbijało nią.
Dzisiejszy poranny jogging mi nie posłużył. Łapią mnie niestety skurcze, mimo scopolanu. Dzisiejszy dzień to przelezenia. Dobrze, że wczoraj posprzątałam i ugotowałam obiad. Małemu też coś dolega, bo nie wierci.
W ogóle to zaczynam czuć jego siłę, bo jak mi przyfasoli w żołądek, to mam wrażenia,ze całą treść mi się cofa.
Zamówiłam wczoraj sobie druga parę tych ciazowych spodni dresowych (wyglądają bardziej jak spodnie materiałowe i dlatego zdecydowałam się kupić druga parę) i dziś już przyszły.
Kupiłam też termometr bezdotykowu na Gemini, bo Jagna "sprzedala" info, że dziś bezpłatną dostawa. Więc skorzystałam. Zamówiłam sobie też witaminki. Dostawa bezpłatną nawet za pobraniem -
Glukoza jeszcze przede mną, dla mnie nie jest taka zła, najgorsze są posiewy, nie cierpie zakładania wziernika..
Jestem po wycięciu śledziony i przez to mam leukozcytozę, tylko, że ginekolodzy nie bardzo wiedzą, że tak może być i non stop mam zlecane wszystkie powiewy.. mykoplasma, ureaplazma i chlamydia, do tego z szyjki macicy na grzyby i bakterie...
Jakie witaminy bierzecie?Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
Nesairah - w 18t0d miałam ponad 4,5 cm, w 21t6d było 3,83 cm, w 24t0d 3,2-3,3 cm po dokładnych pomiarach, bo raz wyszło więcej, ale jak przybliżył i jeszcze raz zmierzył, to te 3,3 niecałe. Czyli w te ostatnie 2 tygodnie za szybko się skróciła, powiedział, że mogłoby to wolniej iść, ale, że zmierzymy na wizycie (za 2 tygodnie mam) to będziemy się wtedy martwić najwyżej. Ważne, że twarda i zamknięta.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyNesairah-moja szyjka ostatnio 3.40. W tamta środę (30sierpnia), a w piątek 25sierpnia było 3.5,wiec widać, że skraca się. Mam nadzieję, że przystopuję i nie będzie się skracać milimetr na tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 13:03
-
nick nieaktualny
-
nesairah wrote:A ja rozmyśla nad tą moją szyjką nieszczęsną. 2,5cm to chyba nie jest najgorzej? Lekarz wspominał, że jak się skróci przez tydzień to założy mi pessar. Jestem po konizacji szyjki w 2015r i taki już mój 'urok' po tym zabiegu. A jaka długa jest szyjka u Was?
Jesteś pod opieką lekarza, a to najważniejsze żeby trzymać rękę na pulsie jakby miało się dziać coś niepokojącego z szyjką.
Ja miałam tylko dwa razy badaną przez usg, raz na połówkowych, a drugi raz na późniejszym usg gdzie poprosiłam lekarza, aby mi ją zbadał, tak dla pewności.
Pierwszy pomiar to było 3,6cm, drugi 3,8cm - ale nie wiem czy szyjka może się powiększać czy to różnica wynikająca z błędu pomiaru. Za każdym razem mam badana na fotelu, przy wizycie kontrolnej, ale to wiadomo,że konkretnej długości mi nie poda, zawsze tylko słyszę,że długa i wszystko prawidłowo.
Teraz za niecałe dwa tygodnie mam wizytę, ale w między czasie wybiorę się na usg, to też poproszę o zbadanie długości szyjki.
Ogólnie to ja nie mam jakiś bardzo uciążliwych dolegliwości ciążowych ( tzn. nie licząc zgagi, co raz mniejszej ilości powietrza w płucach od rośnięcia brzucha i porannych bóli krocza), jeszcze pracuję cały czas, staram się być dość aktywna i też niekiedy sobie myślę, czy to nie ma wpływu na szyjkę, czy wszystko z nią okej. -
nick nieaktualnyIruletka wrote:Szczęśliwa też kupiłam te spodnie dresowe, chciałam mieć coś wygodnego po domu. Trafił mi się egzemplarz z dziurą na szwie
, ale już nie będę odsyłać tylko sama spróbuję to zszyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 13:08
-
nesairah, u mnie szyjka 5cm. cały czas kontrolowana przez lekarkę, która mówi że po zabiegu łyżeczkowania rok wcześniej różnie może z nią być. we wtorek mówiła że dalej jest wszystko w porządku, dalej jest 5cm.
przy córce miałam identycznie, szyjka zamknięta i długa aż do 42 tygodnia ciąży :o ciekawe czy taka długa szyjka i w tej ciąży będzie oznaczać że urodzę po terminie... ;/
spodnie ciążowe na jesień kupiłam sobie latem w hm kiedy były wyprzedaże spodni ciążowych po 50zł także teraz już na szczęście nie potrzebujęwczoraj mierzyłam rozmiar 42 z tych grubszych i mam w nich trochę luzu. na szczęście moja waga od 4 tygodni stoi w miejscu
a na test glukozy rzeczywiście dobrze zabrać mężamój był przy mnie, pomagał mi przez pierwsze 15 minut dojść do siebie po wypiciu , a potem tak mnie zagadał że udało mi się nie zwymiotować
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualny
-
Chyba mi post wcięło.
Pisałyście o spaniu, zatem u mnie wygląda to tak, że śpi mi się rewelacyjnie. Pomijam pobudki na siku, ale póki co nie potrzebuję poduszek, podpórek i itp. pomimo tego, że mój brzuch jest duży taki jak u Jacqueline. Gorzej znoszę natomiast siedzenie, wtedy zaczyna mnie boleć kręgosłup w odcinku szyjnym i piersiowym. -
Pocieszam się tym, że szyjka twarda i zamknięta póki co. Brzuch twardnieje, ale rzadko. Wczoraj nawet jakieś bóle się pojawiły po prawej stronie, nospa nie pomogła, ale ja myślę, że to mały się rozpychał. Łyżeczkowanie też miałam oprócz tej konizacji. Najgorzej znoszę to leżenie. Lekarz mówił, że mam jak najwięcej leżeć, ale niekoniecznie cały dzień... a ja boję się do sklepu iść.