Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja będę miała i tak powtórkę z prZyjemności za 3 tyg w Anglii. Ale tu mi ta kobieta powiedZiała, żeby nie godzić się u mnie w mieście jak coś na insuliny bo tu walą ja od razu (kto na tym zarabia?). Sama powiedZiała, że rok temu jeździła do WarsZawy (a pracuje tu!)
-
Szczęśliwa, ja już kiedyś pisałam że mój szpital wojewódzki ma wątpliwa opinię. Nikt tu nie chce rodzić.
A dla przykładu. Dwa lata temu miałam wypadek pod niemiecko/czeską granicą. Wylądowałam tam na chirurgii. Po paru dniach zostało mi zdjęcie gipsowego opatrunku z nosa. Mogłam wyjść że szpitala. Zadzwoniłam do swojego szpitala czy mi go zdjejma bo mogłabym 4 dni wcześniej wrócić do domu, na co usłyszałam "my nie jesteśmy od tego. Jak pani chce wracać to załatwia sobie pani Warszawe". PowiedZiałam to w Polanicy-Zdroj i zapytali się który to szpital tak odp. Po usłyszeniu mojej odpowiedŹi usłysZałam "aaaa ten. To zostanie pani lepiej u nas te 4 dni" -
nick nieaktualnyKiepski początek dnia mam dziś. Brzuch mi tak ciąży, że jak wstaję to mnie tak bolą więzadła, że funkcjonować nie mogę. Tylko na leżąco jest ok. Mój bębenek chyba wkroczył w jakaś fazę szybkiego wzrostu bo mam wrażenie, że z dnia na dzień jest większy, a wcześniej to przez dwa miesiące prawie nie urósł.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:220zl to jeszcze cena do przelkniecia, Jak jest porządny stojak. Ale 5stow to lekkie przegięcie. Takim sposobem można by było wydać 10tys na wyprawkę dla dziecka.
Ja kupiłam wanienko-przewijak Chicco Cuddle&Buddle i choć wydaliśmy na niego podobną sumę, to myślę, że warto. Mam 2 w 1, do tego jest na dole praktyczna półka oraz półeczki z boku - w tym jeden odczepiany pojemnik do spłukiwania główkiPoza tym będzie wszystko w jednym miejscu, a ja lubię porządek :)Ma też taki uchwyt na ręcznik, wiec naprawdę wygodnie. Choć jeszcze nie przetestowana
Oczywiście można kupić wanienkę ze stojakiem do 50 zł i przewijak osobno za 20 zł - i tak miałam przy pierwszej córce i też było ok
Ale jeśli można sobie pozwolić na większy wydatek, a przy tym ułatwić życie, to czemu nieMyślę, że bez problemu ją potem sprzedam i nie stracę dużo, bo produkty Chicco raczej dobrze stoją z ceną
[m]alina lubi tę wiadomość
-
malysmok84 wrote:Ni3 mam pojecia,.nic nadzwyczajnwgo wczoraj nie jadlam. Ale juz po kolacji dopadla.mnie zgaga. Wzielam rennie i jakos zasnelam.
Unikaj potraw, które łączą cukier i tłuszcz (typu tort) czy cukier i kwaśny smak (np. dżem z czarnej porzeczki). Choć generalnie sama musisz odkryć po czym się zgaga najczęściej pojawia. U wielu kobiet w ciąży najczęściej, gdy są głodne
Jestem dietetykiem i mam mnóstwo pacjentów, którzy notorycznie biorą Rennie i inne leki zobojętniające soki żołądkowe - mają potem mnóstwo innych problemów przez toMówi się, że te leki są bezpieczne i można latami używać - to totalna nieprawda. Ja teraz w ciąży miewam zgagę, ale staram się ratować właśnie wodą
Edith lubi tę wiadomość
-
Witam serdecznie w ten pochmurny dzionek. Czekam właśnie na autobus i lecę na wizytę do położnej
Co do tycia to mi najwięcej przybrały boczki, uda i trochę tyłek ale też przede wszystkim poszło w piersi co akurat cieszy mnie bardzo bo zawsze miałam małe BZ buzi też już się zaczęłam trochę zaokrąglona trochę robić, ale to może pora przystopować ze słodyczami bo ostatnio straszną chcice miałam i prawie 2kg w 2 tygodnie przybyło xD Większość całe szczęście idzie w brzusio
-
Szczesliwa mamusia- u nas tez bedzie Wojtek, wybralismy imie szybciutko. Moja bratowa niedawno urodzila i 2 tygodnie dziecko bylo bez imienia. Klocili sie miedzy Antos, a Zbigniew, a stanelo na Adasiu.
Mamusia1 - fajny ten przewijak, ja szukam czegos, zeby wanienka mogla stac obok przewijaka, bo jak bede sama kapac w lazience, to trzeba miec od razu przygotowane miejsce do ubrania po kapieli, z rozłożonym recznikiem. Wczesniej mialam takie miejsce na pralce, teraz nie mam juz pralki w lazience i musze cos innego wykombinowac.Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
Coco55 wrote:Ja dzisiaj cały dzień mam spotkania w pracy. W smyku teraz będzie rabat -20% na WsYstko - może warto się wybrać ?
Czemu ubranek dla chłopca jest tak strasznie mało ogólnie w sklepach ? ehh //Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualnyW smyku oprócz rabatu jest jeszcze weekend darmowej dostawy niezależnie od wartości zamówienia i opcji przesyłki.
Mamusiaaa1-oczywiscie. Jak ktoś sobie może finansowo pozwolić, to czemu nie korzystać z wygód
Mag-fajnie. U mnie Wojtek to było od 9tyg (oczywiście wtedy tylko w głowie, bo nie wiedziałam co bedzie,ale jakieś przeczucie do chłopca miałam) -
mamusiaaa1 wrote:Zgaga w ciąży to norma, szczególnie na wieczór. Popijaj wodę małymi łyczkami i unikaj tabletek... Możesz przegryźć coś małego, czasem też pomaga.
Unikaj potraw, które łączą cukier i tłuszcz (typu tort) czy cukier i kwaśny smak (np. dżem z czarnej porzeczki). Choć generalnie sama musisz odkryć po czym się zgaga najczęściej pojawia. U wielu kobiet w ciąży najczęściej, gdy są głodne
Jestem dietetykiem i mam mnóstwo pacjentów, którzy notorycznie biorą Rennie i inne leki zobojętniające soki żołądkowe - mają potem mnóstwo innych problemów przez toMówi się, że te leki są bezpieczne i można latami używać - to totalna nieprawda. Ja teraz w ciąży miewam zgagę, ale staram się ratować właśnie wodą
Kiedyś znalazłam też taką poradę aby nie pić w trakcie posiłku tylko najlepiej przed lub po. Ponoć pomaga -
Oooo dobrze wiedzieć, że w Smyku będzie przecena. Wczoraj kilka min przed północą udało mi się zrobić zakupy w Gemini: lanolina, podkłady dla mnie i dziecka, wkładki laktacyjne, membranki do laktatora, kompresy gazowe, szczotka do wyczesywania włosków i mogłabym tak wymieniać i wymieniać.
-
Opolanka 85 wrote:Bo z zasady pracodawca powinien niezwłocznie przekazać wszelką dokumentację do ZUS. I większość tak robi, np. ja
My jesteśmy ogromną instytucją, ale często zdarzają się nam osoby, którym kończy się umowa i ZUS przejmuje płatność zasiłku. Nigdy nie zwlekam z przekazywaniem tego typu dokumentów. Choć zdarza się, że ZUS występuje o dodatkowe informacje, wtedy wszystko się przedłuża. Ogólnie, ZUS to trudna instytucja, ale już dwie kontrole przeżyłam i modlę się, aby więcej nas nie wylosowali
Ja w przeciągu swojej 5 letniej pracy w biurze miałam chyba z 10 kontroli w moich firmach