X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała i tak powtórkę z prZyjemności za 3 tyg w Anglii. Ale tu mi ta kobieta powiedZiała, żeby nie godzić się u mnie w mieście jak coś na insuliny bo tu walą ja od razu (kto na tym zarabia?). Sama powiedZiała, że rok temu jeździła do WarsZawy (a pracuje tu!)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ja już kiedyś pisałam że mój szpital wojewódzki ma wątpliwa opinię. Nikt tu nie chce rodzić.

A dla przykładu. Dwa lata temu miałam wypadek pod niemiecko/czeską granicą. Wylądowałam tam na chirurgii. Po paru dniach zostało mi zdjęcie gipsowego opatrunku z nosa. Mogłam wyjść że szpitala. Zadzwoniłam do swojego szpitala czy mi go zdjejma bo mogłabym 4 dni wcześniej wrócić do domu, na co usłyszałam "my nie jesteśmy od tego. Jak pani chce wracać to załatwia sobie pani Warszawe". PowiedZiałam to w Polanicy-Zdroj i zapytali się który to szpital tak odp. Po usłyszeniu mojej odpowiedŹi usłysZałam "aaaa ten. To zostanie pani lepiej u nas te 4 dni"

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja też mam dziś studniówkę :P

omii, salenne, k878, Petitka, Aztoria, Wachciowa, [m]alina, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, Edith, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takiego stanika nigdy nie kupowałam, chyba bym się udała do złotych tarasów, tam jest kilka sklepów z dużym wyborem bielizny; drogiej co prawda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 10:46

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepski początek dnia mam dziś. Brzuch mi tak ciąży, że jak wstaję to mnie tak bolą więzadła, że funkcjonować nie mogę. Tylko na leżąco jest ok. Mój bębenek chyba wkroczył w jakaś fazę szybkiego wzrostu bo mam wrażenie, że z dnia na dzień jest większy, a wcześniej to przez dwa miesiące prawie nie urósł.

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec. PrZeżyłam bez jakichkolwiek rewelacji :)

Aztoria, nesairah, Wachciowa, mamusiaaa1, Iruletka, Petitka, k878, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    220zl to jeszcze cena do przelkniecia, Jak jest porządny stojak. Ale 5stow to lekkie przegięcie. Takim sposobem można by było wydać 10tys na wyprawkę dla dziecka.

Ja kupiłam wanienko-przewijak Chicco Cuddle&Buddle i choć wydaliśmy na niego podobną sumę, to myślę, że warto. Mam 2 w 1, do tego jest na dole praktyczna półka oraz półeczki z boku - w tym jeden odczepiany pojemnik do spłukiwania główki :) Poza tym będzie wszystko w jednym miejscu, a ja lubię porządek :)Ma też taki uchwyt na ręcznik, wiec naprawdę wygodnie. Choć jeszcze nie przetestowana :D

Oczywiście można kupić wanienkę ze stojakiem do 50 zł i przewijak osobno za 20 zł - i tak miałam przy pierwszej córce i też było ok :)
    Ale jeśli można sobie pozwolić na większy wydatek, a przy tym ułatwić życie, to czemu nie :) Myślę, że bez problemu ją potem sprzedam i nie stracę dużo, bo produkty Chicco raczej dobrze stoją z ceną :)

324047658cdcae3fmed.jpg

[m]alina lubi tę wiadomość

• mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Ni3 mam pojecia,.nic nadzwyczajnwgo wczoraj nie jadlam. Ale juz po kolacji dopadla.mnie zgaga. Wzielam rennie i jakos zasnelam.
    Zgaga w ciąży to norma, szczególnie na wieczór. Popijaj wodę małymi łyczkami i unikaj tabletek... Możesz przegryźć coś małego, czasem też pomaga.
    Unikaj potraw, które łączą cukier i tłuszcz (typu tort) czy cukier i kwaśny smak (np. dżem z czarnej porzeczki). Choć generalnie sama musisz odkryć po czym się zgaga najczęściej pojawia. U wielu kobiet w ciąży najczęściej, gdy są głodne :)

Jestem dietetykiem i mam mnóstwo pacjentów, którzy notorycznie biorą Rennie i inne leki zobojętniające soki żołądkowe - mają potem mnóstwo innych problemów przez to :( Mówi się, że te leki są bezpieczne i można latami używać - to totalna nieprawda. Ja teraz w ciąży miewam zgagę, ale staram się ratować właśnie wodą :)

Edith lubi tę wiadomość

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie w ten pochmurny dzionek. Czekam właśnie na autobus i lecę na wizytę do położnej :)
    Co do tycia to mi najwięcej przybrały boczki, uda i trochę tyłek ale też przede wszystkim poszło w piersi co akurat cieszy mnie bardzo bo zawsze miałam małe B :D Z buzi też już się zaczęłam trochę zaokrąglona trochę robić, ale to może pora przystopować ze słodyczami bo ostatnio straszną chcice miałam i prawie 2kg w 2 tygodnie przybyło xD Większość całe szczęście idzie w brzusio :) <3

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia- u nas tez bedzie Wojtek, wybralismy imie szybciutko. Moja bratowa niedawno urodzila i 2 tygodnie dziecko bylo bez imienia. Klocili sie miedzy Antos, a Zbigniew, a stanelo na Adasiu.

Mamusia1 - fajny ten przewijak, ja szukam czegos, zeby wanienka mogla stac obok przewijaka, bo jak bede sama kapac w lazience, to trzeba miec od razu przygotowane miejsce do ubrania po kapieli, z rozłożonym recznikiem. Wczesniej mialam takie miejsce na pralce, teraz nie mam juz pralki w lazience i musze cos innego wykombinowac.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/komoda-kapielowa-glam-pratic-firmy-primi-sogni-i6832083534.html
    Takie rozwiazanie mi sie podoba, bardzo praktyczne.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały dzień mam spotkania w pracy. W smyku teraz będzie rabat -20% na WsYstko - może warto się wybrać ? :)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Ja dzisiaj cały dzień mam spotkania w pracy. W smyku teraz będzie rabat -20% na WsYstko - może warto się wybrać ? :)
    U nas w smyku strasznie mało ubranek, a tym bardziej chłopięcych.
    Czemu ubranek dla chłopca jest tak strasznie mało ogólnie w sklepach ? ehh //

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku oprócz rabatu jest jeszcze weekend darmowej dostawy niezależnie od wartości zamówienia i opcji przesyłki.

Mamusiaaa1-oczywiscie. Jak ktoś sobie może finansowo pozwolić, to czemu nie korzystać z wygód :)

Mag-fajnie. U mnie Wojtek to było od 9tyg (oczywiście wtedy tylko w głowie, bo nie wiedziałam co bedzie,ale jakieś przeczucie do chłopca miałam)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusiaaa1 wrote:
    Zgaga w ciąży to norma, szczególnie na wieczór. Popijaj wodę małymi łyczkami i unikaj tabletek... Możesz przegryźć coś małego, czasem też pomaga.
    Unikaj potraw, które łączą cukier i tłuszcz (typu tort) czy cukier i kwaśny smak (np. dżem z czarnej porzeczki). Choć generalnie sama musisz odkryć po czym się zgaga najczęściej pojawia. U wielu kobiet w ciąży najczęściej, gdy są głodne :)

Jestem dietetykiem i mam mnóstwo pacjentów, którzy notorycznie biorą Rennie i inne leki zobojętniające soki żołądkowe - mają potem mnóstwo innych problemów przez to :( Mówi się, że te leki są bezpieczne i można latami używać - to totalna nieprawda. Ja teraz w ciąży miewam zgagę, ale staram się ratować właśnie wodą :)

Kiedyś znalazłam też taką poradę aby nie pić w trakcie posiłku tylko najlepiej przed lub po. Ponoć pomaga

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błagam zabierzcie ode mnie słonecznik, siadłam godzinę temu i skubię, skubię i skubię. Już mnie palce bolą. Potrafię zjeść jeden dziennie. To się nazywa chyba nałóg.

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Błagam zabierzcie ode mnie słonecznik, siadłam godzinę temu i skubię, skubię i skubię. Już mnie palce bolą. Potrafię zjeść jeden dziennie. To się nazywa chyba nałóg.
    Uwielbiam słoneczniki :) tylko szkoda mi paznokci

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo dobrze wiedzieć, że w Smyku będzie przecena. Wczoraj kilka min przed północą udało mi się zrobić zakupy w Gemini: lanolina, podkłady dla mnie i dziecka, wkładki laktacyjne, membranki do laktatora, kompresy gazowe, szczotka do wyczesywania włosków i mogłabym tak wymieniać i wymieniać.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Uwielbiam słoneczniki :) tylko szkoda mi paznokci
    Ja wyciągam ziarna przez woreczek foliowy lub rękawiczkę ;-)

dhpclr4.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Bo z zasady pracodawca powinien niezwłocznie przekazać wszelką dokumentację do ZUS. I większość tak robi, np. ja :) My jesteśmy ogromną instytucją, ale często zdarzają się nam osoby, którym kończy się umowa i ZUS przejmuje płatność zasiłku. Nigdy nie zwlekam z przekazywaniem tego typu dokumentów. Choć zdarza się, że ZUS występuje o dodatkowe informacje, wtedy wszystko się przedłuża. Ogólnie, ZUS to trudna instytucja, ale już dwie kontrole przeżyłam i modlę się, aby więcej nas nie wylosowali :P
    Hihi Opolanka masz rację, ZUS to specyficzny organ który działa wg swoich często niezrozumiałych zasad. Ogólnie Zus ma obowiązek skontrolować każdą firmę raz na 5 lat, chyba że ma ku temu przesłanki więc może częściej.
    Ja w przeciągu swojej 5 letniej pracy w biurze miałam chyba z 10 kontroli w moich firmach :)

gann3e3klgptngn9.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ