X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do targów ja sie wybieram chociaż poprzednia edycja była do kitu. Zdecydowanie wolę Mother&Baby niestety w tym roku nie mogłam iść...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o...a czemu do kitu? ja wlasnie slyszalam duzo pozytywnych opinii, ale ide sama zobaczyc bo nigdy na takich targach nie bylam.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, zauwazylam, ze mam mniej wystajace obojczyki i delikatnie ramiana sie zaokraglily, a patrzac po bieliznie to ciut w biodrach mnie przybylo. Chyba twarz sie zaokraglila. ;) Jak widzialam zdj z bloga kobiety w ciazy tydzien po tygodniu, czy bliższą kolezanke , to mam wrazenie, ze kazda sie zaokragla. Wiec kto wie, czy faktycznie nasz organizm nie zbiera zapasow nawet przy zwyklym jedzeniu, a nie przejadaniu sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 22:54

11.12.2017 syn Adaś
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja narazie ledwo odrabiam na wadze to co schudlam do tej pory i chyba wszystko idzie w brzuch, bo nogi, tylek rece i ramiona mam szczuplejsze niz przed ciaza. Ale ja nie jestem chudzinka, raczej taka srednia ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylo na brzuchu. Mierze sie raz w msc pod biustem, pas biodra udo i reka. Zostalo mi to z odchudzania jak waga nie leciala ale cm schodzily. Teraz waga idzie w gore a cm nie przybywa. Magia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na targach w 2011 w kraku. Nic ciekawego. Mialam siatke.probek ale dla mnie to zbedne smieci. Jedyne co to na usg sie dopchalam ;) 3 D robili za free ale musialam sie nastac w kolejce :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też tak ciągle biegacie na siku? Ja dosłownie co godzinę jak nie częściej. W dodatku mam wrażenie, że tak bardzo mi się chce a leci niewiele. Zbańczymy na papierze toaletowym :P

Co do sadełka to mi przybyło w biodrach i udach głównie.

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    W dniu ostatniej wizyty przytrafiła mi się dziwna dolegliwość, a mianowicie nie mogłam ścisnąć pięści i w ogóle czułam jakbym straciła siłę w rękach. Przestraszylam się i odpuściłam prowadzenie auta w tym dniu. Na wizycie pytam się lekarza co to takiego i czy jest na to jakiś sposób. A Wiktor na to, że jest na to bardzo prosty sposób. Ja się pytam jaki. A on patrzy w moją kartę ciąży i mówi: 27.12 ale z racji tego, że będziesz miała cc to 22.12 wszelkie dolegliwości powinny minąć. Żartowniś się znalazł ;-)

No to pisałam, że pewnie minie po porodzie :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    o...a czemu do kitu? ja wlasnie slyszalam duzo pozytywnych opinii, ale ide sama zobaczyc bo nigdy na takich targach nie bylam.
    Dla mnie po prostu było mało przydatnych rzeczy. Dużo jakiś drewnianych ręcznie robionych ozdób i bardzo zdrogich ubranek Ale już dla takich 3-4lernicj dzieci. Może tym razem będzie inaczej :)

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocco-spoko. Nie zajazylam jakoś wcześniej, że chodzisz gdzieś jeszcze. No to ja bym się tym lekarzem z lux medu nie przejmowała. Olej to. Przepisuje badania, które potem skonsutuj ze swoim lekarzem prowadzącym. Grunt,ze za to nie płacisz :)

O lux medzie słyszałam same zle rzeczy. My tam mieliśmy pakiet przez chwilę, to były najgorzej wydane pieniadze. Nawet w poniedziałek jak gadałam w szpitalu z jedna babka, to też narzekała na lux med i mówiła,ze gdyby tylko tam prowadziła ciążę, to słabo by było. My to nawet zadowoleni byliśmy z enel medu, aczkolwiek tam raz trafiłam na taka ginekolog-endokrynolog, że nigdy więcej.

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatrułam się czymś chyba :( wczoraj miałam.zgagę, a dzisiaj od rana walczę z ostrym bólem brzucha i biegunką...piję miętę, ale nic nie pomaga. Co ja mogę wziąć?

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo pij, szczególnie wody. Możesz sobie kupić w aptece odpowiednie elektrolity. Wyczytałam,ze na biegunkę z jedzenia pomoga gotowana marchew i banany. Jak Cię boli przy tym brzuch, to mi pomaga też rumianek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzisiaj koszmar ze do lozka wlazl mi gigant pajak wyskoczylam jak oparzona tak mnie potem brzuch bolal ze masakra, chyba wszystko co mozna to sobie naderwalam :( ale to byl odruch :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 07:07

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Chociaż czy taki dobry to nie wiem. Czas na "coś słodkiego". Idzie za mną mama na wszelki wypadek gdybym fiknela tam

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Mały Smoku maszn podejrzenie co to może być ?? Może rumianek pomoze? ?

WITAM SIĘ W 28 TYGODNIU :)

k878, magdzia26, Aztoria, Iruletka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tluszczyku to ja nie mam jakiegoś dodatkowego. Raczej mi zjechalo z twarzy, pasa i rąk. Brzuch ciągnie wszystko. Wczoraj mama zobaczyła mnie po 3 tygodniach i mowi, że wyglądam zgrabnie i że schudłam z ciała, a wszystko poszło w brZuch, który też do gigantów nie należy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dzień dobry! Chociaż czy taki dobry to nie wiem. Czas na "coś słodkiego". Idzie za mną mama na wszelki wypadek gdybym fiknela tam
    Emikey trzymam kciuki! Obyś przetrwała ;)

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni3 mam pojecia,.nic nadzwyczajnwgo wczoraj nie jadlam. Ale juz po kolacji dopadla.mnie zgaga. Wzielam rennie i jakos zasnelam. A dzisiaj od 4 pobudka i takie ostre bole zoladka :/ Ja zwykle na to bralam smecte, ale nie wiem.czy moge bo w necie sa spezeczne informacje. A moj lekarz na weekwnd poza zasiegiem bo wyjechal...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku, kasza jaglana jest lekko strawna. Kisiel, biszkopty, sucharki. Reszte wymienily dziewczyny.

11.12.2017 syn Adaś
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przebudzilam sie dwukrotnie w nocy. Za drugim razem zaczela mi sie lac krew z nosa od tak... :/

11.12.2017 syn Adaś
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ