Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Clarissa wrote:Wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła żeby kąpać dziecko w emolientach tylko pierwsze dwa tygodnie. Dłużej nie ma takiej potrzeby. A do pielęgnacji to nie używać żadnych oliwek ani pudrów. Wystarczy sam krem. A chusteczki nawilżane lepiej sprawdzają się u chłopców. Co o tym sądzicie? Co kupujecie?
Do kąpieli kupię olej kokosowy nierafinowany i nic więcej. Do pupci mączkę ziemniaczaną, mam do ciałka oliwkę pielęgnacyjną HIPP na bazie naturalnych olejków. Do przemywania pupci kupiłam ręczniczki bawełniane i będę stosować tylko wodę przegotowaną. "mokre" chusteczki będą czekały awaryjnie w razie podróży itp. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malysmok84 wrote:Wachciowa, a gszie upolowalas reczniczki bawelniane? Ona sa jedno czy wielorazowe? Tez sie przymierzam do zakupu wiekszej ilosci, bo w domu tez nie chce uzywac chusteczek
Kupiłam z polecenia Szczęśliwej Mamy. Ja akurat kupiłam w aplikacji rossmann ale są też w Hebe
http://www.rossmann.pl/Produkt/Tami-MyBaby-bawelniane-reczniczki-dla-noworodkow-i-niemowlat-50-szt,381857,7235
Jestem zadowolona, nie pozostawiają kłaczków tak jak papierowe. Są jednorazowego użytku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Człowiek czuję rozczarowanie tak krótka wizyta, skoro na nią tyle czekał. A nie zbadał Cię nawet?
-
nick nieaktualny
-
Amus - nie mogę coś cytować. Wiesza się belly.
To jest doktor Piotr Stec -byłam bardzo zadowolona z niego - od mnie odratowal z C.O
Byłam w lux medzie. Na NFZ nigdy nie byłam u lekarza tak samo jak w Bielańskim.
Tam się dopiero wybieram na szkole rodzenia -
nataliamonika wrote:Jaką?
-
nick nieaktualnyCocco-kurcze, to szkoda,bo na tym etapie to zawsze trudno się zmienia lekarza prowadzącego. Ja cały czas powtarzam, że jak cos, to ja chętnie polecę swojego. Marcin Wrona, jakby co. Złoty człowiek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 21:10
-
a to nie znam, moze na szczescie
myslalam ze moze bylas gdzies w 'naszej' okolicy, bo jak zauwazylam wiekszosc lekarzy ktorzy pracuja w bielanskim gdzies tu przyjmuje tez prywatnie m.in. w tym debski clinic.
Ja sie juz troszkw tej szkoly nie mohe doczekac. Licze ze choc troszke podpowoedza co i jak.
A dziewczyny z wawy- ktoras z was sie wybiera na targi mamaville 23.09 ? podobno sa fajne. Jak mi samopoczucie pozwoli to chcialabym zajrzecLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
Ale fajnie zobaczyc, moze cos wpadnie w oko, jakies rozwiazanie czy nowinka i potem.poszukac podobnego tylko taniej. Ja bym sie przeszla z zamiarem.glownie zobaczenia co fajnego mozna teraz miec dla maluszka, moze cos mnie zainspiruje, ale tez pomoze sie zorganizowac, bo mam wrazenie ze nic nie wiem.nadalLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Szczęśliwa - wiesz ja chodzę prywatnie do Dębski Clinic i tam lekarke prowadząca. Do lux medu chodzę bo tam mam badania w ramach abonamentu. Tylko to mnie jeszcze tam trzyma.
Mały Smoku właśnie w naszej okolicy chodzęA w Bielańskim będę pierwszy raz na szkole...
-
Tak też myślałam, że ten cały luxmed to syf
ja umówiłam się do kogoś innego za 2 tyg ale się nie spodziewam rewelacji. Dobrze, że dodatkowo mam mojego doktorka
Ja się nic nowego w szkole rodzenia jak na razie nie dowiedziałam. Wszystko już wiem z internetu. Jeszcze 2 zajecia może mnie czymś zaskoczą.
Czy wam też procz brzucha przybyło trochę sadełka? To prawda, że organizm magazynuje tłuszcz na okres połogu?