X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Petitka - ty robiłaś już obciążenie glukozą? Glukoza w moczu często wskazuje na cukrzycę.
    No pytałam koleżanki właśnie, która tu w Glasgow już rodziła i w jedynie pierwszej ciąży miała obciążenie glukozą ze wzgląd właśnie na wyniki krwi i moczu( w drugiej nie miała w ogóle ). Jeśli się nie poprawi to pewnie i mnie czeka.
    W ogóle na wizycie położna magicznie przesunęła moją ciążę na 25+4 z 24+6, ponieważ termin z usg na 19go grudnia a z om był na 23go. Czary mary xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 15:33

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak swojej powiedZiałam, że lecę do Polski na test obciążenia glukoza to mi powiedziała, że dla mojej informacji w Anglii robi sie w 28 tyg i mnie to nie ominie. Czyli, że kazda część UK ma inaczej?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey nie mam pojęcia od czego to zależy
    Możliwe, że są różnice pomiędzy Anglią a Szkocją. Na żadnym ze spotkań nie mówiła o obciążeniu glukozą :/

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pytam dziewczyny bo koleżance wyszła glukoza w moczu, w 23 tygodniu, a około 10tc jak robiła cukier na czczo to miała 93 i 96 dwa razy robiła co kilka dni. No i wyszła jej cukrzyca ciążowa.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Tak pytam dziewczyny bo koleżance wyszła glukoza w moczu, w 23 tygodniu, a około 10tc jak robiła cukier na czczo to miała 93 i 96 dwa razy robiła co kilka dni. No i wyszła jej cukrzyca ciążowa.
    No zobaczymy jak wyniki przyjdą. Po weekendzie powinien przyjść list pocztą i wtedy się przekonam co dalej :/ Za 3 tygodnie następna wizyta i będzie pobierać krew więc też może będę wiedzieć coś więcej o swoim stanie zdrowia. Oby tylko nic poważnego.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś cały dzień byłam w pracy i padam z nóg :( ale teraz już leżę w łóżeczku i odpoczywam

Zapisałam sie tez już na III badania prenatalne - wizyta 29.09 :)

nataliamonika, [m]alina lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ten bol z lewej strony przy chodzeniu mam wrazenie ze to jajnik :/ ale przeciez mialam usg chyba by cos wylapalo? Chyba ze tylko na dzievku sie skupil :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-a może to więzadła? Mnie dzisiaj ciągnęło lewe wiązadło i brzuch mnie swedzial

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj w kroku cos chwile bolalo jak poszlam sie przejsc do sklepu. Poza tym znowu poszla mi krew z nosa. Przynajmniej nie mam problemu z cisnieniem krwi, wiec nie boje sie tych upustow krwi .

11.12.2017 syn Adaś
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurcze ten bol z lewej strony przy chodzeniu mam wrazenie ze to jajnik :/ ale przeciez mialam usg chyba by cos wylapalo? Chyba ze tylko na dzievku sie skupil :/

Amus ja dzisiaj tez taki ból mam z lewej strony. Tez zastanawialam sie czy yo czasem nie jajnik, ale wydaje mi się, że to mały tak wlazł bo pobolalo, przestalo, znowu bolalo, wiec nie mam pojecia co to.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no nie wiem jak to poznac od tygodnia w jednym miejscu mnie kluje i to nie non stop ale co jakis czas sie odezwie glownie przy chodzeniu dzisiaj w sklepie juz kroku zrobic nie umialam....a czasami pulsuje jak po chodzeniu usiade. Jak wchodze do eanny(podnosze noge) itp. W owulacje tak sie czulam....
    Myslalam o torbieli albo zapaleniu przydatkow ale chyba w iby przypadkach bol bylby niezalezny od pozycji a w zapaleniu jakies inne objawy bym miala.nie chce zas na ip jechac z tym samym. Bylam w zeszla sb :/ we wtorek mam gina co praeda bez usg(przyszpitalna, nfz) ale zagadam...w sklepie to mi soe dzisiaj tak zakrecilo w glowie ze maz mnie lapal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 21:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizadla to chyba jakos na zew czuc a ja to czuje w srodku. Eh sama nie wiem :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu boli brzuch jak na okres. Ale postanowiłam być dzielna i nie brać scopolanu. Chciałabym ograniczyc ilość środków rozkurczajacych. Chyba, że już nie będę mogła wytrzymać.
    Na posiew idę w poniedziałek. I tak dopiero w niedziele minie tydzień od przestania brania augumentinu, to akurat będzie. A jutro pobyczę się rano z mężem. W końcu mamy weekend :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiego proszku do prania bedziecie lub uzywacie ? dzidzius lovella bialy jelen ...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam plyn do prania biały jeleń i proszek jelp (akurat był, któregoś razu w mega promocji w Tesco). Mysle, że w płynie wypiore kombinezony, kurtki, ochraniacz na łóżeczko i kocyki. A w proszku wypiore ubranka. Ale to się jeszcze zobaczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 23:07

• 78beti Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    jakiego proszku do prania bedziecie lub uzywacie ? dzidzius lovella bialy jelen ...?
    Ja kupiłam persil dla niemowlaków

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore dla dziecka w normalnym.proszku i w normalnym plynie male ciuszki sie dokladnie prasuje. Nie mam zamiaru przyzywyczajac dzieckado innych srodkow skoro nie wiem czy mu nasze nie beda odpowiadaly. Z kuba zrobilam identycznie. W razie wysypki zmienie oczywiscie, ale nie bede dziecka traktowac jak alergika skoro jeszcze nie wiem czy nim jest ;) kuba od malutkiego ma prane w naszym proszku i plynie. Nic sie nigdy nie dzialo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepska noc miałam. Obudziłam się o 4 z tak zdretwiałym udem, że aż był zimny. A jak próbowałam dotknąć, to czułam jakby mnie parzyło po tym udzie. Musiałam rozchodzić. Kręgosłup też mnie nawala. Jedyny plus, że mój kocur położył mi się przy plecach i grzał go.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa a juz lepiej???
    Masakra z tymi dretwieniami :/
    Ja chyba musze wstac bo glodna juz jestem :p

• SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam proszku i płynu Dzidzius. Bardzo podoba mi się zapach. Super odświeża .

ckaidqk3xa4elisy.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ