Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
78beti wrote:Masz już ustalony termin cc ? Ja tez będę mieć cc pod koniec listopada.
Przeżyłam glukozowego drinka i jestem chyba nienormalna ale dla mnie to nie było jakieś straszne wypić tego drinka
Mam termin na 28 listopada tydzień przed planowanym terminem czyli w 39 tyg.
Mi tu nie robią badania glukozy ale pamiętam kiedyś też mi smakowało było takie slodziutkie hahahaha
Jeszcze mnie czeka zastrzyk w dupsko za tydzień w 29tyg bo mam minusowa krew a mała ma plus ale chyba boleć nie będzie
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja właśnie przeglądam on-line w smyku przewijaki. Chyba sie skuszę tą darmowa dostawa. Bo u mnie w smyku kiepski wybór. A tu mi jeszcze do domu przyniosą
Właśnie zrobiłam druga czesc zakupow online. Zamowiam przewijak, koldre, poduszke i troche pieluch. Jestem już spokojniejsza o wyprawkęzostały mi same drobiazgi.
Myślałam też nad zakupem laktatora, ale wham się. Może lepiej kupić dopiero po urodzeniu, jak będzie wiadomo, czy jest potrzebny?Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Właśnie zrobiłam druga czesc zakupow online. Zamowiam przewijak, koldre, poduszke i troche pieluch. Jestem już spokojniejsza o wyprawkę
zostały mi same drobiazgi.
Myślałam też nad zakupem laktatora, ale wham się. Może lepiej kupić dopiero po urodzeniu, jak będzie wiadomo, czy jest potrzebny?
Ja kupiłam laktator. Ale z racji tego, że planuję korzystać z niego raczej sporadycznie kupiłam ręczny. Jakbyś kupowała to warto poszukać w Internecie, bo czasem są naprawdę dobre ceny. Ja celowałam w Avent i na stronie smyka w promocji był za ponad 180zl, a ja kupiłam na allegro za 109 z przesyłką. -
Ja mam laktator juz dawno kupiony
jak nie będę miała pokarmu to będę z nim walczyć a jak będę to żeby odciągnąć na potem więc tak i tak się przyda.
Ja też tyle wiem o wózku, że jest czerwonymuszę go obejrzeć ale zabierać będziemy dopiero w listopadzie. Tak samo łóżeczko,nie widzę potrzeby już teraz się męczyć z suszarka na pranie w salonie
Coco55 lubi tę wiadomość
-
salenne wrote:Ja kupiłam laktator. Ale z racji tego, że planuję korzystać z niego raczej sporadycznie kupiłam ręczny. Jakbyś kupowała to warto poszukać w Internecie, bo czasem są naprawdę dobre ceny. Ja celowałam w Avent i na stronie smyka w promocji był za ponad 180zl, a ja kupiłam na allegro za 109 z przesyłką.
Też myślę o tym ręcznym Avent. W smyku jest na niego promocja teraz - 135zł, jako gratis woreczki na pokarm. Ogólnie mam plan odciągać częściowo pokarm do butli żeby tatuś też mógł karmić, ale wiadomo, że może być różnie z laktacją, choć tak czy siak powinien się przydać. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Dała Ci ciuszki obrzygane. Ja pitole. Ludzie to wstydu nie mają. Mi byłoby głupio. Przepralabym je na pewno. Jak oddawałam trochę ciuszków koleżance, to nawet z jedna plamka nie dałam, bo mi by było głupio. Nie dziwię,sie że pieczesz. Ja zacznę w październiku
Mi też, ja jej dałam ciuszki wyprane, bez plamek. Troszkę się boję ze to za wcześnie, i własnie kombinuję czy może je wyprasować i owinąć jakąś folią, czy lepiej drugi raz wyprać, ale nie chce mi się xD. Tego jest tule. A jeszcze z moją mam prania, bo się posikuje cały czas ;/ zero samokontroli, nie wiem czy do grudnia ją nauczę jednak wołać. -
78beti wrote:Masz już ustalony termin cc ? Ja tez będę mieć cc pod koniec listopada.
Przeżyłam glukozowego drinka i jestem chyba nienormalna ale dla mnie to nie było jakieś straszne wypić tego drinka
wcale nie jesteś nienormalna, ja z Zuzą nawet chciałam dokładkę, smakowało mi. -
nick nieaktualnynesairah wrote:Też myślę o tym ręcznym Avent. W smyku jest na niego promocja teraz - 135zł, jako gratis woreczki na pokarm. Ogólnie mam plan odciągać częściowo pokarm do butli żeby tatuś też mógł karmić, ale wiadomo, że może być różnie z laktacją, choć tak czy siak powinien się przydać.
Ja chcę do tego laktatora dokupić pojemniki. Kupiłam też podgrzewacz i w takich pojemnikach można łatwo pokarm rozmrozić. -
salenne wrote:Ja chcę do tego laktatora dokupić pojemniki. Kupiłam też podgrzewacz i w takich pojemnikach można łatwo pokarm rozmrozić.
Ooo tak pojemniki też chcę! Widziałam w jakimś sklepie, że były dołączone w gratisie, ale to dawno było i nie pamiętam w jakim
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Ooo tak pojemniki też chcę! Widziałam w jakimś sklepie, że były dołączone w gratisie, ale to dawno było i nie pamiętam w jakim
Jak będziesz kupować w smyku to widziałam, że mają w ofercie te pojemniki. W zestawach po 5 albo 10 sztuk. W całkiem normalnej cenie -
malysmok84 wrote:A ja dzisiaj zaczynam zabawe z glukomtrem. Trzymajcie kciuki za dobre wyniki
Widzialyscie ze w smyku promo? Zastanawiam sie nad kombinezonikiem takim ze spiworkiem na nozki, czy nie kupic nawet 68, zeby na zime starczyl? Jak za duzy bedzie to malej chyba nie bedzie przeszkadzac? -
nesairah wrote:Ja wlasnie ze smyka wrocilam. Mam wrazenie, ze wystawili same najdrozsze rzeczy
na stronie mają więcej i lepsze ceny. W sumie kupiliśmy tylko komplet pościeli i kilka drobiazgów. Pościel granatowa w dinozaury - ja bym jej nie wybrała, ale mojemu P tak się spodobała i się uparł. Ja chciałam szarą... ale stwierdziłam, że niech będzie. Kupię drugi komplet taki jak mi się podoba i już
Bo w smyku albo promo mają w sklepie, albo w internecie, częsciej jest w internecie. -
Ja mam elektryczny medela, kilka dni temu go sprawdzałam i działa. Dokupiłam tylko nowy zaworek i membrany. A w smyku od wczoraj coś dorzucam do koszyka. Sfinalizuję zakupy dopiero wieczorem bo ciągle sobie o czymś przypominam i na spokojnie chcę to ogarnąć. A niebawem jadę do koleżanki odebrać wózek, która w ramach rewanżu przygotowała dla nas kołyski, fotelik i takie tam. Fajnie, może coś nam się przyda
-
No to mamy już wózek. Całkiem fajny, choć nie wymarzony
Gondola nowiutka, podobnie jak nosidełko. Spacerówka najbardziej zużyta, ale chyba i tak kupimy nową, jak przyjdzie czas. Stelaż trzeba wyczyścić, wyprać to co się da i używać
cieszę się, że chociaż ten wydatek nas ominął
-
MalaHD wrote:Angie 3 miesiące to nie nadrobisz na pewno
u nas wszystko dobrze. Ja jeszcze nie zdecydowałam czy sn czy cc.
Jak Twój brzusio? Przekroczyłas juz 100 cm?nie dam rady nadrobić hehe , a masz jakieś wskazania do cc?
Brzusio rośnie i rozciąga moją Pajęczyne czytaj rozstępy:-) a narazie mam 96cm
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyJa mam laktator elektryczny madela, pożyczony. Ale mam do niego nowe buteleczki. Nie wiem jak będzie z laktacje, ale chciałabym, żeby tatuś czasem też nakarmil syna. Ten mój niby działa, ale jak odciąga pokarm to nie wiem. W razie czego kupię na szybko ręczny. Nie ma z tym problemu, żeby coś na szybko kupić.
Lady-ja bym poprała przynajmniej te obrzygane i poplamione, a resztę zostawiła na później.
Nesairah-najwazniejsze, że za się z wozka korzystać. A parę złotych zawsze w kieszeni. My też będziemy pożyczać od mojej siostry gondolę, może jej nie wygląda jak nówka sztuka, Ale jak się wypierz to nie będzie źle, a Zainwestujemy w spacerowke rozkładana później, bo to będzie z naszym synkiem na dłużej.
A jeśli chodzi o rzeczy w smyku, to zależy od sklepu, w sochaczewie szału nie ma, ubranek sporo, Ale innych akcesoriów mało. A jak byłam w warszawie, to nawet "zabawek" dla noworodków było w czym wybierać. Darmowa wysyłka jest do jutra, więc jeszcze pomyślę, czy jest coś mi potrzebne.Lady Savage lubi tę wiadomość