X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Masz już ustalony termin cc ? Ja tez będę mieć cc pod koniec listopada.

Przeżyłam glukozowego drinka i jestem chyba nienormalna ale dla mnie to nie było jakieś straszne wypić tego drinka

Mam termin na 28 listopada tydzień przed planowanym terminem czyli w 39 tyg.
    Mi tu nie robią badania glukozy ale pamiętam kiedyś też mi smakowało było takie slodziutkie hahahaha
    Jeszcze mnie czeka zastrzyk w dupsko za tydzień w 29tyg bo mam minusowa krew a mała ma plus ale chyba boleć nie będzie

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 3 miesiące to nie nadrobisz na pewno ;) u nas wszystko dobrze. Ja jeszcze nie zdecydowałam czy sn czy cc.
    Jak Twój brzusio? Przekroczyłas juz 100 cm? :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja właśnie przeglądam on-line w smyku przewijaki. Chyba sie skuszę tą darmowa dostawa. Bo u mnie w smyku kiepski wybór. A tu mi jeszcze do domu przyniosą :)

Właśnie zrobiłam druga czesc zakupow online. Zamowiam przewijak, koldre, poduszke i troche pieluch. Jestem już spokojniejsza o wyprawkę :) zostały mi same drobiazgi.

Myślałam też nad zakupem laktatora, ale wham się. Może lepiej kupić dopiero po urodzeniu, jak będzie wiadomo, czy jest potrzebny?

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój P pojechał właśnie po wózek do kolegi, który zaoferował nam darmową pomoc. Ciekawe co to przywiezie... podobno jest czerwony, tyle wiem :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Właśnie zrobiłam druga czesc zakupow online. Zamowiam przewijak, koldre, poduszke i troche pieluch. Jestem już spokojniejsza o wyprawkę :) zostały mi same drobiazgi.

Myślałam też nad zakupem laktatora, ale wham się. Może lepiej kupić dopiero po urodzeniu, jak będzie wiadomo, czy jest potrzebny?

Ja kupiłam laktator. Ale z racji tego, że planuję korzystać z niego raczej sporadycznie kupiłam ręczny. Jakbyś kupowała to warto poszukać w Internecie, bo czasem są naprawdę dobre ceny. Ja celowałam w Avent i na stronie smyka w promocji był za ponad 180zl, a ja kupiłam na allegro za 109 z przesyłką.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator juz dawno kupiony :P jak nie będę miała pokarmu to będę z nim walczyć a jak będę to żeby odciągnąć na potem więc tak i tak się przyda.
    Ja też tyle wiem o wózku, że jest czerwony :P muszę go obejrzeć ale zabierać będziemy dopiero w listopadzie. Tak samo łóżeczko,nie widzę potrzeby już teraz się męczyć z suszarka na pranie w salonie ;)

Coco55 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja kupiłam laktator. Ale z racji tego, że planuję korzystać z niego raczej sporadycznie kupiłam ręczny. Jakbyś kupowała to warto poszukać w Internecie, bo czasem są naprawdę dobre ceny. Ja celowałam w Avent i na stronie smyka w promocji był za ponad 180zl, a ja kupiłam na allegro za 109 z przesyłką.

Też myślę o tym ręcznym Avent. W smyku jest na niego promocja teraz - 135zł, jako gratis woreczki na pokarm. Ogólnie mam plan odciągać częściowo pokarm do butli żeby tatuś też mógł karmić, ale wiadomo, że może być różnie z laktacją, choć tak czy siak powinien się przydać.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam laktator Avent, na wypadek gdyby był potrzebny, kupiłam w jakimś sklepie internetowym razem ze sterylizatorem, taki multizestaw z butelkami, smoczkami itd. cenowo bardzo fajnie to wychodziło

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dała Ci ciuszki obrzygane. Ja pitole. Ludzie to wstydu nie mają. Mi byłoby głupio. Przepralabym je na pewno. Jak oddawałam trochę ciuszków koleżance, to nawet z jedna plamka nie dałam, bo mi by było głupio. Nie dziwię,sie że pieczesz. Ja zacznę w październiku

Mi też, ja jej dałam ciuszki wyprane, bez plamek. Troszkę się boję ze to za wcześnie, i własnie kombinuję czy może je wyprasować i owinąć jakąś folią, czy lepiej drugi raz wyprać, ale nie chce mi się xD. Tego jest tule. A jeszcze z moją mam prania, bo się posikuje cały czas ;/ zero samokontroli, nie wiem czy do grudnia ją nauczę jednak wołać.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Masz już ustalony termin cc ? Ja tez będę mieć cc pod koniec listopada.

Przeżyłam glukozowego drinka i jestem chyba nienormalna ale dla mnie to nie było jakieś straszne wypić tego drinka

wcale nie jesteś nienormalna, ja z Zuzą nawet chciałam dokładkę, smakowało mi.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Też myślę o tym ręcznym Avent. W smyku jest na niego promocja teraz - 135zł, jako gratis woreczki na pokarm. Ogólnie mam plan odciągać częściowo pokarm do butli żeby tatuś też mógł karmić, ale wiadomo, że może być różnie z laktacją, choć tak czy siak powinien się przydać.

Ja chcę do tego laktatora dokupić pojemniki. Kupiłam też podgrzewacz i w takich pojemnikach można łatwo pokarm rozmrozić.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja chcę do tego laktatora dokupić pojemniki. Kupiłam też podgrzewacz i w takich pojemnikach można łatwo pokarm rozmrozić.

Ooo tak pojemniki też chcę! Widziałam w jakimś sklepie, że były dołączone w gratisie, ale to dawno było i nie pamiętam w jakim :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ooo tak pojemniki też chcę! Widziałam w jakimś sklepie, że były dołączone w gratisie, ale to dawno było i nie pamiętam w jakim :(

Jak będziesz kupować w smyku to widziałam, że mają w ofercie te pojemniki. W zestawach po 5 albo 10 sztuk. W całkiem normalnej cenie :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    A ja dzisiaj zaczynam zabawe z glukomtrem. Trzymajcie kciuki za dobre wyniki :)

Widzialyscie ze w smyku promo? Zastanawiam sie nad kombinezonikiem takim ze spiworkiem na nozki, czy nie kupic nawet 68, zeby na zime starczyl? Jak za duzy bedzie to malej chyba nie bedzie przeszkadzac?
    mały smoku to b.dobry pomysł :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja wlasnie ze smyka wrocilam. Mam wrazenie, ze wystawili same najdrozsze rzeczy :D na stronie mają więcej i lepsze ceny. W sumie kupiliśmy tylko komplet pościeli i kilka drobiazgów. Pościel granatowa w dinozaury - ja bym jej nie wybrała, ale mojemu P tak się spodobała i się uparł. Ja chciałam szarą... ale stwierdziłam, że niech będzie. Kupię drugi komplet taki jak mi się podoba i już :)

Bo w smyku albo promo mają w sklepie, albo w internecie, częsciej jest w internecie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam laktator Lovi :) mam nadzieję że tym razem będzie na dłużej :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny medela, kilka dni temu go sprawdzałam i działa. Dokupiłam tylko nowy zaworek i membrany. A w smyku od wczoraj coś dorzucam do koszyka. Sfinalizuję zakupy dopiero wieczorem bo ciągle sobie o czymś przypominam i na spokojnie chcę to ogarnąć. A niebawem jadę do koleżanki odebrać wózek, która w ramach rewanżu przygotowała dla nas kołyski, fotelik i takie tam. Fajnie, może coś nam się przyda :-)

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy już wózek. Całkiem fajny, choć nie wymarzony :P Gondola nowiutka, podobnie jak nosidełko. Spacerówka najbardziej zużyta, ale chyba i tak kupimy nową, jak przyjdzie czas. Stelaż trzeba wyczyścić, wyprać to co się da i używać :) cieszę się, że chociaż ten wydatek nas ominął :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Angie 3 miesiące to nie nadrobisz na pewno ;) u nas wszystko dobrze. Ja jeszcze nie zdecydowałam czy sn czy cc.
    Jak Twój brzusio? Przekroczyłas juz 100 cm? :)
    Nie nie :-) nie dam rady nadrobić hehe , a masz jakieś wskazania do cc?
    Brzusio rośnie i rozciąga moją Pajęczyne czytaj rozstępy:-) a narazie mam 96cm :-)

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator elektryczny madela, pożyczony. Ale mam do niego nowe buteleczki. Nie wiem jak będzie z laktacje, ale chciałabym, żeby tatuś czasem też nakarmil syna. Ten mój niby działa, ale jak odciąga pokarm to nie wiem. W razie czego kupię na szybko ręczny. Nie ma z tym problemu, żeby coś na szybko kupić.

Lady-ja bym poprała przynajmniej te obrzygane i poplamione, a resztę zostawiła na później.

Nesairah-najwazniejsze, że za się z wozka korzystać. A parę złotych zawsze w kieszeni. My też będziemy pożyczać od mojej siostry gondolę, może jej nie wygląda jak nówka sztuka, Ale jak się wypierz to nie będzie źle, a Zainwestujemy w spacerowke rozkładana później, bo to będzie z naszym synkiem na dłużej.

A jeśli chodzi o rzeczy w smyku, to zależy od sklepu, w sochaczewie szału nie ma, ubranek sporo, Ale innych akcesoriów mało. A jak byłam w warszawie, to nawet "zabawek" dla noworodków było w czym wybierać. Darmowa wysyłka jest do jutra, więc jeszcze pomyślę, czy jest coś mi potrzebne.

Lady Savage lubi tę wiadomość

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ