Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:
Lady-ja bym poprała przynajmniej te obrzygane i poplamione, a resztę zostawiła na później.
Dokładnie o tym samym pomyślałam, że wypiorę tylko to co ona przyniosła, a to co kupiłam, miałam w domu (zostawiłam z sentymentu i na wszelki wypadek) to wypiorę w pażdzierniku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja wybrałam 3 przewijaki i nie wiem, który wybrać. mimo,że i tak założę na niego prześcieradło, to chcę,żeby był ładny
taka kobieca natura. Czekam na męża, aż skończy kosić trawę i pomoże mi w wyborze. A tak do koszyka wrzuciłam prześcieradło na łożeczko i jedną parę skarpetek. Ich też mam od groma, chyba z 25par,ale chociaż coś jednego, małego, nowego kupię mojemu Robaczkowi.
Moja siostra to się trochę oburzyła,że my wanienkę kupiliśmy, bo chciała nam oddać swoją, moj P stwierdził,ze chce się pozbyć wszystkiego co jej zalega w domu. A my też byśmy chcieli miec coś nowego dla naszego synka. Fajnie,jak można trochę zaoszczędzić, ale jak biorę wszystko jak leci i jeszcze używane, to po trochu czuję się jak dziadówa. -
Zazdroszcze Wam tylu ubranek i rzeczy po kims. My wiekszosc musimy kupic bo akurat wszyscy bliscy przyjaciele i rodzina albo dzieci nie maja albo juz sporo wieksze. Duzo rzeczy dostaniemy na mala jak bedzie miec roczek i wiecej, ale teraz wyskakujemy z kasy na wszystko. Dobrze ze rodzice sie troche dokladaja to jakos moze damy rade.
W poniedzialek jedziemy do ikei, po sofe rozkladana i komode i mase pierdolek do domu, przy okazji obejrze rzeczy dzieciece.
Ja w sochaczewie kiedys bywalam bardzo czesto,.bo moj ex byl stamtad wiec jak wpadalismy do rodziny to robilam duze zakupy na bazarku bo bylo o niebo taniejLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Aztoria wrote:Emikey u mnie gwiazdki tez beda bo to bedzie motyw przewodni pokoju synka
Ja sie musze wstrzymac z zakupami ciuszkow jakis tydzien az zobacze co tam dostane od kolezanki i wtedy dokupie brakujace rzeczy.juz ma posciel do.kolyski i spiworek do fotelika w gwiaZdki
-
U nas miała królować szarość z niebieskimi dodatkami, ale już mamy czerwony wózek i nosidełko, więc moja koncepcja upadła, ale za to kącik z łóżeczkiem będzie biało-szaro-niebieski
a powiedzcie, czy do gondoli kupujecie pościel? Ja mam takie dwa bardzo ciepłe śpiworki, do tego ciepły kombinezon (muszę kupić) i nie wiem co jeszcze... poduszka jakaś, kołderka/kocyk?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy ktoras z was sie orientuje jak to jesy z normami cukru dla ciezarnych po posilku? Jedni mpwia ze 1h po jedzeniu ma byc mniej niz 120 a inni ze 2h po jedzeniu. Czyli w koncu jak? Zglupiec mozna..Lilka
-
Aztoria wrote:Nesairah wozek to jedno a pokoj/kacik to drugie, to nic ze inne kolory
Masz racjęmiałam jednak takią wizję, żeby wszystko było spójne wizualnie, ale nie będę rozpaczać. Dziecku to nie zrobi różnicy, a ja sobie urządzę ładny kątek w swoich kolorach i wszyscy będą zadowoleni
-
malysmok84 wrote:Dziewczyny, czy ktoras z was sie orientuje jak to jesy z normami cukru dla ciezarnych po posilku? Jedni mpwia ze 1h po jedzeniu ma byc mniej niz 120 a inni ze 2h po jedzeniu. Czyli w koncu jak? Zglupiec mozna..
Cukier mierzymy po 1h od pierwszego kęsa. Nowe normy są do 140 po posiłku a na czczo do 90. Często musisz mierzyć? Ja 4x dziennie. -
nesairah wrote:U nas miała królować szarość z niebieskimi dodatkami, ale już mamy czerwony wózek i nosidełko, więc moja koncepcja upadła, ale za to kącik z łóżeczkiem będzie biało-szaro-niebieski
a powiedzcie, czy do gondoli kupujecie pościel? Ja mam takie dwa bardzo ciepłe śpiworki, do tego ciepły kombinezon (muszę kupić) i nie wiem co jeszcze... poduszka jakaś, kołderka/kocyk?
Ja poduszkę kupię jak mały będzie miał z 3 miesiące, teraz kombinezon i kocyk tylko. -
Wachciowa wrote:Cukier mierzymy po 1h od pierwszego kęsa. Nowe normy są do 140 po posiłku a na czczo do 90. Często musisz mierzyć? Ja 4x dziennie.
No kurcze a mi mowili ze 1h po skonczeniu posilku. Ja widze ze co osoba to inaczej
Ja mierze bo niw robie sobie obciazenia glukoza ze wzgledu na moja hiperinsulinemie. Wiec dogadalam sie z lekarzem ze zalatwie sobie glukometr i bede spr raz lub dwa razy w tyg po kazdym posilku jak wyglada sytuacja. Na razie 1h po skonczonym.posilku mialam najwuzszy wynik 120 wiec chyba ok? Po 2h juz mam 100Lilka
-
malysmok84 wrote:Dziewczyny, czy ktoras z was sie orientuje jak to jesy z normami cukru dla ciezarnych po posilku? Jedni mpwia ze 1h po jedzeniu ma byc mniej niz 120 a inni ze 2h po jedzeniu. Czyli w koncu jak? Zglupiec mozna..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5c1d387750d.jpg