X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:

Lady-ja bym poprała przynajmniej te obrzygane i poplamione, a resztę zostawiła na później.

Dokładnie o tym samym pomyślałam, że wypiorę tylko to co ona przyniosła, a to co kupiłam, miałam w domu (zostawiłam z sentymentu i na wszelki wypadek) to wypiorę w pażdzierniku.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się już nie mogę doczekać aż zacznę prać ciuszki :) No ale powstrzymuję się do października :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo, ręce świerzbią. Ale do października zleci.

• emikey Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam kołdrę z poduszka do łóżeczka. Zaraz bede zamawiać moja wymarzoną pościel w gwiazdki :) kupiłam też w Tesco komplet pajacyk i ocieplany kaftanik do odebrania dziecka ze szpitala.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wybrałam 3 przewijaki i nie wiem, który wybrać. mimo,że i tak założę na niego prześcieradło, to chcę,żeby był ładny :) taka kobieca natura. Czekam na męża, aż skończy kosić trawę i pomoże mi w wyborze. A tak do koszyka wrzuciłam prześcieradło na łożeczko i jedną parę skarpetek. Ich też mam od groma, chyba z 25par,ale chociaż coś jednego, małego, nowego kupię mojemu Robaczkowi.
    Moja siostra to się trochę oburzyła,że my wanienkę kupiliśmy, bo chciała nam oddać swoją, moj P stwierdził,ze chce się pozbyć wszystkiego co jej zalega w domu. A my też byśmy chcieli miec coś nowego dla naszego synka. Fajnie,jak można trochę zaoszczędzić, ale jak biorę wszystko jak leci i jeszcze używane, to po trochu czuję się jak dziadówa.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey u mnie gwiazdki tez beda bo to bedzie motyw przewodni pokoju synka :)

Ja sie musze wstrzymac z zakupami ciuszkow jakis tydzien az zobacze co tam dostane od kolezanki i wtedy dokupie brakujace rzeczy.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tylu ubranek i rzeczy po kims. My wiekszosc musimy kupic bo akurat wszyscy bliscy przyjaciele i rodzina albo dzieci nie maja albo juz sporo wieksze. Duzo rzeczy dostaniemy na mala jak bedzie miec roczek i wiecej, ale teraz wyskakujemy z kasy na wszystko. Dobrze ze rodzice sie troche dokladaja to jakos moze damy rade.

W poniedzialek jedziemy do ikei, po sofe rozkladana i komode i mase pierdolek do domu, przy okazji obejrze rzeczy dzieciece.

Ja w sochaczewie kiedys bywalam bardzo czesto,.bo moj ex byl stamtad wiec jak wpadalismy do rodziny to robilam duze zakupy na bazarku bo bylo o niebo taniej :)

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Eli Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Emikey u mnie gwiazdki tez beda bo to bedzie motyw przewodni pokoju synka :)

Ja sie musze wstrzymac z zakupami ciuszkow jakis tydzien az zobacze co tam dostane od kolezanki i wtedy dokupie brakujace rzeczy.
    U nas tez gwiazdki ;) juz ma posciel do.kolyski i spiworek do fotelika w gwiaZdki :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miała królować szarość z niebieskimi dodatkami, ale już mamy czerwony wózek i nosidełko, więc moja koncepcja upadła, ale za to kącik z łóżeczkiem będzie biało-szaro-niebieski :) a powiedzcie, czy do gondoli kupujecie pościel? Ja mam takie dwa bardzo ciepłe śpiworki, do tego ciepły kombinezon (muszę kupić) i nie wiem co jeszcze... poduszka jakaś, kołderka/kocyk?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do wózeczka nie kupuje poscieli, z resztą do łóżeczka na razie tez nie. a do wózeczka kombinezon/śpiworek, kocyk i ewentualnie ta przykrywka od wózka, moim zdaniem wystarczy :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na h&m też minus 20% na ubranka dziecięce plus darmowa dostawa, do jutra :)

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gondoli kupie przescieradlo i kocyk, ale to jak juz bede miec wozek zeby jakos pasowalo :)

Nesairah wozek to jedno a pokoj/kacik to drugie, to nic ze inne kolory :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka mam ciepły kocyk i podusię

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z was sie orientuje jak to jesy z normami cukru dla ciezarnych po posilku? Jedni mpwia ze 1h po jedzeniu ma byc mniej niz 120 a inni ze 2h po jedzeniu. Czyli w koncu jak? Zglupiec mozna..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

• nesairah Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Nesairah wozek to jedno a pokoj/kacik to drugie, to nic ze inne kolory :)

Masz rację :) miałam jednak takią wizję, żeby wszystko było spójne wizualnie, ale nie będę rozpaczać. Dziecku to nie zrobi różnicy, a ja sobie urządzę ładny kątek w swoich kolorach i wszyscy będą zadowoleni :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z was sie orientuje jak to jesy z normami cukru dla ciezarnych po posilku? Jedni mpwia ze 1h po jedzeniu ma byc mniej niz 120 a inni ze 2h po jedzeniu. Czyli w koncu jak? Zglupiec mozna..

Cukier mierzymy po 1h od pierwszego kęsa. Nowe normy są do 140 po posiłku a na czczo do 90. Często musisz mierzyć? Ja 4x dziennie.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    U nas miała królować szarość z niebieskimi dodatkami, ale już mamy czerwony wózek i nosidełko, więc moja koncepcja upadła, ale za to kącik z łóżeczkiem będzie biało-szaro-niebieski :) a powiedzcie, czy do gondoli kupujecie pościel? Ja mam takie dwa bardzo ciepłe śpiworki, do tego ciepły kombinezon (muszę kupić) i nie wiem co jeszcze... poduszka jakaś, kołderka/kocyk?

Ja poduszkę kupię jak mały będzie miał z 3 miesiące, teraz kombinezon i kocyk tylko.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Cukier mierzymy po 1h od pierwszego kęsa. Nowe normy są do 140 po posiłku a na czczo do 90. Często musisz mierzyć? Ja 4x dziennie.

No kurcze a mi mowili ze 1h po skonczeniu posilku. Ja widze ze co osoba to inaczej :/

Ja mierze bo niw robie sobie obciazenia glukoza ze wzgledu na moja hiperinsulinemie. Wiec dogadalam sie z lekarzem ze zalatwie sobie glukometr i bede spr raz lub dwa razy w tyg po kazdym posilku jak wyglada sytuacja. Na razie 1h po skonczonym.posilku mialam najwuzszy wynik 120 wiec chyba ok? Po 2h juz mam 100

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    To jest tabelka zawarta w ksiażece samokontroli słodkiej mamy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5c1d387750d.jpg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jutro sobie powtorze zabawe 1h po rozpoczeciu posilku tal dla.pewnosco, ale juz widze ze mam poko co ok. Ufff....ale.swoja droga to wszedzie mowia co innego...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ