X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu postanowił się ujawnić .... 3:30 :/

Aztoria lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Był tu kiedyś temat przewijaków na stelażu. Teraz naszła mnie dopiero ochota kompletowania wyprawki, a chce mieć wszystko skompletowane miesiąc przed porodem więc w sumie zostało 2 miesiące.

Polecacie coś konkretnego? Stelaż z przewijakiem od razu do kupna czy stelaż/stoik osobno?

Łazienkę będziemy mieli dużą i stwierdziłam, że takie coś będzie dość praktyczne co by nie latać z wanienką do pokoju i z powrotem.

Miłego dnia ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to nie dzidzius u mnie bo jaknchodze kluje jakbum miala mega owulacje a jak siedze to mam pulsowanie jeszcze przez jakis czas bolesne :/jak.leze i podnosze noge to tez boli jak stoje n jednej nodze gdzie ucisk sie nasila tez boli :/

przepisal mi czopki na s..chyba tez je masz. Powiedzial ze jak nospa nie da rady mam rano o wieczorem zaaplikowac.

Emikey dobrze ze leniuszek sie ruszyl :p

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    takie dziwne pytanie. czy ktoras z was tak ma czasami ze czyje tak jakby dzidzius tam sie przekrecal i takie nagle podwyzszenie tetna u soebie. ja tak mam serce mi bije bardzo szybko takie dziwne drzenie w srodku. i to moja po ok 5 min

Też tak mam czasami, jeszcze dodatkowo ciężko mi się oddycha w takim momencie i mam dziwne uczucie w przeponie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli scopolan. To silny lek, ale Mi pomaga dopiero po 45min. Rzeczywiście dziwny masz ten ból.
    Emikey- mój czasami też leniwy. A czasami zastanawiam się czy w ogóle spi :)

A tak poza tym kończymy 27tydzien :) jupi :D
    Popatrzyłam na swój suwaczek i zostało równo 3mce do terminu porodu. 7m-c. 3trymestr. Kurczaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 08:07

Aztoria, k878, Petitka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    wy piszecie o tych laktatorach a ja sobie mysle ze z tych moich miniaturkowych piersi to oby cokolwiek cieklo bo jak ja bede karmic mojego skarbka kochanego..
    Czasami jest tak, że małę pierwi potrafią wykarmić pół oddziału noworodków, a duże nie potrafią wykarmić jednego dziecka. Wiec się nie martw na zapas :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    to pptrzebny jest ten laktator ?

Aga potrzebny, nie jesteś taka uwiązana do dziecka, możesz zostawić maleństwo z odciągniętym mlekiem tacie, i wyjść na 2 godzinki do miasta się zrelaksować, spotać z koleżankami, to jest potrzebne, bardzo jest to potrzebne kobiecie, wyjść gdzieś bez dziecka na chwilę się oderwać.

Pomaga gdy masz np nawał pokarmu, czyli wiecej pokarmu jak pije noworodek.

Uważam, ale to moje zdanie, że laktator, i inhalator to dwa obowiązkowe sprzęty w domku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 08:26

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Też tak mam czasami, jeszcze dodatkowo ciężko mi się oddycha w takim momencie i mam dziwne uczucie w przeponie.

Dokładnie mam tak samo. Przekręca się i potem nagle brakuje mi tchu i muszę usiąć. Boję się ze zemdleje

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus,.dopochwowo tez nie widac juz jajnikow? Bo ja mam torbiel i na kazdym.badaniu moj lekarz stara sie ja zobaczyc czy nic sie tam nie zmienia i do tej pory nie bylo problemu.A na poczatku coazy mialam.takie wlasnie mocne coagnace bole w tym.jednym jajniku.

Ja mam.za to.chyba cos z zoladkiem.ciazowo. Dwa dni na dietce,.a wczoraj wieczorem.powtorka z rozrywki - koszmarny, ostry,.skurczowy bol zoladka, az mi sie slabo robilo,.bieg do.lazienki itp. Zastanawiam sie czy to nie jakis ucisk na zoladek malej, jak zjem kolacje.

Mamabyc3 lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku-bardzo prawdopodobne. Mój syn dość często kopie mnie po żołądku. Jakiś rewolucji nie mam,ale z automatu mam zgagę i mdłości.czuje jakby mi się treść żołądkową cofała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ani dopochwowo, ani przez brzuch jajników nie widać. Jeszcze w 17tyg dał radę obejrzeć jeden jajnik, ale już w 21 żadnego. Już na prenatalnych w 13 nie mógł obejrzeć mi jednego jajnika, bo tak sie jelita ułożyły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Tak będzie niestety, czytałam że do 37-38tyg dziecko będzie naciskać na przepone, a to będzie mieć wpływ na płuca i serce. Potem brzuch się zaczyna obniżać i zaczynamy czuć ulge. Zobaczymy

nataliamonika, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak dopochwowo on tylko glowice przylozyl czy jest serduszko i powedzial ze po 25 tc nie widac juz na usg jajnikow. Dzisiaj mnie nic nie boli noga tylko lewa w udzie dretwieje jak dluzej postoje. Jutro mam mase badan( w koncu na nfz cos:p) to dorobie d-dimery mialam w 8 tc i byly w normie ale wole sprawdzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 09:01

• nesairah Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja o 2 w nocy wstałam żeby coś zjeść, taka głodna byłam :P

Mój mały kopie po bokach bardzo nisko, nad pachwinami i na wysokości talii. Ostatnio na badaniu główkę miał nad prawą pachwiną. W ogóle upodobał sobie głownie prawą stronę. Mam wrażenie, że moja macica jest jakaś 'krzywa', bo po lewej nie jestem w stanie jej wyczuć.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus a może Ci dziecko uciska gdzieś na jakiś nerw i boli?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah nie sadze raczej stawialabym na kregoslup

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nesairah nie sadze raczej stawialabym na kregoslup

Może być tak jak Nesairah mówi, jak rodziłam Zuzę, to na sali miałam laskę, która chodziła o kulach a potem na wózku inwalidzkim pod koniec ciąży, bo mała się tak ułożyła i łożysko że uciskały jej nerw i tętnicę udową. Zaraz po cesarce normalnie zaczeła chodzić, laski ona nam płakała na sali że może bez kul, i wózka iść do toalety.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady tak ... W bardziej zaawansowanej ciazy mize tak byc. Ale na tym.etapie corka sie jeszcze obraca przemieszcza raz jest na dole raz wyzej raz glowka w dol raz odwrotnie. Takze ma jeszcze pole manewru. Potem juz tak nie jest i dziecko moze uciskac nerw

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znów problem. Mały znów się nie rusza. Zawsze budzi się parę minut po mnie. Teraz ani zjedzenie śniadania, ani wypicie soku pomarańczowego ani nawpiepszanie się slodyczy nie dziala. Niby kopał w nocy, ale teraz już nie wiem, może mi się tylko śniło. Zaczęłam myśleć od kiedy tak jest i doszłam do wniosku, że od wypicia glukozy. Większość pisała, że ich dzieci szalały po glukozie. Mój nawet się po niej ani w trakcie nie ruszył. Rano przed glukoza było normalnie a potem już albo tylko lekko czułam, że smyra albo w ogóle. Czy glukoza mogła my zaszkodzić? Odchodzę już od zmysłów. Dałam mu jeszcze kilka godzin i idę na IP.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey nie sadze by zaszkodzila predzej u mnie bo to byl czas organogenezy i wysoki skok cukru...po 20 tc nie zaszkodzi :) nie masz w domu detektoru tetna?

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ