Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dzidzi po glukozie ani nie drgnęło. Też miałam stracha, bo podobno inne wariują po takiej dawce słodkości. Wczoraj mała szalała cały dzień, co usiadłam, to kopniaki.A dziś tylko ok.7 rano kopała, po śniadaniu też cisza. Ale zauważyłam, że po nospie mniej czuję ruchy.
Ja to mam inne zmartwienie. Macicę mam na wysokości pępka, tak mi się wydaje, bo widzę jak wciągam brzuch - do pępka mam piłke, powyżej płasko. Na leżąco też to widać. W 22 tygodniu miałam palec poniżej pępka na badaniu, to dlaczego ona nie rośnie? Brzuch nie wygląda jak piłka, tylko od dołu rośnie i na boki. Wkręcam sobie, że dziecko ma za mało miejsca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 11:46
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Emikey może rzeczywiście warto sprawdzić. Może jest leniwy, ale lepiej usłyszeć to od lekarza, niż pluć sobie w brodę, jakby (odpukać) miało być coś nie tak. Też miałam takie chwile niepokoju ostatnio, bo mój maluch jest zwykle bardzo aktywny praktycznie cały dzień, a był taki czas, że mało go czułam, ale po dwóch dniach wszystko wróciło do normy. Co ciekawe, to też było po glukozie, ale ja tłumaczyłam to sobie brzydką, deszczową, leniwą pogodą.
-
nick nieaktualnyMiałam koszmarną noc... Mało brakowało, a byśmy do szpitala pędzili. Obudził mnie tak bolesny skurcz, jakby mi ktoś miednicę łamał, do tego brzuch jak kamień. Mała przy tym tak szalała, że naprawdę myślałam, że dzieje się coś złego. Ruszyć się nie mogłam z bólu. Na szczęście po nospie, relanium i nocnej kąpieli jako tako przeszło, ale do teraz czuję, że mam obolały brzuch.
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Selenne brzmi przerażająco ten Twój opis. Ja przy każdym bólu/twardnieniu truchleję ze strachu, wyobrażam sobie, co musiałaś przeżyć. Najważniejsze, że minęło.
No takiego bólu jeszcze w ciąży nie miałam. Na szczęście przeszło. Potem usnęłam, mąż też, spaliśmy długo, ale i tak się oboje czujemy jakby nas ktoś pobił. Dziś dzień odpoczynku. -
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Moje dzidzi po glukozie ani nie drgnęło. Też miałam stracha, bo podobno inne wariują po takiej dawce słodkości. Wczoraj mała szalała cały dzień, co usiadłam, to kopniaki.A dziś tylko ok.7 rano kopała, po śniadaniu też cisza. Ale zauważyłam, że po nospie mniej czuję ruchy.
Ja to mam inne zmartwienie. Macicę mam na wysokości pępka, tak mi się wydaje, bo widzę jak wciągam brzuch - do pępka mam piłke, powyżej płasko. Na leżąco też to widać. W 22 tygodniu miałam palec poniżej pępka na badaniu, to dlaczego ona nie rośnie? Brzuch nie wygląda jak piłka, tylko od dołu rośnie i na boki. Wkręcam sobie, że dziecko ma za mało miejsca...
Nie denerwuj się brzuchem. Mój też raczej rośnie dołem niż górą. W zasadzie mam wrażenie, że między 20 a 27 tygodniem nie urósł wcale. Teraz jakby dopiero zaczął nadrabiać. Może u Ciebie będzie podobnie? Mój brzuch jak stoję bokiem to nie robi wrażenia, ale patrząc od przodu jest wielki i szeroki. -
emikey wrote:I jesZcze ciśnienie spadło mi bardzo. Ja normalnie nie schodzę poniżej 120/70 a teraz mam 104/62. Przy stresie powinno być wyższe a nie niższe
siedzę w wannie. Gabi zawsZe lubił "się kąpać" moze to go ruszy...
Kurcze... a może kawa? Nic innego mi do głowy nie przychodzi. -
nick nieaktualnyemikey, a próbowałaś tak na leżąco jakby kołysać brzuchem i obserwować czy się rusza? Jak moje dziecko miało tak, że długo się nie ruszało to tym sposobem udawało się zmusić ją do aktywności, raczej subtelnej, że tylko brzuch falował, ale zawsze mnie to jednak uspokajało.
-
nick nieaktualnySor a ip chyba to samo
Musisz sie przygotoeac na pytanie czy Pani zgadza sie zostac w szpitalu. Wczoraj ledwo przyszlam a juz pielegniarka pytala mowie jej ze jak bedzie okej to nie zostaje a ona " ze cooooo" glupia baba. To Pani musi podpisac ze pani nie wyraza zgody. Mowie jej ze wiemzmierzle te piguly wczorsj byly ale na ip spedzialm niecale 30 min z badaniem
Kolysac albo naciskac brzuch w roznych miejscch zeby malucha obudzicWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 12:40
-
Tak, wydaje mi się, że to to samo.
Dziewczyny, a mi już drugi raz luteina wypłynęła. Mam mega dużo wydzieliny odkąd ją aplikuję i wypłynęły mi dwie lekko rozpuszczone tabletkijuż drugi raz tak mam. Aplikuję palcem najgłębiej jak umiem.
-
nick nieaktualny
-
salenne wrote:Nie denerwuj się brzuchem. Mój też raczej rośnie dołem niż górą. W zasadzie mam wrażenie, że między 20 a 27 tygodniem nie urósł wcale. Teraz jakby dopiero zaczął nadrabiać. Może u Ciebie będzie podobnie? Mój brzuch jak stoję bokiem to nie robi wrażenia, ale patrząc od przodu jest wielki i szeroki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 13:00
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka a moim zdaniem szukasz problemu
ciesz sie ze ciaza zdrowa ze serduszko okej i nie mysl o glupotach
mialas niedawno usg wszystko bylo w normie takze spokojnie
ja ruchy czuje roznie wczoraj 5 palcow nad pepkiem a dzisiaj glownie nad sanym spojeniem lonowym mi grzebie
-
Emikey jak mi corka robila takie numery to jadlam slodycze, napilam sie coli, kladlam na wznak i w ciagu 15 min zaczynala sie ruszac. Teraz tez jakos super mocnych ruchow nie czuje, a moj syn aktywny jest w nocy,ale przez to, ze wstaje do.corki to czuje, ze sie rusza.
-
Coby trochę odejść od martwiących tematów... U mnie dzisiaj "ambitny" dzień. Wyprałam i wyczesałam mojego 17-letniego misia, czeka go zaszczytne miejsce w pokoju Gai
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/340e81427b51.jpgk878, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Coco55, Aztoria, Petitka, Edith, Marteczka93, magdzia26 lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc