X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Edith Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie wiem jak będzie z laktacje, ale chciałabym, żeby tatuś czasem też nakarmil syna.

Ja też planuję kupić laktator ręczny, na necie Aventu można znaleźć nawet tańsze niż w Smyku.
    A co do karmienia przez tatusia... według mojej literatury fachowej :-) butelka to niestety nie najlepszy pomysł, bo "technika ssania smoczka różni się tak bardzo od techniki chwytania piersi, że dziecko mając w buzi raz jedno raz drugie jest zdezorientowane i bardzo często rezygnuje ze ssania piersi." Są metody, żeby podać pokarm, które nie zaburzają dobrych odruchów.

Dla ciekawych bardzo polecam lekturkę "Piersią spoko" Malwina i Janusz Okrzesik :-)

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ooo tak pojemniki też chcę! Widziałam w jakimś sklepie, że były dołączone w gratisie, ale to dawno było i nie pamiętam w jakim :(

Tu jest dobra oferta, pojemniki gratis i dostawa z Paczkomatem:

https://www.al.to/p/347752-laktator-philips-avent-laktator-reczny-naturaltorebki-do-pokarmu-gratis.html?ceneo_spo=true#reviews

aZzmp1.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Czyli jutro sobie powtorze zabawe 1h po rozpoczeciu posilku tal dla.pewnosco, ale juz widze ze mam poko co ok. Ufff....ale.swoja droga to wszedzie mowia co innego...

Tutaj też potwierdzają :)

http://dietcare.pl/poradniki/cukrzyca-ciazowa-najczestsze-pytania-dietetyka/

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Ja też planuję kupić laktator ręczny, na necie Aventu można znaleźć nawet tańsze niż w Smyku.
    A co do karmienia przez tatusia... według mojej literatury fachowej :-) butelka to niestety nie najlepszy pomysł, bo "technika ssania smoczka różni się tak bardzo od techniki chwytania piersi, że dziecko mając w buzi raz jedno raz drugie jest zdezorientowane i bardzo często rezygnuje ze ssania piersi." Są metody, żeby podać pokarm, które nie zaburzają dobrych odruchów.

Dla ciekawych bardzo polecam lekturkę "Piersią spoko" Malwina i Janusz Okrzesik :-)
    Dlatego kupiłam butelkę ze smoczkiem lovi, które ma właśnie nie zaburzac rytmu ssania piersi :) a po 2gie-tatus będzie karmił syna sporadycznie, raczej przy weekendzie. Mamy taki plan, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :) moja koleżanka karmi naprzemiennie, bo na mało mleka i ściąga do butli oraz dokarmia mm i puki co malutka nie ma problemu z chwytaniem cyca. Więc mam nadzieję, że i u mnie tak będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 21:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Tu jest dobra oferta, pojemniki gratis i dostawa z Paczkomatem:

https://www.al.to/p/347752-laktator-philips-avent-laktator-reczny-naturaltorebki-do-pokarmu-gratis.html?ceneo_spo=true#reviews

Tutaj gratis są woreczki, a nie pojemniki.
    Pojemniki tu:
    http://www.smyk.com/philips-avent-pojemniki-na-pokarm-i-adaptor-180-ml-10-sztuk.html

Na allegro można dostać tanio laktatory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 21:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o laktator, to jak będzie potrzeba,a to kupię pewnie tam gdzie będzie najszybciej. Ale mam nadzieję, że ten co mam zadziała :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja dziś kupiłam kołdrę z poduszka do łóżeczka. Zaraz bede zamawiać moja wymarzoną pościel w gwiazdki :) kupiłam też w Tesco komplet pajacyk i ocieplany kaftanik do odebrania dziecka ze szpitala.
    My tez mamy pościel w gwiazdki :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wyszukałam na allegro już, ale wstrzymam się jeszcze z zakupem :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Edith Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o butelce Lovi Medical iteraz sobie myślę, że jeśli karmić od razu z tej butelki, to lepiej kupić laktator LOVI PROTECT. Macie jakieś opinie na jego temat? Czy lepszy z Aventu?

aZzmp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith mam ten laktator, i mam butelki lovi, i powiem Ci, że go śmiało polecam, wcześniej miałam laktator z aventu, i ręczny z babyone, ale lovi pobija wszystko na głowę.

Edith lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:13

Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, magdzia26, emikey, nataliamonika, Lady Savage, Zołzimagic, Petitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy piszecie o tych laktatorach a ja sobie mysle ze z tych moich miniaturkowych piersi to oby cokolwiek cieklo bo jak ja bede karmic mojego skarbka kochanego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 23:07

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmiar piersi nie ma żadnego wpływu na to ile będzie w nich pokarmu. On się tworzy na bieżąco

nataliamonika, Aztoria, Wachciowa, Lady Savage lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pptrzebny jest ten laktator ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator się przydaje. Jak masz mało pokarmu, to może pomóc rozkręcić laktacje,a Jak masz bardzo dużo pokarmu, to możesz go ściągnąć i przechować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 22:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu na ip wylądowałam z mega bólem
    sprawdzil tylko czy serduszko bije i jaka szyjka
    powiedział, że nie ma sensu USG jeśli chodzi o jajniki bo w 26 tc juz nie widac jajników
    pytal sie czy chce zostac mowie ze jak musze to zostane ale powiedzial ze nie widzi nic niepokojacego a ze boli no mam brac leki rozkurczowe i lezeć ;/ kij wie z czego ten masakryczny ból po lewej stronie brzucha

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,ze sprawdziłaś. Czyli Nospa, czy dostałaś coś silniejszego? Najważniejsze, że z córeczka dobrze, resztę przetrwamy.
    u mnie też już dawno jajników nie widać. Na usg mam zawsze zapisane-przysloniete pętlą jelit.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 22:56

• nesairah Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus mnie często łapie ból.po prawej stronie. Mały się tam chyba wypina. Najważniejsze, że wszystko w porządku, odpoczywaj.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie dziwne pytanie. czy ktoras z was tak ma czasami ze czyje tak jakby dzidzius tam sie przekrecal i takie nagle podwyzszenie tetna u soebie. ja tak mam serce mi bije bardzo szybko takie dziwne drzenie w srodku. i to moja po ok 5 min

nataliamonika lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest prawie 1 w nocy a ja nie mogę zasnąć. Gabi nie rusza się od jakiejs 15. Dziś czułam go tylko trochę i to przy pępku. Tu mam najwięcej sadelka więc myślałam, że czuję go słabiej bo ma niezla amortyzacje. Ale teraz nie czuję w ogole. Zjadłam kilka michalkow żeby go obudzić i czekam ale nadal nic :( angielska położna powiedziała, że do 28 tyg zdążają się dni, że dziecka w ogóle nie czuć ale to mnie nie przekonuje. Już się zestresowałam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ