X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie załapałam na darmową dostawę w gemini, ale za to dziś zamówiłam koszulę do karmienia. :) Biorąc pod uwagę moje problemy z szyjką czuję, że powinnam mieć już wszystko, co potrzebne do szpitala. Część mam, ale nie wszystko. Chyba zacznę też powoli robić pranie ubranek. Trochę tego mam, a nie wiem, czy z tygodnia na tydzień nie będzie ze mną gorzej, więc chyba zacznę to powoli ogarniać.

A jeszcze mam pytanie... ile sztuk pieluch tetrowych/flanelowych/muślinowych lub innych planujecie mieć na początek?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kuba mialam 10 tetrowych
    Musialam go pieluchowac ze wzgeldu na bioderka a na to szly dwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10tetrowych białych, 4tetrowe kolorowe i 4 mam muslinowe. I myślę, że wystarczy. Zawsze można dokupić gdyby była potrzeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przysłali mi maila z Gemini z upomnieniem, że nie zapłaciłam za zamówienie. Burdel na kółkach mają, bo wybrałam opcje za pobraniem. Czekam na ta paczkę, bo mi się witaminy kończą. Mogli zaznaczyć, że darmowa przesyłka nie jest za pobraniem. Takiej wiadomosci nie było, więc napisałam do nich, że nie wiem jakiej płatności z góry oczekują, skoro paczka jest z opcja za pobraniem

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ja też się mogę takiej wiadomości spodziewać bo też wybrałam opcję za pobraniem , fest :-/

dhpclr4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusiaaa1 gdzie kupiliscie wanienke? My tez jesteśmy na nia zdecydowani, nawet na ten sam kolor :) gdzieś widzialam rabat na rzeczy chicco

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Edith Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Jutro wesele, mam nadzieję że dziś krawcowa zdąży z sukienką :D było trzeba wstawić gumkę bo brzuszek się nie mieścił a materiał się nie chciał rozciągać. Nie ma to jak nową sukienkę z metką oddawać do przeróbki :D

Ja jakiś miesiąc temu też nóweczkę przerabiałam, ale na szczęście była z dużej promocji i za długa, więc sobie mogłam przy skróceniu zostawić więcej materiału z przodu na brzuszek. Plus zaszewki i obowiązkowo tasiemka pod biustem. Przeróbki robiłam sama i byłam mega zadowolona :)

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Czyli ja też się mogę takiej wiadomości spodziewać bo też wybrałam opcję za pobraniem , fest :-/
    Może u Ciebie zwrócą uwagę, jaka jest płatność

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam szesc pieluch muslinowych, trzy bambusowe, dwie flanelowe. Tetrowych nie bralam zadnych. Wszystkie sa mieciutkie i delikatne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 12:52

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemini już mi odpisali maila z przeprosinami. Oczywiście nie wiedzą, dlaczego mi taka wiadomość wysłali. I wyślą paczkę zgodnie z forma wybranej płatności.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę dokupić pieluchy, bo mam 2 flanelowe i 4 tetrowe. A muślinowe są jakieś lepsze? Dla mnie wyglądają jak zwykłe tetrowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 13:00

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam 5 zwykłych tetrowych, 3 tetrowe kolorowe i 3 kolorowe flanelowe.

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzieki dziewczyny, cola uratowala sprawe, wiec obylo sie bez lekow. Dzisiaj bede na dietce,.bo ewidentnie mi cos zaszkodzilo. Bardziej to mi bol zoladka dokuczal niz biegunka, ale moze faktycznie kupie sobie probiotyk. Ja zgagi generalnie nie miewam, przed ciaza mialam raz, w tej ciazy tęraz 2, wiec wole wziac renni skoro to sporadyczne niz sie meczyc.

Ja na szczescie mam tylko w brzuszku, teszta nie przytyla,nogi to mi nawet ciut schudly, wiec poki co sie ciesze :)

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja muszę dokupić pieluchy, bo mam 2 flanelowe i 4 tetrowe. A muślinowe są jakieś lepsze? Dla mnie wyglądają jak zwykłe tetrowe :P
    Też nie widzę różnicy, ale jak pisZą o otulaniu to piszą o muslinowych a nie tetrowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 13:11

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po wizycie. Małemu ładnie serduszko bije i moje ciśnienie też ok. Wyszła tylko nieciekawa próbka moczu- glukoza i białko. Jakaś infekcja się chyba dziadowska napatoczyła i muszę czekać na list z wynikami. Pewnie się skończy na antybiotyku, ale i tak dopóki wyników nie zobaczę to będzie myślenie z serii najgorszy scenariusz. I po dobrym humorze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 14:41

nesairah, Szczesliwa_mamusia, k878, Aztoria, Iruletka, Coco55, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mam bambusowe, tetrowe i muslinowe. Kazde sa podobne ale w dotyku inne. Moja mama znawca pieluch tetrowych haha pierwszy raz u mnie widziala muslinowe i stwierdzila, ze wygladaja na swoja cenę i warto miec kilka takich "lepszych", delikatniejszych dla skóry. A tetrowych to wiadomo, nigdy za wiele :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 13:42

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muslinowe pieluchy sa delikatne, a tetrowe sa twarde i malo przyjemne w dotyku. Nie wiem czy po praniu to moze ulec zmianie. Sprawdzalam w sklepie i jak dla mnie jes to duza roznica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 13:44

11.12.2017 syn Adaś
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka - ty robiłaś już obciążenie glukozą? Glukoza w moczu często wskazuje na cukrzycę.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami glukoza pojawia sie bez powodu w ciazy w moczu, czasami to nerki przepuszczają i tak bywa :) ale trzeba sprawdzić bo cukrzyca też jest możliwa. Przy cukrzycy zwykle w moczu pojawia sie cukier jesli we krwi przekroczy 180/200 w ekstremalnych warunkach przy 160

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 15:32

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Petitka - ty robiłaś już obciążenie glukozą? Glukoza w moczu często wskazuje na cukrzycę.
    W Anglii robi się w 28 tyg - z tego co mi położna mówiła.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ