Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Wiem,że któraś ma. Ja miałam teraz co 4,ale jak teraz będę w 28t5d, to poproszę o przyjsćie po 3, jak mi znowu zaproponuje 4. Co do 2 na tym etapie wydaje mi się za często, jak jest w miarę wszystko ok, chyba że są do tego powody, na pewno już od 32 będę chciała co 2 tyg wizyty, bo to już dla mnie w zasadzie będzie za chwile i wołałabym się nie stresować
Tez właśnie wydaje mi się za często. Po ostatnim 2,5 godzinnym siedzeniu w poczekalni srednio chciałoby mi się tam jeździć z taką częstotliwościąSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyDlatego ja na początku listopada chcę być już spakowana w razie czego
Bo jakieś mam dziwne przeczucie,że mój syn będzie chciał przyjść na świat ok 38tyg ciąży. Chociaż zobaczymy,ale wolałabym spakować się razem z mężem, niż jakby on miałby nas sam pakować, myślę że była by sodoma i gomora
. A tak przy okazji nauczę go co jest czym.Nola lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Żeby się spakować muszę najpierw kupić torbę
No tak, torby tez nie mamOstatnio widziałam fajne z napisem Mommy Bag, cena "tylko" 360 zł O-o Zamówię pewnie najtańsza materiałową na Allegro. Podobno dobrze jest mieć dwie osobne dla siebie i dziecka.
Gaja
magdzia26 wrote:Proszę żebyście spojrzaly na post z listą bo juz chyba wszystkie znają płeć
jak coś trzeba zmienić lub dopisać to proszę piszcie
Magdzia to ja proszę o dopisanie mnie na listę. Termin 26 grudnia, chłopczyk.magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:No tak, torby tez nie mam
Ostatnio widziałam fajne z napisem Mommy Bag, cena "tylko" 360 zł O-o Zamówię pewnie najtańsza materiałową na Allegro. Podobno dobrze jest mieć dwie osobne dla siebie i dziecka.
a jak cc to spakuje dwie.
-
Aqu wrote:Mam wyniki glukozy:
na czczo - 81
po 1 h - 69
po 2 h - 83
Nie znam się ale trochę się zdziwiłam dlaczego po 1 h mam najniższą wartość, bo spodziewałam się najwyższej.
Miałam bardzo podobny wynik, tylko trochę niższe wartości i też największy spadek po godzinie. Mój ginekolog stwierdził, że bardzo ładny wynik, więc nie masz się czym martwić.Aqu lubi tę wiadomość
Gaja
Poczta Warszawa mnie wkurza
dwa dnie temu wysłana została do mnie paczka z poscielami dla małego. Do Warszawy doszła z Wielkopolski w kilka godzin z jedna "przesiadka". W Wawie leży bez ruchu od wczoraj 10 rano
a do mnie z Warszawy rzut beretem. Smyk wczoraj też mi wysłał wiadomość, że moja paczka wyszła już z magazynu, i ze będę ja mieć za 1-2 dni.
-
nick nieaktualnyMi kiedyś pit utknął w warszawie na poczcie na cały m-c
Też dostałam maila ze smyka,że paczka została dzisiaj nadana. Znając życie przyjdzie w poniedziałek
Wybrałam opcje kuriera pocztowego, bo bałam się,ze przyjdzie w poniedziałek,a nie będzie mnie w domu, a u nas robią kurierzy zawsze problem, jak mają przyjechać nastepnego dnia, chociaż mają 2 dni na dostarczenie. A tak, to listonosz zostawi awizo i podjadę na pocztę odebrać zamówienia
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Szczęśliwa, a nie dzwonią do Ciebie najpierw czy jesteś w domu? Do mnie zawsze dzwonią i pytają gdzie mają przywieźć. Mi wysłali wczoraj więc ich 1-2 dni go dziś albo jutro. Zobaczymy
jak mam powiadomienie od dpd, często dzwonie sama do kuriera, bo tu jeden ten sam jeździ albo przekierowanie na nastepny dzień. Ale daty były tak podane rozbieżne, ze dla bezpieczeństwa wolałam zamówic kurierem pocztowym
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nola wrote:Dla mnie dziewczyny najwieksza zmora i trwoga tej ciazy jest LUTEINA. Boje sie ze mam jakas niedomoge, ze to dzieki niej ta ciaza poszla ok, jak probowalam odstawic od razu bole okresowe...ale moj lekarz uwaza ze jest niepotrzebna. Zblizam sie juz do 30tc i sama zagadalam na wizycie kiedy odstawic a on ze juz ale wkurza mnie ze nawet nie da info ze stopniowo z niej schodzic co wiem. Tylko jak zejsc z 1x100mg dziennie?
wiec wzielam co dwa dni i juz czuje bol okresowy. Maz uwaza ze to jest w mojej glowie. Co sadzicie? Sa parametry na necie powinnam miec teraz 100ng/ml moj lekarz uwaza ze nie ma norm...ciagle mialam kolo 20 na dolnej granicy a on sie tym nie przejmowal. A moze ja faktycznie schizuje? Przeciez lozysko produkuje juz teraz progesteron a dzieć
jest duży Ratujcie
-
Ja tez już większość rzeczy mam. Brakuje mi kilku drobiazgów a z dużych rzeczy nie mam jeszcze:
- monitory oddechu
- leżaczka
- maty
I nie mam pojęcia na co sie zdecydować w ostatnich dwóch pozycjach. Moja młoda i z jednego i z drugiego dużo korzystała, wiec chciałabym kupić cos naprawdę praktycznego.
Najgorsze jest to, ze nie wiem jaki młody będzie duzy a przez to nie wiem czy postawić na rozmiar 62 czy 56 ? Większość rzeczy mam w roz 62 ale boje sie ze mogą okazać sie za duże i czy jednak nie dokupić jeszcze pare rzeczy w roz 56 ?https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Ja właśnie wróciłam z badań we wtorek wizyta... a mój Nikos znowu chory tym razem paskudny kaszel więc dzisiaj już nie poszedl do przedszkola a już było coraz lepiej z zostawaniem jego
ehhh po weekendzie od nowa się zacznie afera i ryk
oby jeszcze to się w jakieś zapalenie płuc nie przerodzilo
do tego jak dzwonilam do przedszkola to Pani powiedziała że w grupie synka panuje bostonka...jeszcze tego nam trzeba...