Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nataliamonika wrote:Może właśnie to zależy od przebiegu ciąży i stanu zdrowia matki. Może jak nie ma innych nieprawidłowości, to oceniają duzo później, ale tak zgaduję tylko. Czytałam, że właśnie najważniejsza jest ilość wód i przepływy i to mój akurat sprawdza. Zapytam mimo wszystko z ciekawości o te poziomy podczas kolejnej wizyty.
W ogóle podobno po 28. tygodniu częstotliwość wizyt powinna zwiększyć się do dwóch razy w miesiącu, nie wiem ile w tym prawdy, bo to tez info z internetów. Zastanawiałam się właśnie czemu na ostatniej wizycie gin mnie pytał czy chce przyjść jeszcze we wrześniu, bo go dłużej nie będzie, ale akurat mam usg III trymestru 3.10, więc stwierdziłam, że wystarczy jak zapiszę się za miesiąc. Ma któraś z Was wizyty co 2 tygodnie? -
Jacqueline wrote:Lunka - na 18 tygodni było ponad 45mm, na 22 tygodnie 38mm, na 24 tygodnie 32mm. Ten ostatni pomiar troche mnie zaniepokoił, że niby tylko 6mm, ale w ciągu 2 tygodni raptem.
Lekarze zgodnie poowiedzieli że pessar to przy szyjce pon 2.5 i ze że to są normy a jak pytam o szybkie skracanie to też kręcą nosem że jest ok.
No to ok.
Leżę biorę leki i często mam kontrole.
Wg lekarza od 27tc szyjka może się skracać a potem już się jej nie mierzy. Ale u mnie skraca się od 19tc więc to akurat mnie nie dotyczy
Pawnie tez czesto masz kontrole. Nie denerwuj się tym. Ta długość sama w sobie jest ok. Cały czas masz nakazane leżeć ? -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Fajne
ale kilkulatka sobie w tym wyobrazic nie moge wiem ze na zdjeciu jest ale ogolnie jak np mysle o moim synku hehe
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Mam 4 letniego bratanka. Jeszcze niedawno w takim siedział, tylko wiadomo w starszej wersji. Rozwalił ostatnio bo to do 18 kg. Rozpacza straszliwie, że teraz siedzieć musi na plastikowych krzeselkach. Dzieci mojego brata uwielbiamy tego rodzaju lezaczki dlatego i ja inwestuje w taki.
-
nick nieaktualny
-
Lunka - zasadniczo nie kazał mi bezwzględnie leżeć, tą wizytę na 24 tygodnie miałam, bo miałam gorszy dzień ze skurczami, mogłam jechać na IP albo do niego, wybrałam wizyte u lekarza bo tak to by mnie zostawili pewnie na oddziale. Co godzinę wtedy były a nawet częściej i dość upierdliwe
Mówił tylko bardziej o kanapowym trybie życia i żebym nie brała się za żadne prace w domu. Całe szczęście bez śladów rozwarcia szyjka i raczej twarda, to mnie pociesza
Że jakby było gorzej ze skurczami to zgłosić się do szpitala, ale nie jechałam w końcu, są lepsze i gorsze dni, czasem tylko pare tych skurczy, a około 10.
Dziś znowu gorszy dzień, 5 już było, co godzinę. Bez bólu raczej, ale dość mocny ucisk czuć w brzuchu i krzyżu, brak tchu. Za tydzień wizyta. Oby się nie skróciła za bardzo.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
emikey wrote:Będziesz dokupowala do niej te dodatkowe zabawki?
nie, na początek wystarczy, a potem zobaczymy, niech się dziadkowie wykażą
poza tym, na tych wieszaczkach można powiesić cokolwiek, a te skip hoopy są jednak drogieCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Mi ostatnio jesZcze ta mata dla cZasu dla brzuszka się spodobała. Tylko, że jest szara (albo różową). A ja mam już wybrana szara mate edukacyjna. Wszystkiego w jednym kolorze nie chce mieć. Mąż mówi, że w Anglii i tak jest szaro ponuro, więc nie trZeba nam więcej szarości do szcZęścia.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a9cd22b66f9.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 10:58
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:A zamierzasz noworodka kłaść do lezaczka? Ja to kupuje to jak mały będzie mieć z 3 miesiące. Więc nawet jeśli będę mieć cc to po trzech miesiacach będę mogła się schylić.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
k878 wrote:nie, na początek wystarczy, a potem zobaczymy, niech się dziadkowie wykażą
poza tym, na tych wieszaczkach można powiesić cokolwiek, a te skip hoopy są jednak drogie -
Magdzia a rozmawiałaś z ginekologiem o przedszkolu synka?
Ja tez córkę do żłobka posłałam adaptuje sie wiec wiem co przezywasz łącze sie w bolu. Jak powiedziałam o tym ginowi to powiedział ze to kiepski pomysł. Nastraszyl jakimś rumieniem i ze jak bedzie chorować to zeby nie poszukać jej na końcówce ciąży:/ -
nick nieaktualnyemikey wrote:A zamierzasz noworodka kłaść do lezaczka? Ja to kupuje to jak mały będzie mieć z 3 miesiące. Więc nawet jeśli będę mieć cc to po trzech miesiacach będę mogła się schylić.
schylałam sie myłam podłogi wsio
-
Jestem po glukozie, czuje się dobrze. Mały fikał strasznie, teraz już się uspokoił.
Strasznie pstrokate te maty, ja wybieram coś takiego:
do poczytania http://mojemontessori.com/montessori-alternatywy-dla-maty-edukacyjnej/
nie wiem czy słyszałyście o Montessori..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 11:06
Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Mi tez tak szyjka się skraca.skraca się przerwa skraca się.
Lekarze zgodnie poowiedzieli że pessar to przy szyjce pon 2.5 i ze że to są normy a jak pytam o szybkie skracanie to też kręcą nosem że jest ok.
No to ok.
Leżę biorę leki i często mam kontrole.
Wg lekarza od 27tc szyjka może się skracać a potem już się jej nie mierzy. Ale u mnie skraca się od 19tc więc to akurat mnie nie dotyczy
Pawnie tez czesto masz kontrole. Nie denerwuj się tym. Ta długość sama w sobie jest ok. Cały czas masz nakazane leżeć ? -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57268cf1bc87.jpg
Mam nadzie ze udało sie wkleić obrazek
Mnie ta mata sie spodobała bo jest duża w kolorach jakie podobno dziecko na początku tylko widzi czyli: czarny, czerwony i niebieskiLady Savage lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png