WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, my matę tez kupiliśmy od skip hopa, ale treetop friends; jedyna jaką znalazłam z certyfikatami, że nie zawiera szkodliwego badziewia :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Może właśnie to zależy od przebiegu ciąży i stanu zdrowia matki. Może jak nie ma innych nieprawidłowości, to oceniają duzo później, ale tak zgaduję tylko. Czytałam, że właśnie najważniejsza jest ilość wód i przepływy i to mój akurat sprawdza. Zapytam mimo wszystko z ciekawości o te poziomy podczas kolejnej wizyty.

W ogóle podobno po 28. tygodniu częstotliwość wizyt powinna zwiększyć się do dwóch razy w miesiącu, nie wiem ile w tym prawdy, bo to tez info z internetów. Zastanawiałam się właśnie czemu na ostatniej wizycie gin mnie pytał czy chce przyjść jeszcze we wrześniu, bo go dłużej nie będzie, ale akurat mam usg III trymestru 3.10, więc stwierdziłam, że wystarczy jak zapiszę się za miesiąc. Ma któraś z Was wizyty co 2 tygodnie?
    To nam zapewne wizyta wypadnie tego samego dnia, bo ja mam w przyszłym tyg we wtorek i pewnie mi wyznaczy następną za 3 tygodnie. Może się spotkamy w poczekalni :-)

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skip hop ma bardzo fajne rzeczy. Szkoda tylko, że cena wysrubowana w kosmos :P ale dobrej jakości mata to podstawa. Te wszystkie plastikowe za 150zł nie wchodziły nawet w gre.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Lunka - na 18 tygodni było ponad 45mm, na 22 tygodnie 38mm, na 24 tygodnie 32mm. Ten ostatni pomiar troche mnie zaniepokoił, że niby tylko 6mm, ale w ciągu 2 tygodni raptem.
    Mi tez tak szyjka się skraca.skraca się przerwa skraca się.
    Lekarze zgodnie poowiedzieli że pessar to przy szyjce pon 2.5 i ze że to są normy a jak pytam o szybkie skracanie to też kręcą nosem że jest ok.
    No to ok.
    Leżę biorę leki i często mam kontrole.
    Wg lekarza od 27tc szyjka może się skracać a potem już się jej nie mierzy. Ale u mnie skraca się od 19tc więc to akurat mnie nie dotyczy
    Pawnie tez czesto masz kontrole. Nie denerwuj się tym. Ta długość sama w sobie jest ok. Cały czas masz nakazane leżeć ?

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    O, my matę tez kupiliśmy od skip hopa, ale treetop friends; jedyna jaką znalazłam z certyfikatami, że nie zawiera szkodliwego badziewia :)
    Będziesz dokupowala do niej te dodatkowe zabawki?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne :) ale kilkulatka sobie w tym wyobrazic nie moge wiem ze na zdjeciu jest ale ogolnie jak np mysle o moim synku hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 10:25

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Fajne :) ale kilkulatka sobie w tym wyobrazic nie moge wiem ze na zdjeciu jest ale ogolnie jak np mysle o moim synku hehe
    Mam 4 letniego bratanka. Jeszcze niedawno w takim siedział, tylko wiadomo w starszej wersji. Rozwalił ostatnio bo to do 18 kg. Rozpacza straszliwie, że teraz siedzieć musi na plastikowych krzeselkach. Dzieci mojego brata uwielbiamy tego rodzaju lezaczki dlatego i ja inwestuje w taki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Chyba znalazłam matę :)
    https://nodik.pl/mata-edukacyjna-gymotion-robo-playland-yookidoo-p-10767.html?utm_source=webepartners&utm_medium=cps
    O jak fajna :-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mam 4 letniego bratanka. Jeszcze niedawno w takim siedział, tylko wiadomo w starszej wersji. Rozwalił ostatnio bo to do 18 kg. Rozpacza straszliwie, że teraz siedzieć musi na plastikowych krzeselkach. Dzieci mojego brata uwielbiamy tego rodzaju lezaczki dlatego i ja inwestuje w taki.
    No i to pokazuje ze dzieciaki sa rozne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miapam mate z tesco majatku nie kosztowala bo jakos 80 zl a u nas sie sprawdzila

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka - zasadniczo nie kazał mi bezwzględnie leżeć, tą wizytę na 24 tygodnie miałam, bo miałam gorszy dzień ze skurczami, mogłam jechać na IP albo do niego, wybrałam wizyte u lekarza bo tak to by mnie zostawili pewnie na oddziale. Co godzinę wtedy były a nawet częściej i dość upierdliwe :/ Mówił tylko bardziej o kanapowym trybie życia i żebym nie brała się za żadne prace w domu. Całe szczęście bez śladów rozwarcia szyjka i raczej twarda, to mnie pociesza :) Że jakby było gorzej ze skurczami to zgłosić się do szpitala, ale nie jechałam w końcu, są lepsze i gorsze dni, czasem tylko pare tych skurczy, a około 10.

Dziś znowu gorszy dzień, 5 już było, co godzinę. Bez bólu raczej, ale dość mocny ucisk czuć w brzuchu i krzyżu, brak tchu. Za tydzień wizyta. Oby się nie skróciła za bardzo.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • k878 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Będziesz dokupowala do niej te dodatkowe zabawki?

nie, na początek wystarczy, a potem zobaczymy, niech się dziadkowie wykażą :)

poza tym, na tych wieszaczkach można powiesić cokolwiek, a te skip hoopy są jednak drogie

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio jesZcze ta mata dla cZasu dla brzuszka się spodobała. Tylko, że jest szara (albo różową). A ja mam już wybrana szara mate edukacyjna. Wszystkiego w jednym kolorze nie chce mieć. Mąż mówi, że w Anglii i tak jest szaro ponuro, więc nie trZeba nam więcej szarości do szcZęścia.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a9cd22b66f9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 10:58

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A zamierzasz noworodka kłaść do lezaczka? Ja to kupuje to jak mały będzie mieć z 3 miesiące. Więc nawet jeśli będę mieć cc to po trzech miesiacach będę mogła się schylić.
    Tak, chyba tak. Młoda wkładałam od pierwszych tygodni. To urządzenie ratowało mi życie bo sama w łóżeczku nigdy nie chciała leżeć a w tym trochę sama posiedziała

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    nie, na początek wystarczy, a potem zobaczymy, niech się dziadkowie wykażą :)

poza tym, na tych wieszaczkach można powiesić cokolwiek, a te skip hoopy są jednak drogie
    Bardzo drogie nawet. Patrzyłam na dodatkowe słoneczka i księżyce. Za jedna zawieszkę 80zl

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia a rozmawiałaś z ginekologiem o przedszkolu synka?
    Ja tez córkę do żłobka posłałam adaptuje sie wiec wiem co przezywasz łącze sie w bolu. Jak powiedziałam o tym ginowi to powiedział ze to kiepski pomysł. Nastraszyl jakimś rumieniem i ze jak bedzie chorować to zeby nie poszukać jej na końcówce ciąży:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A zamierzasz noworodka kłaść do lezaczka? Ja to kupuje to jak mały będzie mieć z 3 miesiące. Więc nawet jeśli będę mieć cc to po trzech miesiacach będę mogła się schylić.
    emikey nie nastawiaj sie az tak ja po miesiacu juz nie czułam blizny ;) schylałam sie myłam podłogi wsio

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po glukozie, czuje się dobrze. Mały fikał strasznie, teraz już się uspokoił.

Strasznie pstrokate te maty, ja wybieram coś takiego:
    1240bb39c98a4122med.jpg

3ae8c34f13ffd03bmed.jpg

do poczytania http://mojemontessori.com/montessori-alternatywy-dla-maty-edukacyjnej/
    nie wiem czy słyszałyście o Montessori..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 11:06

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Mi tez tak szyjka się skraca.skraca się przerwa skraca się.
    Lekarze zgodnie poowiedzieli że pessar to przy szyjce pon 2.5 i ze że to są normy a jak pytam o szybkie skracanie to też kręcą nosem że jest ok.
    No to ok.
    Leżę biorę leki i często mam kontrole.
    Wg lekarza od 27tc szyjka może się skracać a potem już się jej nie mierzy. Ale u mnie skraca się od 19tc więc to akurat mnie nie dotyczy
    Pawnie tez czesto masz kontrole. Nie denerwuj się tym. Ta długość sama w sobie jest ok. Cały czas masz nakazane leżeć ?
    czemu od 27 sie nie mierzy ? pytam bo chciałam gina zagadać by 22.09 mi zmierzył

• 78beti Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57268cf1bc87.jpg

Mam nadzie ze udało sie wkleić obrazek :)

Mnie ta mata sie spodobała bo jest duża w kolorach jakie podobno dziecko na początku tylko widzi czyli: czarny, czerwony i niebieski

Lady Savage lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ