X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    u mnie na liście jest data z pomiaru Nikosia na pierwzych USG, wg OM termin mam na 1.12. Ale jak pamiętasz różnica miedzy dzieckiem a OM była u mnie aż 3 tyg.
    no tak ogolnie chodziło o pierwsza głowna date bo potem to sie juz przesuwa non stop ;)

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lezaczek z fisher price i zamierzam go uzywac od poczatku,ma sztywny tyl i mozna ustawic pozycje lezaca.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest świetny merytoryczny wywiad z rehabilitantką, też o tych 20 minutach wspomina. Jak któraś nie chce się zniechęcić, to nie polecam czytać :)

http://www.nebule.pl/lezaczki-szkodza-dzieciom/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 22:31

Wachciowa, k878 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, że tak bez odniesienia do Was..ale dopiero odebrałam wyniki glukozy:

na czczo 93
    po 1h 193
    po 2h 142

:( w żadnej ciąży nie miałam cukrzycy...co teraz? bo jutro to na pewno lekarz...ale co dalej? umawiać się do endokrynologa- diabetologa? czy lekarz coś zdecyduje? czy to kwalifikuje do dietki czy do insuliny? czy muszę później do szpitala...bo syn ma teraz zapalenie płuc i ciągle jest na tlenie...mąż za Chiny Ludowe nie ogarnie opieki nad nim i ogólnie teraz dzieciaków beze mnie :( aż mi sie słabo zrobiło :(

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ale moze jeszcze wszystko sie wyrówna :) tzreba być dobrej myśli :) Lady ale jakie masz te cukry ?? ja to w sumie dzisiaj non stop po posilku 135 łapałam
    ja mam na czczo problem, mogę na kolację zjeść szpinak, albo ogórka zielonego, awokado, i mam cukier na czczo 110 ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Dziewczyny wybaczcie, że tak bez odniesienia do Was..ale dopiero odebrałam wyniki glukozy:

na czczo 93
    po 1h 193
    po 2h 142

:( w żadnej ciąży nie miałam cukrzycy...co teraz? bo jutro to na pewno lekarz...ale co dalej? umawiać się do endokrynologa- diabetologa? czy lekarz coś zdecyduje? czy to kwalifikuje do dietki czy do insuliny? czy muszę później do szpitala...bo syn ma teraz zapalenie płuc i ciągle jest na tlenie...mąż za Chiny Ludowe nie ogarnie opieki nad nim i ogólnie teraz dzieciaków beze mnie :( aż mi sie słabo zrobiło :(

Dadzą Ci skierowanie do diabetologa, diabetolog wytłumaczy Ci dietę, i jak dieta nie pomoże to wtedy insulinę Ci włączą

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mnie siostra ma sprezentować jakąś playmate z Mothercare, bo w Londynie mieszka. Widziałam na stronie, że mnóstwo świetnych rzeczy mają.
    Ja swoją ściągam z Australii :P już mam upatrzona, wymarzoną.

Mothercare ma bardzo dobre jakościowo rzeczy, ale i adekwatnie drogie. My dostaliśmy trochę voucherow więc jak będę w Anglii idziemy je zrealizować. Upatrzylam tego konika morskiego i wanienke.

Natalia zerknij na to. Ostatnio dodali do oferty. Widziałam w realu fajnie wygląda, tylko nie wiem czy dla brzuszka serio dobre. U nas króluje pogląd że kładzie się malucha ba płasko.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f54f652c8f8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 22:49

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dadzą Ci skierowanie do diabetologa, diabetolog wytłumaczy Ci dietę, i jak dieta nie pomoże to wtedy insulinę Ci włączą

uffff dzięki...bo insulina teraz to ostatnie co mi potrzebne do szczęścia...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze mega się cieszę ze mała już jest taka duża :) :) :)

Co do maty ja dostałam już taka 0+ z tiny love właśnie

Łożysko mam dzisiaj ocenione na 2 stopień dojrzałości - to bardzo źle ??

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś czekałam cały dzień, aż mąż przyjdzie z pracy i zamówi mi te dwie ksiąŻeczki kontrastowe Hello bugs i hello animals :) zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia lol. Niestety będą szły ze Stanów 4 tygodnie więc nie prędko ja zobaczę :( zamówiliśmy nowe, a tu obraZek z neta.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/657b78adad59.jpg

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam leżaczek fisher price po starszym i pożyczoną huśtawkę bright stars, ale nie będą używane kiedy Tomek będzie noworodkiem, dopiero jako starsze niemowlę. To jest jednak pomocne kiedy jestem sama z dzieckiem a muszę np. szybko wskoczyć pod prysznic. Mogę wstawić leżaczek do łazienki i dziecko ma ze mną kontakt wzrokowy.
    Na sam początek pójdą maty. Starszy uwielbiał je, w ogóle to było podłogowe dziecko i niespecjalnie lubił aby go noszono. No chyba, że stanie z nim przy oknie trzymając go na rączkach i wówczas mógł bardzo długo gapić się na przejeżdżające auta. Ale to tylko wtedy. Generalnie moje plecy są mu wdzięczne ;-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja mam na czczo problem, mogę na kolację zjeść szpinak, albo ogórka zielonego, awokado, i mam cukier na czczo 110 ;/
    lady szkoda ze nie zaglądasz na nasz watek cukrzycowy
    aby cukier był niższy na czczo trzeba zjeść porządne węgle na noc, wrecz białe pieczywo. bo inaczej organizm głoduje jest spadek w nocy i wyskok rano. Ja mam nakaz jedzenia 2 kromek chleba na kolacje cukier moj oscyluje 78-92 na czczo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:09

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozbawiłyście mnie z tym kichaniem. Ja też nie umiem subtelnie kichać, robię to całym swoim jestestwem :-P

Edith lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:

Mi trzy tygodnie temu ocenił na usg na 2 stopień. Naczytalam sie,wystraszyłam i przy kontrolnej wizycie pytalam prowadzącego i powiedział,ze on jak robi usg to tej skali nie stosuje i ze powoli się od tego odchodzi. Chocby wlasnie ze wzgledu, ze jest to indywidualna kwestia przy danej ciazy. On ocenia ilosc wód,a jakby cos z lozyskiem bylo nie tak, to by na pewno powiedział.Wiec kazał sie nie martwic, bo jedne kobiety dlugo maja 1 stopien, innym szybciej dojrzewa,wiadomo, jak to w ciazy, u kazdej inaczej. Teraz na usg idę 25 wrzesnia,zobaczymy jak sie sprawy maja.

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, że łożysko ma stopnie wtajemnicZenia :D mi lekarz nigdy nie oceniał.

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:

To dobrze, prawidłowo

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mały tak mi podniósł organy, że żołądek mam jak kamień. Mogę wypić dwa lyki wody albo zjeść dwa kesy i na tym koniec. Czas sobie ulzyć i iść spać. Także dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:22

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    lady szkoda ze nie zaglądasz na nasz watek cukrzycowy
    aby cukier był niższy na czczo trzeba zjeść porządne węgle na noc, wrecz białe pieczywo. bo inaczej organizm głoduje jest spadek w nocy i wyskok rano. Ja mam nakaz jedzenia 2 kromek chleba na kolacje cukier moj oscyluje 78-92 na czczo
    Loop boże chcesz mnie zabić, ja po każdym pieczywie mam cukier powyżej 200, dlatego zrezygnowałam w ogóle z pieczywa, i wsio jedno czy ja mam białe pieczywo, czy ciemne, czy dla diabetyka za grube pieniądze. A wyrzut cukru mam o 4-5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:25

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pieczywem trzeba nakombinowac ja w 1 ciazy z 30 roznych mialam az znalazlam taki co nie wywala ;) teraz mialam latwiej bo diete o niskim IG stosowalam przed ciaza wiec mialam juz chlebek ktory cukru nie podnosi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu odnosnie lozyska:

Do określania stopnia dojrzałości łożyska służy skala Grannuma. Prezentuje się ona następująco:
    początek ciąży - stopień 0
    połowa ciąży - stopień I
    trzeci trymestr - stopień II
    39. tydzień ciąży - stopień III

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:31

k878, Coco55 lubią tę wiadomość

‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ