WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    u mnie na liście jest data z pomiaru Nikosia na pierwzych USG, wg OM termin mam na 1.12. Ale jak pamiętasz różnica miedzy dzieckiem a OM była u mnie aż 3 tyg.
    no tak ogolnie chodziło o pierwsza głowna date bo potem to sie juz przesuwa non stop ;)

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lezaczek z fisher price i zamierzam go uzywac od poczatku,ma sztywny tyl i mozna ustawic pozycje lezaca.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest świetny merytoryczny wywiad z rehabilitantką, też o tych 20 minutach wspomina. Jak któraś nie chce się zniechęcić, to nie polecam czytać :)

http://www.nebule.pl/lezaczki-szkodza-dzieciom/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 22:31

Wachciowa, k878 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, że tak bez odniesienia do Was..ale dopiero odebrałam wyniki glukozy:

na czczo 93
    po 1h 193
    po 2h 142

:( w żadnej ciąży nie miałam cukrzycy...co teraz? bo jutro to na pewno lekarz...ale co dalej? umawiać się do endokrynologa- diabetologa? czy lekarz coś zdecyduje? czy to kwalifikuje do dietki czy do insuliny? czy muszę później do szpitala...bo syn ma teraz zapalenie płuc i ciągle jest na tlenie...mąż za Chiny Ludowe nie ogarnie opieki nad nim i ogólnie teraz dzieciaków beze mnie :( aż mi sie słabo zrobiło :(

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ale moze jeszcze wszystko sie wyrówna :) tzreba być dobrej myśli :) Lady ale jakie masz te cukry ?? ja to w sumie dzisiaj non stop po posilku 135 łapałam
    ja mam na czczo problem, mogę na kolację zjeść szpinak, albo ogórka zielonego, awokado, i mam cukier na czczo 110 ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Dziewczyny wybaczcie, że tak bez odniesienia do Was..ale dopiero odebrałam wyniki glukozy:

na czczo 93
    po 1h 193
    po 2h 142

:( w żadnej ciąży nie miałam cukrzycy...co teraz? bo jutro to na pewno lekarz...ale co dalej? umawiać się do endokrynologa- diabetologa? czy lekarz coś zdecyduje? czy to kwalifikuje do dietki czy do insuliny? czy muszę później do szpitala...bo syn ma teraz zapalenie płuc i ciągle jest na tlenie...mąż za Chiny Ludowe nie ogarnie opieki nad nim i ogólnie teraz dzieciaków beze mnie :( aż mi sie słabo zrobiło :(

Dadzą Ci skierowanie do diabetologa, diabetolog wytłumaczy Ci dietę, i jak dieta nie pomoże to wtedy insulinę Ci włączą

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mnie siostra ma sprezentować jakąś playmate z Mothercare, bo w Londynie mieszka. Widziałam na stronie, że mnóstwo świetnych rzeczy mają.
    Ja swoją ściągam z Australii :P już mam upatrzona, wymarzoną.

Mothercare ma bardzo dobre jakościowo rzeczy, ale i adekwatnie drogie. My dostaliśmy trochę voucherow więc jak będę w Anglii idziemy je zrealizować. Upatrzylam tego konika morskiego i wanienke.

Natalia zerknij na to. Ostatnio dodali do oferty. Widziałam w realu fajnie wygląda, tylko nie wiem czy dla brzuszka serio dobre. U nas króluje pogląd że kładzie się malucha ba płasko.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f54f652c8f8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 22:49

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dadzą Ci skierowanie do diabetologa, diabetolog wytłumaczy Ci dietę, i jak dieta nie pomoże to wtedy insulinę Ci włączą

uffff dzięki...bo insulina teraz to ostatnie co mi potrzebne do szczęścia...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze mega się cieszę ze mała już jest taka duża :) :) :)

Co do maty ja dostałam już taka 0+ z tiny love właśnie

Łożysko mam dzisiaj ocenione na 2 stopień dojrzałości - to bardzo źle ??

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś czekałam cały dzień, aż mąż przyjdzie z pracy i zamówi mi te dwie ksiąŻeczki kontrastowe Hello bugs i hello animals :) zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia lol. Niestety będą szły ze Stanów 4 tygodnie więc nie prędko ja zobaczę :( zamówiliśmy nowe, a tu obraZek z neta.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/657b78adad59.jpg

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam leżaczek fisher price po starszym i pożyczoną huśtawkę bright stars, ale nie będą używane kiedy Tomek będzie noworodkiem, dopiero jako starsze niemowlę. To jest jednak pomocne kiedy jestem sama z dzieckiem a muszę np. szybko wskoczyć pod prysznic. Mogę wstawić leżaczek do łazienki i dziecko ma ze mną kontakt wzrokowy.
    Na sam początek pójdą maty. Starszy uwielbiał je, w ogóle to było podłogowe dziecko i niespecjalnie lubił aby go noszono. No chyba, że stanie z nim przy oknie trzymając go na rączkach i wówczas mógł bardzo długo gapić się na przejeżdżające auta. Ale to tylko wtedy. Generalnie moje plecy są mu wdzięczne ;-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja mam na czczo problem, mogę na kolację zjeść szpinak, albo ogórka zielonego, awokado, i mam cukier na czczo 110 ;/
    lady szkoda ze nie zaglądasz na nasz watek cukrzycowy
    aby cukier był niższy na czczo trzeba zjeść porządne węgle na noc, wrecz białe pieczywo. bo inaczej organizm głoduje jest spadek w nocy i wyskok rano. Ja mam nakaz jedzenia 2 kromek chleba na kolacje cukier moj oscyluje 78-92 na czczo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:09

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozbawiłyście mnie z tym kichaniem. Ja też nie umiem subtelnie kichać, robię to całym swoim jestestwem :-P

Edith lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:

Mi trzy tygodnie temu ocenił na usg na 2 stopień. Naczytalam sie,wystraszyłam i przy kontrolnej wizycie pytalam prowadzącego i powiedział,ze on jak robi usg to tej skali nie stosuje i ze powoli się od tego odchodzi. Chocby wlasnie ze wzgledu, ze jest to indywidualna kwestia przy danej ciazy. On ocenia ilosc wód,a jakby cos z lozyskiem bylo nie tak, to by na pewno powiedział.Wiec kazał sie nie martwic, bo jedne kobiety dlugo maja 1 stopien, innym szybciej dojrzewa,wiadomo, jak to w ciazy, u kazdej inaczej. Teraz na usg idę 25 wrzesnia,zobaczymy jak sie sprawy maja.

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, że łożysko ma stopnie wtajemnicZenia :D mi lekarz nigdy nie oceniał.

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:

To dobrze, prawidłowo

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mały tak mi podniósł organy, że żołądek mam jak kamień. Mogę wypić dwa lyki wody albo zjeść dwa kesy i na tym koniec. Czas sobie ulzyć i iść spać. Także dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:22

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    lady szkoda ze nie zaglądasz na nasz watek cukrzycowy
    aby cukier był niższy na czczo trzeba zjeść porządne węgle na noc, wrecz białe pieczywo. bo inaczej organizm głoduje jest spadek w nocy i wyskok rano. Ja mam nakaz jedzenia 2 kromek chleba na kolacje cukier moj oscyluje 78-92 na czczo
    Loop boże chcesz mnie zabić, ja po każdym pieczywie mam cukier powyżej 200, dlatego zrezygnowałam w ogóle z pieczywa, i wsio jedno czy ja mam białe pieczywo, czy ciemne, czy dla diabetyka za grube pieniądze. A wyrzut cukru mam o 4-5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:25

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pieczywem trzeba nakombinowac ja w 1 ciazy z 30 roznych mialam az znalazlam taki co nie wywala ;) teraz mialam latwiej bo diete o niskim IG stosowalam przed ciaza wiec mialam juz chlebek ktory cukru nie podnosi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu odnosnie lozyska:

Do określania stopnia dojrzałości łożyska służy skala Grannuma. Prezentuje się ona następująco:
    początek ciąży - stopień 0
    połowa ciąży - stopień I
    trzeci trymestr - stopień II
    39. tydzień ciąży - stopień III

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:31

k878, Coco55 lubią tę wiadomość

‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ