Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:u mnie na liście jest data z pomiaru Nikosia na pierwzych USG, wg OM termin mam na 1.12. Ale jak pamiętasz różnica miedzy dzieckiem a OM była u mnie aż 3 tyg.
-
Tu jest świetny merytoryczny wywiad z rehabilitantką, też o tych 20 minutach wspomina. Jak któraś nie chce się zniechęcić, to nie polecam czytać
http://www.nebule.pl/lezaczki-szkodza-dzieciom/Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 22:31
Wachciowa, k878 lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Dziewczyny wybaczcie, że tak bez odniesienia do Was..ale dopiero odebrałam wyniki glukozy:
na czczo 93
po 1h 193
po 2h 142
w żadnej ciąży nie miałam cukrzycy...co teraz? bo jutro to na pewno lekarz...ale co dalej? umawiać się do endokrynologa- diabetologa? czy lekarz coś zdecyduje? czy to kwalifikuje do dietki czy do insuliny? czy muszę później do szpitala...bo syn ma teraz zapalenie płuc i ciągle jest na tlenie...mąż za Chiny Ludowe nie ogarnie opieki nad nim i ogólnie teraz dzieciaków beze mnie
aż mi sie słabo zrobiło
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Amus87 wrote:ale moze jeszcze wszystko sie wyrówna
tzreba być dobrej myśli
Lady ale jakie masz te cukry ?? ja to w sumie dzisiaj non stop po posilku 135 łapałam
-
Jooozefka wrote:Dziewczyny wybaczcie, że tak bez odniesienia do Was..ale dopiero odebrałam wyniki glukozy:
na czczo 93
po 1h 193
po 2h 142
w żadnej ciąży nie miałam cukrzycy...co teraz? bo jutro to na pewno lekarz...ale co dalej? umawiać się do endokrynologa- diabetologa? czy lekarz coś zdecyduje? czy to kwalifikuje do dietki czy do insuliny? czy muszę później do szpitala...bo syn ma teraz zapalenie płuc i ciągle jest na tlenie...mąż za Chiny Ludowe nie ogarnie opieki nad nim i ogólnie teraz dzieciaków beze mnie
aż mi sie słabo zrobiło
Dadzą Ci skierowanie do diabetologa, diabetolog wytłumaczy Ci dietę, i jak dieta nie pomoże to wtedy insulinę Ci włączą -
nataliamonika wrote:Mnie siostra ma sprezentować jakąś playmate z Mothercare, bo w Londynie mieszka. Widziałam na stronie, że mnóstwo świetnych rzeczy mają.
już mam upatrzona, wymarzoną.
Mothercare ma bardzo dobre jakościowo rzeczy, ale i adekwatnie drogie. My dostaliśmy trochę voucherow więc jak będę w Anglii idziemy je zrealizować. Upatrzylam tego konika morskiego i wanienke.
Natalia zerknij na to. Ostatnio dodali do oferty. Widziałam w realu fajnie wygląda, tylko nie wiem czy dla brzuszka serio dobre. U nas króluje pogląd że kładzie się malucha ba płasko.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f54f652c8f8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 22:49
-
Lady Savage wrote:Dadzą Ci skierowanie do diabetologa, diabetolog wytłumaczy Ci dietę, i jak dieta nie pomoże to wtedy insulinę Ci włączą
uffff dzięki...bo insulina teraz to ostatnie co mi potrzebne do szczęścia...
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Dziś czekałam cały dzień, aż mąż przyjdzie z pracy i zamówi mi te dwie ksiąŻeczki kontrastowe Hello bugs i hello animals
zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia lol. Niestety będą szły ze Stanów 4 tygodnie więc nie prędko ja zobaczę
zamówiliśmy nowe, a tu obraZek z neta.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/657b78adad59.jpgNola lubi tę wiadomość
-
Ja mam leżaczek fisher price po starszym i pożyczoną huśtawkę bright stars, ale nie będą używane kiedy Tomek będzie noworodkiem, dopiero jako starsze niemowlę. To jest jednak pomocne kiedy jestem sama z dzieckiem a muszę np. szybko wskoczyć pod prysznic. Mogę wstawić leżaczek do łazienki i dziecko ma ze mną kontakt wzrokowy.
Na sam początek pójdą maty. Starszy uwielbiał je, w ogóle to było podłogowe dziecko i niespecjalnie lubił aby go noszono. No chyba, że stanie z nim przy oknie trzymając go na rączkach i wówczas mógł bardzo długo gapić się na przejeżdżające auta. Ale to tylko wtedy. Generalnie moje plecy są mu wdzięczne -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:ja mam na czczo problem, mogę na kolację zjeść szpinak, albo ogórka zielonego, awokado, i mam cukier na czczo 110 ;/
aby cukier był niższy na czczo trzeba zjeść porządne węgle na noc, wrecz białe pieczywo. bo inaczej organizm głoduje jest spadek w nocy i wyskok rano. Ja mam nakaz jedzenia 2 kromek chleba na kolacje cukier moj oscyluje 78-92 na czczoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:09
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Coco55 wrote:Powiem Wam ze mega się cieszę ze mała już jest taka duża
Co do maty ja dostałam już taka 0+ z tiny love właśnie
Łożysko mam dzisiaj ocenione na 2 stopień dojrzałości - to bardzo źle ?? -
Coco55 wrote:Powiem Wam ze mega się cieszę ze mała już jest taka duża
Co do maty ja dostałam już taka 0+ z tiny love właśnie
Łożysko mam dzisiaj ocenione na 2 stopień dojrzałości - to bardzo źle ?? -
Dziś mały tak mi podniósł organy, że żołądek mam jak kamień. Mogę wypić dwa lyki wody albo zjeść dwa kesy i na tym koniec. Czas sobie ulzyć i iść spać. Także dobranoc!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:22
Nola lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:lady szkoda ze nie zaglądasz na nasz watek cukrzycowy
aby cukier był niższy na czczo trzeba zjeść porządne węgle na noc, wrecz białe pieczywo. bo inaczej organizm głoduje jest spadek w nocy i wyskok rano. Ja mam nakaz jedzenia 2 kromek chleba na kolacje cukier moj oscyluje 78-92 na czczoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTu odnosnie lozyska:
Do określania stopnia dojrzałości łożyska służy skala Grannuma. Prezentuje się ona następująco:
początek ciąży - stopień 0
połowa ciąży - stopień I
trzeci trymestr - stopień II
39. tydzień ciąży - stopień IIIWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:31
k878, Coco55 lubią tę wiadomość