Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo mi koleżanki też zawsze bały się powiedzieć o ciąży, wiedząc że staramy się kilka lat. Nie chciały mi robić przykrości. No, ale w końcu to 6rownych latach jest cud, a one mi mówią, że cieszą się z mojej ciąży, Jak z żadnej innej
Nola lubi tę wiadomość
-
Nie wiem za bardzo jakie są różnice między poszczególnymi modelami leżaczków, ale mnie rehabilitanci i ortopeda dziecięcy odradzali zakup, bo noworodek nie powinien leżeć w takiej pozycji dłużej niż 20 minut, po takiej sesji trzeba koniecznie na brzuszek położyć, wiec stwierdziliśmy, że póki co darujemy sobie zakup, bo pewnie ciężko jest nie przekroczyć tego czasu. Może są jakieś bezpieczne, moze te leżące o których piszesz. Wiem, że najgorsze są te najdroższe bajeranckie z wibracjami.
MagO31 lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Szczesliwa_mamusia wrote:No mi koleżanki też zawsze bały się powiedzieć o ciąży, wiedząc że staramy się kilka lat. Nie chciały mi robić przykrości. No, ale w końcu to 6rownych latach jest cud, a one mi mówią, że cieszą się z mojej ciąży, Jak z żadnej innej
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:Lunka - pisałam tu o tym, akurat u mnie szyjka też się skraca. Wcześniej w ciągu 4 tygodni o 7mm, teraz w ciągu 2 tygodni o 6mm. Miewam lepsze i gorsze dni ze skurczami, nie wiem czy to tylko B-H czy co innego też je powoduje, biorę Lutkę doustnie i tony magnezu "dosłownie". A zabiegi - miałam 3 łyżeczkowania, po poronieniach. Dlatego mam schizy na temat szyjki
Chyba to nie jest aż tak zależne od skurczy a też indywidualnych predyspozycji i tych zabiegów. Przecież są dziewczyny z dużymi skurczani i mają dobre szyjki. Nie ma tutaj chyba ewidentnego powiązania -
emikey wrote:Ja noworodka też bym nie położyła w leżaczku. To zakup jak Gabi będzie wiekszy. Najpierw kupimy playmate i mate do "cZasu dla brzuszka".
Mnie siostra ma sprezentować jakąś playmate z Mothercare, bo w Londynie mieszka. Widziałam na stronie, że mnóstwo świetnych rzeczy mają.Gaja
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Madzia mnie przenieś na 28.11, wczoraj moja ginekolog z oceny łóżyska powidziała że urodzę koło 28.11, że nie dotrwam do grudnia.
Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Nataliamonika u mnie tez za kazdym razem ocenia lozysko i poki co jest 1 stopien
Ja mam tylko coś w opisie z połówkowych, a tak to nie pamiętam, żeby mój ginekolog oceniał. Wiem, że ostatnio sprawdzał przepływy pępowinowe. Może ocenia tylko mi nie mówi?Gaja
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Ja mam tylko coś w opisie z połówkowych, a tak to nie pamiętam, żeby mój ginekolog oceniał. Wiem, że ostatnio sprawdzał przepływy pępowinowe. Może ocenia tylko mi nie mówi?
a;e pewnie sprawdza:)
tylko to nieciekawie jak już coś na tym etapie jest z łożyskiem niestety niewyrównana cukrzyca pogarsza stan łożyska -
nataliamonika wrote:Lady, może lepiej niech zostanie jak było, po co wywoływać wilka z lasu. A tak z ciekawości, na jakiej podstawie to stwierdzają?
nie wiem dokładnie, wiem że się nie odkleja, ale nie ładnie zaczyna wyglądać, no właśnie zaczyna, podkreśliła kilka razy że zaczyna, ma się na razie tym nie martwić. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Po co zmieniać datę, Jak nie dotrwasz, to urodzisz wcześniej. A to jest data w stylu "moze"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 22:13
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Dokładnie tak Amus, co chwilę podnoszą mi jednostkę, ale co z tego, 2-3 dni i znowu hop do góry ;/
tzreba być dobrej myśli
Lady ale jakie masz te cukry ?? ja to w sumie dzisiaj non stop po posilku 135 łapałam
-
Amus87 wrote:Dokladnie po co zmieniac data na 1 stronie to data zwykle z om
i tak powinno zostac