WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi koleżanki też zawsze bały się powiedzieć o ciąży, wiedząc że staramy się kilka lat. Nie chciały mi robić przykrości. No, ale w końcu to 6rownych latach jest cud, a one mi mówią, że cieszą się z mojej ciąży, Jak z żadnej innej :)

Nola lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem za bardzo jakie są różnice między poszczególnymi modelami leżaczków, ale mnie rehabilitanci i ortopeda dziecięcy odradzali zakup, bo noworodek nie powinien leżeć w takiej pozycji dłużej niż 20 minut, po takiej sesji trzeba koniecznie na brzuszek położyć, wiec stwierdziliśmy, że póki co darujemy sobie zakup, bo pewnie ciężko jest nie przekroczyć tego czasu. Może są jakieś bezpieczne, moze te leżące o których piszesz. Wiem, że najgorsze są te najdroższe bajeranckie z wibracjami.

MagO31 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No mi koleżanki też zawsze bały się powiedzieć o ciąży, wiedząc że staramy się kilka lat. Nie chciały mi robić przykrości. No, ale w końcu to 6rownych latach jest cud, a one mi mówią, że cieszą się z mojej ciąży, Jak z żadnej innej :)
    No ja właśnie tez nie chciałam nikomu przykrości robić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noworodka też bym nie położyła w leżaczku. To zakup jak Gabi będzie wiekszy. Najpierw kupimy playmate i mate do "cZasu dla brzuszka".

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę żebyście spojrzaly na post z listą bo juz chyba wszystkie znają płeć ;) jak coś trzeba zmienić lub dopisać to proszę piszcie :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mnie przenieś na 28.11, wczoraj moja ginekolog z oceny łóżyska powidziała że urodzę koło 28.11, że nie dotrwam do grudnia.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png

Wysłany: 13 września 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, może lepiej niech zostanie jak było, po co wywoływać wilka z lasu. A tak z ciekawości, na jakiej podstawie to stwierdzają?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady juz masz brzydkie lozysko???? Cukry ci skacza???

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Lunka - pisałam tu o tym, akurat u mnie szyjka też się skraca. Wcześniej w ciągu 4 tygodni o 7mm, teraz w ciągu 2 tygodni o 6mm. Miewam lepsze i gorsze dni ze skurczami, nie wiem czy to tylko B-H czy co innego też je powoduje, biorę Lutkę doustnie i tony magnezu "dosłownie". A zabiegi - miałam 3 łyżeczkowania, po poronieniach. Dlatego mam schizy na temat szyjki :/
    A teraz jaka masz szyjke ?
    Chyba to nie jest aż tak zależne od skurczy a też indywidualnych predyspozycji i tych zabiegów. Przecież są dziewczyny z dużymi skurczani i mają dobre szyjki. Nie ma tutaj chyba ewidentnego powiązania

iv09i09katk65tr1.png

Wysłany: 13 września 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja noworodka też bym nie położyła w leżaczku. To zakup jak Gabi będzie wiekszy. Najpierw kupimy playmate i mate do "cZasu dla brzuszka".

Mnie siostra ma sprezentować jakąś playmate z Mothercare, bo w Londynie mieszka. Widziałam na stronie, że mnóstwo świetnych rzeczy mają.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Madzia mnie przenieś na 28.11, wczoraj moja ginekolog z oceny łóżyska powidziała że urodzę koło 28.11, że nie dotrwam do grudnia.
    Po co zmieniać datę, Jak nie dotrwasz, to urodzisz wcześniej. A to jest data w stylu "moze"

Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika u mnie tez za kazdym razem ocenia lozysko i poki co jest 1 stopien

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie po co zmieniac data na 1 stronie to data zwykle z om :) i tak powinno zostac :)

Wysłany: 13 września 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nataliamonika u mnie tez za kazdym razem ocenia lozysko i poki co jest 1 stopien

Ja mam tylko coś w opisie z połówkowych, a tak to nie pamiętam, żeby mój ginekolog oceniał. Wiem, że ostatnio sprawdzał przepływy pępowinowe. Może ocenia tylko mi nie mówi? :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lady juz masz brzydkie lozysko???? Cukry ci skacza???
    Dokładnie tak Amus, co chwilę podnoszą mi jednostkę, ale co z tego, 2-3 dni i znowu hop do góry ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja mam tylko coś w opisie z połówkowych, a tak to nie pamiętam, żeby mój ginekolog oceniał. Wiem, że ostatnio sprawdzał przepływy pępowinowe. Może ocenia tylko mi nie mówi? :P
    mnie w sumie tez nie gada na wydruku mam zawsze z usg tam gdzie poszczególne części ciała dzidziusia mierzy :P
    a;e pewnie sprawdza:)

tylko to nieciekawie jak już coś na tym etapie jest z łożyskiem niestety niewyrównana cukrzyca pogarsza stan łożyska

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Lady, może lepiej niech zostanie jak było, po co wywoływać wilka z lasu. A tak z ciekawości, na jakiej podstawie to stwierdzają?

nie wiem dokładnie, wiem że się nie odkleja, ale nie ładnie zaczyna wyglądać, no właśnie zaczyna, podkreśliła kilka razy że zaczyna, ma się na razie tym nie martwić.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Po co zmieniać datę, Jak nie dotrwasz, to urodzisz wcześniej. A to jest data w stylu "moze"
    no masz rację, chciałam tylko by dziewczyną potem co chwilę nie tłumaczyć dlaczego "jestem na tym samym etapie co Ty a Ty masz szybciej termin" bla bla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 22:13

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dokładnie tak Amus, co chwilę podnoszą mi jednostkę, ale co z tego, 2-3 dni i znowu hop do góry ;/
    ale moze jeszcze wszystko sie wyrówna :) tzreba być dobrej myśli :) Lady ale jakie masz te cukry ?? ja to w sumie dzisiaj non stop po posilku 135 łapałam

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dokladnie po co zmieniac data na 1 stronie to data zwykle z om :) i tak powinno zostac :)
    u mnie na liście jest data z pomiaru Nikosia na pierwzych USG, wg OM termin mam na 1.12. Ale jak pamiętasz różnica miedzy dzieckiem a OM była u mnie aż 3 tyg.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ