WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Tak. Będą nad łóżeczkiem, ale w pokoju docelowym. W sypialni na razie nie :) No ja bede dopiero rozglądać się za ramkami. W poniedziałek będę w Ikei, to popatrzę.

Tam chyba największy wybór i kolorów i rozmiarów

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A ja całe życie kicham jak stara baba, mało tego, że buzią, to jeszcze tak mocno i głośno, że na całe osiedle słychać, więc moje dziecko ma przekichane :) :)
    Ja mam tak od dwóch lat. Przynajmniej dziecko przyzwyczajone od pierwszych dni ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 13 września 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam tak od dwóch lat. Przynajmniej dziecko przyzwyczajone od pierwszych dni ;)

Tylko ja akurat nie alergik. Mąż w samochodzie każe się uprzedzać jak prowadzi, ale przecież nie zawsze się da :P A pies na początku uciekał, bo nie wiedział co się dzieje. Teraz się przyzwyczaił i olewa, więc może mała tez po tylu miesiącach hahahah

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A w ogóle zamówiłam tą fride i dopiero patrzę, że te gile trzeba zasysac ustami :P trochę to obrzydliwe hehe
    Dlatego ja wolę zdecydowanie Katarka ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,ze dziecko na pewno będzie przyzwyczajone do Twojego kichania, Natalia :) w końcu słyszy. I jeśli w brzuszku nie reaguje strachem, to i później nie będzie. Co najwyżej czasem się zbudzi z hałasu;)

nataliamonika lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Tylko ja akurat nie alergik. Mąż w samochodzie każe się uprzedzać jak prowadzi, ale przecież nie zawsze się da :P A pies na początku uciekał, bo nie wiedział co się dzieje. Teraz się przyzwyczaił i olewa, więc może mała tez po tylu miesiącach hahahah
    Mój zatyka uszy. A teść ostatnio pytał czy ja już tak zawsze będę robić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje reaguje strachem bo po kichaniu sie trzesie, ale juz rozne sposoby probowalam i zawsze tak reaguje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się teraz. Jeśli chodzi o odkamienianie, to polecam kwasek cytrynowy. U mnie idzie do wszystkiego, też strasznie się kamień osadza, szegolnie na zlewie. A kwasek czyści super. Wszystkie perlatory w kranie tym czyscimy. A ocet wlewamy czasem do pralki i ustawiamy na pusto pranie, żeby ja przeczyscic.

Wysłany: 13 września 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,ze dziecko na pewno będzie przyzwyczajone do Twojego kichania, Natalia :) w końcu słyszy. I jeśli w brzuszku nie reaguje strachem, to i później nie będzie. Co najwyżej czasem się zbudzi z hałasu;)

O dziwo nie rusza się nigdy jak wybuchnie kichnięcie :D Może reagowała na początku jak jeszcze nie czułam ruchów, a teraz faktycznie przyzwyczaiła się :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• ara Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedstawiam moje dzisiejsze dzieło - pasztet :D
    d03f6feaf09298cemed.jpg

ps. tak wiem - wątróbki nie można w ciąży... ;) pocieszam się, że najpierw ją ugotowałam, potem usmażyłam a na koniec upiekłam więc chyba unieszkodliwiłam wit. A :P

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, Nola, Wachciowa, k878 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i sie popłakałam jak usłyszałam w Faktach o tej 5 latce Julce co na serduszko czeka:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara-w takiej ilości nawet jak przetrwała, to nie zaszkodzi. Ja też piekłam pasztet i to we wczesnej ciąży :)

ara lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się teraz. Jeśli chodzi o odkamienianie, to polecam kwasek cytrynowy. U mnie idzie do wszystkiego, też strasznie się kamień osadza, szegolnie na zlewie. A kwasek czyści super. Wszystkie perlatory w kranie tym czyscimy. A ocet wlewamy czasem do pralki i ustawiamy na pusto pranie, żeby ja przeczyscic.

Kwasku nigdy nie próbowałam, wszystko octem traktuję, a na porządne czyszczenie pralki ciepły ocet z sodą. Zimnym z sodą czyszczę zmywarkę, tez pustą włączam. A kwasek zostawiasz tez na ileś godzin? Ocet niestety musi poleżeć. Oblepiam zawsze krany nasączonymi wacikami i ręcznikami papierowym na noc.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• ara Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też polecam kwasek w walce z kamieniem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Kwasku nigdy nie próbowałam, wszystko octem traktuję, a na porządne czyszczenie pralki ciepły ocet z sodą. Zimnym z sodą czyszczę zmywarkę, tez pustą włączam. A kwasek zostawiasz tez na ileś godzin? Ocet niestety musi poleżeć. Oblepiam zawsze krany nasączonymi wacikami i ręcznikami papierowym na noc.

Jak czyscimy perlatory, to odkrecamy i wrzucamy do miseczki z ciepła woda i kwaskiem. Cuda sie dzieją, widać jak ten kamień odchodzi. A przy zlewie, to posypuje kwaskiem, mokra ściereczką rozprowadzam i zostawiam na 5min, potem normalnie myje gąbeczką i splukuje. Jak nowy. Krany czyszczę tak, że posypuje kwasek na mokra gąbeczką, ściskam, żeby kwasek się trochę rozpuścił i czyszczę kran. Też czysciutki i nie porysowany. Na żadna noc nie trzeba zostawiać. Jak mi na umywalkach przy krajach zbiera się kamień, to robię tak jak przy zlewie. Z czajnikiem robię tak, że gotuje wodę i do wrzątku wrzucamy kwasek. W oczach-kamien znika. 3-5min i odkamienione. Potem tylko dwa razy gotuje wode,zeby nie było kwaśnej wody.
    Kwasku kupuje sporo. Sodą, to czyszczę piekarnik w srodku-pieknie czyści :)

• ara Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, kwasek pięknie i szybciutko czyści :) polecam od razu kupić kilogram przez neta, nie bawić się w małe torebeczki ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu tez rzadza ocet, kwasek i soda. Rzadko uzywam "normalnych" srodkow czystosci

Lady Savage, nataliamonika lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    U mnie w domu tez rzadza ocet, kwasek i soda. Rzadko uzywam "normalnych" srodkow czystosci

u mnie też :P od kiedy jestem z R to nie używam octu, bo on nienawidzi ego zapachu.

Jeśli chodzi o hemoroidy, to nie zawsze bolą, ja nie miałam zielonego pojęcia że coś takiego mam, aż do zeszłego roku, jak podtarłam się papierem i zobaczyłam na ręce krew, okres dopiero co mi się skończył, staraliśmy się o Nikodema więc byłam w trakcie dni płodnych, poszłam do lekarza i okazało się że jeden mi pękł, nic ani mnie nie bolało, ani nie swędziało.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez nie lubi zapachu octu ale musi znosic bo ja nie mam zamiaru wdychac chemii przy sprzątaniu ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze te co wychodzą na zewnątrz ;/ a po porodzie sn nie takie rzadkie :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ