X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Tak. Będą nad łóżeczkiem, ale w pokoju docelowym. W sypialni na razie nie :) No ja bede dopiero rozglądać się za ramkami. W poniedziałek będę w Ikei, to popatrzę.

Tam chyba największy wybór i kolorów i rozmiarów

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A ja całe życie kicham jak stara baba, mało tego, że buzią, to jeszcze tak mocno i głośno, że na całe osiedle słychać, więc moje dziecko ma przekichane :) :)
    Ja mam tak od dwóch lat. Przynajmniej dziecko przyzwyczajone od pierwszych dni ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 13 września 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam tak od dwóch lat. Przynajmniej dziecko przyzwyczajone od pierwszych dni ;)

Tylko ja akurat nie alergik. Mąż w samochodzie każe się uprzedzać jak prowadzi, ale przecież nie zawsze się da :P A pies na początku uciekał, bo nie wiedział co się dzieje. Teraz się przyzwyczaił i olewa, więc może mała tez po tylu miesiącach hahahah

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A w ogóle zamówiłam tą fride i dopiero patrzę, że te gile trzeba zasysac ustami :P trochę to obrzydliwe hehe
    Dlatego ja wolę zdecydowanie Katarka ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,ze dziecko na pewno będzie przyzwyczajone do Twojego kichania, Natalia :) w końcu słyszy. I jeśli w brzuszku nie reaguje strachem, to i później nie będzie. Co najwyżej czasem się zbudzi z hałasu;)

nataliamonika lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Tylko ja akurat nie alergik. Mąż w samochodzie każe się uprzedzać jak prowadzi, ale przecież nie zawsze się da :P A pies na początku uciekał, bo nie wiedział co się dzieje. Teraz się przyzwyczaił i olewa, więc może mała tez po tylu miesiącach hahahah
    Mój zatyka uszy. A teść ostatnio pytał czy ja już tak zawsze będę robić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje reaguje strachem bo po kichaniu sie trzesie, ale juz rozne sposoby probowalam i zawsze tak reaguje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się teraz. Jeśli chodzi o odkamienianie, to polecam kwasek cytrynowy. U mnie idzie do wszystkiego, też strasznie się kamień osadza, szegolnie na zlewie. A kwasek czyści super. Wszystkie perlatory w kranie tym czyscimy. A ocet wlewamy czasem do pralki i ustawiamy na pusto pranie, żeby ja przeczyscic.

Wysłany: 13 września 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,ze dziecko na pewno będzie przyzwyczajone do Twojego kichania, Natalia :) w końcu słyszy. I jeśli w brzuszku nie reaguje strachem, to i później nie będzie. Co najwyżej czasem się zbudzi z hałasu;)

O dziwo nie rusza się nigdy jak wybuchnie kichnięcie :D Może reagowała na początku jak jeszcze nie czułam ruchów, a teraz faktycznie przyzwyczaiła się :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• ara Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedstawiam moje dzisiejsze dzieło - pasztet :D
    d03f6feaf09298cemed.jpg

ps. tak wiem - wątróbki nie można w ciąży... ;) pocieszam się, że najpierw ją ugotowałam, potem usmażyłam a na koniec upiekłam więc chyba unieszkodliwiłam wit. A :P

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, Nola, Wachciowa, k878 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i sie popłakałam jak usłyszałam w Faktach o tej 5 latce Julce co na serduszko czeka:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara-w takiej ilości nawet jak przetrwała, to nie zaszkodzi. Ja też piekłam pasztet i to we wczesnej ciąży :)

ara lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się teraz. Jeśli chodzi o odkamienianie, to polecam kwasek cytrynowy. U mnie idzie do wszystkiego, też strasznie się kamień osadza, szegolnie na zlewie. A kwasek czyści super. Wszystkie perlatory w kranie tym czyscimy. A ocet wlewamy czasem do pralki i ustawiamy na pusto pranie, żeby ja przeczyscic.

Kwasku nigdy nie próbowałam, wszystko octem traktuję, a na porządne czyszczenie pralki ciepły ocet z sodą. Zimnym z sodą czyszczę zmywarkę, tez pustą włączam. A kwasek zostawiasz tez na ileś godzin? Ocet niestety musi poleżeć. Oblepiam zawsze krany nasączonymi wacikami i ręcznikami papierowym na noc.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• ara Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też polecam kwasek w walce z kamieniem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Kwasku nigdy nie próbowałam, wszystko octem traktuję, a na porządne czyszczenie pralki ciepły ocet z sodą. Zimnym z sodą czyszczę zmywarkę, tez pustą włączam. A kwasek zostawiasz tez na ileś godzin? Ocet niestety musi poleżeć. Oblepiam zawsze krany nasączonymi wacikami i ręcznikami papierowym na noc.

Jak czyscimy perlatory, to odkrecamy i wrzucamy do miseczki z ciepła woda i kwaskiem. Cuda sie dzieją, widać jak ten kamień odchodzi. A przy zlewie, to posypuje kwaskiem, mokra ściereczką rozprowadzam i zostawiam na 5min, potem normalnie myje gąbeczką i splukuje. Jak nowy. Krany czyszczę tak, że posypuje kwasek na mokra gąbeczką, ściskam, żeby kwasek się trochę rozpuścił i czyszczę kran. Też czysciutki i nie porysowany. Na żadna noc nie trzeba zostawiać. Jak mi na umywalkach przy krajach zbiera się kamień, to robię tak jak przy zlewie. Z czajnikiem robię tak, że gotuje wodę i do wrzątku wrzucamy kwasek. W oczach-kamien znika. 3-5min i odkamienione. Potem tylko dwa razy gotuje wode,zeby nie było kwaśnej wody.
    Kwasku kupuje sporo. Sodą, to czyszczę piekarnik w srodku-pieknie czyści :)

• ara Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, kwasek pięknie i szybciutko czyści :) polecam od razu kupić kilogram przez neta, nie bawić się w małe torebeczki ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu tez rzadza ocet, kwasek i soda. Rzadko uzywam "normalnych" srodkow czystosci

Lady Savage, nataliamonika lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    U mnie w domu tez rzadza ocet, kwasek i soda. Rzadko uzywam "normalnych" srodkow czystosci

u mnie też :P od kiedy jestem z R to nie używam octu, bo on nienawidzi ego zapachu.

Jeśli chodzi o hemoroidy, to nie zawsze bolą, ja nie miałam zielonego pojęcia że coś takiego mam, aż do zeszłego roku, jak podtarłam się papierem i zobaczyłam na ręce krew, okres dopiero co mi się skończył, staraliśmy się o Nikodema więc byłam w trakcie dni płodnych, poszłam do lekarza i okazało się że jeden mi pękł, nic ani mnie nie bolało, ani nie swędziało.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez nie lubi zapachu octu ale musi znosic bo ja nie mam zamiaru wdychac chemii przy sprzątaniu ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze te co wychodzą na zewnątrz ;/ a po porodzie sn nie takie rzadkie :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ