Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:A masz zwykłą luteine ? Ile razy dziennie? 100mg ?
I leżeć non stop?
Mi lekarz pozwala 2-3 godz dziennie chodzić Ale nie naraz
Kiedy teraz kontrola ?
Mam cytat
Zaleca się, by w grupie niskiego ryzyka wystąpienia niewydolności cieśniowo-szyjkowej dokonać pomiaru między 18-22 tyg. ciąży, zaś w grupie wysokiego ryzyka dokonać pomiaru między 14-18 tyg. ciąży i powtarzać co dwa tygodnie do 24 tyg. ciąży.
To są zalecenia PTG.
U nas już etap pierwszego pomiaru minął
Wklejam żeby nie być goloslowna
Luteine biore 2 x dziennie po 200mg, czyli łącznie 400mg dziennie. Leżeć mam dużo, ale nie non stop, najwięcej jak mogę. Kontrolę mam za 2 tygodnie. Najważniejsze, że szyjka trzyma, nie rozwiera się I jest twarda. Oby jak najdłużej -
ara wrote:dziewczyny wytrwałości! ja leżałam cały kwiecień przez wymioty i krwiaka więc ból dupy od leżenia nie jest mi obcy
dacie radę, już niewiele zostało!choć początki są trudne potem łatwiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 17:24
-
nesairah wrote:Luteine biore 2 x dziennie po 200mg, czyli łącznie 400mg dziennie. Leżeć mam dużo, ale nie non stop, najwięcej jak mogę. Kontrolę mam za 2 tygodnie. Najważniejsze, że szyjka trzyma, nie rozwiera się I jest twarda. Oby jak najdłużej
I tez co 2tyg kontrola
Moja szyjka na szczęście zamknięta Ale twarda nie jest od początku ponoć od początku miękkawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 17:26
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Przyszły, po 2 tygodniach od złożenia zamówienia. Najważniejsze,ze dotarły
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d1cb6e3cb34.jpg
Teraz muszę ogarnąć jakieś ładne ramkiBędą nad łóżeczkiem? Napis ekstra. Mam podobną tabliczkę w kształcie kości tylko po ang. "Always kiss your dog goodnight". Wiem, kiepskie porównanie
Ja miałam przez internet ramki zamawiać, ale w końcu kupiłam w Pepco, jedną w Ikei i jedną w Tesco z surowego drewna (pomalowałam). Jakościowo może du*y nie urywa, ale prezentują się nienagorzej5 ramek w sumie chyba 50 zł, tylko mam 20x30.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 17:32
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:a mnie dzisiaj staneła skórka od pomidora i wymiotowałam chyba 4 razy martwie sie czy takie szarpanie nie zaszkodziło dziecko
jak są wymioty w 1 trym to wiadomo dziecko małe a teraz jak jest taki duże ??
-
A czy któraś z was ma hemoroidy? Ja dziś zauważyłam krew na papierze, patrzyłam tam lusterkiem i niby nic nie widać ale trochę krwi przy podcieraniu jest. Nie wiem czy od razu się umawiać do proktologa albo internisty czy poobserwować i jak będzie się powtarzać to dopiero?
A nie uwierzycie ale mi zakupy nie sprawiają przyjemności, traktuję tą wyprawkę jak przykry obowiązek. Nienawidzę kupować, ogólnie jak mam coś załatwić to jestem chora. Organizacja wesela to były istne katusze dla mnie i teraz czuję się podobnie -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny bo szarpalo mna okropnie ale skorka wylsza wiec przeszlo
Lezymy z synem i igladamy tom and jerry. Mlody co chwila buziaka daje tosi) lubiw takie chwile
)
Lozeczko juz poskladane ale na strychu. Nie chcialam by stalo 3 msc w sypialni. A poskladac trzeba bylo bo nie pamietalam czy dobre jest po mlodym ale jest okej -
nick nieaktualnyMala ja lubie kupowac ale pierdoly ubranka itp ale takie drozsze sprzety juz nie. Musze nianie kupic bo ta juz ma 11 lat i srednio jej ufam.i czytam na allegro czytam ta ma slaby zasieg tamta ma za mocny i bedzie mi sciagac sygnal z niani od sasiadow. Wiec maz to kupi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 18:21
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Świetne
Będą nad łóżeczkiem? Napis ekstra. Mam podobną tabliczkę w kształcie kości tylko po ang. "Always kiss your dog goodnight". Wiem, kiepskie porównanie
Ja miałam przez internet ramki zamawiać, ale w końcu kupiłam w Pepco, jedną w Ikei i jedną w Tesco z surowego drewna (pomalowałam). Jakościowo może du*y nie urywa, ale prezentują się nienagorzej5 ramek w sumie chyba 50 zł, tylko mam 20x30.
No ja bede dopiero rozglądać się za ramkami. W poniedziałek będę w Ikei, to popatrzę.
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:A czy któraś z was ma hemoroidy? Ja dziś zauważyłam krew na papierze, patrzyłam tam lusterkiem i niby nic nie widać ale trochę krwi przy podcieraniu jest. Nie wiem czy od razu się umawiać do proktologa albo internisty czy poobserwować i jak będzie się powtarzać to dopiero?
Ja mialam jednego wielkiego. U żadnego lekarza nie byłam. Smarowałam zewnętrznie proctohemolanem. Więm,ze jak boli to można przykładać napar z kory dębu. Mi na szczęście pomógł proctohemolan i jakoś się wchłonął.
-
nick nieaktualnyMala ja mialam na poczatku pokazalam ginowi. O dziwo samo przeszlo. Mialam w razie pogorszenia zastosowac masci ale pojawil sie chyba przez burze hormonow a potem jak wszystko sie unormowalo - zniknal. Nie trzeba ani interniste ani proktologa. Jak cie martwi bardzo zagadaj do gin to zerknie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 18:47
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:A czy któraś z was ma hemoroidy? Ja dziś zauważyłam krew na papierze, patrzyłam tam lusterkiem i niby nic nie widać ale trochę krwi przy podcieraniu jest. Nie wiem czy od razu się umawiać do proktologa albo internisty czy poobserwować i jak będzie się powtarzać to dopiero?
A nie uwierzycie ale mi zakupy nie sprawiają przyjemności, traktuję tą wyprawkę jak przykry obowiązek. Nienawidzę kupować, ogólnie jak mam coś załatwić to jestem chora. Organizacja wesela to były istne katusze dla mnie i teraz czuję się podobniekoleżanka przez kilka tyg siadała na takim małym pompowanym kółku dla dzieci
-
emikey wrote:Ja jestem alergikiem i często kicham. A że po wypadku muszę kochać buzia to i cały brZuch się trzęsie. Pytałam lekara czy takie nagle ruchy nie zasZkodza dziecku to powieszial, że absolutnie nie. Dziecko jest chronione przez wody
A ja całe życie kicham jak stara baba, mało tego, że buzią, to jeszcze tak mocno i głośno, że na całe osiedle słychać, więc moje dziecko ma przekichaneGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc