Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iruletka wrote:No właśnie widzę, że ten pierwszy smoczek jest dla grupy wiekowej 0-6 miesięcy, a potem 6-18 i tyle. Także na długo powinien wystarczyć, a Ty będziesz miała o tyle wygodniej, że nie będziesz musiała ich co chwila wymieniać
Pisze niby, że wymianę smoczka ze względów higienicznych zaleca się raz na 3 miesiące, czyli co pół roku kolejny zestaw smoczków. No nic, sama ubzdurałam sobie taki wynalazek.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Zobaczysz tak naprawdę w jakim będzie stanie po tych 3 miesiącach, może nie będzie takiej konieczności. Ja kilka smoczków i butelek tak załatwiłam gotując je w garze, u nas jest twarda woda i w ciągu kilku dni miałam osad na akcesoriach. Dopiero jak kupiłam sterylizator elektryczny to pozbyłam się tego problemu
-
Ja też mam 150 z lovi, najwyżej dokupie jak będzie za mała.
U mnie w ostatnim badaniu już żadnych bakterii niw bylo a nadal biorę urosept. I będę brała do końca ciąży profilaktycznie bo mój pęcherz lubi infekcjez tego też powodu nie chodzę na basen ale w sumie baden to wyprawa na pół dnia a rowerek stacjonarny to godzinka i z głowy
Mi czas tak ucieka, niby nic nie robię a czas leci jak głupi. Ja nie wiem jak można narzekać na nudę
śniadanie, pranie, sprzątanie, spacer czy rower, zakupy i już obiad trzeba robić. Już widzę jaki ja będę miała burdel jak urodze
-
A co do smoczkow to miesiace producenta to jedno, a poznoej i tak trzeba dostosowac do wagi dziecka i buzki. Akurat ja mam doswiadczenie z malenstwem ponizej 2,5 kg, az sie zdziwie jesli drugie dziecko urodzi sie okolo 3 kg i nie bede musiala zwracacuwagi na takie rzeczy
no ale to dopiero po 30 tyg sie okaze.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Przyszły, po 2 tygodniach od złożenia zamówienia. Najważniejsze,ze dotarły
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d1cb6e3cb34.jpg
Teraz muszę ogarnąć jakieś ładne ramkihttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyaknelam wrote:Brałam urosept jak tylko mi się te ukłucia pojawiły, później odstawiłam, ale chyba będę musiała doraźnie do niego wrócić. Piję też codziennie sok z żurawiny.
Mam nadzieję,że nie przyplątała mi się jakaś infekcja, a wizyta z wynikami dopiero w poniedziałek.
Urosept jest spoko, ale potrzebuje też czasu. Mi zaczął pomagać dopiero po całym zjedzonym opakowaniu, teraz jadę drugie. I chyba tak jak MalaHD będę brać profilaktycznie do końca ciąży. -
emikey wrote:Dzień dobry
obudziło mnie słońce świecące mi prosto w twarz. Nie zaslonilam żaluzii bo wczoraj był tak "piękny" dzień, że uznałam że nie warto lol.
Dostałam mailaod Smyka. Skompletowali moje zamówieniePlanowana data dostarczenia paczki: 14.09 - 18.09
ale noworodek sie w tym utopi
-
Cześć. Miałam pisać , moja szyjka znowu krótsza. Już 31mm. A praktycznie cały czas leżę. Dr mówi że do 25mm jest ok i nie zakłada się pessara.
Żadnych badań nie kazał robić
Spokojnie czekać na nast usg.
Napiszcie dziewczyny wizytujace szyjkowe jak u Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 15:19
-
Nola wrote:A mi przyszedl kombinezon ze smyka niemowlecy ktory zamowilam (marlo cool club, szary, taki spiworek) i jestem mega zdziwiona bo wzielam rozmiar 62 zeby nie byl zamaly i byl choc na chwile a przyszedl ogromny! Jest to tak wielkie jak 92 ale metki 62...i teraz nie wiem czy sie pomylili w produkcji czy ja sie myle
ale noworodek sie w tym utopi
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Cześć. Miałam pisać , moja szyjka znowu krótsza. Już 31mm. A praktycznie cały czas leżę. Dr mówi że do 25mm jest ok i nie zakłada się pessara.
Żadnych badań nie kazał robić
Spokojnie czekać na nast usg.
Napiszcie dziewczyny wizytujace szyjkowe jak u Was.
Ja się dowiem w piątek. Ostatnio szyjka mi się skróciła w 1,5 tygodnia. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej. Nie martw się, powyżej 3cm to jeszcze dobry wynikMnie moja lekarka już postraszyła szpitalem i podawaniem sterydów na płuca u małej, więc mam nadzieję, że szyjka się jakoś trzyma.
-
nick nieaktualny
-
salenne wrote:Ja się dowiem w piątek. Ostatnio szyjka mi się skróciła w 1,5 tygodnia. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej. Nie martw się, powyżej 3cm to jeszcze dobry wynik
Mnie moja lekarka już postraszyła szpitalem i podawaniem sterydów na płuca u małej, więc mam nadzieję, że szyjka się jakoś trzyma.
Sporo się skrocila w te 1.5tyg?
Jestem trochę zła bo w sumie leżę i leżę a tutaj i tak jest jak jest.
Dr mówi ze starczy zobaczyć te szyjke za 2tyg
I że długość jest ok. Tak jak napisałaś. Że od 2.5 można myśleć o pessarze
Sterydy to akurat mnie raczej czekają. Dr mówi że jak podane są po 30tc to wystarczy raz podać a jak wcześniej to powinno się powtórzyć , takie mają wytyczne
I że ciąża większa to szyjka na prawo się skracać
Co Nie zmienia faktu że wielu dziewczynom jednak trzyma ladnie a u wielu to- no właśnie. Nie wiedzieć czemu nie trzyma tak dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 15:48
-
nick nieaktualny