WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie widzę, że ten pierwszy smoczek jest dla grupy wiekowej 0-6 miesięcy, a potem 6-18 i tyle. Także na długo powinien wystarczyć, a Ty będziesz miała o tyle wygodniej, że nie będziesz musiała ich co chwila wymieniać

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spora rozbieżność w tych smoczkach. Ale może na długo starczyć.

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    No właśnie widzę, że ten pierwszy smoczek jest dla grupy wiekowej 0-6 miesięcy, a potem 6-18 i tyle. Także na długo powinien wystarczyć, a Ty będziesz miała o tyle wygodniej, że nie będziesz musiała ich co chwila wymieniać

Pisze niby, że wymianę smoczka ze względów higienicznych zaleca się raz na 3 miesiące, czyli co pół roku kolejny zestaw smoczków. No nic, sama ubzdurałam sobie taki wynalazek.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz tak naprawdę w jakim będzie stanie po tych 3 miesiącach, może nie będzie takiej konieczności. Ja kilka smoczków i butelek tak załatwiłam gotując je w garze, u nas jest twarda woda i w ciągu kilku dni miałam osad na akcesoriach. Dopiero jak kupiłam sterylizator elektryczny to pozbyłam się tego problemu

dhpclr4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 150 z lovi, najwyżej dokupie jak będzie za mała.
    U mnie w ostatnim badaniu już żadnych bakterii niw bylo a nadal biorę urosept. I będę brała do końca ciąży profilaktycznie bo mój pęcherz lubi infekcje :/ z tego też powodu nie chodzę na basen ale w sumie baden to wyprawa na pół dnia a rowerek stacjonarny to godzinka i z głowy ;) Mi czas tak ucieka, niby nic nie robię a czas leci jak głupi. Ja nie wiem jak można narzekać na nudę :P śniadanie, pranie, sprzątanie, spacer czy rower, zakupy i już obiad trzeba robić. Już widzę jaki ja będę miała burdel jak urodze :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o butelki to na początek 120 wystarczy, u nas na pewno sprawdzony juz philips avent kupimy, a poza tym i tak co jakis czas kupujemy nowe butelki i wymieniamy smoczki.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smoczkow to miesiace producenta to jedno, a poznoej i tak trzeba dostosowac do wagi dziecka i buzki. Akurat ja mam doswiadczenie z malenstwem ponizej 2,5 kg, az sie zdziwie jesli drugie dziecko urodzi sie okolo 3 kg i nie bede musiala zwracacuwagi na takie rzeczy ;) no ale to dopiero po 30 tyg sie okaze.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Przyszły, po 2 tygodniach od złożenia zamówienia. Najważniejsze,ze dotarły
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d1cb6e3cb34.jpg
    Teraz muszę ogarnąć jakieś ładne ramki :)
    Moje jeszcze nie przyszły :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Brałam urosept jak tylko mi się te ukłucia pojawiły, później odstawiłam, ale chyba będę musiała doraźnie do niego wrócić. Piję też codziennie sok z żurawiny.
    Mam nadzieję,że nie przyplątała mi się jakaś infekcja, a wizyta z wynikami dopiero w poniedziałek.

Urosept jest spoko, ale potrzebuje też czasu. Mi zaczął pomagać dopiero po całym zjedzonym opakowaniu, teraz jadę drugie. I chyba tak jak MalaHD będę brać profilaktycznie do końca ciąży.

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Moje jeszcze nie przyszły :(

A skad zamawialyscie dziewczyny?

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Nola Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dzień dobry :) obudziło mnie słońce świecące mi prosto w twarz. Nie zaslonilam żaluzii bo wczoraj był tak "piękny" dzień, że uznałam że nie warto lol.

Dostałam mailaod Smyka. Skompletowali moje zamówienie :) Planowana data dostarczenia paczki: 14.09 - 18.09
    A mi przyszedl kombinezon ze smyka niemowlecy ktory zamowilam (marlo cool club, szary, taki spiworek) i jestem mega zdziwiona bo wzielam rozmiar 62 zeby nie byl zamaly i byl choc na chwile a przyszedl ogromny! Jest to tak wielkie jak 92 ale metki 62...i teraz nie wiem czy sie pomylili w produkcji czy ja sie myle :) ale noworodek sie w tym utopi

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Miałam pisać , moja szyjka znowu krótsza. Już 31mm. A praktycznie cały czas leżę. Dr mówi że do 25mm jest ok i nie zakłada się pessara.
    Żadnych badań nie kazał robić
    Spokojnie czekać na nast usg.
    Napiszcie dziewczyny wizytujace szyjkowe jak u Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 15:19

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka przez pierwsz miesiąc piła tylko 40 ml, więcej nie chciała, potem było już 60 a coś koło 5 miesiąca zaczeła nam pić mleko 80-100 ml. Ale u nas to było mm, może inaczej jest z piersią.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    A mi przyszedl kombinezon ze smyka niemowlecy ktory zamowilam (marlo cool club, szary, taki spiworek) i jestem mega zdziwiona bo wzielam rozmiar 62 zeby nie byl zamaly i byl choc na chwile a przyszedl ogromny! Jest to tak wielkie jak 92 ale metki 62...i teraz nie wiem czy sie pomylili w produkcji czy ja sie myle :) ale noworodek sie w tym utopi
    Smyk ma jakies te rozmiary dziwne, bo mojej corce musze kupować wlasnie rozmiar a nawet dwa mniejsze niz nosi. A na stronie sa wymiary? Wymierzylabym go i porownala, ewentualnie niech wymienia na mniejszy.

Nola lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Cześć. Miałam pisać , moja szyjka znowu krótsza. Już 31mm. A praktycznie cały czas leżę. Dr mówi że do 25mm jest ok i nie zakłada się pessara.
    Żadnych badań nie kazał robić
    Spokojnie czekać na nast usg.
    Napiszcie dziewczyny wizytujace szyjkowe jak u Was.

Ja się dowiem w piątek. Ostatnio szyjka mi się skróciła w 1,5 tygodnia. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej. Nie martw się, powyżej 3cm to jeszcze dobry wynik :) Mnie moja lekarka już postraszyła szpitalem i podawaniem sterydów na płuca u małej, więc mam nadzieję, że szyjka się jakoś trzyma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam aventa butelke
    z kuba mialam NUK

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki glukozy.

Na czczo 71
    po godzinie 88
    po 2 85

Ja już po pół godzinie poczułam zjazd cukrowy, aż tak szybko by mi spadło?

k878, Lady Savage lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja się dowiem w piątek. Ostatnio szyjka mi się skróciła w 1,5 tygodnia. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej. Nie martw się, powyżej 3cm to jeszcze dobry wynik :) Mnie moja lekarka już postraszyła szpitalem i podawaniem sterydów na płuca u małej, więc mam nadzieję, że szyjka się jakoś trzyma.
    A jak często masz nakaz kontroli ?
    Sporo się skrocila w te 1.5tyg?
    Jestem trochę zła bo w sumie leżę i leżę a tutaj i tak jest jak jest.
    Dr mówi ze starczy zobaczyć te szyjke za 2tyg
    I że długość jest ok. Tak jak napisałaś. Że od 2.5 można myśleć o pessarze
    Sterydy to akurat mnie raczej czekają. Dr mówi że jak podane są po 30tc to wystarczy raz podać a jak wcześniej to powinno się powtórzyć , takie mają wytyczne
    I że ciąża większa to szyjka na prawo się skracać
    Co Nie zmienia faktu że wielu dziewczynom jednak trzyma ladnie a u wielu to- no właśnie. Nie wiedzieć czemu nie trzyma tak dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 15:48

iv09i09katk65tr1.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam już wyniki:
    Na czczo 75
    po 1h 163
    po 2h 151
    kurcze dziwnie że tak wysoko...;/

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała po pol h jest najwyższe stęzenie glukozy na badaniu :) takze nie mialas spadku a wzrost. Organizm nie przyzwyczajony to sie dziwnie poczułaś.

Kamcia wyniki niby w normie ale pewnie bedzie Ci kazał uważać

‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ