Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę że nas dzisiaj sporo po drineczku. Ja też zaliczyłam. Nie było tak źle, nastawiałam się że będzie gorzej po tym czego się tu naczytałam
Smaczne to nie jest ale do przeżycia. Przez pierwszą godzinę trochę mnie mdliło a w drugiej byłam bardziej senna i osłabiona. Teraz tylko boli mnie głowa, nie wiem czy ma to związek z badaniem bo wcześniej mi się nie zdarzało.
Cieszę się że poszłam do luxmedu a nie do przychodni nfz bo to jednak inna jakość. No i dobrze że mam to już za sobąKamcia1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaknelam wrote:A posiew chce zrobić, bo mam od czasu do czasu takie jakby ukłucia w cewce i to nie przy oddawaniu moczu tylko np. jak siedzę. Wczoraj dostałam dwa silne kopniaki w pęcherz to aż mnie zgięło w pół i od razu parcie na siku, a na kibelku kilka kropel. Mam nadzieje,że to żadna infekcja bo ostatnio przy podobnych objawach lekarz podejrzewał piasek, a w posiewie żadna bakteria nie wyszła.
Na takie kłucia w cewce możesz sobie wziąć urosept. Jest bezpieczny w ciąży, a może pomoże. Mnie też nic nie boli przy sikaniu, ale czasem mam wrażenie, że kłuje mnie pęcherz. Wprawdzie mi na ostatnim badaniu wyszło trochę bakterii w moczu i leukocyty, ale lekarka mówiła, że urosept można ze spokojem sobie brać przy takich lekkich dolegliwościach. -
nick nieaktualny
-
Iruletka wrote:120 ml to tak naprawdę na chwilę, ale zawsze Ci się może na później przydać do podania picia. Ja wzięłam taką małą na początek na wszelki wypadek. A większą kupisz później jeśli zajdzie taka potrzeba.
Wolałabym nie musieć później dokupować, bo butelka kosztuje 100 zł, a połowę mniejsza jest tylko 10 zł tańszaGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:Pytanie o butelkę do karmienia. Czy wystarczy 120 ml czy lepiej 240 zamówić? Chcę kupić awaryjnie (mam nadzieję), np. do sporadycznego karmienia przez męża.
120 ml na początek wystarczy, ja z doświadczenia kupiłam 2 x 60 ml i jedną 120, po pół roku kupię 240. Na początku noworodki nie piją dużo, zdaża się wyjątek od regułu, ale w większośći do 60 ml piją tak przez pierwsze miesiące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 14:00
-
Ola jak miała hmmm niewiele ponad miesiąc to się darła przy 120, musiała więcej troszkę, niecale 150 wypijała i to jakiś czas starczało, ale właśnie bardzo dużo od początku piła.
A smoczki to chyba różnią się jedynie wielkością dziurek, zakrętki powinny być takiej samej wielkości niezależnie od rozmiaru butelki. JA bym brała od razu większą skoro jest tylko troszkę droższa.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Iruletka wrote:No to grubo
to w takim razie weź większą tylko sprawdź czy ten najmniejszy smoczek (od urodzenia) będzie pasował do tej większej
Widzisz, dobrze, że napisałaś o tym, bo nie wiedziałam, że są różne. Dzięki.
Niestety przy żadnej butelce nie pisze jakiej wielkości jest smoczek. Widzę teraz tylko, że można dokupić osobno zestaw 2 smoczków w dwóch rozmiarach. Butelki wizualnie na szerokość wyglądają identycznie, ale muszę w takim razie dowiedzieć się jaki smoczek jest w każdym zestawie. Jak się okaże, że w większej jest tylko większy, to i tak będę musiała zamówić 120 ml.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 14:07
Gaja
nick nieaktualnyŚrednica butelek jest taka sama, Tylko przy tych większych butelkach jest smoczek z większa dziurka. Tak,zeby starszemu dziecku łatwiej było ciągnąć. Ja kupiłam lovi 150ml ze smokiem od urodzenia. Do ok 4-5mca mu starczy, potem mi kupię większą. Nie jest to jakis duży koszt. Można kupić Smoczki mniejsze do większej butelki. Tylko trzeba zwrócić uwagę na grupę wiekowa. Żeby małe dziecko sie nie zachlysnelo. No i dobrze jest dokupić smoczek tej samej firmy co butelka. Będzie się miało pewność, że pasuje na pewno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 14:19
-
Butelki Mimijumi. Na stronie producenta znalazłam info, że przy obydwu jest ten mniejszy smoczek o wolniejszym przepływie, więc poźniej po prostu dokupuje się pewnie osobno większy, to zamówię od razu 240. Szkoda, że jak zwykle po polsku jest g*wniany opis i trzeba sprawdzać u źródeł... Dzięki jeszcze raz. Kto by pomyślał, że zakup każdego bzdeta z wyprawki będzie tak skomplikowany
Dobrze, że mamy tu doświadczone mamy, bo inaczej pewnie połowę rzeczy musiałabym już dawno zwrócić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 14:19
Gaja
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Średnica butelek jest taka sama, Tylko przy tych większych butelkach jest smoczek z większa dziurka. Tak,zeby starszemu dziecku łatwiej było ciągnąć. Ja kupiłam lovi 150ml ze smokiem od urodzenia. Do ok 4-5mca mu starczy, potem mi kupię większą. Nie jest to jakis duży koszt. Można kupić Smoczki mniejsze do większej butelki. Tylko trzeba zwrócić uwagę na grupę wiekowa. Żeby małe dziecko sie nie zachlysnelo. No i dobrze jest dokupić smoczek tej samej firmy co butelka. Będzie się miało pewność, że pasuje na pewno
Mniejszy w tych butelkach jest od 0-6 miesięcy, a większy 6-18.Gaja
salenne wrote:Na takie kłucia w cewce możesz sobie wziąć urosept. Jest bezpieczny w ciąży, a może pomoże. Mnie też nic nie boli przy sikaniu, ale czasem mam wrażenie, że kłuje mnie pęcherz. Wprawdzie mi na ostatnim badaniu wyszło trochę bakterii w moczu i leukocyty, ale lekarka mówiła, że urosept można ze spokojem sobie brać przy takich lekkich dolegliwościach.
Brałam urosept jak tylko mi się te ukłucia pojawiły, później odstawiłam, ale chyba będę musiała doraźnie do niego wrócić. Piję też codziennie sok z żurawiny.
Mam nadzieję,że nie przyplątała mi się jakaś infekcja, a wizyta z wynikami dopiero w poniedziałek.