WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nic nie boli, nie swędzi ani nic tam nie widać. Może to jednorazowa akcja? Będę obserwować i wspomnę na wizycie przy okazji. Chyba, że się nasili.

Kupujecie leżaczko-bujaczki? Jakiej firmy?
    I jeszcze poduszka do karmienia. W szkole rodzenia miałyśmy karmienie lalek i jedna była duża fajna a druga taka licha i też się zastanawiam nad firmą

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fasolkę do karmienia. Od mojej siostry. Karmiłam na niej siostrzeńca, jest sprawdzona :)
    A co do bujaczko/lezaczka, to już kiedyś pisałam,ze będę kupować tiny love. Funkcja leżenia, siedzenia i potem karmienia :)

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzieki szczesliwej odkrylam lezaczek tiny love i tez bedziemy go kupowac :D

Poduszki do karmienia narazie nie kupuje, zobacze w praktyce czy bedzie taka potrzeba

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam nad:
    https://www.3kiwi.pl/product-pol-42029-JOIE-HUSTAWKA-SERINA-2W1-PETITE-TREES.html
    Ale trochę drogie wiec moźe znajdę jeszcze cos tańszego

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, Ale co na kogoś stać. Dla noworodka sie nie nadaje. Za bardzo "siedzaca" pozycja w tym lezaczeku.

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kupować taki z chicco, balloon się chyba zwie, który potem może posłużyć jako fotelik dla więksZego dziecka.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka - pisałam tu o tym, akurat u mnie szyjka też się skraca. Wcześniej w ciągu 4 tygodni o 7mm, teraz w ciągu 2 tygodni o 6mm. Miewam lepsze i gorsze dni ze skurczami, nie wiem czy to tylko B-H czy co innego też je powoduje, biorę Lutkę doustnie i tony magnezu "dosłownie". A zabiegi - miałam 3 łyżeczkowania, po poronieniach. Dlatego mam schizy na temat szyjki :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byli dziś u nas znajomi których dawno nie widzieliśmy. Nie wiem czy wiedzieli, że jestem w ciąży ale ona była dla mnie nieprzyjemna. Nie, że jakaś niemiła ale w ogóle jakby unikała patrzenia na mnie, bynajmniej inaczej niż wcześniej. Myślałam, że może ma zły dzień albo ja jestem przewrażliwiona. Później mąż mi powiedział, że oni nie mogą mieć dzieci. Pamiętam jak mnie bolały kobiety w ciąży kiedy my walczyliśmy... Niepłodność jest dziwką :(

Nola, k878 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przez przypadek natrafiłam na filmik na którym raczej nie polecają tego leżaczka tony love
    https://youtu.be/39xAWnsBtuA

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti- to dziwne, bo noworodek w tiny love, tym co myślę,bo mają różne, może leżeć na płasko. A w tych innych "zaokrąglonych" już leży pod kątem. Moja siostra miała podobny lezaczek, który Ty pokazałaś i jej rehabilantka (która syna mojej siostry prowadziła), powiedziała,ze taki bujaczek to najlepiej od 5mca, z tym że Kajtuś w 5mcu wyrósł praktycznie z tego łóżeczka. I jak już kupować, to właśnie taki leżący.

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tiny love podoba mi się to, że jest jak kolyska. Ale potem już jako lezaczek to nie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam sie na tym, kobieta mówiła ze jest "za szeroki" i może powodować asymetrię i trzeba uważać. Mnie ten leżaczek tez sie podoba i jest na mojej short liście :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala-znam ból. Mi generalnie też zawsze było przykro, Jak zachodziły moje koleżanki w ciążę w zasadzie na zawołanie, a u nas nic. Ale nigdy nie byłam nieuprzejma. Zawsze się cieszyłam, choć swoje wewnętrznie przeżywałam. 3dni przepłakałam jak dowiedziałam sie,ze moja siostra, która nigdy nie chciała mieć dzieci,wpadla ze swoim chłopakiem po jednym niezabezpieczonym razie i zaszła w ciążę, a my dalej nic. A mimo to cieszyłam sie jej szczęściem i potrafiłam sie zaopiekować jej synem, kiedy musiała wrócić po mcu od porodu do pracy. Chociaż niektórzy nazywali mnie sadomasohistka.
    Przeżywalam strasznie, Jak słyszałam o kobietach,ktore mordują swoje dzieci,a ja nie mogłam mieć swoich.
    Tak, zgadzam sie, niepłodnośc jest dziwką.

Ale już wkrótce zostaniemy szczęśliwymi mamami, zakochanymi po uszy w naszych dzieciaczkach, a miłość będzie tylko rosła. W końcu to nie nasza wina,ze nam się udało, a komus nadal nie. Też o to walczyliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:57

Nola, k878 lubią tę wiadomość

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladnelam ten filmik i jedyne co ze niby jest za szeroki i trzeba obserwowac jak dziecko jest ulozone zeby nie lezalo asymetrycznie. Mnie sie podoba ze ma rozne pozycje lacznie z calkiem plaska. A poza aspektami praktycznymi jest do tego sliczny i nie taki pstrokaty, my jestesmy zdecydowani na niego :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo podobałoby mi sie takie rozwiązanie bo nie trzeba sie tak schylać do leżaczka lub stawiać go na stole

https://childsplay.pl/lezaczki/479-beaba-bouncer-updown-ii-lezaczek-greyblue.html?gclid=EAIaIQobChMImaulxuui1gIVB4uyCh0nLAhhEAQYAiABEgIXQfD_BwE

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Nie znam sie na tym, kobieta mówiła ze jest "za szeroki" i może powodować asymetrię i trzeba uważać. Mnie ten leżaczek tez sie podoba i jest na mojej short liście :)

Łóżeczko i Gondola też jest szeroka :) wszystko w granicach rozsadku. Pod główkę zawsze można podładać poduszeczkę kształtujaca główkę, ale przynajmniej kręgosłup leży prosto :)

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W tiny love podoba mi się to, że jest jak kolyska. Ale potem już jako lezaczek to nie.
    Mi właśnie nie podoba się w tiny Love to że nie hija samo. Nawet bujajac ręka w smyku dla mnie to było po prostu "kanciaste". Ja pewnie kupię takie z funkcją samodzielnego bujania

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę inacZej. Zanim zasZłam w ciaze nacZytałam się jakie problemy mają kobiety i ile cZasu trwa poczucie dziecka. Dodałam do tego to ze jestem po 30. Do tego z mężem widywałam się raz na miesiąc i nie wtedy kiedy miałam owulacje a kiedy bilety były tanie. Wmówiłam sobie że zajmie to nam miesiące jak nie lata. Gabi powstał za pierwszym razem, po owulacji w 17 dniu a mąż tego dnia był super zmęczony bo przyleciał po całym dniu w pracy o 1 w nocy. Nie wiem jak to jest dostać okres i być zawiedIonym, że poleciało. Ale mam koleżanki które latami nie mogą zajść w ciążę. Czuję się głupio w ich towarzystwie. Jakbym była za coś winna. Czułam się głupio jak mi gratulowaly wiedząc, se starają się miesiącami lub latami. Nie wiem czemu. Nikt nie był dla mnie niemiły. Ale ja cZułam się tak jakbym im coś zrobiła :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po wizycie. Mała jest ułożona główka w dół, waży 1160.podobno nogi jej teraz poszly bardzo w "gore" bo sa przy górnej granicy A ostatnio były przy dolnej :) śmieje się, ze nie wiem po kim, bo my z gatunku kurdupli ;)

Szyjka na ponad 3.5cm także podobno ok

Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Amus87, Lady Savage, Petitka, [m]alina, Iruletka, magdzia26, nataliamonika, Nola, k878 lubią tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Mi właśnie nie podoba się w tiny Love to że nie hija samo. Nawet bujajac ręka w smyku dla mnie to było po prostu "kanciaste". Ja pewnie kupię takie z funkcją samodzielnego bujania
    Np ja patrZyłam na to pod kontem że mogę niemowlaka zabrać że sobą wsZędzie. Nie musi zostawać sam w łóżeczku. Ale nie kupuje go bo bardzo nie podoba mi się lezaczek. ZwłaszcZa góra i dół gdzie po złożeniu kołyski robią się fałdy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ