X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie slyszalam, zeby ktos pozwolil dziecku urodzic sie miesiac po terminie, chyba, ze zle obliczyli date porodu. Moj brat urodzil sie 10 dni po terminie, a juz wody byly zielone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 12:25

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Szczerze nie slyszalam, zeby ktos pozwolil dziecku urodzic sie miesiac po terminie, chyba, ze zle obliczyli date porodu. Moj brat urodzil sie 10 dni po terminie, a juz wody byly zielone.
    Oj są przypadki że dziecko rodzi się w 42 tyg! I do sporo.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Oj są przypadki że dziecko rodzi się w 42 tyg! I do sporo.
    To ja bym juz po 42 tyg nie ryzykowala, ze sie dziecku cos stanie.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Aqu Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to my nie mamy nic. Zero. Dopiero o tym rozmawiamy.
    Do 20 tc w ogóle nie chciałam o tym myśleć, dopiero teraz kiedy skurcze się uspokoiły i za chwilę wiek ciąży będzie na granicy przeżywalności, to może się odważę coś kupić.
    Inaczej się patrzy na ciążę kiedy udało się w ciągu kilku cykli, bez starań, a inaczej kiedy była wyczekana i przez dłuższy czas się nie udawało. Już nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czułabym, gdybym wcześniej straciła maluszka...

Sporo rzeczy dostaniemy od rodziny męża więc na szczęście nie będziemy musieli kompletować całej wyprawki, ale dobrze byłoby już wiedzieć co mamy a czego nie ;-)

Szczęśliwa - ja jestem u dr Jacka S. Przyjmuje na Ursynowie. A Ty? Może chodzimy do tego samego?

Szczesliwa_mamusia, Nola lubią tę wiadomość

mhsvtv733430mtzr.png

atdcj44j15o2zkq2.png
  • Aqu Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym z was które mogą cieszyć się seksem. Wkurza mnie to co czytam, że 2 trymestr to najlepszy czas na seks, że jest lepiej niż przed ciążą itd. My właśnie w pierwszym trymestrze jeszcze trochę mieliśmy radości, a teraz... szkoda gadać. Ja cały czas się boję że coś się stanie młodemu, każda pozycja połączona z uciskiem brzucha jest dla mnie dyskomfortowa, a innych nie lubię :-( Typowa romantyczka ze mnie, musi być pełne przytulenie ;-) Poza tym czuję ból co nigdy mi się nie zdarzało. Nie wiem czy w ciąży można stosować coś nawilżającego? Któraś z was używa?

mhsvtv733430mtzr.png

atdcj44j15o2zkq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqu wrote:

Szczęśliwa - ja jestem u dr Jacka S. Przyjmuje na Ursynowie. A Ty? Może chodzimy do tego samego?
    Miałam zacytować, a polubiłam.
    Znam sporo lekarzy z karowej, akurat Twojego nie znam ;) ja chodzę do Marcina Wrony, No głównie na endokrynologii,ale czasem ma dyżury na poloznictwie.
    Granice przezywalnosci, to już masz za sobą :)
    My się staraliśmy 6lat, a mimo to mam juz prawie całą wyprawkę. Odrzucam myśli, że mogłoby się coś stać. Myśl pozytywnie :)

Aqu, Nola lubią tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    lepiej zjeść pomidora niż ten sok, który jest mega słodzony
    W sumie to nie spotkałam nigdy słodzonych pomidorowych? Kupuję czasem w Lewiatanie, nawet bez soli chyba są i w Rossmannie z Biofood, jak czasem jestem tam na zakupach, też sam sok bez soli.

magdzia26, ara lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • k878 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też stres przez całą ciążę. Seksu zero. A co do wczesnego szykowania wyprawki to raczej się zabezpieczałam na wypadek konieczności leżenia, pobytu w szpitalu czy wczesnego porodu. Do samego końca może się cos wydarzyć.

Będzie dobrze, koniec coraz bliżej :)

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    To ja bym juz po 42 tyg nie ryzykowala, ze sie dziecku cos stanie.

ja bym nie ryzykowała po 40 tyg. do 40 tyg maks, ale są lekarze którzy dla "dobra" dziecka przetrzymają ciężarną jak najdłużej bo "dziecko nie jest gotowe", samo sie urodzi. Tak było z siostrą mojej mamy, 6 lat temu rodziła i 19 grudnia nie, bo dziecko nie gotowe, samo zdecyduje, potem wylądowała w szpitalu po świętach, nie bo nie ma skurczy, dziecko nie gotowe, potem ją połozyli po sylwestrze i czekali ... aż mały się sam zacznie rodzić. No są tacy. Jak rodziłam Zuzię to na forum też był taki jeden przykład, że kobieta w 42 tyg i coś 3- 4 dni urodziła dziewczynkę, podawali jej coś i coś ale nie wyszło, i lekarz stwierdził że jeszcze nie czas, i tak przeciągneli ją aż odeszły jej wody.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze sporo zostało ale dużo już mam :) wózek i łóżeczko mamy dograne od znajomych ale odbierzemy w listopadzie żeby sienie zagracać. Ile kocykow potrzeba? 3 wystarczą?

My zawsse lubilismy ostrzejszy seks, w pierwszym trymsetrze to ogień w szopie ja miałam taka ochotę a teraz czuje się gruba, ociezala, nieatrakcyjna. Wyglądam w ubraniu ok ale bez czuje się do dupy :( przez co ochota jest jaka jest ale mąż ma nadal więc jemu to nie przeszkadza.

Czy ludzie gapią się na was jakbyście były z kosmosu czy to ja jestem przewrazliwiona?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    W sumie to nie spotkałam nigdy słodzonych pomidorowych? Kupuję czasem w Lewiatanie, nawet bez soli chyba są i w Rossmannie z Biofood, jak czasem jestem tam na zakupach, też sam sok bez soli.

Natalia zobacz sobie skład soku jakiegokolwiek, jak chcesz to specjalnie dla ciebie jutro zrobie zdjęcie jakiegoś soku pomidorowego, tam jest mega dużo cukru! Nawet w wędlinach jest cukier!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze dziewczyny pytanie odnośnie cesarki. Czy jak jest wskazanie to dr daje skierowanie do szpitala? Mój mi mówił, że jak będzie cc to w 39tc i wtedy ide do szpitala z tym skierowaniem i mnie od razu biorą czy umawiaja dopiero? Już o to pytałam ale wiem, że ktos ma już termin ustalony jak to się załatwia? I jakby się zaczął poród wcześniej to się jedzie z tym papierkiem ze wskazaniem i zrobią cc?

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 17 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Natalia zobacz sobie skład soku jakiegokolwiek, jak chcesz to specjalnie dla ciebie jutro zrobie zdjęcie jakiegoś soku pomidorowego, tam jest mega dużo cukru! Nawet w wędlinach jest cukier!

W wędlinach to wiem, ale w soku, to chyba mówisz o cukrach naturalnie występujących a nie o sztucznym dosładzaniu? Jakieś 3-4 g są w 100, a jeśli chodzi o cukrzyków, to jest wręcz zalecany. W pomidorze jest tyle samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 14:16

magdzia26 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sokach 100% nie ma cukru. Jedynie co to są zrobione z koncentratu czyli zageszczonego soku. Cukier jest w nektarach i napojach

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale cukry naturalnie występujące w warzywach czy owocach nadal tam beda nawet jeśli zrobi się je w domu więc nie sądzę by o nie chodziło.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No ja z usg mam 21. Do cesarki narazie nie mam wskazan wiec to maly zdecyduje. Ja sama nie wiem co bym wolala. Moze urodzimu w tym samym dniu ... i kraju :P maz juz pogodzil sie z imieniem Eryk? Ostatnio wspominalas, ze to Twoj pomysl :)
    No sugestia była moja bo się R nie mógł zdecydować w ogóle. Podsuwałam przy każdej okazji pomysły i czekałam na reakcję, a teraz jak przyszło co do czego to jest chyba przekonany że to on wymyślił hehe. Ciągłe chodzenie i pytanie czy w końcu stawiamy na takie czy takie zmusiło do decyzji ;)
    Szczęśliwa - teraz mi się przypomniało, że ty mi doradzalas taką strategię bo u Ciebie z Wojtusiem poskutkowało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 15:00

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    w sokach 100% nie ma cukru. Jedynie co to są zrobione z koncentratu czyli zageszczonego soku. Cukier jest w nektarach i napojach

Takie nie z koncentratu też można dostać, właśnie m.in. ten w Lewiatanie, bo rossmannowy jest drozszy, czasem kupuje go na pilne zabicie głodu :) Mąż mi ostatnio kupił na uzupełnienie żelaza w Kauflandzie z 10 butelek soku z buraków kiszonych, pychota jak ktoś lubi kiszonki i kwaśne rzeczy tak jak ja :D
    No i masz rację, że jak jest cukier dodany, to nie jest to już sok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 14:27

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    My zawsse lubilismy ostrzejszy seks, w pierwszym trymsetrze to ogień w szopie ja miałam taka ochotę a teraz czuje się gruba, ociezala, nieatrakcyjna. Wyglądam w ubraniu ok ale bez czuje się do dupy :( przez co ochota jest jaka jest ale mąż ma nadal więc jemu to nie przeszkadza.

Czy ludzie gapią się na was jakbyście były z kosmosu czy to ja jestem przewrazliwiona?
    Kurde nam tak samo. R nic mi o przyroście wagi nie mówi, większość ludzi dookoła też twierdzi, że ten brzusio taki słodki ale jak całe życie byłam w zakresie wagi 50kg to teraz się czuję jak krowa morska bo nagle ponad 10kg na plusie :/ Brzusio jest śliczny, ale na nogi i tylek nie mogę patrzeć i też mam wrażenie, że nikt po prostu nic nie mówi z grzeczności :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A jeszcze dziewczyny pytanie odnośnie cesarki. Czy jak jest wskazanie to dr daje skierowanie do szpitala? Mój mi mówił, że jak będzie cc to w 39tc i wtedy ide do szpitala z tym skierowaniem i mnie od razu biorą czy umawiaja dopiero? Już o to pytałam ale wiem, że ktos ma już termin ustalony jak to się załatwia? I jakby się zaczął poród wcześniej to się jedzie z tym papierkiem ze wskazaniem i zrobią cc?
    Nie wiem,ze jak w Twoim szpitalu, ale tam gdzie ja chce rodzic, to trzeba się wcześniej umówić na cesarkę, Jak jest wskazanie i skierowanie. U nas przeważnie zapisuje lekarz prowadzący. Większe szanse, że nie odmowia. A jak zaczyna sie wcześniej akcja porodowa, to na porodowke idziesz ze skierowaniem i wskazaniem do cesarki. Wtedy wiadomo nie musisz być zapisana, bo już akcja trwa.

Tak było u mojej koleżanki, była zapisana na cesarkę 16sierpnia, ale lekarka jej powiedziała, gdyby się akcja zaczęła wcześniej, to ma przyjechać ze skierowaniem.
    Mam nadzieję, że jakiś to sensownie wytlumaczylam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dzisiaj sobie robić dzień lenia, a wyjdzie, że lenia zrobimy wieczorem. Od rana coś. Nawet obiad zrobiłam z dwóch dan. Miałobyc tradycyjnie-schabowy z buraczkami, a mój wymyślił sobie jeszcze zupę pomidorową ze świeżych pomidorów. W dodatku przy wybieraniu warzyw z ogródka, rzuciłam hasło, że przydałoby się wykopać już te warzywa i uporządkować i co, jak robiłam obiad, to P przyniósł mi wiadra warzyw do oczyszczenia. Dobrze, ze chociaż pomógł mi to oczyścić. Jeszcze muszę poszatkować natkę pietruszki i pochować to wszystko do zamrażalnika. A przez to wszystko, dzień ucieka mi między palcami. Śmiałam się do niego,od kiedy tak wykonuję moje polecenia. Myślałam,ze za tydzień dopiero te warzywa wykopie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 15:04

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ