X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała ja ostatnio jakos nie mam ochoty bo zawsze coś
    to mnie brzuch boli
    to piecze cos w srodku to bole okresowe i juz 2 tyg posuchy

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, u nas od początku ciąży nic :(

Witam się też, od kilku dni u nas słońce i piękna pogoda, a Nikoś śpi, zauważyłam że on lubi spać w taką pogodę, moja Zuzka spała tak gdy lało, a aktywna była na ciepłeko, a tutaj odwrotnie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała - u nas tez od początku ciąży nic. Na początku mieliśmy zakaz a teraz to i dla mnie i męża to jakieś dziwne ......

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, ja z przerwami, ciagle na nystatynie. Seks po urodzeniu dziecka, nie wczesniej ;p

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to nic z wiadonego powodu, Ale się uśmiałam do męża,ze od 37tyg nadrobimy wcześniejsze tygodnie. Bo w zasadzie ciąża będzie donoszona :) oby bęben nie przeszkadzał

k878, Coco55 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ile sie tylko da i kiedy jest ochota :) ostatnio maz powiedzial, ze czuje juz brzucho i boi sie je przygniesc, wiec przerzucilismy sie na pozycje od tylu. Maz sie cieszy, bo nie musimy sie zabezpieczac (Gabi powstal za pierwszym razem bez zabezpieczenia wiec maz sie wolnoscia nie nacieszyl dlugo) a ja czuje sie normalnie po, zadnych twardnien, skurczow czy infekcji :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po urdzeniu mlodego chyba 3-4 tyg po porodzie :) no ale teraz nam tego brakuje :/

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od początku ciąży nic :P Po tych ostatnich latach starań, stymulacji, monitoringów, oboje nie mamy nawet ochoty. Na początku i tak był zakaz przez moje giga torbiele po hormonach, a teraz to sobie nawet nie wyobrażam. Libido równe zero ;)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly smoku ja tez nic prawie nie mam i dopiero bede ruszac z zakupami, takze nie jestes sama :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala u nas normalnie, kiedy jest ochota ;)

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie ma dla mnie litości. Bombarduje mój żołądek spora ilością kopniaczkow. Próbuje go zachęcić do zejścia bardziej w dół, ale nie chce słuchać. Nieprzyjemne uczucie. Jeszcze doszedł ból okresowy. Do kitu się zaczęła niedziela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 10:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja grzebie przy szyjce i pod piersiami. Wczoraj po prawej i po lewej. Obraca sie jak jej sie podoba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kocha prawa stronę, najczęściej po tej stronie leży i się wypina.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamusiu, ale dostałam kopa i się wypięła malutka w okolicach pęcherza, bolało... Czasem pare dni teraz mam wrażenie, że leży w poprzej, bo czuję w jednej pachwinie ruchy bardziej i po drugiej stronie z boku pępka ;)

Z wyprawki to mam po Oli łóżeczko, wózek, wanienkę (mam nadzieję, że wózek sprawny a łóżeczko ma wszystkie szczebelki bo pare było wyjętych). No i ubranka od kuzynki, dużo, ale to od 56 do 68, 56 na pewno nie będę kupować, no chyba, że się wcześniej wykluje, bo na małe się nie zapowiada ;) Na 62 planuje kupić pare kompletów ubranek. No i przewijak, pościele, nie wiem jak materacyk do łóżeczka ;) I wszystko co dla mnie do szpitala, nie mam nic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 10:25

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała u nas od początku było parę razy, ale libido jakieś takieś równe zeru i po prostu się nie chce. Nawet R mi ostatnio mówił, że teraz jest mu jakoś tak dziwnie jak jest brzusio. Chyba coś zainicjować trzeba bo tęsknię trochę za tymi naszymi przytulasami a później jak się mały urodzi to już w ogóle kaplica więc trochę z wolności trzeba pokorzystać :)
    Mały Smok ty się nic nie martw swoją wyprawką. Ja jestem na takim samym etapie jak ty. Parę ubranek, kocyk a reszta upatrzona ale trzeba kupić. Też jestem przerażona jak ten czas leci, ale damy radę :) Mam tylko nadzieję, że mały nie wpadnie na pomysł żeby się urodzić wcześniej. U mnie w pracy każdy ma swoje teorie- że jak dziewczyna drobna to się na pewno rozwiąże szybciej. Ktoś inny znowu mówi, że jak chłopak pierwszy to na pewno po terminie. A nasz Eryczek się urodzi wtedy kiedy jemu pasuje najlepiej i już :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówią,ze przenosze syna, bo chłopcy nie lubią tak szybko żegnać się z mamusia. Zobaczymy, mojej siostry synek przyszedł 3tyg przed terminem na świat, tak mu było spieszno. Ja też mam wrażenie, że mój przyjdzie trochę szybciej niż 10-12grudnia. Obstawiam końcówkę listopada lub poczatek grudnia. Czy będę mieć rację, okaże sie :) wolałabym go nie przenosić, Na święta chciałabym być w donu, a nie w szpitalu

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa i tak masz male szanse na swieta w szpitalu, ja mam termin na 20.12 i bardzo bym nie chciala spedzic swiat w szpitalu a szansa jest spora

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam taka nadzieję, że będę mieć prezent mikołajkowy, a nie bożonarodzeniowy;)

Aztoria-dlatego od 37tyg trzeba będzie robić 3xS, czyli seks, spacer, schody;)

Aztoria, Petitka, k878, Nola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cal czas mi drga powieka prawa albo oko ciezko stwierdzic biore juz 2x2 magnez b6. Przed ciaza badalam magnez i nie mialam niedoboru. Moze z nadmiaru mi skacze? Albo to niedobor potasu? Mam zacmienie ciazowe :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potas uzupełnij dodatkowo. Drgania powieki, to nie tylko magnez. Od nadmiaru nie drga. Miałam tak często przed ciąża. Brałam aspargin-2tabletki

‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ