X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny które uzywały clotrimazolum ile razy dziennie aplikowaliście tabletkę?
    Tez raz dziennie, wieczorkiem

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Disiaj mam jednak od rana kiepski dzień. Pogoda tez nie rozpieszcza. Skończyłam listę wyprawkowa, jeszcze listę rzeczy do szpitala, i oczywiście zaczynam układać rzeczy w komodzie :)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, to wieczorem sobie zaapkuję i też raz dziennie, musiało mi się coś pochrzanić, albo lekarce,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jabtez wtedy dostalam dwa opakowania i mialam 10 dni stosowac (dwa op. to 12)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A u mnie było dobrze w nocy, a dziś pierwsza nocka średnia, też macie problem z wstaniem z łóżka, ja się kulam xD dosłownie się kulam XD
    Mam problem z nocnym wstawaniem do łazienki. Co noc za każdym razem jak się budzę, to boli mnie brzuch

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no właśnie mi zapisała 2 opakowania, i chyba mówiła rano i wieczorem, ale wszędzie pisze że raz i tak nie wiem.
    A wieczorem aplikujesz?
    Ja miałam 2 opakowania. Po jednej tabletkę na noc. 12 dni. Gin powiedział, żeby zużyć wszystkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 21:28

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no właśnie mi zapisała 2 opakowania, i chyba mówiła rano i wieczorem, ale wszędzie pisze że raz i tak nie wiem.
    A wieczorem aplikujesz?
    Tez miałam przepisane 2 opk. A zalecone raz dziennie-na noc przez 6 dni. Po 3 juz bylo wszystko super. Mi to chyba tak na zapas gdyby po tyg nie bylo poprawy lub byl nawrót

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Nola Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny JAK DLUGO DO KTOREGO TC MOZNA I BEDZIECIE CIAGNAC LUTEINE? Ja mam znowu cyrk z odstawieniem co lekarz mi kazal - teraz w 29tc i od razu bol jak na @, krzyzy, piersi...Mam juz dosc mu tlumaczyc i sie prosic, mam w domu 2 blistry jeszcze i wzielam na wlasna reke! Myslicie ze moge pobrac poki mi sie nie skonczy? Mam nadzieje ze te 2 dni przerwy i teraz powrot to nic nie zagrozi...

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No mam, mam... Coś jeszcze chodzi za mną kupić, na pewno Dokupie z jeden kocyk. Teraz patrzę,ze na otulmnie.pl do jutra jest darmowa dostawa do paczkomatow. Właśnie oglądam kocyki. W końcu kucyków nigdy nie za dużo.
    A rzeczy prezentują się tak
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c37e16d29b2f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/280d55149214.jpg
    Tylko prześcieradła nie fotografowałam, w każdym razie jest kremowe;)
    Szczesliwa a jaki kocyk kupujesz? Wlasnie jestem na etapie wyboru kocyka i chcialabym gruby na zime do wozka i nosidelka jaki polecacie? Drogie to otulmnie :) a jaki rozmiar jest optymalny nie za duzy?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Dziewczyny JAK DLUGO DO KTOREGO TC MOZNA I BEDZIECIE CIAGNAC LUTEINE? Ja mam znowu cyrk z odstawieniem co lekarz mi kazal - teraz w 29tc i od razu bol jak na @, krzyzy, piersi...Mam juz dosc mu tlumaczyc i sie prosic, mam w domu 2 blistry jeszcze i wzielam na wlasna reke! Myslicie ze moge pobrac poki mi sie nie skonczy? Mam nadzieje ze te 2 dni przerwy i teraz powrot to nic nie zagrozi...
    Ja ciagle biorę i luteinę i duphaston i chyba lekarz mi nie odstawić do dnia porodu bo nic o tym nie wspomina :)

Nola lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie kocyki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b0b2060ad5f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a021cb2d956.jpg

A chce jeszcze dokupić cos takiego:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ad56a978168.jpg

Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pierwszy raz od początku ciąży dzisiaj źle spałam, mam nadzieje że to przypadek a nie zapowiedź tego co teraz będzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:14

Nola, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, Aztoria, Petitka, k878, Iruletka, Edith lubią tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj buro na świecie. Wczoraj miałam okropny dzień. Pokłociliśmy się z M. ja się poryczałam jak bóbr, emocje były takie, chyba przez tę ciążę, że nie mogłam się długo uspokoić. Pogodziliśmy się, ale ja już do wieczora byłam wukończona - bolała mnie głowa od tego płaczu, serducho waliło..no masakra. Najgorsze, że jakoś zaraz po kłotni, zjadłam obiad, zmierzyłam cukier i wywaliło mi 170. Jestem przerażona,.bo do tej pory wszystkie pomiary miałam wzorowe i zastanawiam się na ile te emocje mogły wpłynąć na poziom glikemii?

Ja jak tak patrzę po was to prwie nie mam nic z wyprawki. Parę ubranek i tyle. Nic dla siebie do szpitala, wózka, łóżeczka...no masakra...a to już polowa września...jestem trochę przerażona

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten brzydki, jesienny niestety dzień :) Zaczynamy 29tydzień :)
    Dziewczynki juz prawie ostatnia prosta :)
    Niesamowicie ten czas leci

Nola, Lady Savage, [m]alina, magdzia26, Aztoria, Petitka, k878, Iruletka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Szczesliwa a jaki kocyk kupujesz? Wlasnie jestem na etapie wyboru kocyka i chcialabym gruby na zime do wozka i nosidelka jaki polecacie? Drogie to otulmnie :) a jaki rozmiar jest optymalny nie za duzy?
    Drogie na otulmnie, zrezygnowałam tam z zakupów, szkoda mi kasy. Na razie mam grubszy bawełniany- jakby polarowy, drugi mam minky-taka kołderke. A jeszcze chce dokupić bawełniany ażurowy- jak wełniany. Najcieplejszym jest ten polarowy i ten będzie szedł do łóżeczka. Jeszcze jeden będę chciała dokupić. Za ten dałam 30zl, kupowałam go w jakimś sklepie miejscowym w sochaczewie

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres podnosi cukier mocno :) niestety wiem po sobie w 1 ciazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny, to ja mam zapas do połowy października, bede pewnie w sumie brała do 35-37tyg. Ja biorę, żeby zapobiec porodowi przedwczesnemu.

Nola lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Mam problem z nocnym wstawaniem do łazienki. Co noc za każdym razem jak się budzę, to boli mnie brzuch

Ja też jak sie budzę to mam tak przepełniony pęcherz, że aż mnie boli. Najgorzej jak za długo śpię, wtedy ledwo do tej lazienki doczlapie.

Ja się witam w 28 tygodniu, 7 miesiac i 3 trymestr. Z jednej strony jestem przerażona a z drugiej już bym chciała mieć tą kruszynkę przy sobie. Zaczynam myśleć o porodzie i się boję.

Dziewczyny a jak u was z seksem? wiwm, że te leżące i ze skurczami nie ale jak reszta?

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Aztoria, Nola, k878, Iruletka lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:

Ja w pierwszej ciąży miałam tylko do 12 tyg, myślę że jak masz takie problemy to do 34 tyg Ci pociągną, chociaż nie jestem pewna czy u Ciebie to nie jest bardziej psychologiczne, że Twój mózg tak reaguje, bo wiesz że ma tak reagować, obawiasz się tego i reaguje.

Nola lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ