X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie było dobrze w nocy, a dziś pierwsza nocka średnia, też macie problem z wstaniem z łóżka, ja się kulam xD dosłownie się kulam XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Szczęśliwa, słodka szczoteczka :) ja jeszcze nie kupiłam, bo nie wiem kiedy Gabi będzie miał tyle włosów, żeby je czesać :) chociaż i ja i mąż urodzilismy się z burza włosów to myślę, że nasz syn też będzie miał włosy. U mnie i u niego w rodzinie dzieci mają dużo włosów. Jakby nasze urodziło się łyse to było by pierwszym łysym dzieckiem w rodzinie :P
    Ja to będę czesać małemu główkę nawet jak będzie miał piórka zamiast włosów. Jako forma masażu właśnie. A ta szczotka ma naturalne włosie. Jest bardzo mięciutka i przyjemna

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A u mnie było dobrze w nocy, a dziś pierwsza nocka średnia, też macie problem z wstaniem z łóżka, ja się kulam xD dosłownie się kulam XD
    Ja nie miałam problemu z podniesieniem się z łóżka. Głód mnie ściągnal i pokierowal do kuchni :P

salenne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamazen.pl/chusta-elastyczna-lennylamb-akwamaryna.html?utm_source=FB&utm_medium=cpc&utm_campaign="view-auto-7" znalazłam takie cudo, cena kusząca, opis ciekawie brzmi. Ciekawa jestem opinii mam doświadczonych w noszeniu chusty

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz mam pewność ze w pasie nic nie przybrałam
    mam ramoneskę na styk i dzisiaj w niej byłam - zapiełam sie normalnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj źle spałam
    oglądam ostatnio namiętnie shameless us i mi sie głupoty śniły
    potem wstawałam siku i kolejny sen nie lepszy...przez wieści na fb o tych podejrzeniach- problemu z kręgosłupem i ciałem modzelowatym śniło mi sie ze takie wieści od dr Włoch otrzymałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 11:32

• emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja nie miałam problemu z podniesieniem się z łóżka. Głód mnie ściągnal i pokierowal do kuchni :P
    Mnie pogonil pęcherz. Także nie ma to tamto. Trzeba było wstać.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamazen.pl/chusta-elastyczna-lennylamb-akwamaryna.html?utm_source=FB&utm_medium=cpc&utm_campaign="view-auto-7" znalazłam takie cudo, cena kusząca, opis ciekawie brzmi. Ciekawa jestem opinii mam doświadczonych w noszeniu chusty

Kochana patrz na sploty skosno-krzyżowe na początek. Mi odradzono chustę elastyczną.

magdzia26 lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a ja dzisiaj źle spałam
    oglądam ostatnio namiętnie shameless us i mi sie głupoty śniły
    potem wstawałam siku i kolejny sen nie lepszy...przez wieści na fb o tych podejrzeniach- problemu z kręgosłupem i ciałem modzelowatym śniło mi sie ze takie wieści od dr Włoch otrzymałam :(

Kochana mi po tym wszystkim śniło się że urodziłam dziecko z głową szczura, zniekształconA twarz a na policzkach były wąsy. Koszmar

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    o rany! 80 dB???
    http://babyonline.pl/co-slyszy-dziecko-w-brzuchu-mamy,rozwoj-plodu-artykul,13985,r1p1.html tu piszą, że 50-60, no to nieźle...

Wzielam te informacje z ksiazki Najszczesliwsze niemowle w okolicy autora Harvey'a Karp'a. On to tlunaczyl, ze jak dalibysmy swoja glowe pod wode i puscili wode z kranu, to zupelnie inaczej odbieramy moc dzwieku. Poza tym polecam poszukania czegos na temat metody uspokajania niemowlat 5s Karpa na yt, a noz ktorejs z Was pomoze :)
    Sama ksiazka, to troche maslo maslane jak dla mnie. Ale po polowie ksiazki, w koncu jakies konkrety...

k878 lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moich porannych narzekaniach głodowych stwierdziłam, że zamiast jeść pójdę spać. Pospałam i jestem dalej głodna :P

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie przestańcie z tymi snami. Mi się ostatnio śniło,ze moje dziecko urodziło sie z jelitami na zewnątrz i miał związane je folia streczowa. Horror.

• Edith Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło, że urodziłam Murzynka ;)

k878, emikey lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziesz rodzic na karowej? Może się spotkamy;)

chciałabym na żelaznej, ale na karowej podobno najlepsza neonatologia; póki co, odpukać, nie mam powodów, żeby tam się udawać, ale jeśli cukrzyca albo jakieś inne dziadostwo mi pokrzyżuje plany to będę musiała tam;

lekarka z którą miałam do czynienia podczas dnia cukrzyka mnie nie zachęciła; słyszałam różne opinie o tym szpitalu - raczej wypada średnio; na żelaznej miałam drobne doświadczenia i to bardzo pozytywne, i ani jednej złej opinii wśród znajomych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 12:33

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wczoraj śniło że urodziłam trojaczki i był szok że jakim cudem na USG nie było widać ;)

k878, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do chust to gdzieś czytałam, że na początek nie polecają elastycznych;

w środę idę na warsztaty chustowe to się wszystkiego dowiem :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się kiedyś śniło, że miałam trojaczki w domu; takie już karmione papką; usiłowałam im dać na obiad buraczki z ziemniakiem, a one wyły przeraźliwie i opluły mi kuchnię, a ja jednocześnie gotowałam obiad i prasowałam koszule; obudziłam się zlana potem

podziwiam bardzo mamy, które mają bliźniaki i więcej, bo wydaje mi się, że jak jedno zaczyna płakać to tragedia jest nie do zatrzymania, to jest dopiero hardcore

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    chciałabym na żelaznej, ale na karowej podobno najlepsza neonatologia; póki co, odpukać, nie mam powodów, żeby tam się udawać, ale jeśli cukrzyca albo jakieś inne dziadostwo mi pokrzyżuje plany to będę musiała tam;

lekarka z którą miałam do czynienia podczas dla cukrzyka mnie nie zachęciła; słyszałam różne opinie o tym szpitalu - raczej wypada średnio; na żelaznej miałam drobne doświadczenia i to bardzo pozytywne, i ani jednej złej opinii wśród znajomych
    No ja też szpital wybrałam ze względu na lekarza, ale drugi jaki biorę pod uwagę to orlowskiego. Tam podobno też bardzo dobra neonatologia i bardzo wysoka referencyjnosc. Więc w razie czego będę jechać tam. Na karowej moje koleżanki rodziły i były zadowolone z porodu i opieki po

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi snami w ciąży to jakaś masakra :D

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ciągle jakieś okropne aby... albo dni ni się ze nie umiem urodzić albo praca. To chyba przez to ze za dużo myślę....

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ