X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dretwialy palce. Biorę 375 mg magnezu i już nie dretwieja.

Dziecko mi się ciągle wierci. Nie kopie tylko przewala się normalnie co chwilę. Jakby wyścigi sam ze sobą robił. Czuję go wszędzie. Od pachwin do pleców, od pleców po cycki. Chce mi rozwalić macice....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, już żadnych leków. I tak już wszystkiego dużo łykam. Trudno, musze jakoś wytrzymać :( oby nie było gorzej i nie zaczęła dretwiec druga. Ale przynajmniej mam sprawiedliwie rozłożony ból. Prawa ręka, lewa noga :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam 5kawalkow ptasiego mleczka, 4kasztanki (dawno już nie miałam takiej ochoty na słodkie), a mój syn poszedł spać :) po glukozie szalał jak opętany, a po cukierkach spi

Nola, Aztoria, Lady Savage lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja zjadłam 5kawalkow ptasiego mleczka, 4kasztanki (dawno już nie miałam takiej ochoty na słodkie), a mój syn poszedł spać :) po glukozie szalał jak opętany, a po cukierkach spi
    Ja dziś zjadłam pół tabliczki czekolady z orzechami :D skoro wiem, że mogę to po co się ograniczać lol

Szczesliwa_mamusia, Nola, Aztoria lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się do tej pory szybko zamulałam po słodkim, a dzis gdyby nie rozsądek, to zjadłabym całe opakowanie. Najpierw zwróciłam obiad, a godzinę Po tym, jak mi Wojtek zszedł niżej brzucha, naszła mnie chcice na słodkie. Dawno mi tak nie smakowało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 23:05

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadlam pizzę i teraz mnie suszy strasznie i mam zgage :/ I wcale dobra nie była. Nie pamiętam kiedy coś mi na prawdę smakowało tak jem żeby jeść :(

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja bym zjadła pizzę! W ogóle mam ostatnio taki apetyt. Ale +13kg mnie trochę powstrzymuje...

Nola lubi tę wiadomość

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Uff wrocialam z Ikei i Smyka. W Ikei kupiłam kilka drobiazgów a w Smyku wykorzystałam ze było mało ludzi i wypytałam Panią o szumiesie ( jakie różnice itd) i to samo co do leżaczkiem. Był ten z tiny love 3w1 i u nas napewno odpada. Dla mnie na żywo wyglada o wiele gorzej niż na zdjęciach

No ale nie umiałam sie zdecydować czy postawić na butelki z firmy NUK czy AVENT. Jest duzy wybór i z tego i z tego i nie wiem co wybrac ? Co myślicie ?
    Dla mnie ten bujak z tiny tez odpada. Kpmpletnir mnie nie przekonuje.

Ja kupiłam póki co 2 butelki Canpol

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ale ulewa u nas :o

• 78beti Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Beti-noworodek jak ma spać, to będzie spał. Starsze troszeczkę, to większy halas może przeszkadzac, ale nie ma co przesadzać z cisza przy noworodku, bo później jest problem z każdym dźwiękiem. Ja często oglądałam tv przy Kajtusiu, Jak miał spać, to spał. Gadało się przy nim też normalnie. Teraz jak ma 9mcy, to potrzebuje ciszy, bo nie wybudza przy halasie

PS.a jak miałaś przy starszym dziecku?
    Młoda od pierwszego dnia spała u siebie w pokoju w nocy a w ciągu dnia w salonie i tam rzeczywiście robiliśmy wszystko normalnie bez chodzenia na paluszkach

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Młoda od pierwszego dnia spała u siebie w pokoju w nocy a w ciągu dnia w salonie i tam rzeczywiście robiliśmy wszystko normalnie bez chodzenia na paluszkach
    No to spokojnie będziesz mogła oglądać tv w sypialni z dzieckiem obok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam taka sąsiadkę w bloku, jak urodził się jej syn, to ona już mieszkała w kompletnej ciszy i ciągle zaslonietymi oknami. Efekt był taki, że zwykle pukanie do drzwi, wybudzalo dziecio. Nie ma co przesadzać z cisza na początku. A imprezy wiadomo, nikt nie będzie robił :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja patrzyłam wczoraj na zestawy madela do przechowywania pokarmu, bo z tej firmy mam laktator, a tu się okazało,ze moja siostra ma cały nowy, nieużywany zestaw, który kiedyś dostała razem z laktatorem. Laktator sprzedała (a dostała bajerancki). A zapomniała o tym zestawie. Jak znalazł.(a te zestawy z madela wcale nie najtańsze). Taki kiedyś dostała w prezencie, a i tak jeden dzień używała pozyczonego. Myślę, że tamtym mogła rozkręcić laktacje, ale było jej wygodnie karmić butelka i mm.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny dzień. Wstałam z bólem głowy :( wczoraj tyyyyle zjadłam, że nawet nie chcę myśleć o kaloriach. Co najlepsze znów jestem głodna. Ogólnie mam +7kg według wagi u lekarza i z jedzeniem się nie oszczędzam. Mały kopie od rana jak szalony :)

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się zaczynając 30 tydzień :) Jak to brzmi! :)

Jestem ciągle głodna! Mogłabym jeść cały dzień bez przerwy. Jak tak dalej pójdzie to na porodówkę mnie dźwigiem będą transportować :/

Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Aztoria, Lady Savage, k878, Coco55, Petitka, magdzia26, Nola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne-doturlamy się. Ja to się śmiałam,ze mąż mnie rozbuja, popchnie i akurat pod porodowka się zatrzymam :)

salenne lubi tę wiadomość

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze, ze apetyt u wielu z nas nabiera rozpędu :)

Dziewczyny, dziecko w brzuchu ma bardzo glosno. Wedlug badan z lat 70 miedzy 80-90 decybeli towarzyszy bobasowi na codzień. Wiec nie ma sie co dziwic, ze dziecko lubi glosny szum suszarki, odkurzacza. Bynajmniej nie powinnismy chodzic na przyslowiowych paluszkach przy noworodku w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 08:50

k878 lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się ten wilczy apetyt utrzyma to boję się jak wytrzymam na porodówce bez jedzenia haha :P

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Jak mi się ten wilczy apetyt utrzyma to boję się jak wytrzymam na porodówce bez jedzenia haha :P
    A po cc nie mozna jesc 2-3 doby :( tak bylo u nas w szpitalu jeszcze rok temu. Masakra

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim regionie po cc po pionizacji dostajesz lekki posiłek np zupka, zupka mleczna, jakieś sucharki.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ