X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A teraz tak mnie jeszcze naszło .... dziewczyny te które miały już łóżeczko w sypialni z maluszkiem - może mam głupie pytanie ale czy normalnie oglądaliście wieczorem TV przy śpiącym noworodku ? Nie przeszkadza to dziecku ? :)

My normalnie oglądaliśmy filmy, słuchałam głośnej muzyki (metal, rock), imprezy robiliśmy i chodziliśmy z małą, i nadal ma tak że zaśnie wszędzie i przy każdym hałasie :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszym wazeniu na wizycie jestem zadowolona. Doszlam do wagi co mialam wpisana na pierwszej wizycie, a zanim ta wizyta byla to juz schudlam dwa kilo. A biorac pod uwage ze dzidzius wazy kilogram plus wody itd to jest super.

Wiadomo ze jeszcze trzy miesiace przede mna ale ja to myslalam ze bede w ciazy +30 kg bo raczej mam tendencje do tycia a narazie jest pod tym wzgledem super. Chociaz kosztem mojego samopoczucia bo te wymioty i nudnosci daly mi w kosc.

Apetyt mi wrocil do stanu sprzed ciazy, raczej nie jem jakos wiecej bo po prostu nie dam rady.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    W moim regionie po cc po pionizacji dostajesz lekki posiłek np zupka, zupka mleczna, jakieś sucharki.
    Ja mialam cc w srode w pt dosralam sucharki....

• emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    W moim regionie po cc po pionizacji dostajesz lekki posiłek np zupka, zupka mleczna, jakieś sucharki.
    Moja bratowa dostawała kleik ryżowy. Fuj!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale uśmiałam, okazało się,ze magazyn smyka, z którego wysylali zamówienie, znajduje sie 5km od mojego domu, a szło przez warszawę. Pewenie wszystkie paczki nadają hurtowo w jednym urzędzie pocztowym, Ale i tak śmiesznie. Szkoda,ze nie ma opcji-odbierz bezpośrednio z magazynu;)

Lady Savage, Edith, Nola lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A teraz tak mnie jeszcze naszło .... dziewczyny te które miały już łóżeczko w sypialni z maluszkiem - może mam głupie pytanie ale czy normalnie oglądaliście wieczorem TV przy śpiącym noworodku ? Nie przeszkadza to dziecku ? :)
    Ja w sypialni nie mam tv, ale od jakiegos czasu moja corcia uparla sie na spanie w salonie, wiec ogladam, za to jak bya niemowlakiem, to najmniejszy szelest ja budzil. Kazde dziecko jest inne, wiec zobaczysz dopiero po porodzie na co możecie sobie pozwolic przy maluszku ;)

emikey lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ale uśmiałam, okazało się,ze magazyn smyka, z którego wysylali zamówienie, znajduje sie 5km od mojego domu, a szło przez warszawę. Pewenie wszystkie paczki nadają hurtowo w jednym urzędzie pocztowym, Ale i tak śmiesznie. Szkoda,ze nie ma opcji-odbierz bezpośrednio z magazynu;)
    Ale masz już a nie w poniedziałek jak myślałaś. To najważniejsze. Gdzie zdjęcia? ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]To widze, ze apetyt u wielu z nas nabiera rozpędu :)

Dziewczyny, dziecko w brzuchu ma bardzo glosno. Wedlug badan z lat 70 miedzy 80-90 decybeli towarzyszy bobasowi na codzień. Wiec nie ma sie co dziwic, ze dziecko lubi glosny szum suszarki, odkurzacza. Bynajmniej nie powinnismy chodzic na przyslowiowych paluszkach przy noworodku w domu.[/QUOTE]

o rany! 80 dB???
    http://babyonline.pl/co-slyszy-dziecko-w-brzuchu-mamy,rozwoj-plodu-artykul,13985,r1p1.html tu piszą, że 50-60, no to nieźle...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaczynamy 27 tydz ale zgodbie z terminem poczęcia. Bo z usg to jesteśmy już dalej. Ja nadal nie wiem, którym terminem się posługiwać. Tym z 23 grudnia w sumię posługuje się tylko tu i jak znajomi pytają. U lekarzy i położonych posługuje się tym kilka dni wcześniejszym z usg

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale masz już a nie w poniedziałek jak myślałaś. To najważniejsze. Gdzie zdjęcia? ;)
    No mam, mam... Coś jeszcze chodzi za mną kupić, na pewno Dokupie z jeden kocyk. Teraz patrzę,ze na otulmnie.pl do jutra jest darmowa dostawa do paczkomatow. Właśnie oglądam kocyki. W końcu kucyków nigdy nie za dużo.
    A rzeczy prezentują się tak
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c37e16d29b2f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/280d55149214.jpg
    Tylko prześcieradła nie fotografowałam, w każdym razie jest kremowe;)

Aztoria, k878, emikey, Lady Savage, Edith, magdzia26 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja w sypialni nie mam tv, ale od jakiegos czasu moja corcia uparla sie na spanie w salonie, wiec ogladam, za to jak bya niemowlakiem, to najmniejszy szelest ja budzil. Kazde dziecko jest inne, wiec zobaczysz dopiero po porodzie na co możecie sobie pozwolic przy maluszku ;)
    Też wyrzucilisny TV z sypialni. Posiadanie go tam Nie wpływało zdrowo na nasz tryb życia. Za dużo czasu w łóżku.

My będziemy starać się zachowywać normalnie, a nie chodzić na paluszkach. Może z wyjątkiem odkurzanie. Mąż ubzdural sobie odkurzacz przemysłowy i taki kupił (dlatego ja odkurzanie mam z głowy, on to robi). Jest strasznie głośny i ma okropny dźwięk. Będę zamykać małego w pokoju ze mną jak mąż będzie odkurzal.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A my zaczynamy 27 tydz ale zgodbie z terminem poczęcia. Bo z usg to jesteśmy już dalej. Ja nadal nie wiem, którym terminem się posługiwać. Tym z 23 grudnia w sumię posługuje się tylko tu i jak znajomi pytają. U lekarzy i położonych posługuje się tym kilka dni wcześniejszym z usg
    Ja się posługuje pierwszym terminem z usg. Bo tak od początku wychodzi. Generalnie z miesiączki miałabym termin na 12grudnia, Ale od 6tyg, kiedy byłam potwierdzić ciążę wychodzi 10grudnia, więc tak zostawiłam. Co wizytę wychodzi 10 albo 8, więc ustalimy datę na 10 i tak zostało :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, słodka szczoteczka :) ja jeszcze nie kupiłam, bo nie wiem kiedy Gabi będzie miał tyle włosów, żeby je czesać :) chociaż i ja i mąż urodzilismy się z burza włosów to myślę, że nasz syn też będzie miał włosy. U mnie i u niego w rodzinie dzieci mają dużo włosów. Jakby nasze urodziło się łyse to było by pierwszym łysym dzieckiem w rodzinie :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się czas owulacji, poczęcia i trzy pierwsze usg pokrywają i tym terminem się posługuję; i jest on 3 dni krótszy od terminu z OM, co ciekawe, moje cykle od dawna są 25-26 dni, więc wszystko się spina, ale żaden lekarz mnie nie słucha i posługują się terminem z OM;

3 dni mi nie robią różnicy, ale jakbym miała mieć indukcję z uwagi na cukrzycę na Karowej (standardowo robią w 39 tc) to mała będzie miała gratisowe 3 dni w brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 10:11

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pati i maks w Poznaniu dziś są jakies targi. Niby wszystko po cenach hurtowych, przejdę się po południu :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta szczoteczką można też masować główkę więc dla łysolka też się przyda :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę masować główkę malucha opuszkami palców. Jakoś tak mi się wydaje, że będę miała większe czucie tego co robię używając palców niż szczoteczki. Skóra noworodka jest super delikatna i lysolka bym się bala drapać szczoteczka :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    mnie się czas owulacji, poczęcia i trzy pierwsze usg pokrywają i tym terminem się posługuję; i jest on 3 dni krótszy od terminu z OM, co ciekawe, moje cykle od dawna są 25-26 dni, więc wszystko się spina, ale żaden lekarz mnie nie słucha i posługują się terminem z OM;

3 dni mi nie robią różnicy, ale jakbym miała mieć indukcję z uwagi na cukrzycę na Karowej (standardowo robią w 39 tc) to mała będzie miała gratisowe 3 dni w brzuszku :)
    Będziesz rodzic na karowej? Może się spotkamy;)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    U mnie było tak samo

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Noc w.miarę przespana o dziwo :) strasznego lenia mam dzisiaj ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ