Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
78beti wrote:A teraz tak mnie jeszcze naszło .... dziewczyny te które miały już łóżeczko w sypialni z maluszkiem - może mam głupie pytanie ale czy normalnie oglądaliście wieczorem TV przy śpiącym noworodku ? Nie przeszkadza to dziecku ?
My normalnie oglądaliśmy filmy, słuchałam głośnej muzyki (metal, rock), imprezy robiliśmy i chodziliśmy z małą, i nadal ma tak że zaśnie wszędzie i przy każdym hałasie -
Ja po wczorajszym wazeniu na wizycie jestem zadowolona. Doszlam do wagi co mialam wpisana na pierwszej wizycie, a zanim ta wizyta byla to juz schudlam dwa kilo. A biorac pod uwage ze dzidzius wazy kilogram plus wody itd to jest super.
Wiadomo ze jeszcze trzy miesiace przede mna ale ja to myslalam ze bede w ciazy +30 kg bo raczej mam tendencje do tycia a narazie jest pod tym wzgledem super. Chociaz kosztem mojego samopoczucia bo te wymioty i nudnosci daly mi w kosc.
Apetyt mi wrocil do stanu sprzed ciazy, raczej nie jem jakos wiecej bo po prostu nie dam rady.Synuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle uśmiałam, okazało się,ze magazyn smyka, z którego wysylali zamówienie, znajduje sie 5km od mojego domu, a szło przez warszawę. Pewenie wszystkie paczki nadają hurtowo w jednym urzędzie pocztowym, Ale i tak śmiesznie. Szkoda,ze nie ma opcji-odbierz bezpośrednio z magazynu;)
Lady Savage, Edith, Nola lubią tę wiadomość
-
78beti wrote:A teraz tak mnie jeszcze naszło .... dziewczyny te które miały już łóżeczko w sypialni z maluszkiem - może mam głupie pytanie ale czy normalnie oglądaliście wieczorem TV przy śpiącym noworodku ? Nie przeszkadza to dziecku ?
emikey lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ale uśmiałam, okazało się,ze magazyn smyka, z którego wysylali zamówienie, znajduje sie 5km od mojego domu, a szło przez warszawę. Pewenie wszystkie paczki nadają hurtowo w jednym urzędzie pocztowym, Ale i tak śmiesznie. Szkoda,ze nie ma opcji-odbierz bezpośrednio z magazynu;)
-
[QUOTE=[m]alina]To widze, ze apetyt u wielu z nas nabiera rozpędu
Dziewczyny, dziecko w brzuchu ma bardzo glosno. Wedlug badan z lat 70 miedzy 80-90 decybeli towarzyszy bobasowi na codzień. Wiec nie ma sie co dziwic, ze dziecko lubi glosny szum suszarki, odkurzacza. Bynajmniej nie powinnismy chodzic na przyslowiowych paluszkach przy noworodku w domu.[/QUOTE]
o rany! 80 dB???
http://babyonline.pl/co-slyszy-dziecko-w-brzuchu-mamy,rozwoj-plodu-artykul,13985,r1p1.html tu piszą, że 50-60, no to nieźle...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
A my zaczynamy 27 tydz ale zgodbie z terminem poczęcia. Bo z usg to jesteśmy już dalej. Ja nadal nie wiem, którym terminem się posługiwać. Tym z 23 grudnia w sumię posługuje się tylko tu i jak znajomi pytają. U lekarzy i położonych posługuje się tym kilka dni wcześniejszym z usg
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Ale masz już a nie w poniedziałek jak myślałaś. To najważniejsze. Gdzie zdjęcia?
A rzeczy prezentują się tak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c37e16d29b2f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/280d55149214.jpg
Tylko prześcieradła nie fotografowałam, w każdym razie jest kremowe;)Aztoria, k878, emikey, Lady Savage, Edith, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Eli wrote:Ja w sypialni nie mam tv, ale od jakiegos czasu moja corcia uparla sie na spanie w salonie, wiec ogladam, za to jak bya niemowlakiem, to najmniejszy szelest ja budzil. Kazde dziecko jest inne, wiec zobaczysz dopiero po porodzie na co możecie sobie pozwolic przy maluszku
My będziemy starać się zachowywać normalnie, a nie chodzić na paluszkach. Może z wyjątkiem odkurzanie. Mąż ubzdural sobie odkurzacz przemysłowy i taki kupił (dlatego ja odkurzanie mam z głowy, on to robi). Jest strasznie głośny i ma okropny dźwięk. Będę zamykać małego w pokoju ze mną jak mąż będzie odkurzal. -
nick nieaktualnyemikey wrote:A my zaczynamy 27 tydz ale zgodbie z terminem poczęcia. Bo z usg to jesteśmy już dalej. Ja nadal nie wiem, którym terminem się posługiwać. Tym z 23 grudnia w sumię posługuje się tylko tu i jak znajomi pytają. U lekarzy i położonych posługuje się tym kilka dni wcześniejszym z usg
-
Szczęśliwa, słodka szczoteczka
ja jeszcze nie kupiłam, bo nie wiem kiedy Gabi będzie miał tyle włosów, żeby je czesać
chociaż i ja i mąż urodzilismy się z burza włosów to myślę, że nasz syn też będzie miał włosy. U mnie i u niego w rodzinie dzieci mają dużo włosów. Jakby nasze urodziło się łyse to było by pierwszym łysym dzieckiem w rodzinie
-
mnie się czas owulacji, poczęcia i trzy pierwsze usg pokrywają i tym terminem się posługuję; i jest on 3 dni krótszy od terminu z OM, co ciekawe, moje cykle od dawna są 25-26 dni, więc wszystko się spina, ale żaden lekarz mnie nie słucha i posługują się terminem z OM;
3 dni mi nie robią różnicy, ale jakbym miała mieć indukcję z uwagi na cukrzycę na Karowej (standardowo robią w 39 tc) to mała będzie miała gratisowe 3 dni w brzuszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 10:11
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyk878 wrote:mnie się czas owulacji, poczęcia i trzy pierwsze usg pokrywają i tym terminem się posługuję; i jest on 3 dni krótszy od terminu z OM, co ciekawe, moje cykle od dawna są 25-26 dni, więc wszystko się spina, ale żaden lekarz mnie nie słucha i posługują się terminem z OM;
3 dni mi nie robią różnicy, ale jakbym miała mieć indukcję z uwagi na cukrzycę na Karowej (standardowo robią w 39 tc) to mała będzie miała gratisowe 3 dni w brzuszku