X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A teraz tak mnie jeszcze naszło .... dziewczyny te które miały już łóżeczko w sypialni z maluszkiem - może mam głupie pytanie ale czy normalnie oglądaliście wieczorem TV przy śpiącym noworodku ? Nie przeszkadza to dziecku ? :)

My normalnie oglądaliśmy filmy, słuchałam głośnej muzyki (metal, rock), imprezy robiliśmy i chodziliśmy z małą, i nadal ma tak że zaśnie wszędzie i przy każdym hałasie :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszym wazeniu na wizycie jestem zadowolona. Doszlam do wagi co mialam wpisana na pierwszej wizycie, a zanim ta wizyta byla to juz schudlam dwa kilo. A biorac pod uwage ze dzidzius wazy kilogram plus wody itd to jest super.

Wiadomo ze jeszcze trzy miesiace przede mna ale ja to myslalam ze bede w ciazy +30 kg bo raczej mam tendencje do tycia a narazie jest pod tym wzgledem super. Chociaz kosztem mojego samopoczucia bo te wymioty i nudnosci daly mi w kosc.

Apetyt mi wrocil do stanu sprzed ciazy, raczej nie jem jakos wiecej bo po prostu nie dam rady.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    W moim regionie po cc po pionizacji dostajesz lekki posiłek np zupka, zupka mleczna, jakieś sucharki.
    Ja mialam cc w srode w pt dosralam sucharki....

• emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    W moim regionie po cc po pionizacji dostajesz lekki posiłek np zupka, zupka mleczna, jakieś sucharki.
    Moja bratowa dostawała kleik ryżowy. Fuj!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale uśmiałam, okazało się,ze magazyn smyka, z którego wysylali zamówienie, znajduje sie 5km od mojego domu, a szło przez warszawę. Pewenie wszystkie paczki nadają hurtowo w jednym urzędzie pocztowym, Ale i tak śmiesznie. Szkoda,ze nie ma opcji-odbierz bezpośrednio z magazynu;)

Lady Savage, Edith, Nola lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A teraz tak mnie jeszcze naszło .... dziewczyny te które miały już łóżeczko w sypialni z maluszkiem - może mam głupie pytanie ale czy normalnie oglądaliście wieczorem TV przy śpiącym noworodku ? Nie przeszkadza to dziecku ? :)
    Ja w sypialni nie mam tv, ale od jakiegos czasu moja corcia uparla sie na spanie w salonie, wiec ogladam, za to jak bya niemowlakiem, to najmniejszy szelest ja budzil. Kazde dziecko jest inne, wiec zobaczysz dopiero po porodzie na co możecie sobie pozwolic przy maluszku ;)

emikey lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ale uśmiałam, okazało się,ze magazyn smyka, z którego wysylali zamówienie, znajduje sie 5km od mojego domu, a szło przez warszawę. Pewenie wszystkie paczki nadają hurtowo w jednym urzędzie pocztowym, Ale i tak śmiesznie. Szkoda,ze nie ma opcji-odbierz bezpośrednio z magazynu;)
    Ale masz już a nie w poniedziałek jak myślałaś. To najważniejsze. Gdzie zdjęcia? ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]To widze, ze apetyt u wielu z nas nabiera rozpędu :)

Dziewczyny, dziecko w brzuchu ma bardzo glosno. Wedlug badan z lat 70 miedzy 80-90 decybeli towarzyszy bobasowi na codzień. Wiec nie ma sie co dziwic, ze dziecko lubi glosny szum suszarki, odkurzacza. Bynajmniej nie powinnismy chodzic na przyslowiowych paluszkach przy noworodku w domu.[/QUOTE]

o rany! 80 dB???
    http://babyonline.pl/co-slyszy-dziecko-w-brzuchu-mamy,rozwoj-plodu-artykul,13985,r1p1.html tu piszą, że 50-60, no to nieźle...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaczynamy 27 tydz ale zgodbie z terminem poczęcia. Bo z usg to jesteśmy już dalej. Ja nadal nie wiem, którym terminem się posługiwać. Tym z 23 grudnia w sumię posługuje się tylko tu i jak znajomi pytają. U lekarzy i położonych posługuje się tym kilka dni wcześniejszym z usg

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale masz już a nie w poniedziałek jak myślałaś. To najważniejsze. Gdzie zdjęcia? ;)
    No mam, mam... Coś jeszcze chodzi za mną kupić, na pewno Dokupie z jeden kocyk. Teraz patrzę,ze na otulmnie.pl do jutra jest darmowa dostawa do paczkomatow. Właśnie oglądam kocyki. W końcu kucyków nigdy nie za dużo.
    A rzeczy prezentują się tak
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c37e16d29b2f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/280d55149214.jpg
    Tylko prześcieradła nie fotografowałam, w każdym razie jest kremowe;)

Aztoria, k878, emikey, Lady Savage, Edith, magdzia26 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja w sypialni nie mam tv, ale od jakiegos czasu moja corcia uparla sie na spanie w salonie, wiec ogladam, za to jak bya niemowlakiem, to najmniejszy szelest ja budzil. Kazde dziecko jest inne, wiec zobaczysz dopiero po porodzie na co możecie sobie pozwolic przy maluszku ;)
    Też wyrzucilisny TV z sypialni. Posiadanie go tam Nie wpływało zdrowo na nasz tryb życia. Za dużo czasu w łóżku.

My będziemy starać się zachowywać normalnie, a nie chodzić na paluszkach. Może z wyjątkiem odkurzanie. Mąż ubzdural sobie odkurzacz przemysłowy i taki kupił (dlatego ja odkurzanie mam z głowy, on to robi). Jest strasznie głośny i ma okropny dźwięk. Będę zamykać małego w pokoju ze mną jak mąż będzie odkurzal.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A my zaczynamy 27 tydz ale zgodbie z terminem poczęcia. Bo z usg to jesteśmy już dalej. Ja nadal nie wiem, którym terminem się posługiwać. Tym z 23 grudnia w sumię posługuje się tylko tu i jak znajomi pytają. U lekarzy i położonych posługuje się tym kilka dni wcześniejszym z usg
    Ja się posługuje pierwszym terminem z usg. Bo tak od początku wychodzi. Generalnie z miesiączki miałabym termin na 12grudnia, Ale od 6tyg, kiedy byłam potwierdzić ciążę wychodzi 10grudnia, więc tak zostawiłam. Co wizytę wychodzi 10 albo 8, więc ustalimy datę na 10 i tak zostało :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, słodka szczoteczka :) ja jeszcze nie kupiłam, bo nie wiem kiedy Gabi będzie miał tyle włosów, żeby je czesać :) chociaż i ja i mąż urodzilismy się z burza włosów to myślę, że nasz syn też będzie miał włosy. U mnie i u niego w rodzinie dzieci mają dużo włosów. Jakby nasze urodziło się łyse to było by pierwszym łysym dzieckiem w rodzinie :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się czas owulacji, poczęcia i trzy pierwsze usg pokrywają i tym terminem się posługuję; i jest on 3 dni krótszy od terminu z OM, co ciekawe, moje cykle od dawna są 25-26 dni, więc wszystko się spina, ale żaden lekarz mnie nie słucha i posługują się terminem z OM;

3 dni mi nie robią różnicy, ale jakbym miała mieć indukcję z uwagi na cukrzycę na Karowej (standardowo robią w 39 tc) to mała będzie miała gratisowe 3 dni w brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 10:11

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pati i maks w Poznaniu dziś są jakies targi. Niby wszystko po cenach hurtowych, przejdę się po południu :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta szczoteczką można też masować główkę więc dla łysolka też się przyda :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę masować główkę malucha opuszkami palców. Jakoś tak mi się wydaje, że będę miała większe czucie tego co robię używając palców niż szczoteczki. Skóra noworodka jest super delikatna i lysolka bym się bala drapać szczoteczka :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    mnie się czas owulacji, poczęcia i trzy pierwsze usg pokrywają i tym terminem się posługuję; i jest on 3 dni krótszy od terminu z OM, co ciekawe, moje cykle od dawna są 25-26 dni, więc wszystko się spina, ale żaden lekarz mnie nie słucha i posługują się terminem z OM;

3 dni mi nie robią różnicy, ale jakbym miała mieć indukcję z uwagi na cukrzycę na Karowej (standardowo robią w 39 tc) to mała będzie miała gratisowe 3 dni w brzuszku :)
    Będziesz rodzic na karowej? Może się spotkamy;)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    U mnie było tak samo

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Noc w.miarę przespana o dziwo :) strasznego lenia mam dzisiaj ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ