WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno damy sobie rade ze wszystkim ale obawy i tak sa. Najbardziej sie boje sytuacji ze malemu cos sie bedzie dzialo a ja nie bede wiedziala co robic. Ale nie ma co sie nakrecac, trzeba myslec pozytywnie :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja "wychowałam" troje dzieci mojego brata od ich pierwszych dni. Bratowa chętnie je oddawała pod opiekę. Zaliczyłam i latanie po lekarzach, i karmienie sonda, wymioty, kąpiele, spanie z nimi kilka dni itd itd. Jedyne co mi przychodzi do głowy czego jeszcze nie wiem, to jak urodzić i nakarmić piersią. Kiedyś śmiałam się z brata, że na lotnisku jakby pytali o ich grupę krwi, datę urodzenia czy zodiak (czasem pytają pro forma) ja bym zdala ten egzamin a on nie.

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt to nie panikować :) mi się Kajtuś kiedyś krztusil po karmieniu, maluski byl-"trzezwy" mój umysł i wiedziałam jak zareagować.

Aztoria, Lady Savage lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Grunt to nie panikować :) mi się Kajtuś kiedyś krztusil po karmieniu, maluski byl-"trzezwy" mój umysł i wiedziałam jak zareagować.
    Instynkt to potężne narzędzie :)

Aztoria lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, przy pierwszym dziecku czlowiek neptyk, nic sie nie wie, ale instynkt i odrobina rozumu wystarczą. Pamietam jak z zegarkiem mierzylam 20 minut pierwszego wietrzenia ;) ze wszystykim sie cackalam..
    Teraz juz duzo latwiej...
    Co moge doradzic, to ogladnicie sobie na yt jak podnosic noworodka( lekko obracajac na bok), zeby sie nie wzdrygal i jak chcecie karmic piersia, to ze sa takie dzieci i to jest calkiem normalne, ktore ciagle wisza na piersi, non stop.

A karuzele i zabawki lepiej odpuscic, a kupic lepsze jakosciowo ubranka.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeździłam z moją siostrą i jej synem na rehabilitacje, to wiem jak podnosić noworodka i jak później wykonywać z nim ćwiczenia, żeby dobrze się układał i prawidłowo leżał :)
    Przydatne wiadomości

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karuzeli raczej kupować nie będę. Wolę małego położyć na playmacie i powiesić zawieszki. Zabawki kupię ale nie hurtowe ilości. Kilka, przemyslanych, dobrej jakości. Na pewno nie będę patrzyć co jest modne (czyt. żyrafa Sophie). Ostatnio zabijalam czas oglądając filmy typu "must have and regrets". Można z nich się dowiedzieć o wielu zabawkach o których nawet nie miało się pojęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 21:18

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te filmiki must have są o kant dupy. Wczoraj obejrzałam 2 zupelnie skrajne. Jedna się wypowiadala, że użyła raz i bez sensu a dla drugiej ten sam produkt był cudem świata i wynalazkiem na miarę nobla więc nie ma sensu tego oglądać.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja oglądam więcej niż dwa. I zawsze te amerykańskie bądź brytyjskie. Polskie są denne. Zresztą mi nie chodzi o ślepe kupowanie tego co oni pokazują a o to, że można odkryć rzeczy, o których wcześniej się nie słyszało.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Troche to przerazajace ile rzeczy trzeba sie nauczyc i ze tak naprawde nie ma uniwersalnych rad i trzeba samemu pewne rzeczy wypracowac. To moje pierwsze dziecko, kontakt z malymi dziecmi do tej pory prawie zerowy, boje sie troche

Upieklam buleczki cynamonowo czekoladowe, jedna wlasnie zjadlam ale chyba na tym dzis nie skoncze ;)
    Dasz sobie radę :) ja miałam z pierwszym dzieckiem inne podejście, myślałam że wszystko umie, i nic mnie nie planowanego nie spotka bo przecież mam takie doświadczenie jako niania, :P życie nauczyło mnie pokory, i innego myślenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 21:41

Aztoria lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja raz w roku zaliczam kurs pierwszej pomocy dzieciom, i tak od kiedy zaczęłam przygodę jako niania, uważa ze taki kurs to podstawa. Już nie raz mi się przydały wiadomości z niego.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez podgrzewacza nie dałabym rady :( prawdę mówiąc poprzednio miałam dwa bo młoda często sie budziła i chciałam mieć od razu wodę o odpowiedniej temperaturze żeby nie zdąrzyła sie rozryczeć na cały głos :)

Co raz częściej zastanawiam sie nad łóżeczkiem chicco next2me - to chyba starość bo robievsie wygodna :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti- w smyku widziałam teraz promocje na te łóżeczka chicco. Ale widziałam też dużo tańsze na allegro,ale jak te chicco, Tylko No name

• 78beti Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti- w smyku widziałam teraz promocje na te łóżeczka chicco. Ale widziałam też dużo tańsze na allegro,ale jak te chicco, Tylko No name
    Sama nie wiem co robic bo o tyle wydaje mi sie ze tego typu łóżeczko sie sprawdzi przy karmieniu piersią to nie wiem czy przy karmieniu butelka tez, jak wszystko będę mieć w drugim pokoju ( podgrzewacz, mleko itd) a nie chciałabym z sypialni robic pokoju dziecięcego.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz tak mnie jeszcze naszło .... dziewczyny te które miały już łóżeczko w sypialni z maluszkiem - może mam głupie pytanie ale czy normalnie oglądaliście wieczorem TV przy śpiącym noworodku ? Nie przeszkadza to dziecku ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to oszaleje z tym dretwieniem. Gdzieś mi musi coś uciskać. Czy leżę na płasko, w pół boku, Na lewym boku, czy prawym, udo od lewej nogi dretwieje mi okrutnie. Tysiące mrówek i zaraz robi się zimne. Muszę co chwilę zmieniać pozycje. No i dobrze tego prawa ręka. Oszaleje do porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja ogladalam normalnie, normalnie przy kubie gadalismy, potem jak goscie byli nikogo nie uciszalam ;) to duzo dalo bo niw musielismy na palcach chodzic po cichutku ;)

Szczesliwa az tak? Ja tylko tak mam jak stoje dluzej :/ paskudne uczucie :/ jakby udo bylo marwte :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 22:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti-noworodek jak ma spać, to będzie spał. Starsze troszeczkę, to większy halas może przeszkadzac, ale nie ma co przesadzać z cisza przy noworodku, bo później jest problem z każdym dźwiękiem. Ja często oglądałam tv przy Kajtusiu, Jak miał spać, to spał. Gadało się przy nim też normalnie. Teraz jak ma 9mcy, to potrzebuje ciszy, bo nie wybudza przy halasie

PS.a jak miałaś przy starszym dziecku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 22:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Szczesliwa az tak? Ja tylko tak mam jak stoje dluzej :/ paskudne uczucie :/ jakby udo bylo marwte :(

Strasznie. Wcześniej to tylko jak leżałam dłużej w jednej pozycji na boku, a teraz to praktycznie po chwili. Magnez już nie pomaga. Nie wiem już jak mam sobie pomóc :( tak, uczucie martwego uda. Musiałabym cały czas chodzić, a przecież tak się nie da. Do tego nawala mi kręgosłup, ale to mniejsze piwo w porównaniu do uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 22:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sczesliwa raczej nic nie poradzisz :( ja tak mialam z kuba tylko z reka. Gin mi chcial dac leki ale zaznaczyl ze moga negatywnie wplywac na plod. Dalam sobie spokoj

‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ