WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dobra szyjka możesz więcej chodzić ? Jakoś dzienny limit ?

Konkretny limit nie, mam nie przesadzać wiec pewnie włączę sobie raz po raz może jakiś mały spacer. Co nie zmienia faktu, że i tak w domu raczej odpoczywanie na leżąco.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie, bąbelek ma 1020gr i wszystko super, moje wyniki tez sa w porzadku. Jak ostatnio byl 5 dni do tylu tak teraz jest trzy do przodu, wiec nadrobil :)

salenne, magdzia26, Lady Savage, A85K, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, [m]alina, k878, emikey, Coco55, ara, Edith lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zapalenie migdałków +powiekszony mocno węzeł chlonny, zaczerwienione uszy, jakieś lekkie szmery osluchowo... wiec antybiotyk + jeszcze jakieś dodatkowe leki i do inhalacji berodual... przyszły tydzień można zapomnieć o przedszkolu, zakaz wychodzenia z domu...wyląduje w psychiatryku chyba :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 17:46

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po wizycie. Mala wazy ok 850g i rozwija sie proporcjonalnie. Mialam wrzucic jakas fote, ale moje genialne dzieckk nie dosc ze zaslonilo sie raczkami to na dodatek stopkami! Istna akrobatka :)

Ja dostalam.kolejny lek na infekcje zobaczymy czy to ona powoduke skurcze czy jednak cos innego. Szyjka na szczescie trzyma.

Lady Savage, salenne, Aztoria, Petitka, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, magdzia26, [m]alina, k878, emikey, ara, Edith lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z karuzelką do łóżeczka? Od kiedy? I jakie zabawki na start?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia to zdrowka dla synka a tobie cierpliwosci :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze karuzela dla noworodka to niekoniecznie ale w sumie sie nie znam. Ja nie kupuje, moze ktos sprezentuje a jak nie to potem pomysle :)

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia- zdroweczka dla synka. Spokojnie- nie zwariujesz :) Przetrwasz :)

• A85K Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem karuzela to raczej na później... na początek jako matka trójki a już w grudniu czwórki dzieci dziecko bardziej zależy na poczuciu bliskości , noszeniu i mówieniu do niego .

A co do butelek ja korzystam z butelek NUK ...zamierzam także kupić podgrzewacz do butelek tej samej firmy tylko nie jestem zdecydowana na który model NUK się zdecydować....

A to buteleczki dla mojej księżniczki :-)
    URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/76cd407c96e24b03]76cd407c96e24b03med.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 18:14

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że dzieciaczki takie duże :D Niech rosną kruszynki!
    Co do karuzeli to u nas się bratowa oferowała, że sprezentuj więc sami raczej nie będziemy kupować.
    Jeśli chodzi o butelki to nie jestem pewna. Wpadły mi w oko jedne marki Mimijumi bi fakturą smoczek ponoć przypomina pierś kobiecą, ale czasem w promocji można kupić bardzo fajne zestawy firmy Tommee Tippie od razu ze sterylizatorem i podgrzewaczem więc pewnie postawię na takie :)
    W ogóle to dzisiaj dopadł mnie ból pachwin i jakby krocza. Podejrzewam, że to więzadła, ale strasznie to upierdliwe :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 18:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie...podgrzewacz ! Zapomnialam o nim

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A jak z karuzelką do łóżeczka? Od kiedy? I jakie zabawki na start?

ja karuzelkę bym powiesiła coś koło 3 miesiąca dopiero, zabawki to zależy od dziecka, są dzieci co lubią piszczałki, ale są też takie co się ich boją, grzechotka też dopiero jak dziecko zacznie łapać, i też nie wszystkie lubią, moja najbardziej lubiła szelest worka foliowego, butelek, a najlepszą zabawką były dłonie mamy i taty. Mała kup coś tam od 3 miesiaca i próbuj.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butle mam Aventowe, podgrzewacz też. Sterylizatora nie kupuję, wydaje mi się, że wystarczy wszystko odpowiednio myć i wyparzać wrzątkiem.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co podgrzewacz? W mojej rodzinie nikt nie uzywał tego, ja przy Zuzi miałam propozycję zaadoptowania po Franku podgrzewacza, ale zrezygnowałam. Po co to jest? Mleko robisz przecież na bieżąco, mm nie moze stać dłużej jak 2 godziny, a mleko z cycka podgrzewać? Nie wiem, nie karmialam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to chodzi o podgrzanie mleka z cycka. Jak wyciągnąć z lodówki i wtedy co do gara z ciepłą wodą tak się ogrzewa czy jak? Bo mm to wiadomo mieszasz ciepłą wodę z zimną i nie ma problemu

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Konkretny limit nie, mam nie przesadzać wiec pewnie włączę sobie raz po raz może jakiś mały spacer. Co nie zmienia faktu, że i tak w domu raczej odpoczywanie na leżąco.
    Rozumiem. Ważne że jest dobrze.
    Kiedy kolejne sprawdzenie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 18:38

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    My tez po wizycie. Mala wazy ok 850g i rozwija sie proporcjonalnie. Mialam wrzucic jakas fote, ale moje genialne dzieckk nie dosc ze zaslonilo sie raczkami to na dodatek stopkami! Istna akrobatka :)

Ja dostalam.kolejny lek na infekcje zobaczymy czy to ona powoduke skurcze czy jednak cos innego. Szyjka na szczescie trzyma.
    Szyjka trzyma czyli skurcze jej nie szkodzą. Moze być też tak że masz po prostu te skurcze. Są kobiety które tak po prostu mają. Przechodzą ciążę trochę gorzej jak inne i niestety mają wiele dolegliwości.

iv09i09katk65tr1.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja doświadczenia w tej kwestii też niestety nie mam :D Podgrzewacz jest w zestawie i szczerze mówiąc to wydaje mi się, że przyda się gdybym np miała nadmiar pokarmu i go zamrażała w woreczkach tak żeby mój R mógł karmić gdy mnie nie będzie w domu. Zobaczymy jednak jak to będzie bo często rzeczywistość wygląda ciut inaczej niż się planowało :) Wolę kupić taniej wszystko w zestawie a potem najwyżej sprzedam jak nie będzie potrzebny :)

A85K lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia trzymaj się kobieto i uważaj na siebie aby nie załapać choróbska od Młodego.

Ja podgrzewacza nie stosowałam do mleka bo karmiłam mm, natomiast później był bardzo przydatny do podgrzewania słoiczków

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Po co podgrzewacz? W mojej rodzinie nikt nie uzywał tego, ja przy Zuzi miałam propozycję zaadoptowania po Franku podgrzewacza, ale zrezygnowałam. Po co to jest? Mleko robisz przecież na bieżąco, mm nie moze stać dłużej jak 2 godziny, a mleko z cycka podgrzewać? Nie wiem, nie karmialam.
    Nie mleko trzymasz w butelce a wode. Ja mialam przy kubie i sobie chwale. Woda zawsze w idealnej temp. Nie wiem jak z piersi bo nie karmilam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 18:51

‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ