X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Za kilka tygodni najprawdopodobnie czeka mnie dieta wątrobowa (mam ok 80% szans na nią po cholestazie w pierwszej ciąży) także bałam się złych wyników bowiem dieta dla cukrzyka i wątrobowa się wzajemnie wykluczają
    Współczuję :( ja w pierwszej ciazy byłam miesiąc na diecie watrobowej teraz 2 tyg na cukrzycowej...ogólnie ciężko jest w ciąży być na "diecie" a najgorzej jak nie ma się na nic apetytu...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Za kilka tygodni najprawdopodobnie czeka mnie dieta wątrobowa (mam ok 80% szans na nią po cholestazie w pierwszej ciąży) także bałam się złych wyników bowiem dieta dla cukrzyka i wątrobowa się wzajemnie wykluczają

dla każdego coś "miłego"... ach, ciążą to taki piękny czas :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam kilka dni temu filmiki instruktażowe jak zakładać chusty kółkowe i nie widzę w tym nic skomplikowanego. Syna nie nosiłam w chuście, bo to nie był typ dziecka, które trzeba było nosić na rączkach. Ale nie wiem jak będzie w przypadku tego smyka w brzuchu, także biorę pod uwagę chustę kółkową i w razie potrzeby zapewne ją kupię.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak te wszystkie ciążowe diety i przypadłości to jakieś nieporozumienie, dlatego tak długo, bo aż 8 lat, zbierałam się do drugiej :P

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chcę sobie kupić kolkowa bo na chwilę jest prostsza i szybsza w zamotaniu niż zwykła...chusta jest świetna na wszelkiego rodzaju kołki i uspokajanie maluszka trzeba pamiętać że dzidzia jest przyzwyczajona w brzuchu do lekkiego bujania i noszenia jak i bliskości oraz bicia serca mamusi w chuscie ma to wszystko i dzieci noszone w chuscie są dużo spokojniejsze. Na dłuższe spacery wygodniejsza jest taka tkana zwykła...

Iruletka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Co do nosidelek to są one dla dzieci samodzielnie siedzących...nigdy żadne nosidełko nie będzie tak dopasowane jak dobra chusta. Polecam stronę chusty polska na fb gdzie można znaleźć kontakt do doradcy chustowego w swojej okolicy warto się umówić bo wielu rzeczy można się dowiedzieć jak i nauczyć wiązań (mówię z własnego doświadczenia przy pierwszym synku się umawialam) sama mam chuste tkana z lenny lamb (ta albo little frog na początek wystarcza w zupelnosci) ewentualnie kolkowa która jest duża prostsza w motaniu

Wszystko zalezy pewnie jak skonstruowane jest nosidełko. To, które znalazłam wiąże się jak chustę, tylko jest mniej kombinacji i nawet wyglada jak chusta. Wydaje mi się, ze jeżeli producent przewidział je dla dzieci od 2 kg i możliwe jest ułożenie w pozycji kołyski, to chyba nie są to jakieś czcze deklaracje.

http://www.ethicalshoppingforbabies.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/caboo_carrier_review.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 14:50

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Dziewczyny, a kładziecie coś między prześcieradło a materac?
    podkład poporodowy

a ja jakoś nie ufam ani noszeniu w chustach ani w nosidełkach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 14:47

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Wszystko zalezy pewnie jak skonstruowane jest nosidełko. To, które znalazłam wiąże się jak chustę, tylko jest mniej kombinacji i nawet wyglada jak chusta. Wydaje mi się, ze jeżeli producent przewidział je dla dzieci od 2 kg i możliwe jest ułożenie w pozycji kołyski, to chyba nie są to jakieś czcze deklaracje.

http://www.ethicalshoppingforbabies.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/caboo_carrier_review.jpg
    Producent może napisać wszystko ;) ja aż takiej wiedzy nie mam więc nie będę wprowadzala w błąd ale na tej grupie chusty polska są najprawde dziewczyny które bardzo dużo wiedzą i myślę że warto zapytać będziesz miała pewność czy nie zrobisz krzywdy dziecku tym nosidelkiem :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jakoś nie przekonuje mnie nosidełko dla noworodka. To chyba niezbyt bezpieczne?
    nie też nie xD i chusty też nie

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Malutka waży 1252g. No i leżenie się opłaciło bo szyjka dziś 3,07 więc mam pozwolenie na trochę ruchu :) Miałam też KTG i wszystko jest OK.

A tu buziaczek mojego skarba:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9195166f58.jpg

Lady Savage, magdzia26, Aztoria, nataliamonika, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, ara, Jacqueline, k878, A85K, Petitka, [m]alina, emikey, Coco55, Edith lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wrocialam z Ikei i Smyka. W Ikei kupiłam kilka drobiazgów a w Smyku wykorzystałam ze było mało ludzi i wypytałam Panią o szumiesie ( jakie różnice itd) i to samo co do leżaczkiem. Był ten z tiny love 3w1 i u nas napewno odpada. Dla mnie na żywo wyglada o wiele gorzej niż na zdjęciach

No ale nie umiałam sie zdecydować czy postawić na butelki z firmy NUK czy AVENT. Jest duzy wybór i z tego i z tego i nie wiem co wybrac ? Co myślicie ?

Coco55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Jestem już po wizycie. Malutka waży 1252g. No i leżenie się opłaciło bo szyjka dziś 3,07 więc mam pozwolenie na trochę ruchu :) Miałam też KTG i wszystko jest OK.

Duża dziewczynka

salenne lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Producent może napisać wszystko ;) ja aż takiej wiedzy nie mam więc nie będę wprowadzala w błąd ale na tej grupie chusty polska są najprawde dziewczyny które bardzo dużo wiedzą i myślę że warto zapytać będziesz miała pewność czy nie zrobisz krzywdy dziecku tym nosidelkiem :)

Na pewno popytam tam, dzięki :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:

Jakie oczkA wyraźne, super :-)

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Uff wrocialam z Ikei i Smyka. W Ikei kupiłam kilka drobiazgów a w Smyku wykorzystałam ze było mało ludzi i wypytałam Panią o szumiesie ( jakie różnice itd) i to samo co do leżaczkiem. Był ten z tiny love 3w1 i u nas napewno odpada. Dla mnie na żywo wyglada o wiele gorzej niż na zdjęciach

No ale nie umiałam sie zdecydować czy postawić na butelki z firmy NUK czy AVENT. Jest duzy wybór i z tego i z tego i nie wiem co wybrac ? Co myślicie ?
    Ja kupiłam butelkę z Aventu, głównie dlatego, że mam sterylizator parowy dedykowany dla tych butelek.

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić cudem do pediatry prywatnie...tak naprawdę jeden jedyny do którego można iść prywatnie w promieniu 50 km :/ masakra...czekamy ciekawa jestem co mi powie jedno jest pewne mój syn nie stracił "daru" wykańczania mnie psychicznie :( a prowadzenie samochodu z nim sam na sam grozi wypadkiem normalnie nie wiem czy to hormony ciążowe czy co ale mam dosyć i płakać mi się chce :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... Dobrnęłam do konca. Jestem padnięta po robocie. Dyskusja widzę trwa, aż na4 strony.

Co do nosidelka- to mi się podobają, ale to zakup bliżej 6mca. tak malenkiego dziecka nie odwazylabym się wsadzić do nosidelka. Dziecko musi stabilnie trzymać główkę.

Przyszło moje zamówienie ze smyka w między czasie,przewijak super,a skarpetki przesłodkie, takie maleńkie.Szczotka z naturalnego włosia też przyjemna w dotyku. Oczami wyobraźni widziałam jak czesze ta maleńka główkę :P

Aztoria, Edith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenne- duża już Antosia, niech rośnie dziewczyna :)

Magdzia-wytrwalosci, uroki niestety mieszkania na wsi. Mam nadzieję,ze chociaż pediatra będzie kompetenty

salenne, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:

Sliczna fotka:) a mala nie za duza, taka akurat :)) moj syn tyle mial w 28 tc i byl maluszkiem :D

salenne lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:

Dobra szyjka możesz więcej chodzić ? Jakoś dzienny limit ?

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ