Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Iruletka wrote:Za kilka tygodni najprawdopodobnie czeka mnie dieta wątrobowa (mam ok 80% szans na nią po cholestazie w pierwszej ciąży) także bałam się złych wyników bowiem dieta dla cukrzyka i wątrobowa się wzajemnie wykluczają
ja w pierwszej ciazy byłam miesiąc na diecie watrobowej teraz 2 tyg na cukrzycowej...ogólnie ciężko jest w ciąży być na "diecie" a najgorzej jak nie ma się na nic apetytu...
-
Iruletka wrote:Za kilka tygodni najprawdopodobnie czeka mnie dieta wątrobowa (mam ok 80% szans na nią po cholestazie w pierwszej ciąży) także bałam się złych wyników bowiem dieta dla cukrzyka i wątrobowa się wzajemnie wykluczają
dla każdego coś "miłego"... ach, ciążą to taki piękny czasCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Oglądałam kilka dni temu filmiki instruktażowe jak zakładać chusty kółkowe i nie widzę w tym nic skomplikowanego. Syna nie nosiłam w chuście, bo to nie był typ dziecka, które trzeba było nosić na rączkach. Ale nie wiem jak będzie w przypadku tego smyka w brzuchu, także biorę pod uwagę chustę kółkową i w razie potrzeby zapewne ją kupię.
-
Ja właśnie chcę sobie kupić kolkowa bo na chwilę jest prostsza i szybsza w zamotaniu niż zwykła...chusta jest świetna na wszelkiego rodzaju kołki i uspokajanie maluszka trzeba pamiętać że dzidzia jest przyzwyczajona w brzuchu do lekkiego bujania i noszenia jak i bliskości oraz bicia serca mamusi w chuscie ma to wszystko i dzieci noszone w chuscie są dużo spokojniejsze. Na dłuższe spacery wygodniejsza jest taka tkana zwykła...
Iruletka lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Co do nosidelek to są one dla dzieci samodzielnie siedzących...nigdy żadne nosidełko nie będzie tak dopasowane jak dobra chusta. Polecam stronę chusty polska na fb gdzie można znaleźć kontakt do doradcy chustowego w swojej okolicy warto się umówić bo wielu rzeczy można się dowiedzieć jak i nauczyć wiązań (mówię z własnego doświadczenia przy pierwszym synku się umawialam) sama mam chuste tkana z lenny lamb (ta albo little frog na początek wystarcza w zupelnosci) ewentualnie kolkowa która jest duża prostsza w motaniu
Wszystko zalezy pewnie jak skonstruowane jest nosidełko. To, które znalazłam wiąże się jak chustę, tylko jest mniej kombinacji i nawet wyglada jak chusta. Wydaje mi się, ze jeżeli producent przewidział je dla dzieci od 2 kg i możliwe jest ułożenie w pozycji kołyski, to chyba nie są to jakieś czcze deklaracje.
http://www.ethicalshoppingforbabies.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/caboo_carrier_review.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 14:50
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:Wszystko zalezy pewnie jak skonstruowane jest nosidełko. To, które znalazłam wiąże się jak chustę, tylko jest mniej kombinacji i nawet wyglada jak chusta. Wydaje mi się, ze jeżeli producent przewidział je dla dzieci od 2 kg i możliwe jest ułożenie w pozycji kołyski, to chyba nie są to jakieś czcze deklaracje.
http://www.ethicalshoppingforbabies.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/caboo_carrier_review.jpgja aż takiej wiedzy nie mam więc nie będę wprowadzala w błąd ale na tej grupie chusty polska są najprawde dziewczyny które bardzo dużo wiedzą i myślę że warto zapytać będziesz miała pewność czy nie zrobisz krzywdy dziecku tym nosidelkiem
-
nick nieaktualnyJestem już po wizycie. Malutka waży 1252g. No i leżenie się opłaciło bo szyjka dziś 3,07 więc mam pozwolenie na trochę ruchu
Miałam też KTG i wszystko jest OK.
A tu buziaczek mojego skarba:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9195166f58.jpgLady Savage, magdzia26, Aztoria, nataliamonika, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, ara, Jacqueline, k878, A85K, Petitka, [m]alina, emikey, Coco55, Edith lubią tę wiadomość
-
Uff wrocialam z Ikei i Smyka. W Ikei kupiłam kilka drobiazgów a w Smyku wykorzystałam ze było mało ludzi i wypytałam Panią o szumiesie ( jakie różnice itd) i to samo co do leżaczkiem. Był ten z tiny love 3w1 i u nas napewno odpada. Dla mnie na żywo wyglada o wiele gorzej niż na zdjęciach
No ale nie umiałam sie zdecydować czy postawić na butelki z firmy NUK czy AVENT. Jest duzy wybór i z tego i z tego i nie wiem co wybrac ? Co myślicie ?Coco55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
salenne wrote:Jestem już po wizycie. Malutka waży 1252g. No i leżenie się opłaciło bo szyjka dziś 3,07 więc mam pozwolenie na trochę ruchu
Duża dziewczynkasalenne lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Producent może napisać wszystko
ja aż takiej wiedzy nie mam więc nie będę wprowadzala w błąd ale na tej grupie chusty polska są najprawde dziewczyny które bardzo dużo wiedzą i myślę że warto zapytać będziesz miała pewność czy nie zrobisz krzywdy dziecku tym nosidelkiem
Na pewno popytam tam, dziękiGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
salenne wrote:Jestem już po wizycie. Malutka waży 1252g. No i leżenie się opłaciło bo szyjka dziś 3,07 więc mam pozwolenie na trochę ruchu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9195166f58.jpg -
78beti wrote:Uff wrocialam z Ikei i Smyka. W Ikei kupiłam kilka drobiazgów a w Smyku wykorzystałam ze było mało ludzi i wypytałam Panią o szumiesie ( jakie różnice itd) i to samo co do leżaczkiem. Był ten z tiny love 3w1 i u nas napewno odpada. Dla mnie na żywo wyglada o wiele gorzej niż na zdjęciach
No ale nie umiałam sie zdecydować czy postawić na butelki z firmy NUK czy AVENT. Jest duzy wybór i z tego i z tego i nie wiem co wybrac ? Co myślicie ? -
Udało mi się umówić cudem do pediatry prywatnie...tak naprawdę jeden jedyny do którego można iść prywatnie w promieniu 50 km
masakra...czekamy ciekawa jestem co mi powie jedno jest pewne mój syn nie stracił "daru" wykańczania mnie psychicznie
a prowadzenie samochodu z nim sam na sam grozi wypadkiem normalnie nie wiem czy to hormony ciążowe czy co ale mam dosyć i płakać mi się chce
-
nick nieaktualnyUfff... Dobrnęłam do konca. Jestem padnięta po robocie. Dyskusja widzę trwa, aż na4 strony.
Co do nosidelka- to mi się podobają, ale to zakup bliżej 6mca. tak malenkiego dziecka nie odwazylabym się wsadzić do nosidelka. Dziecko musi stabilnie trzymać główkę.
Przyszło moje zamówienie ze smyka w między czasie,przewijak super,a skarpetki przesłodkie, takie maleńkie.Szczotka z naturalnego włosia też przyjemna w dotyku. Oczami wyobraźni widziałam jak czesze ta maleńka główkęAztoria, Edith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysalenne wrote:Jestem już po wizycie. Malutka waży 1252g. No i leżenie się opłaciło bo szyjka dziś 3,07 więc mam pozwolenie na trochę ruchu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9195166f58.jpg) moj syn tyle mial w 28 tc i byl maluszkiem
salenne lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9195166f58.jpg