Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Ile kosztuje? Bardzo fajne
dobrej jakości chusta też kosztuje ok 400zł
Najtaniej chyba za 350 znalazłam z bawełny organicznej, ze zwykłej chyba 100 zł tańsze. Na angielskich stronach ok. 60Ł, dlatego zleciłam zakup siostrzeWidziałam właśnie, że chusty podobnie chodzą, więc wolę to przetestować. Tula jest droższa i chyba dopiero od 7 kg, można dokupić wkładkę dla niemowląt, ale też jest od 3,5 kg, no i zależało mi na materiale.
Edit: sorry Emikey, pytanie chyba nie było do mnieTula 400 wzwyż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 13:15
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Edith wrote:Dla tych co czytają składy produktów przesyłam fajne linki o chusteczkach nawilżanych:
http://www.bliskodziecka.com.pl/przeglad-chusteczek-nawilzanych-niemowlat-dzieci/
http://mamygadzety.pl/test-chusteczek-nawilzanych-dla-niemowlat/
Ja polecam zestawienie na blogu" Sroka o ", tam jest jeszcze więcej przeanalizowanych marek chusteczek i dziewczyna co jakiś czas je aktualizuje bo producenci zmieniają składy. A zauważyłam, że w tym pierwszym linku są też polecane chusteczki gdzie mogą znajdują się silne konserwanty, co prawda nie na początku listy składników, ale są -
nesairah wrote:Emikey właśnie zauważyłam, że czasem 62 jest mniejsze od 56
A co będziecie dzieciom zakładać do body z długim rękawem? Rajstopki/półśpioszki? Coś jeszcze pod to? Kurcze, pierwsze dziecko i takie podstawowe rzeczy są taaaakie trudne
Witaj w świecie mamuś xD haha, to jest nie do ogarnięciaale dasz radę
nesairah lubi tę wiadomość
-
Te śpiworki do fotelika to dobra sprawa bo tak jak juz któraś pisała ubrania watowanych puchowe nie sa bezpieczne do fotelika. A tak ubierasz jakis dresowy kombinezon i wsadzasz w ten śpiwór w aucie można go rozpiąć i to samo na jakis szybkich zakupach choć ja jestem przeciwnikiem używania fotelika na takie wyjścia
Mam nosidło z tuli bardzo fajne na wyjazdy wakacje wręcz niezbędne:) jedyny minus ze dopiero po 6 miesiącu. Sa niby wkładki noworodkowe ale mnie one nie przekonują na początek tylko chustanataliamonika, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Najlepsze ochraniacze na materac wg mnie to Gokart z Ikea, ale niestety najmniejszy jaki produkują to 90x200. Bardzo żałuję, że nie produkują na łóżeczka:-( Moje dziecię długo lało w nocy w gacie i przerobiłam wiele ochraniaczy i ten się sprawdził idealnie jak np. spał na naszym łóżku. Na tapczanie też profilaktycznie ma założony.
Edith lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy aktualne normy są takie???
"Poziomy cukru w doustnym teście tolerancji glukozy wskazujące na rozpoznanie cukrzycy ciążowej to:
na czczo 92-125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l);
60 minuta ≥ 180 mg/dl (≥ 10,0 mmol/l);
120 minuta 153-199 mg/dl (8,5-11,0 mmol/l)" -
No właśnie na tej stronce pisze, że nie trzeba nic między prześcieradło, a materac. Oczywiście dotyczy to noworodków:
http://mamadu.pl/119141,urzadzamy-lozeczko-dla-noworodka-7-najczesciej-popelnianych-bledow
Co więcej, przestrzegają przed osłonkami na szczebelki. Piszą, że w Stanach częściowo zakazano ich sprzedaży.
A chciałam sobie takie piękne uszyć.
I bądź tu mądry -
Nola wrote:Magdzia kochana dzieki za slowa otuchy. Dokladnie tak robie Magneb6 3*2 tabl ale bole okresowe sa. Ja bralam 1*100 lut wiec zejsc stopniowo moge tylko biorac raz na dwa dni co jest smieszne
wkurza mnie tylko to ze moj lekarz sobie nic z tego nie robi zze moge miec ta niedomoge a ja mam czasami wrazenie ze to ta luteina mi ciaze uratowala...
Nola jest jeszcze luteina 50mg, jakbyś chciała to mogę Ci podesłać dla Twojego komfortu psychicznego -
Iruletka wrote:Dziewczyny, czy aktualne normy są takie???
"Poziomy cukru w doustnym teście tolerancji glukozy wskazujące na rozpoznanie cukrzycy ciążowej to:
na czczo 92-125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l);
60 minuta ≥ 180 mg/dl (≥ 10,0 mmol/l);
120 minuta 153-199 mg/dl (8,5-11,0 mmol/l)"
na czczo >90 lub <70, ale niektórzy mają większą tolerancję, bo normalnie u ludzi nie w ciąży >100 to cukrzyca
60 min >= 180
120 min >=153
czyli prawie dobrze, tylko te widełki jakoś dziwnie napisaliIruletka lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Edith wrote:No właśnie na tej stronce pisze, że nie trzeba nic między prześcieradło, a materac. Oczywiście dotyczy to noworodków:
http://mamadu.pl/119141,urzadzamy-lozeczko-dla-noworodka-7-najczesciej-popelnianych-bledow
Co więcej, przestrzegają przed osłonkami na szczebelki. Piszą, że w Stanach częściowo zakazano ich sprzedaży.
A chciałam sobie takie piękne uszyć.
I bądź tu mądry
Edit już kilka razy padło tutaj że każdą inf trzeba brać na 2 perspektywy, ze zdrowym rozsądkiem, są dzieci, jak moja które sobie naciagały na głowę, kołdrę, koc, pieluchę, dlatego przy Nikosiu rezygnuję z tego, ale nie mam gwarancjiże dla niego lepsza będzie kołdra czy koc, każde dziecko jest innego, zobaczy się w praniu, może ten kto pisał ten artykuł miał złe doświadczenie z tymi rzeczami, i pisze z swojej perspektywy, a nie wszystkich rodziców, i dzieci świata.
Rób jak Ci intuicja podpowiada, najwyżej potem skorygujesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 13:55
Edith lubi tę wiadomość
-
Co do nosidelek to są one dla dzieci samodzielnie siedzących...nigdy żadne nosidełko nie będzie tak dopasowane jak dobra chusta. Polecam stronę chusty polska na fb gdzie można znaleźć kontakt do doradcy chustowego w swojej okolicy warto się umówić bo wielu rzeczy można się dowiedzieć jak i nauczyć wiązań (mówię z własnego doświadczenia przy pierwszym synku się umawialam) sama mam chuste tkana z lenny lamb (ta albo little frog na początek wystarcza w zupelnosci) ewentualnie kolkowa która jest duża prostsza w motaniu
ara, Wachciowa, Edith lubią tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Jakoś nie przekonuje mnie nosidełko dla noworodka. To chyba niezbyt bezpieczne?
i noszenie dzieci w nosidelkach "przodem do swiata" to porażka jaka krzywdę tym dziecku można zrobić. Wiązanie chusty jest bardzo proste kwestia tylko fachowej porady
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
k878 wrote:tak!
zazdroszczę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 14:27