WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny a kupujecie cos podobnego do fotelika ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/022b8362005b.jpg

Moja kumpela która urodziła w grudniu mówiła ze kombinezon + ten kocyk to idealne rozwiązanie :)
    Idealne to fakt, ale jak masz zamiar jeżdzić fotelikiem jak wózkiem, w aucie może być małemu za gorąco, przecież się włącza klime (ogrzewanie) nie wieje w samochodzie jak w wózku. I moim zdaniem na samochód to za dużo, i sam kombinezon wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 09:37

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    wchodzi bez problemu, my mamy kupiony przewijak z Ikei używany i dokupiłam do niego przewijak 50x70, i pasuje.

dopytam dla pewności: ten bukowy?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/

bo pozostałe z ikea są ciut większe

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam śpiworek do fotelika od Babymatex, z zamkami; będzie służył i do fotelika i do wózka

http://www.smyk.com/babymatex-pluto-spiworek-czerwony.html - o taki

Jacqueline, mogłabyś podać link do tego przewijaka o którym piszesz, że polski?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    dopytam dla pewności: ten bukowy?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/

bo pozostałe z ikea są ciut większe

dokładnie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56b94f357e13.jpg

k878 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam przewijak, matę, ceratkę jak to tam się zwie 50x70
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99a7acf3def1.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc2191a57918.jpg

k878 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878- klupś ma zestawy przewijak plus podstawę pod przewijak. Widziałam nawet takie gotowe w sklepie w Płocku,jak byłam. Koszt tego wahał sie od 185 do 230zl, Ale porządne "regaly"

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja tez nie bede kupowac specjalnego kocyka, mysle ze zwykly kocyk wystarczy

Dzisiaj popołudniu w koncu mam wizyte i zobacze mojego bąbelka :D

k878 lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- sprawdziłam,ze wymiary klupsia wewnętrzne to 48/67 i wchodzi w niego ich przewijak 70/50, więc spokojnie ten twardy przewijak 70x50 wejdzie w ikeowska podstawę.

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę za tydzień w piątek i już się nie mogę doczekać.

Klientka mi się spóźni. Niby Fajnie,ze bo jeszcze trochę się polenie, Ale za to później wyjdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 09:58

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 - o no właśnie, Szcześliwa_Mamusia już napisała, to półko przewijak firmy Klupś. Mają dużą ofertę mebli dziecięcych, ale nie przyglądałam się zbytnio. Na różnych stronach można znaleźć ich meble, mają też swoją i jest lista sklepów gdzie kupić http://www.klups.pl/gdzie-kupic/ . Tylko ceny dość mocno potrafią się różnić zależnie od sprzedawcy.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam nad tym przewijakiem z IKEA, ale ostatecznie będzie taki na łóżeczko, bo miejsca mało. W IKEA kupiłam za to dość fajne muślinowe pieluszki :)

Ja powoli przymierzam się do prania. Mam tego trochę, a pralka mała, więc tych prań będzie sporo. Zaczynam od grubszych rzeczy (śpiworki, ochraniacz do łóżeczka). Później powoli ruszę z ubrankami, jeszcze prasowanie, układanie rozmiarami... zobaczę czego brakuje i dokupię. W pazdzierniku chce miec juz wszystko gotowe i tylko drobne rzeczy kończyć, spakować torbę i czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 10:35

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Też myślałam nad tym przewijakiem z IKEA, ale ostatecznie będzie taki na łóżeczko, bo miejsca mało. W IKEA kupiłam za to dość fajne muślinowe pieluszki :)

Ja powoli przymierzam się do prania. Mam tego trochę, a pralka mała, więc tych prań będzie sporo. Zaczynam od grubszych rzeczy (śpiworki, ochraniacz do łóżeczka). Później powoli ruszę z ubrankami, jeszcze prasowanie, układanie rozmiarami... zobaczę czego brakuje i dokupię. W pazdzierniku chce miec juz wszystko gotowe i tylko drobne rzeczy kończyć, spakować torbę i czekać.
    Patrz też na wielkość ubranek. Ja z założenia chciałam też rozmiarami układać. Ale rozmiar rozmiarowi nie równy. I to bardzo ;( skończyło się na tym, że przyklądałam ubranka jednego rodzaju do siebie i układałam wielkością noe patrząc na metki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po pierwszej w tym tygodniu w miarę przespanej nocy. Tylko 2 razy się budziłam, a teraz jestem tak śpiąca, że zwlec się z łóżka nie mogę. Organizm chyba nadrabia.

Dziś o 12:45 wizyta.

Edith, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny a kupujecie cos podobnego do fotelika ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/022b8362005b.jpg

Moja kumpela która urodziła w grudniu mówiła ze kombinezon + ten kocyk to idealne rozwiązanie :)

Ja się wahałam między kombinezonem a śpiworkiem, ale na bezpiecznymaluch wyczytałam, że pasów nie wolno zapinać bezpośrednio na kombinezon, bo osłabia to ich działanie w razie kolizji, a w większości kombinezonów przechodzą chyba na zewnątrz. Dlatego kupuję w końcu śpiworek do wózka i fotelika.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Patrz też na wielkość ubranek. Ja z założenia chciałam też rozmiarami układać. Ale rozmiar rozmiarowi nie równy. I to bardzo ;( skończyło się na tym, że przyklądałam ubranka jednego rodzaju do siebie i układałam wielkością noe patrząc na metki.
    Dokładnie, wczoraj robiłam inwentaryzację tego co mam i tego co dostałam. I tak np. pajace 50/56 z Kappahla były identyczne jak 62 z Disneya, bodziaki Coccodrillo mniejsze niż rozmiar z metki. I tak mogłabym wymieniać i wymieniać. W notesie rozpisałam co mam z każdego rodzaju i jaki rozmiar (wg mnie, a nie z metki) abym wiedziała co mam i ile tego. Jeszcze koleżanka przygotowuje dla mnie ubranka po swoim obecnie 3 miesięcznym synku, także jeszcze trochę tego dojdzie. Po tym przeglądzie wychodzi na to, że w zasadzie nie muszę kupować już ubranek na pierwsze 4 miesiące, no chyba, że jeszcze 2-3 sztuki body zapinanych kopertowo i znając siebie jak coś mi wpadnie w oko to kupię ;-) Już na allegro kilka rzeczy zapisałam z Nexta i Pinokia

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey właśnie zauważyłam, że czasem 62 jest mniejsze od 56 :D

A co będziecie dzieciom zakładać do body z długim rękawem? Rajstopki/półśpioszki? Coś jeszcze pod to? Kurcze, pierwsze dziecko i takie podstawowe rzeczy są taaaakie trudne :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔

Wysłany: 15 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Chyba tylko polskie firmy mają w miarę jednolitą rozmiarówkę, a z innych też mam w cały świat i zrobię pewnie tak jak Ty. Znalazłam kiedyś fajne organizery do szuflad, które można wydrukować i zalaminować. Jak nie mnie pomogą, to na pewno mężowi, bo mają narysowane rodzaje ubranek :D
    http://freelancemama.pl/2015/01/ogranizery-do-szuflad-z-ubrankami/

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Emikey właśnie zauważyłam, że czasem 62 jest mniejsze od 56 :D

A co będziecie dzieciom zakładać do body z długim rękawem? Rajstopki/półśpioszki? Coś jeszcze pod to? Kurcze, pierwsze dziecko i takie podstawowe rzeczy są taaaakie trudne :P
    Neisarah półśpiochy, spodenki dresowe lub ogrodniczki

dhpclr4.png

Wysłany: 15 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Dokładnie, wczoraj robiłam inwentaryzację tego co mam i tego co dostałam. I tak np. pajace 50/56 z Kappahla były identyczne jak 62 z Disneya, bodziaki Coccodrillo mniejsze niż rozmiar z metki. I tak mogłabym wymieniać i wymieniać. W notesie rozpisałam co mam z każdego rodzaju i jaki rozmiar (wg mnie, a nie z metki) abym wiedziała co mam i ile tego. Jeszcze koleżanka przygotowuje dla mnie ubranka po swoim obecnie 3 miesięcznym synku, także jeszcze trochę tego dojdzie. Po tym przeglądzie wychodzi na to, że w zasadzie nie muszę kupować już ubranek na pierwsze 4 miesiące, no chyba, że jeszcze 2-3 sztuki body zapinanych kopertowo i znając siebie jak coś mi wpadnie w oko to kupię ;-) Już na allegro kilka rzeczy zapisałam z Nexta i Pinokia

Z Pinokia są śliczne ubranka, też planuję kupić kilka na Allegro. Zwłaszcza, że mają jedną serię z napisami po francusku :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Z Pinokia są śliczne ubranka, też planuję kupić kilka na Allegro. Zwłaszcza, że mają jedną serię z napisami po francusku :D
    Ja miałam w zasadzie całą wyprawkę noworodkową dla Adasia z Piniokia i powiem Ci, że najmilsza i najdelikatniejsza bawełna z jaką miałam do czynienia. W zasadzie wszystkie zachowały się w bardzo dobrym stanie. Mam nadzieję, że nadal szyją ubranka z tej bawełny

dhpclr4.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ