WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A u nas zapalenie migdałków +powiekszony mocno węzeł chlonny, zaczerwienione uszy, jakieś lekkie szmery osluchowo... wiec antybiotyk + jeszcze jakieś dodatkowe leki i do inhalacji berodual... przyszły tydzień można zapomnieć o przedszkolu, zakaz wychodzenia z domu...wyląduje w psychiatryku chyba :(
    Zdrowka dla szkraba :( biedactwo

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, to ja wolę jednak wrzątek w garnuszku, i to tego wsadzić butlę, a za pieniązki kupić coś innego. Dzięki za wyjaśnienia.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja karuzelkę bym powiesiła coś koło 3 miesiąca dopiero, zabawki to zależy od dziecka, są dzieci co lubią piszczałki, ale są też takie co się ich boją, grzechotka też dopiero jak dziecko zacznie łapać, i też nie wszystkie lubią, moja najbardziej lubiła szelest worka foliowego, butelek, a najlepszą zabawką były dłonie mamy i taty. Mała kup coś tam od 3 miesiaca i próbuj.
    No właśnie problem w tym ze karuzela jest do 6 mc bo później dziecko może ja sobie ściągnąć na głowę...wiec kupowanie jej jak ma już 3 mc to bez sensu...ja mam po pierwszym synku dla niego była bez szału ale siostrzenicy teraz się bardzo podoba od samego początku, nie tylko muzyczki muszą być np w mojej jest opcja odgłosów natury itp...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Aha, to ja wolę jednak wrzątek w garnuszku, i to tego wsadzić butlę, a za pieniązki kupić coś innego. Dzięki za wyjaśnienia.
    No ja mialam pozyczony, teraz obadamw komisach

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny mam nadzieję że szybko mu minie i będziemy mogli chociaż na trochę na dwor wychodzić...

A85K lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • A85K Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Dzięki dziewczyny mam nadzieję że szybko mu minie i będziemy mogli chociaż na trochę na dwor wychodzić...

Powodzenia kochana ....świerze powietrze najlepsze :-) trzymajcie się ;-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie paczka już w domu czeka na rozpakowanie :-) nie mogę się doczekać kiedy poskładam i poukładam to wszystko :-) teraz nie mam jak ale jak tylko to pokaże zdjęcia tu i na fb :-)

URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/fd1dc26c31189022]fd1dc26c31189022med.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 19:21

Szczesliwa_mamusia, k878, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Rozumiem. Ważne że jest dobrze.
    Kiedy kolejne sprawdzenie ?

Kolejna wizyta za 3 tygodnie, ale jakby się coś działo to mam się zjawić wcześniej.

Ja podgrzewacz kupiłam z myślą właśnie, że jak np bym mroziła mleczko, no a przy mm do wody i wtedy jest idealna temperatura.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karuzele będę miała od siostry, właśnie z odglosami natury. Podgrzewacz kupuje mi mama. Zawsze sie przyda.

Moje dziecko jest dzisiaj dla mnie bezlitosne. Odwdzięcza sie chyba za ta moją dzisiejsza pracę. Tak mnie skopal po żołądku, że niestety skończyło się spotkaniem z porcelaną.I to półtorej godziny po obiedzie. Daje mi popalić równo. Ja już wiem! Ja urodzę gardłem- bo on sie pcha do góry;)

A85K, Petitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podgrzewacza, to super sprawa w nocy, jak ktoś musi karmić w nocy i to nm. Mi się zdarzało na noc zostawać z moim siostrzencem, włączałam Podgrzewacz na 40st i sobie tak grzał wodę,potem jak on sie budził w nocy, to ja rozrabialam mleczko, wkładałam do podgrzewacza, a w tym czasie przebierałam małego. Po tym mleczko było gotowe.
    Ten co moja mama mi kupuje, będzie miał wtyczkę do samochodu. Też się przyda, gdyby coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 19:37

A85K lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie, ale jakby się coś działo to mam się zjawić wcześniej.

Wszystko będzie dobrze:)

salenne lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w nocy najpierw zmieniamy pieluchę, karmimy i znów zmieniamy pieluchę? :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    na piersi neistety czesto kupa jest po kazdym karmieniu ;) nie zawsze ale bardzo czesto

• k878 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam podgrzewacz, ale pożyczony - wydaje mi się, że oprócz sytuacji kiedy moja laktacja totalnie się rozjedzie w czasie z potrzebami dziecka będzie przydatny, albo gdy jej w ogóle nie będzie... to rzeczywiście do podgrzewania wody idealne;

no ale sama bym nie kupiła, bo też mi się wydaje, że garnek z ciepłą wodą awaryjnie wystarczy;

znalazłam miękkie ceratkowe przewijaki, ale ile się naszukałam...
    teraz wyskakuję z kasy :D kurcze, to jest worek bez dna... a niby tyle rzeczy pożyczamy od znajomych

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Mój siostrzeniec po karmieniu tak szybko zasypial, że nie dałoby rady mu zmienić po. Jak się tak zdarzało, bo był bardzo głodny, to się denerwował. A po spaniu tak 3godzinnym, to już miał pieluchę pełna. Jak mu zmieniłam, to miał sucho i mógł spokojnie jeść.
    Zobaczysz w praktyce. Jak po spaniu zajrzysz do pieluszki i nie będzie kupy, ani zbyt ciężka od siusiu, to najpierw sobie nakarmisz, a potem zmienisz. Wypracujesz własny system.
    Mi się czasem zdarzyło, że przy zmianie pieluchy, siostrzeniec się zesrał na podkład;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    :P zobaczysz, kazde dziecko inne, moja od urodzenia to teraz śpi całą nockę i pieluchę ma suchą :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche to przerazajace ile rzeczy trzeba sie nauczyc i ze tak naprawde nie ma uniwersalnych rad i trzeba samemu pewne rzeczy wypracowac. To moje pierwsze dziecko, kontakt z malymi dziecmi do tej pory prawie zerowy, boje sie troche

Upieklam buleczki cynamonowo czekoladowe, jedna wlasnie zjadlam ale chyba na tym dzis nie skoncze ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Troche to przerazajace ile rzeczy trzeba sie nauczyc i ze tak naprawde nie ma uniwersalnych rad i trzeba samemu pewne rzeczy wypracowac. To moje pierwsze dziecko, kontakt z malymi dziecmi do tej pory prawie zerowy, boje sie troche

Upieklam buleczki cynamonowo czekoladowe, jedna wlasnie zjadlam ale chyba na tym dzis nie skoncze ;)
    Mam takie same odczucia. Cieszę się niezmiernie, ale im bliżej tym jednak większy stresior bo teoria a praktyka to dwie różne rzeczy. No ale kto da radę jak nie my ;)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnego doświadczenia. Dzieci w rodzinie żadnych, wśród przyjaciółek ja jestem pierwsza, znajomi mojego męża mają dzieci ale ja nigdy dzieci nie lubiłam więc raczej chodziliśmy jak już spały a teraz są większe. Totalny rzut na głęboką wodę i też się boję, że nie ogarnę

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria-jak ja sobie poradziłam z "obcym" i opieralam się na instynkcie, to na pewno sobie poradzisz. Swojego też będę się uczyć. Będziemy się poznawać nawzajem. I wypracowywac własny system. Wierzę w swój instynkt. A błędy będą zawsze, grunt to iść do przodu :) A jak raz będzie obsrane, nieumyte, czy pójdzie spać w brudnym, to świat się nie zawali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 20:23

A85K, MagO31, Lady Savage, Petitka, ara, Edith lubią tę wiadomość

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ