X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Edith Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką wanienkę kupujecie? 84 cm czy od razu większą? Czy w tych większych trudniej wykąpać maluszka, czy to nie ma znaczenia?

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    większą bo dziecko szybko nie mieści sie w tej małej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na razie 84. Jak wyrośnie, to kupię większą. Ta mała dla mnie wygodniejsza na poczatek.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    A jaką wanienkę kupujecie? 84 cm czy od razu większą? Czy w tych większych trudniej wykąpać maluszka, czy to nie ma znaczenia?

małą, potem planuję kupić baby swimmer czy jak się to tam zwie i z Zuzką kąpać razem

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.smallsmart.co.uk/karibu-baby-folding-bath--grey_p31234250.htm?gclid=CjwKCAjwuvjNBRBPEiwApYq0zlpjD9dTvOq1TQpwUQHA3SzRCt5KmT7AQZ9HrCtHL8tNhuwICgHrGhoCC7sQAvD_BwE
    Mi ostatnio w oko wpadła taka wanienka. Najpierw dla noworodka a później można rozkładać dla trochę starszego. Fajną opcją jest to że można ją złożyć i nie zajmuje miejsca. Muszę jeszcze tylko poczytać opinie na jej temat żeby się upewnić, że to nie żadne badziewie xD

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ta większą ;)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Ale dzisiaj buro na świecie. Wczoraj miałam okropny dzień. Pokłociliśmy się z M. ja się poryczałam jak bóbr, emocje były takie, chyba przez tę ciążę, że nie mogłam się długo uspokoić. Pogodziliśmy się, ale ja już do wieczora byłam wukończona - bolała mnie głowa od tego płaczu, serducho waliło..no masakra. Najgorsze, że jakoś zaraz po kłotni, zjadłam obiad, zmierzyłam cukier i wywaliło mi 170. Jestem przerażona,.bo do tej pory wszystkie pomiary miałam wzorowe i zastanawiam się na ile te emocje mogły wpłynąć na poziom glikemii?

Ja jak tak patrzę po was to prwie nie mam nic z wyprawki. Parę ubranek i tyle. Nic dla siebie do szpitala, wózka, łóżeczka...no masakra...a to już polowa września...jestem trochę przerażona
    Ja wczoraj miałam też awanturę z M. Wiem dokładnie co czujesz. Ja za to nie miałam już do kinca wieczoru apetytu. Normalnie masakra.

Wieczorem za to jak się położyłam to mała dała mi tak do vivatu ze myślałam ze mnie rozsaszi.

Ja ostatnio wkurzam się nawet o małą pierdole A potem myślę ze przecież mała to wszystko czuję...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wskazań. Jeśli się nie pojawią a ja się uprę na cc to pójdę do psychiatry.
    Ale ja jeszcze nie zdecydowałam jak chcę rodzić więc tak czysto teoretycznie pytałam ;)

Ja kupię wanienkę na 102. Tylko nie wiem czy do środka ten leżaczek czy może taki hamak czy jeszcze coś innego?

Ogólnie to mam takie dylematy odnośnie wzorów/ kolorów, że nie mogę się zdecydować :P I na przewijak i wanienkę i rożek :P Za dużo tego jest

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewijaka i tak nie widac bo na nim jest przescieradlo ;) w sensie koloru/wzoru

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje pokrowca na przewijak, będę kładła pieluszkę. Nie wyobrażam sobie tego co chwilę prać

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuje prześcieradła na przewijak. Ja będę kładła podkład na przewijak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 na zmiane. Pieluszka sie sie sciaga jak dziecko sie wierci a przescieradelko na gumce jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 21:58

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam poszewek na poduszkę xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro na krew. Ciekawa jestem jak wyjdzie moja hemoglobina, czy sie podniosło, czy znowu spadło.
    No i chce podjechać do Ikei. Aż sie boję wejść na dział dziecięcy ;) idę z nastawieniem kupić pojemniki z uchwytami na łóżeczko. Obym tylko z tym wyszła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 22:54

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny cal czas mi drga powieka prawa albo oko ciezko stwierdzic biore juz 2x2 magnez b6. Przed ciaza badalam magnez i nie mialam niedoboru. Moze z nadmiaru mi skacze? Albo to niedobor potasu? Mam zacmienie ciazowe :/
    Jak zmieniłam asmag forte na magne b6 też mi "drgala" powieka i w lydkach skurcze się pojawiły pomimo dawki 3x2 tabletki wróciłam do asmag forte i się skończyły drgania powiek na mnie magne b6 chyba nie działa może u Ciebie podobnie?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to ja cały pierwszy trymestr nie miałam ochoty, w drugim faktycznie były momenty ze az mnie skrecalo - ale akurat jak na złość akurat mojego wtedy nie było w teraz to tak pół na pół :)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    większą bo dziecko szybko nie mieści sie w tej małej :)
    Amus no nie wiem mój 3 latek kapie się od urodzenia w tej 80 coś cm i się mieści spokojnie :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Ta 84 cm jest w 100 % wystarczająca na długo ;) jest wygodniejsza bo mniej wody nalewasz i dzięki temu lżejsza :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Przewijaka i tak nie widac bo na nim jest przescieradlo ;) w sensie koloru/wzoru
    Ja nie kupuje pokrowca. Będę kłaść podkład.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dał mi dziś czadu. Tak się przekręcił, że nogami nawalał mi po szyjce. Ale nie tak normalnie jak to czasami miał w zwyczaju. Nawalał tak, że nie mogłam chodzić. Do tego zaczęło mnie piec jak przy pobieraniu cytologii. Mam dalej w głowie ta swoją znajoma, której córka zaklinowala tam nogę i przebiła pęcherz. Ile razy Gabi tam kopie boję się, że zrobi to samo. Robi się coraz silniejszy. Stałam i bujalam biodrami oby tylko go ululac. Trochę to zajęło ale chyba śpi :D więc i ja mogę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ