X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza dzisiaj :) Witam sie w 30 tygodniu ciąży! jeeee 3 z przodu jak to pięknie brzmi :D

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Aztoria, Coco55, [m]alina, Lady Savage, magdzia26, k878, Petitka, salenne, Iruletka lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee cos mi chyba pierwszy raz suwak zaszwankowal :/ Niewazne w kazdym razie my na etapie malowania, remontu w domu wiec nerwowa jestem że nie zdążymy Ja już chcę skręcone mebelki i wszystko poprać poprasować poukładać ale u mnie takie rzeczy najwcześniej za 3 tygodnie a siły coraz mniej :) najbardziej chyba daje sie we znaki kręgosłup w nocy. Co do porodu już coraz bardziej zaczynam o tym z przerażeniem myśleć. Nie mogę się doczekać zobaczyć naszą Ninkę z drugiej strony ciąża i dwupak to też miły i wyjątkowy stan ale jedno jest pewne im bliżej porodu tym będziemy się chciały już wszystkie wypakować :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-suwaczki najczęściej aktualizuje się po 6rano, a czasem dopiero ok 7, więc zaraz suwaczek Ci się poprawi.

Ja czekam jeszcze 2tygodnie i powoli też zaczynam prac. Mam mnóstwo rzeczy do ogarnięcia. Mimo,ze że ciuszki dla niemowlat są takie malutkie, to prasuje się i prasuje.
    Moje dziecię wczoraj mało aktywne, Na noc mu się bardziej zachciało brykac. No i teraz świruje w brzuchu, ale i tak muszę wstać i jechać na pobranie krwi.

Magdzia- kąpiesz jeszcze swojego 3latka w wannience? Długo, mój jak będzie miał 2. To zamierzam go już myć normalnie w wannie. A jak będzie pewnie siedział, to wanienke będę wkładac do wanny i tak go myc.

magdzia26, Nola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem czy na dlugo dziecku nie wyogdnie na lezaco w 84 cm a do siedenia daleko. Kazdy kupuje jaka chce ;) mlody majac rok poszedl do zwyklej wanny

Co do sexu to maz juz zaczyna swirowac jak z w 1 ciazy ;) ze tosia juz za mocno sie rusza i ma schizy :p

Spac nie umiem :/ jutro echo serca i mam stresa. Raz ze cos wykryje a dwa ze mala za slabo rosnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 06:31

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą córkę normalnie w wannie kąpałam od hmmm 4 miesiąca, na dno tak samo kładłam pieluchę tetrową bądź później taką silikonową podkładkę ;)

No pieluszka może i się ściąga z przewijaka, ale tak racjonalnie myśląc, do kiedy to dziecko przewijamy na nim? Zazwyczaj takie 3 miesięczne już się tam nie mieści, a przecież co to jest poprawienie pieluszki żeby była znów na swoim miejscu jak się coś przekręci, co zajmuje raptem pare sekund ;)

Również idę dziś upuścić trochę krwi :D

Za to jaki miałam sen... No haha śniło mi się, że malutka tak się wypięła, że bolało mocno, ale było widać, że to rączka... ;)

Miłego dnia ;)

Nola lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba duzo ciuszkow malych dostane bo znajoma urodzila corke 64 cm :p a wiec te male sie nie przydaly :p

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przewijak byl na dluzej na bank nie na 3 msc. Chodzi o to ze przewijak jest zimnu sam w sobie wiec dla dziecka to nie przyjemne jak pieluszka"lata". Wiem ze mozna poprawic ;)

O 7 okienko :D
    Ide jesc bo mnie skreca

Budzik mam na 7:30 do przedszkola ale juz nie wytrzymam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 06:36

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki to my chyba kupimy ta mniejsza. Mamy mikro lazienke bez wanny wiec na poczatek kapanie i tak bedzie w pokoju to latwiej bedzie nosic. A jak malutki zacznie siedziec to sie pewnie przerzucimy do brodzika prysznicowego, specjalnie wzielismy gleboki przy remoncie.

Jade dzis do kolezanki po ciuszki :)

Nola lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim.U nas cała nic padało i póki co wcale.lepiej sytuacja nie wygląda. Jednym słowem masakra...

Mi doskwiera okropny ból zęba - już nie wiem jak radzić sobie domowymi sposobami. Byłam prawie 2 tyg temu i dentysty I robiła mi ten ząb i od tego momentu jest słabo delikatnie mówiąc.... ; (

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco kurcze moze idz raz jeszcze do dentysty bo pol podnosi poziom kortyzolu co nie jest wskazane w ciazy. Moze musi ci ti poprawic??

Kuba juz w przedszkolu a ja kawke popijam :)

U nas tez lalo caly dzien i cala noc ale chyba sloneczko wychodzi :D

Nola lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie mamy wanny i niski brodzik więc moje dziecie na pewno do 3 lat (jak nie więcej bo dopiero się rozglądamy za działką) będzie się kąpać w wanience :/

W Poznaniu piękne słoneczko od rana. Wczoraj było 20st mam nadzieję, że dziś podobnie :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak kawa winna...od tyg pilam dwie. Ale male z mleczkiem filizaneczki a tak to w ciazy jedna pilam. Wczoraj wypilam jedna i oko sie uspokoilo :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 08:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A my nie mamy wanny i niski brodzik więc moje dziecie na pewno do 3 lat (jak nie więcej bo dopiero się rozglądamy za działką) będzie się kąpać w wanience :/

W Poznaniu piękne słoneczko od rana. Wczoraj było 20st mam nadzieję, że dziś podobnie :)
    Dziecku to jedno grunt ze moze sobie pochlapac :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej 3 latek w wannience? Moja jak tylko zaczęła solidnie siedzieć to przeniosłam ją do dużej wanny, i kąpałam się razem z nią aż do chwili gdy mam problem ze wstawaniem z wanny przez Nikosia xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zuzię nadal na przewijaku przebieram.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja Zuzię nadal na przewijaku przebieram.
    No jabtez dlugo kube na przewijak dawalam nie wiem czy az tak dlugo ale do roku na bank :)

Lady ale skoro.mala nie ma innej opcji to problemu nie widze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 08:36

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Potwierdzam, kapitalnie było wczoraj, słońeczko jesienne, nie takie gorące jak letnie, ale było bardzo przyjemnie, dziś się też zapowiada piękny dzień :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój suwaczek aktualizuje się o północy.

My kupujemy mała wanienke. Jak tylko zacznie siedzieć będzie kapany w wannie.

PrZewijak na 3 miesiące? A potem gdzie? Ja dzieci mojego brata przewijalam na przewijaku bardzo długo. Coś około roku miały na bank.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey ludzie na kanapie np przewijaja a ja wole przewijak bo by mi kregoslup odpadl :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Mazowszu leje od wczoraj wieczora. Bez przerwy. Ale przynajmniej super się spało. Ja nadal w łóżku słucham tego deszczu :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ