X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza dzisiaj :) Witam sie w 30 tygodniu ciąży! jeeee 3 z przodu jak to pięknie brzmi :D

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Aztoria, Coco55, [m]alina, Lady Savage, magdzia26, k878, Petitka, salenne, Iruletka lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee cos mi chyba pierwszy raz suwak zaszwankowal :/ Niewazne w kazdym razie my na etapie malowania, remontu w domu wiec nerwowa jestem że nie zdążymy Ja już chcę skręcone mebelki i wszystko poprać poprasować poukładać ale u mnie takie rzeczy najwcześniej za 3 tygodnie a siły coraz mniej :) najbardziej chyba daje sie we znaki kręgosłup w nocy. Co do porodu już coraz bardziej zaczynam o tym z przerażeniem myśleć. Nie mogę się doczekać zobaczyć naszą Ninkę z drugiej strony ciąża i dwupak to też miły i wyjątkowy stan ale jedno jest pewne im bliżej porodu tym będziemy się chciały już wszystkie wypakować :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-suwaczki najczęściej aktualizuje się po 6rano, a czasem dopiero ok 7, więc zaraz suwaczek Ci się poprawi.

Ja czekam jeszcze 2tygodnie i powoli też zaczynam prac. Mam mnóstwo rzeczy do ogarnięcia. Mimo,ze że ciuszki dla niemowlat są takie malutkie, to prasuje się i prasuje.
    Moje dziecię wczoraj mało aktywne, Na noc mu się bardziej zachciało brykac. No i teraz świruje w brzuchu, ale i tak muszę wstać i jechać na pobranie krwi.

Magdzia- kąpiesz jeszcze swojego 3latka w wannience? Długo, mój jak będzie miał 2. To zamierzam go już myć normalnie w wannie. A jak będzie pewnie siedział, to wanienke będę wkładac do wanny i tak go myc.

magdzia26, Nola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem czy na dlugo dziecku nie wyogdnie na lezaco w 84 cm a do siedenia daleko. Kazdy kupuje jaka chce ;) mlody majac rok poszedl do zwyklej wanny

Co do sexu to maz juz zaczyna swirowac jak z w 1 ciazy ;) ze tosia juz za mocno sie rusza i ma schizy :p

Spac nie umiem :/ jutro echo serca i mam stresa. Raz ze cos wykryje a dwa ze mala za slabo rosnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 06:31

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą córkę normalnie w wannie kąpałam od hmmm 4 miesiąca, na dno tak samo kładłam pieluchę tetrową bądź później taką silikonową podkładkę ;)

No pieluszka może i się ściąga z przewijaka, ale tak racjonalnie myśląc, do kiedy to dziecko przewijamy na nim? Zazwyczaj takie 3 miesięczne już się tam nie mieści, a przecież co to jest poprawienie pieluszki żeby była znów na swoim miejscu jak się coś przekręci, co zajmuje raptem pare sekund ;)

Również idę dziś upuścić trochę krwi :D

Za to jaki miałam sen... No haha śniło mi się, że malutka tak się wypięła, że bolało mocno, ale było widać, że to rączka... ;)

Miłego dnia ;)

Nola lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba duzo ciuszkow malych dostane bo znajoma urodzila corke 64 cm :p a wiec te male sie nie przydaly :p

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przewijak byl na dluzej na bank nie na 3 msc. Chodzi o to ze przewijak jest zimnu sam w sobie wiec dla dziecka to nie przyjemne jak pieluszka"lata". Wiem ze mozna poprawic ;)

O 7 okienko :D
    Ide jesc bo mnie skreca

Budzik mam na 7:30 do przedszkola ale juz nie wytrzymam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 06:36

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki to my chyba kupimy ta mniejsza. Mamy mikro lazienke bez wanny wiec na poczatek kapanie i tak bedzie w pokoju to latwiej bedzie nosic. A jak malutki zacznie siedziec to sie pewnie przerzucimy do brodzika prysznicowego, specjalnie wzielismy gleboki przy remoncie.

Jade dzis do kolezanki po ciuszki :)

Nola lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim.U nas cała nic padało i póki co wcale.lepiej sytuacja nie wygląda. Jednym słowem masakra...

Mi doskwiera okropny ból zęba - już nie wiem jak radzić sobie domowymi sposobami. Byłam prawie 2 tyg temu i dentysty I robiła mi ten ząb i od tego momentu jest słabo delikatnie mówiąc.... ; (

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco kurcze moze idz raz jeszcze do dentysty bo pol podnosi poziom kortyzolu co nie jest wskazane w ciazy. Moze musi ci ti poprawic??

Kuba juz w przedszkolu a ja kawke popijam :)

U nas tez lalo caly dzien i cala noc ale chyba sloneczko wychodzi :D

Nola lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie mamy wanny i niski brodzik więc moje dziecie na pewno do 3 lat (jak nie więcej bo dopiero się rozglądamy za działką) będzie się kąpać w wanience :/

W Poznaniu piękne słoneczko od rana. Wczoraj było 20st mam nadzieję, że dziś podobnie :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak kawa winna...od tyg pilam dwie. Ale male z mleczkiem filizaneczki a tak to w ciazy jedna pilam. Wczoraj wypilam jedna i oko sie uspokoilo :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 08:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A my nie mamy wanny i niski brodzik więc moje dziecie na pewno do 3 lat (jak nie więcej bo dopiero się rozglądamy za działką) będzie się kąpać w wanience :/

W Poznaniu piękne słoneczko od rana. Wczoraj było 20st mam nadzieję, że dziś podobnie :)
    Dziecku to jedno grunt ze moze sobie pochlapac :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej 3 latek w wannience? Moja jak tylko zaczęła solidnie siedzieć to przeniosłam ją do dużej wanny, i kąpałam się razem z nią aż do chwili gdy mam problem ze wstawaniem z wanny przez Nikosia xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zuzię nadal na przewijaku przebieram.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja Zuzię nadal na przewijaku przebieram.
    No jabtez dlugo kube na przewijak dawalam nie wiem czy az tak dlugo ale do roku na bank :)

Lady ale skoro.mala nie ma innej opcji to problemu nie widze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 08:36

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Potwierdzam, kapitalnie było wczoraj, słońeczko jesienne, nie takie gorące jak letnie, ale było bardzo przyjemnie, dziś się też zapowiada piękny dzień :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój suwaczek aktualizuje się o północy.

My kupujemy mała wanienke. Jak tylko zacznie siedzieć będzie kapany w wannie.

PrZewijak na 3 miesiące? A potem gdzie? Ja dzieci mojego brata przewijalam na przewijaku bardzo długo. Coś około roku miały na bank.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey ludzie na kanapie np przewijaja a ja wole przewijak bo by mi kregoslup odpadl :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Mazowszu leje od wczoraj wieczora. Bez przerwy. Ale przynajmniej super się spało. Ja nadal w łóżku słucham tego deszczu :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ