X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Emikey ludzie na kanapie np przewijaja a ja wole przewijak bo by mi kregoslup odpadl :D
    Po co przewijać 4 miesięczne dziecko na kanapie jak się ma przewijak lol? Z tego co pamiętam one stabilne są. Mojs 2 latnie bratanica wlazła na niego i skakała na łóżko. Mój brat jej pozwalał bo to nisko i blisko było. No o tylko pod okiem dorosłego. Przreijak padł po 3 dzieci :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 08:43

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nola-suwaczki najczęściej aktualizuje się po 6rano, a czasem dopiero ok 7, więc zaraz suwaczek Ci się poprawi.

Ja czekam jeszcze 2tygodnie i powoli też zaczynam prac. Mam mnóstwo rzeczy do ogarnięcia. Mimo,ze że ciuszki dla niemowlat są takie malutkie, to prasuje się i prasuje.
    Moje dziecię wczoraj mało aktywne, Na noc mu się bardziej zachciało brykac. No i teraz świruje w brzuchu, ale i tak muszę wstać i jechać na pobranie krwi.

Magdzia- kąpiesz jeszcze swojego 3latka w wannience? Długo, mój jak będzie miał 2. To zamierzam go już myć normalnie w wannie. A jak będzie pewnie siedział, to wanienke będę wkładac do wanny i tak go myc.
    Tak bo w łazience mamy ogromną wannę i zanim bym do niej wody nalala to masakra ;) a tak mniej wody idzie i szybciej :) raz w tygodniu robimy mu "święto" i napuszczamy do dużej wanny wodę + pianę i wtedy Nikos "plywa" :P ma mega radoche a taka wanna 84 dla niego to spokojnie jak ta duża dla dorosłego więc wystarcza żeby się wymoczyl pobawil itp ...wstawiamy ja do tej dużej i przynajmniej nie jest pół łazienki mokrej

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuba uwielbia się kąpać
    od małego tak mial
    uwielbiał chlapać;)
    mamy kabine prysznicową z wanną ale wanna największa bo maż chciał się kąpać na leząco w sensie poleżeć wygrzać się ;) a i tak prysznic bierze ;) zawsze młody ma pol wanny wody i siedzi 45 min :P a chlapac moze bo kabine zamykam i mam spokoj heheh

wczoraj na wadze 89 dzisiaj 89,8 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 08:50

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wam wieczorem zrobię zdjęcie i pokaże że dziecko 3 letnie spokojnie mieści się w wanience 84 cm i jest mu nawet bardzo wygodnie :D
    Co do przewijakow to jak dziecko zaczyna stawać na nóżki albo siadać to nie jest zbyt bezpieczne żeby leżał na łóżeczku więc tak czy siak trzeba go przenieść bo może sobie go na główkę ściągnąć tak samo jak wszystkie akcesoria przy łóżku itp :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Po co przewijać 4 miesięczne dziecko na kanapie jak się ma przewijak lol? Z tego co pamiętam one stabilne są. Mojs 2 latnie bratanica wlazła na niego i skakała na łóżko. Mój brat jej pozwalał bo to nisko i blisko było. No o tylko pod okiem dorosłego. Przreijak padł po 3 dzieci :P
    Więkosć mam jako powód podaje -> dziecko się przekręca, i boję się ze spadnie, ale na każdym przwijaku pisze nie wolno zoswiać dziecka samego na przewijaku :P więc ja nie wiedzę problemu, do tej pory mała przewijam na nim bo mi wygodniej niz na kanapie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Chyba wam wieczorem zrobię zdjęcie i pokaże że dziecko 3 letnie spokojnie mieści się w wanience 84 cm i jest mu nawet bardzo wygodnie :D
    Co do przewijakow to jak dziecko zaczyna stawać na nóżki albo siadać to nie jest zbyt bezpieczne żeby leżał na łóżeczku więc tak czy siak trzeba go przenieść bo może sobie go na główkę ściągnąć tak samo jak wszystkie akcesoria przy łóżku itp :)
    dziecka na przewijaku NIGDY nei zostawia sie samego, nawet na sekunde:) także nei bardzo rodzumiem.
    dla mnie nei przemiawia mała wanienka bo Kuba uwielbiał leżeć w wanience a tutaj jak dziecko podrośnie juz tylko siedzenie no chyba ze ma sobie glowe obijac albo zginac nozki a po co ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedni znajomi mieli prysznic i też kąpali młodego tak długo jak się mieścił w wanience; potem już musiał pod prysznicem, to mimo iż podobno nie lubi się specjalnie chlapać, to pół łazienki i mama cała ochlapana :)

Nola, nie przejmuj się remontem; ja też się stresowałam, że już natychmiast muszę mieć wszystkie mebelki itp. a teraz jak już mam, to stwierdziłam, że na pranie zdecydowanie za wcześnie :) za 2-3 tyg. zacznę, mogliby tylko już zacząć grzać bo suszenie tych grubszych rzeczy, kocyków, śpiworków itd. to jakoś słabo widzę przy tej aurze

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Więkosć mam jako powód podaje -> dziecko się przekręca, i boję się ze spadnie, ale na każdym przwijaku pisze nie wolno zoswiać dziecka samego na przewijaku :P więc ja nie wiedzę problemu, do tej pory mała przewijam na nim bo mi wygodniej niz na kanapie.
    dokładnie. Nigdy młodego nei zostawiłam a jeśli zapomniałam czegoś i musialam isc to z dzieckiem ;) niestety ale to jest chwila. i obojetnie gdzie to dziecko leży czy na przewijaku na komodzie, na stole na łożeczku czy na kanapie

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nigdy dzieci na przewijaku nie zostawiałam. Co więcej dzieci mojego brata lubiły na nim być.

Wanienka u "moich" dzieci miała jeszcze jedno zastosowanie. W lato na balkonie służyła za basen.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dziecka na przewijaku NIGDY nei zostawia sie samego, nawet na sekunde:) także nei bardzo rodzumiem.
    dla mnie nei przemiawia mała wanienka bo Kuba uwielbiał leżeć w wanience a tutaj jak dziecko podrośnie juz tylko siedzenie no chyba ze ma sobie glowe obijac albo zginac nozki a po co ;)
    Ale ja nie mówię o zostawianiu dziecka na przewijaku a o dziecku w łóżeczku które siadając /wstajac ściąga wszystko co ma w zasięgu ręki (przewijak leżący na łóżeczku, karuzele, lampkę nocna stojąca obok itp) dlatego ten przewijak i tak długo leżeć na łóżeczku nie może no chybaze ktoś go kładzie na komodzie /stelazu to inna sprawa chodziło mi o to ze później zazwyczaj przewijak i tak ładuje obok łóżeczka a przewija się na łóżku czy gdzieś gdzie się jest ;)
    A co do wanny to każdy robi jak uważa mój się o nic nie obija i jemu jest wygodnie w tej wanience 84 cm dziewczyny się pytaly więc napisałam że nawet 3 latek się w niej mieści poza tym kapiac dziecko male(takie które nie siedzi i tak trzyma się na ręku a nie kładzie w wanience i zanuza włącznie z główka :P wiec po co ta większą nie wiem chyba żeby tatuś miał "ciezej" przy wylewaniu wody ;) Ty jak się kapiesz w wannie to tez nie w takiej co ma 170 cm tylko mniejszej jak większość z nas a dziecko 3 letnie ma ok 100 cm więc nie wiem o co miało by się obijac siedząc w wanience 84 cm

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus poza tym Twój syn ma 5 lat z tego co pamiętam to już na pewno by się w tej wanience nie zmieścił :P a mój 3 latek jednak dużo mniejszy ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, zerknij na swój suwaczek - 7 mc :) Czyli u mnie za 2,5 tygodnia hehehe.
    Na pewno będzie dobrze na echu serduszka.

K878 - u mnie już od piątku grzeją, kaloryfery dość ciepłe i powietrze już przełamane.

Słoneczko dziś w Opolu świeci, w końcu!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy przewijaka na lozeczu nie mialam moja bratowa tak ma ale ona go kladzie tylko jak przewija :) po co go tam non stop trzymac??

Ja mam gabeczke do wanienkini owszem przy myciu glowki podtrzynywalam a tak dziecko lezalo na gabeczce ;) nie na rece :p ja sobie nie lubie utrudniac zycia :p

A moj syn od czasu jak roczek skonczyl w duzej sie kapal :)

Wanienka do wylewania nie jest wygodna i lekka no ale u nas to maz robil. Zreszta kapanie to najpierw byla wspolna akcja a od czasu wanny zwyklej zawsze maz kapie chyba ze go nie ma :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka hehe no jak zwykle twoj suwaczek "ma czas" :p

Mam nadzieje ze echo wyjdzie okej...
    Jak ten czas lecim...niedawno mialam msc do echa serca a to juz jutro

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie dzisiaj sennie i buro. Jeszcze leżę w łóżku bo coś się zebrać nie mogę, ale mały już się chyba obudził i trzeba będzie zjeść śniadanie :) Przez ostatnie parę nocy coś nie mogłam spać i było mi niewygodnie nawet z jaśkiem między nogami a dziś wtuliłam się w drugą poduszkę jak R wstał do pracy i o matko jak od razu wygodniej! Znalazłam chyba patent na wygodne spanie :D
    Wczoraj chyba za dużo rozmawialysmy o terminach porodu no śniło mi się, że weszłam na forum 2go listopada i któraś się chwaliła zdjęciem synka bo już się urodził.

Nola lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola była wielka, w sensie długa, miałam przewijak na łóżeczku, było mi najzwyczajniej w świecie niewygodnie przewijać ją na tym przewijaku tam, blisko stała komoda, jednak za wąska żeby był na niej przewijak, waliła nie raz w nią nóżkami. Dlatego przenieśliśmy się z przewijaniem gdzieś w wieku 4 miesięcy na kanapę, podkład pod spód i już ;) Nie widzę w tym nic dziwnego jeśli mi i dziecku było wygodniej ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ja chetnie zobaczę 3latka w tej malej wanience :) Bo jak się mieści a wanna to wydatek rzędu 20zl to może się jednak skusze na małą jak wyrośnie to kupię większą bo każdy cm w małym mieszkaniu jest na wagę złota :)

Jak u was z tsh? czy 1,2 przy połowie letroxu jest ok czy powinnam zwiększyć? Bo nie wiem czy jest sens pisać do doktorka czy jest ok

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przypomnialyscie mi moja osobistą historię jak moja mądra mama zostawiła mnie na taką sekundę samą i spadłam ze stołu do wanienki :D Dobrze ze wysoko nie było.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Witam. U mnie dzisiaj sennie i buro. Jeszcze leżę w łóżku bo coś się zebrać nie mogę, ale mały już się chyba obudził i trzeba będzie zjeść śniadanie :) Przez ostatnie parę nocy coś nie mogłam spać i było mi niewygodnie nawet z jaśkiem między nogami a dziś wtuliłam się w drugą poduszkę jak R wstał do pracy i o matko jak od razu wygodniej! Znalazłam chyba patent na wygodne spanie :D
    Wczoraj chyba za dużo rozmawialysmy o terminach porodu no śniło mi się, że weszłam na forum 2go listopada i któraś się chwaliła zdjęciem synka bo już się urodził.
    Wywalić męża z łóżka? Też znam ten patent haha :)

Petitka, magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A my nie mamy wanny i niski brodzik więc moje dziecie na pewno do 3 lat (jak nie więcej bo dopiero się rozglądamy za działką) będzie się kąpać w wanience :/

W Poznaniu piękne słoneczko od rana. Wczoraj było 20st mam nadzieję, że dziś podobnie :)

U nas to samo, ale liczę, że nie będziemy mieszkać wiecznie w tym miejscu gdzie teraz. À propos długości wanienek, moja ma 86 cm i piszą, że nadaje się do 12. miesiąca, wiec zobaczymy na ile wystarczy.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ