X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    a ja teraz mam fazę na galaretkę z indyka. Mogłabym jeść na sniadanie, obiad i kolację. Z duża iloscia groszku i jajka. Koniecznie polane sporą iloscią octu. tak mi smakuje jak nigdy. Co 3 dzien gotuje rosół i robię tą galaretkę. W weekend jedziemy do mojej mamy męza na imieniny i też zażyczyłam sobie galaretkę. No faze mam na to niesamowitą.
    Jak tak mówisz to w sumie też bym zjadła :D z groszkiem, jajkiem i marchewka. Bez chrząstk :D

Ja nadal i niezmiennie mleko z kokosankani ;) teraz już nie tylko na kolację ale i na sniadanie :) Gabi chyba kostki buduje.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/315c462e4eac.jpg

Zdrówko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 09:34

Szczesliwa_mamusia, dagii, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legginsy z italian fashion są słabe, po 3 praniach zmechlone, że wstyd się ludziom pokazać

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jak tak mówisz to w sumie też bym zjadła :D z groszkiem, jajkiem i marchewka. Bez chrząstk :D

Ja nadal i niezmiennie mleko z kokosankani ;) teraz już nie tylko na kolację ale i na sniadanie :) Gabi chyba kostki buduje.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/315c462e4eac.jpg

Zdrówko!
    Mam z marchewką :) W mojej galaretce nie uświadczysz ani chrząstek, ani skórek, ani żyłek. Tylko mięsko, jajeczko, groszek i marchewkę. Wszystko inne odrzucam. Na dodatek taki mi wczoraj dobry rosół wyszedł,ze moj P był zły,że mu nie odlałam do picia

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Witam się w 31 tygodniu :)

U mnie noc spokojna. Wczoraj o 22 pochłonęłam pysznego steka wołowego. Ja nigdy nie lubiłam mięsa, kiedyś wcale nie jadłam (po prostu mi nie smakowało i jakoś mnie obrzydzało), a teraz za czerwone mięso dam się pokroić! Możliwe, że to kwestia niedoboru żelaza, no i oczywiście ciąża i zmieniające się smaki. Taaaaak mi smakowało :D

Dziś czeka mnie wypad do banku. Dobrze, że mam samochód. Wieczorem jeszcze odwiedzę mamę, bo ma urodziny. I tyle z mojego leżenia :(

Czy któraś z Was będzie rodziła w Rudzie Śląskiej? Wczoraj w szkole rodzenia usłyszałam bardzo dobre opinie na temat tego szpitala i poważnie go rozważam. To tylko 20min samochodem :)
    Ja jestem ze śląska ale ja stawiam na Zabrze. Często sie słyszy dobre opinie o tym szpitalu

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam z marchewką :) W mojej galaretce nie uświadczysz ani chrząstek, ani skórek, ani żyłek. Tylko mięsko, jajeczko, groszek i marchewkę. Wszystko inne odrzucam. Na dodatek taki mi wczoraj dobry rosół wyszedł,ze moj P był zły,że mu nie odlałam do picia
    Ale mi smaka narobiłaś! W Anglii ciężko o indyka :/ moja mama zawsze robi z szyjki. Nawet nie wiem czy by mi się wytracilo z udek i skrzydełek kurczaka. A tylko to widuję w sklepach ;( mój mąż nie lubi nóżek. Mowi że to galaretka z mięsa i ze to nienormalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 09:48

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój galaretki też nie lubi. Ale rosół chętnie zjada, jak jest gorący :)

Mówisz,że indyka nie dostaniesz, skrzydełka z indyka. Na pewno gdzieś jest. Z udka z kurczaka mozesz ugotować, tylko żelatynę musisz dodać, bo Ci rosół nie zastygnie, chyba że kupisz łapki, to tam jest dużo żelatyny. Ja przeważnie robie na skrzydłach z indyka i udzcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 09:52

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój galaretki też nie lubi. Ale rosół chętnie zjada, jak jest gorący :)

Mówisz,że indyka nie dostaniesz, skrzydełka z indyka. Na pewno gdzieś jest. Z udka z kurczaka mozesz ugotować, tylko żelatynę musisz dodać, bo Ci rosół nie zastygnie, chyba że kupisz łapki, to tam jest dużo żelatyny. Ja przeważnie robie na skrzydłach z indyka i udzcu.
    No u mnie mama robi też z indyka i dodaje ta szyjkę żeby lepiej się zsiadalo. Łapek też tu nie widziałam. Tylko kurczak albo fitely z indyka. Taka żelatynę jak do deserów?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No u mnie mama robi też z indyka i dodaje ta szyjkę żeby lepiej się zsiadalo. Łapek też tu nie widziałam. Tylko kurczak albo fitely z indyka. Taka żelatynę jak do deserów?
    tak. Normalną żelatynę :) Ja czasem dodawałam jak robiłam tylko z kurczaka (gdy indyka nie miałam gdzie kupić), wsypujesz tam 7 łyzeczek do goracego rosółu (tak na 1,5 litra), mieszasz i zalewasz. ładnie Ci zastygnie

• 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę - to już chyba jedna z 3 ostatnich wizyt. Ciekawa jestem co mi powie lekarz na te moje problemy z krwią - oby nie wpadł na pomysł położenia mnie do szpitala

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak. Normalną żelatynę :) Ja czasem dodawałam jak robiłam tylko z kurczaka (gdy indyka nie miałam gdzie kupić), wsypujesz tam 7 łyzeczek do goracego rosółu (tak na 1,5 litra), mieszasz i zalewasz. ładnie Ci zastygnie
    To spróbuję. Teściowie przylatują w ten weekend, a teść bardzo lubi nóżki :) tylko muszę znaleźć żelatynę a nie zelfix. Może w polskim sklepie będzie.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti- będzie dobrze. Trzymam kciuki :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które były zainteresowane monitorem oddechu Snuza czytałyście o Snuza Pico ?
    https://www.bociek.eu/7466-snuza-pico.html
    Jestem ciekawa ile będzie kosztować i kiedy będzie dostępny

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!!!

Sukces! Uprzątnęłam pralnię :D Brakuje jeszcze blatu nad pralką i suszarką, ale to już kosmetyka. Niestety przypłaciłam to ... chyba rwą kulszową, bo od kości ogonowej przez pośladek do nogi ciągnie niemiłosiernie. Lekko nagrzewam termoforem, ale niewiele pomaga :(

Dlatego dziś się obijam. Tzn. taki miałam pierwotnie zamiar, ale cos mnie nosi.
    I, i zapisałam się wczoraj na chustowe zajęcia warsztatowe, chciałabym korzytsać z chusty, ale nie wiem czy Małemu się spodoba no i czy ja będę potrafiła.

Jesli któraś z Was jest zupełnie przypadkiem z okolic Świdnicy, to zapisujcie się, w przyszłym tygodniu rusza III Tydzień Bliskości.

magdzia26 lubi tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wstaje i co widzę? Mojemu mężowi się widocznie nudziło jak wczoraj poszłam spać .....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f792851f85de.jpg

Mamy trojaczki roznojajowe!

Uśmiałam się Xd

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bylam w pl to tesc zrobil galarete ale z nozek swinskich ja taka lubie i przebral mieso bo mu powoedzialam zenie bede jesc jak cos znajde tlustego itd. wiec sie postaral i oczywiscie z duza ilosca octu ;)

k878 lubi tę wiadomość

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja ginekolog cały czas mówi ze rodzic mam na łubinowej w Katowicach bo tam pracuje niby szpital prywatny ale rodzi się na NFZ, mam takie mega mieszane uczucia, żebym potem nie wyszła z rachunkiem na 5 000
    Co do opinii ma nawet dobre, muszę jeszcze raz to omówić

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• nesairah Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    Mi moja ginekolog cały czas mówi ze rodzic mam na łubinowej w Katowicach bo tam pracuje niby szpital prywatny ale rodzi się na NFZ, mam takie mega mieszane uczucia, żebym potem nie wyszła z rachunkiem na 5 000
    Co do opinii ma nawet dobre, muszę jeszcze raz to omówić

Też rozważałam Łubinową, ale szybko zrezygnowałam. O ile warunki super, jak to w prywatnej klinice, to nie ma oddziału neonatologicznego :( nie chcę zakładać, że akurat będzie coś nie tak z dzieckiem, ale wolę mieć neonatologię na miejscu w razie czego. Podobno też odbierają tam porody głównie bez komplikacji, a jeśli coś poważniejszego się dzieje, odsyłają na Ligotę. Z kolei moja znajoma tam rodziła i bardzo sobie chwali - warunki super, personel też OK. Ona miała akurat szybki bezproblemowy poród SN.

Jeśli chodzi o koszty - poród jest za darmo, jeśli dostaniesz skierowanie od lekarza pracującego w tym szpitalu, czyli w Twoim przypadku tak pewnie będzie :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chętnie zapłaciła za poród i miała spokój ale w wielkopolsce nie ma prywatnej porodówki :/

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki :)

Nastawiłam się dziś na dzień prasowania, a okazało się, że tylko kilka rzeczy wyschło do końca z wczorajszego prania. No cóż, będę się obijać :P A specjalnie tak ustawiłam deskę żebym mogła prasować z kanapy.

Rozmawiałyście o galaretce... Ja nie znoszę. Rosół tak, ale galareta odpada. Odrzuca mnie od takich rzeczy. Jak galaretka to tylko owocowa :)

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Też rozważałam Łubinową, ale szybko zrezygnowałam. O ile warunki super, jak to w prywatnej klinice, to nie ma oddziału neonatologicznego :( nie chcę zakładać, że akurat będzie coś nie tak z dzieckiem, ale wolę mieć neonatologię na miejscu w razie czego. Podobno też odbierają tam porody głównie bez komplikacji, a jeśli coś poważniejszego się dzieje, odsyłają na Ligotę. Z kolei moja znajoma tam rodziła i bardzo sobie chwali - warunki super, personel też OK. Ona miała akurat szybki bezproblemowy poród SN.

Jeśli chodzi o koszty - poród jest za darmo, jeśli dostaniesz skierowanie od lekarza pracującego w tym szpitalu, czyli w Twoim przypadku tak pewnie będzie :)

Przemyśle to jeszcze, mam tyle fajnie, ze obok domu mam ten szpital, do tego mąż będzie miał fajnie bo może ze szpitala szybko wyskoczyć do domu wyjść z psem XD bez stania w korkach...

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ