X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie brak oddziału neonatologii w szpitalu automatem go wyklucza. Mam dziewczynę w dziale która tak rodziła. Młody sie urodził i cos tam było z płuckami i skończyło sie tak że ona w innym szpitalu a dziecko w innym. Na szczęście zabrali małego na obserwacje i nic poważnego z tego nie było ale wyobrażam sobie jak ona musiała sie czuć no i biedny mąż jeżdżący po całym Śląsku od szpitala do szpitala a drugie dziecko w domu - masakra :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    jak bylam w pl to tesc zrobil galarete ale z nozek swinskich ja taka lubie i przebral mieso bo mu powoedzialam zenie bede jesc jak cos znajde tlustego itd. wiec sie postaral i oczywiscie z duza ilosca octu ;)

fajnego masz teścia :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny jesli chodzi o jedzenie. ale tez trzena uwazac bo tam sa tony pozamrazanego jedzenia miesa itd oni maja 3 zamrazarki ;) i ciagle kupuja ..idzie wojna :) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:16

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam właśnie porównanie brzucha. Przez ostatni miesiąc to sporo urósł :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/721d64e62c34.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:26

Szczesliwa_mamusia, k878, aga1402, salenne, Edith, Opolanka 85, ara, dagii, nataliamonika, Petitka, magdzia26, Jacqueline, Coco55, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala- Brzuszek masz ładny. Nie wiem gdzie Ty widziałaś to sadło. Bo chuda jesteś jak nie wiem co. Tylko brzuszek jest widać, ale chyba w ciązy jesteś, nie ? Więc proszę, nie grzesz dziewczyno, bo chyba nie wiesz jak sadło wyglada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:32

• 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - Ty naprawdę nie wiesz co to brzuch :) No i chyba kolor włosów zmieniłaś z ciemnego na blond ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, no rzeczywiście spora różnica między 6 a 7 miesiącem :) Mi brzuchol cały czas rósł proporcjonalnie więc jak sama na siebie patrzę to nie widzę różnicy. Jedynie jak mierzę obwód :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsze zdjęcie to natura, trochę przed ciążą ;) Jednak jest nieubłagana i siwki w końcu trzeba było zakryć :) Swoją drogą farbowałam włosy w 6 tygodniu, mam odrosty na pół łba i nie wiem czy przed porodem to farbować czy już sobie dać spokój i pójść po nowym roku? Wy farbujecie włosy?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mały dziś mi w brzuchu odstawia ale mam tam trzęsienie ziemi. Brzuch w ciągu sekundy idzie mi w prawo i zaraz w lewo. Może odpycha się nogami i odbija jak piłka. Tak jeszcze nie miałam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem umówiona na 6.11 czyli na jakieś 2 tygodnie przed cc. Z doświadczenia wiem, że jak nie zrobię tego teraz to po porodzie znaleźć czas będzie jeszcze trudniej :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie farbowałam włosów. Ubóstwiam swój naturalny kolor :) do tego chyba odZiedziczyłam po mamie długowieczność koloru. Ona ma 60 lat, czarne jak kruk włosy i ani jednego siwego. Ja jeszcze siwego też nie miałam.

dagii lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Tak pierwsze zdjęcie to natura, trochę przed ciążą ;) Jednak jest nieubłagana i siwki w końcu trzeba było zakryć :) Swoją drogą farbowałam włosy w 6 tygodniu, mam odrosty na pół łba i nie wiem czy przed porodem to farbować czy już sobie dać spokój i pójść po nowym roku? Wy farbujecie włosy?

Ja farbowałam farbą bez amoniaku, po 3 myciach zeszło :D i myślę o szamponetce póki co,
    a po porodzie wybrać się już do fryzjera i ogarnąć czuprynkę, bo póki co wolę się pomęczyć niż miałoby zaszkodzić -choć małe prawdopodobieństwo jednak wolę dmuchać na zimne :)

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja puki co nie farbuje włosów, ostatnio farbowałam w marcu. Mam odrost na pół głowy,ale blond i ani jednego siwego włosa. Obcinać, tez nie obcinam, bo chcę związać sobie do porodu, żeby jakoś były zdyscyplinowane.

Ściągnęłam poszewki z poscieli do prania i kłuje mnie okrutnie szyjka. Do kitu z tą robotę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 18/10 idę na farbę. Jestem siwa jakbym z 50 lat miała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem zadowolona z moich wlosow nareszcie sie nie przetluszczaja myje raz na tydz a kiedys bylo dzien w dzien
    i cera mi sie poprawila. wow

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała
    Chudzinka jesteś a brzuch też miałam płaski to 6mcs a w ostatnim tygodniu urósł. Tyle ze Ty nie utylas..a ja juz parę ładnych kg mam.
    Co do włosów, swój mam mysi blond i maluje na jasny farba casting. Właśnie wczoraj malowalam oczywiście w domu bo jestem wciąż leżąca. Po 6 mcach bez malowania, ale mi wolno włosy rosną.

Dziewczyny proszę o radę gdzie kupię koszulę nocną, rękaw obojętny, nie na guziki a taka kopertę zakładkę na biuście? Jeśli wiecie proszę o namiar, najlepiej na sklep internetowy bo nie pójdę na zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 12:35

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a- ja kupowałam na naszsmyk.pl , ale widziałam też na bobaskowo.sklep.pl

• Edith Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam Natalia fotkę takiej wklejała. Natalia, pomożesz?

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj na szkole rodzenia omawialiśmy drugą fazę porodu. Ale emocje :) Całą noc mi się to potem śniło :)

A dzisiaj czeka mnie wizyta u gina. Ciekawe jak Ludek urósł :) No i zafundowaliśmy mu profilaktykę, bo mamy z mężem konflikt serologiczny. Niestety drogo. Szkoda, że w Polsce immunoglobulina nie jest refundowana.

No i zastanawiamy się nad usg 3 trymestru (tym specjalistycznym). Robicie to badanie? Co tam innego analizują niż na zwykłym usg?

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na naszsmyk są między innymi takie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed24f54a020e.jpg
    A ja kupiłam tego typu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74b8cf93191f.jpg

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ