SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie brak oddziału neonatologii w szpitalu automatem go wyklucza. Mam dziewczynę w dziale która tak rodziła. Młody sie urodził i cos tam było z płuckami i skończyło sie tak że ona w innym szpitalu a dziecko w innym. Na szczęście zabrali małego na obserwacje i nic poważnego z tego nie było ale wyobrażam sobie jak ona musiała sie czuć no i biedny mąż jeżdżący po całym Śląsku od szpitala do szpitala a drugie dziecko w domu - masakra :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    jak bylam w pl to tesc zrobil galarete ale z nozek swinskich ja taka lubie i przebral mieso bo mu powoedzialam zenie bede jesc jak cos znajde tlustego itd. wiec sie postaral i oczywiscie z duza ilosca octu ;)

fajnego masz teścia :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny jesli chodzi o jedzenie. ale tez trzena uwazac bo tam sa tony pozamrazanego jedzenia miesa itd oni maja 3 zamrazarki ;) i ciagle kupuja ..idzie wojna :) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:16

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam właśnie porównanie brzucha. Przez ostatni miesiąc to sporo urósł :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/721d64e62c34.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:26

Szczesliwa_mamusia, k878, aga1402, salenne, Edith, Opolanka 85, ara, dagii, nataliamonika, Petitka, magdzia26, Jacqueline, Coco55, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala- Brzuszek masz ładny. Nie wiem gdzie Ty widziałaś to sadło. Bo chuda jesteś jak nie wiem co. Tylko brzuszek jest widać, ale chyba w ciązy jesteś, nie ? Więc proszę, nie grzesz dziewczyno, bo chyba nie wiesz jak sadło wyglada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:32

• 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - Ty naprawdę nie wiesz co to brzuch :) No i chyba kolor włosów zmieniłaś z ciemnego na blond ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, no rzeczywiście spora różnica między 6 a 7 miesiącem :) Mi brzuchol cały czas rósł proporcjonalnie więc jak sama na siebie patrzę to nie widzę różnicy. Jedynie jak mierzę obwód :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsze zdjęcie to natura, trochę przed ciążą ;) Jednak jest nieubłagana i siwki w końcu trzeba było zakryć :) Swoją drogą farbowałam włosy w 6 tygodniu, mam odrosty na pół łba i nie wiem czy przed porodem to farbować czy już sobie dać spokój i pójść po nowym roku? Wy farbujecie włosy?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mały dziś mi w brzuchu odstawia ale mam tam trzęsienie ziemi. Brzuch w ciągu sekundy idzie mi w prawo i zaraz w lewo. Może odpycha się nogami i odbija jak piłka. Tak jeszcze nie miałam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem umówiona na 6.11 czyli na jakieś 2 tygodnie przed cc. Z doświadczenia wiem, że jak nie zrobię tego teraz to po porodzie znaleźć czas będzie jeszcze trudniej :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie farbowałam włosów. Ubóstwiam swój naturalny kolor :) do tego chyba odZiedziczyłam po mamie długowieczność koloru. Ona ma 60 lat, czarne jak kruk włosy i ani jednego siwego. Ja jeszcze siwego też nie miałam.

dagii lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Tak pierwsze zdjęcie to natura, trochę przed ciążą ;) Jednak jest nieubłagana i siwki w końcu trzeba było zakryć :) Swoją drogą farbowałam włosy w 6 tygodniu, mam odrosty na pół łba i nie wiem czy przed porodem to farbować czy już sobie dać spokój i pójść po nowym roku? Wy farbujecie włosy?

Ja farbowałam farbą bez amoniaku, po 3 myciach zeszło :D i myślę o szamponetce póki co,
    a po porodzie wybrać się już do fryzjera i ogarnąć czuprynkę, bo póki co wolę się pomęczyć niż miałoby zaszkodzić -choć małe prawdopodobieństwo jednak wolę dmuchać na zimne :)

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja puki co nie farbuje włosów, ostatnio farbowałam w marcu. Mam odrost na pół głowy,ale blond i ani jednego siwego włosa. Obcinać, tez nie obcinam, bo chcę związać sobie do porodu, żeby jakoś były zdyscyplinowane.

Ściągnęłam poszewki z poscieli do prania i kłuje mnie okrutnie szyjka. Do kitu z tą robotę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 18/10 idę na farbę. Jestem siwa jakbym z 50 lat miała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem zadowolona z moich wlosow nareszcie sie nie przetluszczaja myje raz na tydz a kiedys bylo dzien w dzien
    i cera mi sie poprawila. wow

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała
    Chudzinka jesteś a brzuch też miałam płaski to 6mcs a w ostatnim tygodniu urósł. Tyle ze Ty nie utylas..a ja juz parę ładnych kg mam.
    Co do włosów, swój mam mysi blond i maluje na jasny farba casting. Właśnie wczoraj malowalam oczywiście w domu bo jestem wciąż leżąca. Po 6 mcach bez malowania, ale mi wolno włosy rosną.

Dziewczyny proszę o radę gdzie kupię koszulę nocną, rękaw obojętny, nie na guziki a taka kopertę zakładkę na biuście? Jeśli wiecie proszę o namiar, najlepiej na sklep internetowy bo nie pójdę na zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 12:35

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a- ja kupowałam na naszsmyk.pl , ale widziałam też na bobaskowo.sklep.pl

• Edith Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam Natalia fotkę takiej wklejała. Natalia, pomożesz?

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj na szkole rodzenia omawialiśmy drugą fazę porodu. Ale emocje :) Całą noc mi się to potem śniło :)

A dzisiaj czeka mnie wizyta u gina. Ciekawe jak Ludek urósł :) No i zafundowaliśmy mu profilaktykę, bo mamy z mężem konflikt serologiczny. Niestety drogo. Szkoda, że w Polsce immunoglobulina nie jest refundowana.

No i zastanawiamy się nad usg 3 trymestru (tym specjalistycznym). Robicie to badanie? Co tam innego analizują niż na zwykłym usg?

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na naszsmyk są między innymi takie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed24f54a020e.jpg
    A ja kupiłam tego typu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74b8cf93191f.jpg

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ