X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja jeszcze nie farbowałam włosów. Ubóstwiam swój naturalny kolor :) do tego chyba odZiedziczyłam po mamie długowieczność koloru. Ona ma 60 lat, czarne jak kruk włosy i ani jednego siwego. Ja jeszcze siwego też nie miałam.

Ja też całe życie bez farb. A jaka to oszczędność :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dziewczyny mówiły że wiesz gdzie zakupić koszulę nocną na kopertę w biuście? Tylko proszę o linka bo do sklepu nie pójdę

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja też całe życie bez farb. A jaka to oszczędność :D
    I dobrze Wam bo pewnie macieładne kolory włosów:) i bez farbowania włosy w lepszym stanie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 15:24

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie zakladlam nic siostrzencowi pod grubsza czapeczkę. A jak przykrywalam go tą "plandeka" od wozka, to leżał w kombinezonie i kocyku. Ale to styczeń-luty. W marcu już szedł polarowy kombinezonie plus kocyk bez plandeki lub kurteczka, kocyk plus plandeka

• ara Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia co do kombinezonu to nadal mam dylemat, póki co zakupiłam używkę tekiego typowo zimowego, nie polarkowego a odnośnie czapki to pierwsze słyszę o zakładaniu czapy na czapę :P
    w ogóle to ja ręki nie przyłożę do czapkowego wariactwa ;) rozwala mnie społeczna schiza dot. zakrywania uszek :P nie mam oczywiście na myśli sezonu zimowego czy potem jak jest zwyczajnie zimno i sama mam ochotę coś na głowę naciągnąć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tez wszystko zależy zima zimie nie równa sama inaczej sie ubierasz jak jest 7 stopni a jak jest -5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 15:31

Wysłany: 27 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Zrobiłam właśnie porównanie brzucha. Przez ostatni miesiąc to sporo urósł :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/721d64e62c34.png

I gdzie Ty niby gruba jesteś, chyba o*ipiałaś :D Ja widzę tylko brzuch, a reszta bez zmian. Widać zresztą, że ćwiczyłaś przed, więc zejdzie wszystko raz dwa, bo nie masz rozleniwionych mięśni. W sumie to się wymadrzam, a też ciężko jest mi się przyzwyczaić do tych zmian i mam wrażenie, że zamieniam się w kluskę. Ja się starałam przed i w trakcie ćwiczyć regularnie, ale teraz już jest naprawdę ciężko i coraz częściej odpuszczam. Pocieszę Cię, że do lata po porodzie będzie kupa czasu, żeby wrócić do formy :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 27 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny które były zainteresowane monitorem oddechu Snuza czytałyście o Snuza Pico ?
    https://www.bociek.eu/7466-snuza-pico.html
    Jestem ciekawa ile będzie kosztować i kiedy będzie dostępny

Oglądałam go też i widziałam właśnie, że nie jest nigdzie dostępny. Zastanawiam się tylko czym one się różnią, bo mam wrażenie, że tylko tym, że ten jest zintegrowany z różnymi urządzeniami przenośnymi.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 27 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Hej Mamuśki!!!

Sukces! Uprzątnęłam pralnię :D Brakuje jeszcze blatu nad pralką i suszarką, ale to już kosmetyka. Niestety przypłaciłam to ... chyba rwą kulszową, bo od kości ogonowej przez pośladek do nogi ciągnie niemiłosiernie. Lekko nagrzewam termoforem, ale niewiele pomaga :(

Dlatego dziś się obijam. Tzn. taki miałam pierwotnie zamiar, ale cos mnie nosi.
    I, i zapisałam się wczoraj na chustowe zajęcia warsztatowe, chciałabym korzytsać z chusty, ale nie wiem czy Małemu się spodoba no i czy ja będę potrafiła.

Jesli któraś z Was jest zupełnie przypadkiem z okolic Świdnicy, to zapisujcie się, w przyszłym tygodniu rusza III Tydzień Bliskości.

W Częstochowie też jest i zapisałam się na parę wykładów :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie oszukujmy się, z dzieckiem nie będzie na to czasu. Ja robiłam tygodniowo 250 km na rowerze do tego chodziłam na siłownię i biegałam. Po porodzie jak wyjdę 2 razy w tyg pobiegać to będzie szał pał a o siłowni czy rowerze mogę zapomnieć. Coś za coś ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 27 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Natalia dziewczyny mówiły że wiesz gdzie zakupić koszulę nocną na kopertę w biuście? Tylko proszę o linka bo do sklepu nie pójdę

Właśnie przelądam wpisy i nie doszłam jeszcze do tego o co pytałaś, ale mnie wyprzedziłaś :D

Proszę:

http://allegro.pl/kopertowa-bawelniana-koszulka-nocna-kolory-s-36-i5162186969.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki zestaw.
    Do rozmiaru 56- ten granatowy w choinki j bałwanki do 62 reszta. W kartonie mam jeszcze 1na 68 i na 74, który trafił się mojej siostrze w paczce, Ale już nie dała rady go użyć, bo przyszło lato :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d228de46257.jpg
    Te grubsze będę używać, jak będzie zimniej. A teraz misiowe, jak będzie cieplej

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Właśnie przelądam wpisy i nie doszłam jeszcze do tego o co pytałaś, ale mnie wyprzedziłaś :D

Proszę:

http://allegro.pl/kopertowa-bawelniana-koszulka-nocna-kolory-s-36-i5162186969.html
    Dzieki :) Moze poczynie pierwszy zakup :D

iv09i09katk65tr1.png

Wysłany: 27 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    natalia co do kombinezonu to nadal mam dylemat, póki co zakupiłam używkę tekiego typowo zimowego, nie polarkowego a odnośnie czapki to pierwsze słyszę o zakładaniu czapy na czapę :P
    w ogóle to ja ręki nie przyłożę do czapkowego wariactwa ;) rozwala mnie społeczna schiza dot. zakrywania uszek :P nie mam oczywiście na myśli sezonu zimowego czy potem jak jest zwyczajnie zimno i sama mam ochotę coś na głowę naciągnąć ;)

To ja mam jakieś matki-wariatki, bo moja rodzicielka też twierdzi, że się zakłada drugą czapkę... Kombinezony też szukam używane i wydaje mi się, że taki gruby i dodatkowo śpiwór to będzie za dużo.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 27 września 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja mam taki zestaw.
    Do rozmiaru 56- ten granatowy w choinki j bałwanki do 62 reszta. W kartonie mam jeszcze 1na 68 i na 74, który trafił się mojej siostrze w paczce, Ale już nie dała rady go użyć, bo przyszło lato :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d228de46257.jpg
    Te grubsze będę używać, jak będzie zimniej. A teraz misiowe, jak będzie cieplej

Właśnie takie misiowe mam na myśli. Planujesz do tych grubych jeszcze śpiwór?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, tam, przestawisz się na spacery z obciążeniem, podnoszenie ciężarów a potem jak już zacznie raczkować to parkour po domu i okolicy.
    Mój wózek to jogger, nie lubię biegać ale chyba skorzystam z jego funkcjonalności żeby wrócić do formy.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • ara Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    To ja mam jakieś matki-wariatki, bo moja rodzicielka też twierdzi, że się zakłada drugą czapkę... Kombinezony też szukam używane i wydaje mi się, że taki gruby i dodatkowo śpiwór to będzie za dużo.

no właśnie mi też się tak wydaje, ale to po prostu zrezygnuję ze śpiworka najwyżej albo założę do niego coś cienszego ;) lepiej w każdym razie mieć z czego wybrać, myślę że 2 kombinezony (grubszy i cienszy) to nie jest jakieś zbytnie szaleństwo ;)

Wysłany: 27 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Natalia nie oszukujmy się, z dzieckiem nie będzie na to czasu. Ja robiłam tygodniowo 250 km na rowerze do tego chodziłam na siłownię i biegałam. Po porodzie jak wyjdę 2 razy w tyg pobiegać to będzie szał pał a o siłowni czy rowerze mogę zapomnieć. Coś za coś ;)

No ale jeszcze można w domu ćwiczyć, taki maluch dużo śpi i znam naprawdę dużo dziewczyn, które dawały spokojnie radę. Wiadomo, że z wyjściem będzie trudniej. Ja zresztą i tak ćwiczę całe życie w domu głównie :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Właśnie takie misiowe mam na myśli. Planujesz do tych grubych jeszcze śpiwór?
    No coś Ty. Założę grubszy, nałożę kocyk ewentualnie i tą plandeke od wozka. Jak masz zamiar wkładac do śpiworka, to albo polarowy kombinezonie albo misiowy. Bo jak ciepły spiworek, to nie ma sensu tak grubo ubierać. Jak jeszcze przykryjesz ta plandeka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 15:54

• Eli Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    No ale jeszcze można w domu ćwiczyć, taki maluch dużo śpi i znam naprawdę dużo dziewczyn, które dawały spokojnie radę. Wiadomo, że z wyjściem będzie trudniej. Ja zresztą i tak ćwiczę całe życie w domu głównie :P
    Z tym duzo spi to roznie bywa ;) ja przez pierwszy rok nie wiedzialam jak sie nazywam, a corki drzemki to bylo 10-15 min i ciągły placz...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ