Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Ja jeszcze nie farbowałam włosów. Ubóstwiam swój naturalny kolor
do tego chyba odZiedziczyłam po mamie długowieczność koloru. Ona ma 60 lat, czarne jak kruk włosy i ani jednego siwego. Ja jeszcze siwego też nie miałam.
Ja też całe życie bez farb. A jaka to oszczędnośćGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyJa tam nie zakladlam nic siostrzencowi pod grubsza czapeczkę. A jak przykrywalam go tą "plandeka" od wozka, to leżał w kombinezonie i kocyku. Ale to styczeń-luty. W marcu już szedł polarowy kombinezonie plus kocyk bez plandeki lub kurteczka, kocyk plus plandeka
-
natalia co do kombinezonu to nadal mam dylemat, póki co zakupiłam używkę tekiego typowo zimowego, nie polarkowego a odnośnie czapki to pierwsze słyszę o zakładaniu czapy na czapę
w ogóle to ja ręki nie przyłożę do czapkowego wariactwarozwala mnie społeczna schiza dot. zakrywania uszek
nie mam oczywiście na myśli sezonu zimowego czy potem jak jest zwyczajnie zimno i sama mam ochotę coś na głowę naciągnąć
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:Zrobiłam właśnie porównanie brzucha. Przez ostatni miesiąc to sporo urósł
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/721d64e62c34.png
I gdzie Ty niby gruba jesteś, chyba o*ipiałaśJa widzę tylko brzuch, a reszta bez zmian. Widać zresztą, że ćwiczyłaś przed, więc zejdzie wszystko raz dwa, bo nie masz rozleniwionych mięśni. W sumie to się wymadrzam, a też ciężko jest mi się przyzwyczaić do tych zmian i mam wrażenie, że zamieniam się w kluskę. Ja się starałam przed i w trakcie ćwiczyć regularnie, ale teraz już jest naprawdę ciężko i coraz częściej odpuszczam. Pocieszę Cię, że do lata po porodzie będzie kupa czasu, żeby wrócić do formy
Gaja
78beti wrote:Dziewczyny które były zainteresowane monitorem oddechu Snuza czytałyście o Snuza Pico ?
https://www.bociek.eu/7466-snuza-pico.html
Jestem ciekawa ile będzie kosztować i kiedy będzie dostępny
Oglądałam go też i widziałam właśnie, że nie jest nigdzie dostępny. Zastanawiam się tylko czym one się różnią, bo mam wrażenie, że tylko tym, że ten jest zintegrowany z różnymi urządzeniami przenośnymi.Gaja
Modrzewiowa wrote:Hej Mamuśki!!!
Sukces! Uprzątnęłam pralnięBrakuje jeszcze blatu nad pralką i suszarką, ale to już kosmetyka. Niestety przypłaciłam to ... chyba rwą kulszową, bo od kości ogonowej przez pośladek do nogi ciągnie niemiłosiernie. Lekko nagrzewam termoforem, ale niewiele pomaga
Dlatego dziś się obijam. Tzn. taki miałam pierwotnie zamiar, ale cos mnie nosi.
I, i zapisałam się wczoraj na chustowe zajęcia warsztatowe, chciałabym korzytsać z chusty, ale nie wiem czy Małemu się spodoba no i czy ja będę potrafiła.
Jesli któraś z Was jest zupełnie przypadkiem z okolic Świdnicy, to zapisujcie się, w przyszłym tygodniu rusza III Tydzień Bliskości.
W Częstochowie też jest i zapisałam się na parę wykładówGaja
Natalia nie oszukujmy się, z dzieckiem nie będzie na to czasu. Ja robiłam tygodniowo 250 km na rowerze do tego chodziłam na siłownię i biegałam. Po porodzie jak wyjdę 2 razy w tyg pobiegać to będzie szał pał a o siłowni czy rowerze mogę zapomnieć. Coś za coś
-
Lunk_a wrote:Natalia dziewczyny mówiły że wiesz gdzie zakupić koszulę nocną na kopertę w biuście? Tylko proszę o linka bo do sklepu nie pójdę
Właśnie przelądam wpisy i nie doszłam jeszcze do tego o co pytałaś, ale mnie wyprzedziłaś
Proszę:
http://allegro.pl/kopertowa-bawelniana-koszulka-nocna-kolory-s-36-i5162186969.htmlGaja
nick nieaktualnyJa mam taki zestaw.
Do rozmiaru 56- ten granatowy w choinki j bałwanki do 62 reszta. W kartonie mam jeszcze 1na 68 i na 74, który trafił się mojej siostrze w paczce, Ale już nie dała rady go użyć, bo przyszło latohttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d228de46257.jpg
Te grubsze będę używać, jak będzie zimniej. A teraz misiowe, jak będzie cieplej -
nataliamonika wrote:Właśnie przelądam wpisy i nie doszłam jeszcze do tego o co pytałaś, ale mnie wyprzedziłaś
Proszę:
http://allegro.pl/kopertowa-bawelniana-koszulka-nocna-kolory-s-36-i5162186969.htmlMoze poczynie pierwszy zakup
-
ara wrote:natalia co do kombinezonu to nadal mam dylemat, póki co zakupiłam używkę tekiego typowo zimowego, nie polarkowego a odnośnie czapki to pierwsze słyszę o zakładaniu czapy na czapę
w ogóle to ja ręki nie przyłożę do czapkowego wariactwarozwala mnie społeczna schiza dot. zakrywania uszek
nie mam oczywiście na myśli sezonu zimowego czy potem jak jest zwyczajnie zimno i sama mam ochotę coś na głowę naciągnąć
To ja mam jakieś matki-wariatki, bo moja rodzicielka też twierdzi, że się zakłada drugą czapkę... Kombinezony też szukam używane i wydaje mi się, że taki gruby i dodatkowo śpiwór to będzie za dużo.Gaja
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja mam taki zestaw.
Do rozmiaru 56- ten granatowy w choinki j bałwanki do 62 reszta. W kartonie mam jeszcze 1na 68 i na 74, który trafił się mojej siostrze w paczce, Ale już nie dała rady go użyć, bo przyszło latohttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d228de46257.jpg
Te grubsze będę używać, jak będzie zimniej. A teraz misiowe, jak będzie cieplej
Właśnie takie misiowe mam na myśli. Planujesz do tych grubych jeszcze śpiwór?Gaja
Oj, tam, przestawisz się na spacery z obciążeniem, podnoszenie ciężarów a potem jak już zacznie raczkować to parkour po domu i okolicy.
Mój wózek to jogger, nie lubię biegać ale chyba skorzystam z jego funkcjonalności żeby wrócić do formy.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nataliamonika wrote:To ja mam jakieś matki-wariatki, bo moja rodzicielka też twierdzi, że się zakłada drugą czapkę... Kombinezony też szukam używane i wydaje mi się, że taki gruby i dodatkowo śpiwór to będzie za dużo.
no właśnie mi też się tak wydaje, ale to po prostu zrezygnuję ze śpiworka najwyżej albo założę do niego coś cienszegolepiej w każdym razie mieć z czego wybrać, myślę że 2 kombinezony (grubszy i cienszy) to nie jest jakieś zbytnie szaleństwo
-
MalaHD wrote:Natalia nie oszukujmy się, z dzieckiem nie będzie na to czasu. Ja robiłam tygodniowo 250 km na rowerze do tego chodziłam na siłownię i biegałam. Po porodzie jak wyjdę 2 razy w tyg pobiegać to będzie szał pał a o siłowni czy rowerze mogę zapomnieć. Coś za coś
No ale jeszcze można w domu ćwiczyć, taki maluch dużo śpi i znam naprawdę dużo dziewczyn, które dawały spokojnie radę. Wiadomo, że z wyjściem będzie trudniej. Ja zresztą i tak ćwiczę całe życie w domu głównieGaja
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Właśnie takie misiowe mam na myśli. Planujesz do tych grubych jeszcze śpiwór?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 15:54
-
nataliamonika wrote:No ale jeszcze można w domu ćwiczyć, taki maluch dużo śpi i znam naprawdę dużo dziewczyn, które dawały spokojnie radę. Wiadomo, że z wyjściem będzie trudniej. Ja zresztą i tak ćwiczę całe życie w domu głównie
ja przez pierwszy rok nie wiedzialam jak sie nazywam, a corki drzemki to bylo 10-15 min i ciągły placz...