X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już szafy wypchane po brzegi ale wszystko się zmieściło :) Jeszcze tylko śpiworek dojdzie ale to miękkie więc upcham nogą. Tylko po chusteczkę mi 4 paczki wacików, 8 paczek chusteczek i 168 pampersów na prawie 3 miesiące przed porodem to ja nie wiem :P
    Materaca nie zamawiam na razie, wiem jaki chcę, klepnę go w listopadzie jak już łóżko będzie stało żeby małż nie marudził tak jak z tą wanną

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wstaje i co widzę? Mojemu mężowi się widocznie nudziło jak wczoraj poszłam spać .....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f792851f85de.jpg

Mamy trojaczki roznojajowe!

Hahahaha Powiedz mu jeszcze, żeby je wyprowadził w wózku na spacer :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mi wysłali moje zamówienie z 5-10-15. W poniedziałek złożone. Ale w sumie to mi na rękę, bo zamówiłam bezmyślnie do paczkomatu, a nie mam samochodu,zeby podjechać. A tak jest szansa,ze zdążę odebrać :)

Zrobiłam domowe masło. Wypiłam serwetkę, która się zrobiła podczas oddzielania przy ubijaniu śmietany. No tak miałam ochotę, a smakowała mi, pyszna była :) oby mi się tylko jakaś rewolucja nie skończyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 16:32

• Misia02 Nowa

Wysłany: 27 września 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :) Czytam Was od dłuższego czasu więc postanowiłam dołączyć do waszego grona :).Mam nadzieję że przyjmiecie mnie miło ;p

Petitka, magdzia26, Amus87, Aztoria, Nola, emikey, Edith, Lady Savage, aga1402, Jooozefka, Iruletka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Misia, powiedz nam na kiedy masz termin? Jak się czujesz? I czy wiesz, kto mieszka w Twoim brzuszku?

• k878 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłaś zatem maślankę, serwatka to woda z odciskanie twarogu :P
    Na zdrowie!

Swędzi mnie brzuch i cycki. Brzuch to od gazików do odkażania przed Clexane, ale już sobie zaczęłam wkręcać cholestaze ze wszystko mnie swędzi. :(

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Misia02 Nowa

Wysłany: 27 września 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Witam Misia, powiedz nam na kiedy masz termin? Jak się czujesz? I czy wiesz, kto mieszka w Twoim brzuszku?

Termin mam na 13 grudnia.Do niedzieli jeszcze był Kubuś ale teraz już nie wiem bo po ostatniej wizycie u ginekologa lekarz stwierdził że chłopczyka nie widzi na usg :) Usg mam co wizytę i zawsze lekarz potwierdzał że to chłopczyk,na drugim badaniu prenatalnym też mówili że chłopczyk.Umówiłam się na trzecie badania prenatalne 3 października to może po tych badaniach w końcu się dowiem kto mieszka w moim brzuszku :).Nie wiem jak można się tak pomylić,rozumiem żeby dziewczynka zmieniła się w chłopczyka ale chłopczyk w dziewczynkę? to już nie wiem co tam lekarz widział miedzy nóżkami.

Petitka, aga1402 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Wypiłaś zatem maślankę, serwatka to woda z odciskanie twarogu :P
    Na zdrowie!
    Oczywiście, ja zawsze to mylę ;) tak, czy siak mój organizm nie toleruje zbytnio laktozy, więc mam nadzieję, że nie będę bardzo cierpieć. Ale pyszne było :)

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Oglądałam go też i widziałam właśnie, że nie jest nigdzie dostępny. Zastanawiam się tylko czym one się różnią, bo mam wrażenie, że tylko tym, że ten jest zintegrowany z różnymi urządzeniami przenośnymi.

Nowy ma kilka ciekawych funkcji. Chociażby informacje o zmianie polozenia dziecka w lozeczku. Mozna ustawic alarm jesli chcemy wiedziec, ze dziecko obrucilo sie samo na brzuch. Poza tym mozemy uzyskac informacje o temp dziecka, jest mniejszy i ma sie lepiej trzymac pieluszki. Wszystko mozna podgladac na aplikacji w telefonie. W stanach kosztuje 150 dolarow + podatek.

Nam ma ktos przywieźć ten nowy model w październiku przy okazji odwiedzin.

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia02 wrote:
    Termin mam na 13 grudnia.Do niedzieli jeszcze był Kubuś ale teraz już nie wiem bo po ostatniej wizycie u ginekologa lekarz stwierdził że chłopczyka nie widzi na usg :) Usg mam co wizytę i zawsze lekarz potwierdzał że to chłopczyk,na drugim badaniu prenatalnym też mówili że chłopczyk.Umówiłam się na trzecie badania prenatalne 3 października to może po tych badaniach w końcu się dowiem kto mieszka w moim brzuszku :).Nie wiem jak można się tak pomylić,rozumiem żeby dziewczynka zmieniła się w chłopczyka ale chłopczyk w dziewczynkę? to już nie wiem co tam lekarz widział miedzy nóżkami.
    Zdarza się. Czasami się pepowina tak ułoży. Dziecko trochę nam zakryje i o pomyłkę łatwo :) a wyprawkę już jakaś robiłaś?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nawet mnie nie straszcie! Mi się nawet śniło, że urodziłam chłopca i szok. Ja mam WSZYSTKO różowe :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Oj nawet mnie nie straszcie! Mi się nawet śniło, że urodziłam chłopca i szok. Ja mam WSZYSTKO różowe :P
    Dopóki nie urodzisz to nie będziesz mieć 100% pewności niestety ;)
    Też mam nadzieję, że mojemu synkowi nagle przy porodzie pisior nie odpadnie xD

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie, nie, nie, nie.... W ogóle nie biorę takiej ewentualności pod uwagę :P Ja bym zawału dostała, by mnie wieźli z porodówki na kardiologiczny :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Dopóki nie urodzisz to nie będziesz mieć 100% pewności niestety ;)
    Też mam nadzieję, że mojemu synkowi nagle przy porodzie pisior nie odpadnie xD
    A mi to tam wszystko jedno przynajmniej byłoby wesoło :P ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już chłopięca wyprawka, więc byloby śmiesznie :D w sumie nie chciałabym żeby w tej kwestii się coś zmieniło, już sobie wbiłam do głowy syna :) jutro mamy ostatnie prenatalne, wypytam lekarza :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie kazałam sobie dokładnie sprawdzić płeć. Na szczęście Wojtuś ochoczo rozłożył nogi, więc nie ma co do plci wątpliwości. Byłoby naprawdę śmiesznie, gdyby przy porodzie okazala się córka :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mamy wozeczek co prawda jeszcze dzisiaj go nie odebralismy ale jest już zaklepany
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35a607093c6e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/871cab604013.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b39eacea8de8.jpg

Aztoria, ara, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, nesairah, Edith, Lady Savage, Iruletka, k878 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje, że i u nas się nie zmieni ;) najwyżej będzie chłopiec w różowym chodził jakby coś urosło między nogami :P jedynie hmmm nie chciałabym sie dowiedzieć o tym przy porodzie dopiero :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nieźle dziś naskrobałyście :)

Co do farbowania to ja chyba pójdę przed porodem, myślę, że w listopadzie się wybiorę. Zaraz po porodzie będzie ciężko się wyrwać, więc włosy pewnie dopiero na chrzciny będę ogarniać. Ale teraz nie będę obcinać, noszę boba którego dość długo układam i chcę mieć możliwość związania włosów po porodzie żeby nie straszyć.

Mała jesteś taka szczupła i zgrabna że ci się należą baty za to biadolenie :)

Kupiłam dziś pajacyk taki lekko cieplejszy (coś jakby z weluru) i dwoje półśpiochów, jedne normalne, jedne też cieplejsze.

Od paru dni zwiększył mi się apetyt, w końcu jem jak kobieta w ciąży ;) ale nie martwię się tym bo dzięki początkowemu spadkowi wagi nie ma narazie dramatu.

MalaHD lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci to mój synuś tak ochoczo na usg pokazuje co ma między nogami, że nie powinno się to zmienić ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ