Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o plec, to ja juz nastawilam sie na syna, ale mimo wszystko do porodu nie pozbywam sie rozowych ubranek ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja bym chętnie zapłaciła za poród i miała spokój ale w wielkopolsce nie ma prywatnej porodówki :/
    Ja dokładnie tak samo, a w szczególności interesował mnie poród w wodzie, słyszałam że na Raszei była wanna, ale uwaga ... tylko do pierwszego etapu porodu ;/ coś nie hallo, jeśli to jest poród wodny, to cały, a nie że ja tu w trakcie porodu muszę wyjść by urodzić gdzieś indziej, dodatkowo to było płatne ;/ to ja podziękowałam i powiedziałam że wolę prysznić wziąć przed porodem, a nie w wannie siedzieć.
    No ale potem wyszła ta cukrzyca i powiedzieli że na Raszei mnie nie przyjmą, tylko Polna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 19:06

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Nowy ma kilka ciekawych funkcji. Chociażby informacje o zmianie polozenia dziecka w lozeczku. Mozna ustawic alarm jesli chcemy wiedziec, ze dziecko obrucilo sie samo na brzuch. Poza tym mozemy uzyskac informacje o temp dziecka, jest mniejszy i ma sie lepiej trzymac pieluszki. Wszystko mozna podgladac na aplikacji w telefonie. W stanach kosztuje 150 dolarow + podatek.

Nam ma ktos przywieźć ten nowy model w październiku przy okazji odwiedzin.[/QUOTE]

To faktycznie dużo lepszy. Chyba napiszę do tej firmy czy będzie u nas w ogóle dostępny. Fuksiara jesteś :)

[m]alina lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 27 września 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Oj nawet mnie nie straszcie! Mi się nawet śniło, że urodziłam chłopca i szok. Ja mam WSZYSTKO różowe :P

Ja też co najmniej 3/4 rzeczy różowych mam :) :) Nawet nie straszcie, bo na kilku usg była u nas pięknie widoczna bułeczka :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusai trojaczków miala juz cesarke maluchy na świecie :))
    Ollie 2200
    Tommy 1600
    Freddie 1900
    maluszki :))

magdzia26 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, kupiłam żelatynę w polskim sklepie. Będę robić ta galaretę z kurczaka :P

nick nieaktualny, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Szczęśliwa, kupiłam żelatynę w polskim sklepie. Będę robić ta galaretę z kurczaka :P
    Trzymam kciuki za udane danie. Smacznego :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Tak pierwsze zdjęcie to natura, trochę przed ciążą ;) Jednak jest nieubłagana i siwki w końcu trzeba było zakryć :) Swoją drogą farbowałam włosy w 6 tygodniu, mam odrosty na pół łba i nie wiem czy przed porodem to farbować czy już sobie dać spokój i pójść po nowym roku? Wy farbujecie włosy?

Ja juz 2 razy farbowałam włosy w tej ciąży.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zamówienie w smyku :D są jakieś promocje, wzięłam książeczkę kontrastową, smoczki lovi, i dwie zawieszki do wózka/łóżeczka :D

nick nieaktualny, Lady Savage lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    To faktycznie dużo lepszy. Chyba napiszę do tej firmy czy będzie u nas w ogóle dostępny. Fuksiara jesteś :)
    Ja zapytam w moim sklepie kiedy będzie dostępny, może zdąży sie pojawić przed porodem

Ja już po wizycie. Oprócz mojej krwii wszystko OK. Dostałam kolejne skierowania na badania i jakieś tabletki na rozrzedzenie krwii na wszelki wypadek żeby sie jakieś zakrzepy nie porobiły. Zostały mi już tylko 2 wizyty. Z jednej strony cieszę sie że to już niedługo a z drugiej zaczynam panikować.

nick nieaktualny, [m]alina, Aztoria, Lady Savage, magdzia26, ara lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Moja mama właśnie mi powiedziała,że dokupiła małemu 5 par skarpetek. Naprawdę mam nadzieję,że moje dziecko będzie lubiło skarpetki :)
    to już wiadomo dlaczego siostra tyle skarpetek Ci dała xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    to już wiadomo dlaczego siostra tyle skarpetek Ci dała xD
    Całą reklamówkę mam czapeczek i skarpetek. Mama też mi dokupiła czapeczkę.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Pytanie do niezastąpionej publiczności :) : czy do zakrytej gondoli pod śpiworek powinnam kupić gruby kombinezon czy wystarczy polarowy z bawełnianą podszewką, coś w ten deseń?

https://olxpl-ring04.akamaized.net/images_tablicapl/593985604_2_644x461_kombinezon-polarowy-hm-dodaj-zdjecia.jpg
    https://olxpl-ring11.akamaized.net/images_tablicapl/594743210_1_644x461_kombinezon-niemowlecy-hm-jesien-zima-r-56-strzelce-opolskie.jpg

Myślę ze wystarczy, bedzie pewnie jeszcze kocyk, ta taka narzutka z gondoli, gondola, a pewnie jak będzie - 20 to nie będziesz wychodzić :P wieć moim zdaniem wystarczy ale to moje zdanie,

Co do czapki bawełnianej to bez przesady, dziecko będzie miało czapkę, kaptur i dodatkowo gondola osłania. Ale to też moje zdanie, zrobisz jak będzie Ci instynkt podpowiadal

nataliamonika lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png

Wysłany: 27 września 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Myślę ze wystarczy, bedzie pewnie jeszcze kocyk, ta taka narzutka z gondoli, gondola, a pewnie jak będzie - 20 to nie będziesz wychodzić :P wieć moim zdaniem wystarczy ale to moje zdanie,

Co do czapki bawełnianej to bez przesady, dziecko będzie miało czapkę, kaptur i dodatkowo gondola osłania. Ale to też moje zdanie, zrobisz jak będzie Ci instynkt podpowiadal
    Dzięki za podpowiedź :) Będzie gruby śpiworek z kapturem, więc dlatego miałam nadzieję, że żadnej takiej puchowej nie musze kupować, bo nie wyobrażam sobie jak w tym się do śpiworka mała zmieści :D

Moja mama w końcu stwierdziła w kwestii czapki, że w sumie to kiedyś się drugą zakładało, bo czapki zimowe były głównie wełniane bez podszewki i wszystko przewiewało

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie kazałam sobie dokładnie sprawdzić płeć. Na szczęście Wojtuś ochoczo rozłożył nogi, więc nie ma co do plci wątpliwości. Byłoby naprawdę śmiesznie, gdyby przy porodzie okazala się córka :)
    No u mnie takie jaja że żaden lekarz nie ma wątpliwości XD wczoraj diabetolog, mówi a wie pani co ma, ja tak: synuś, a ona: no i to z takim sprzetem że raczej nikłe szanse że mu odpadnie xD, a ja na to: bardzo dobrze, jak z buzi bedzie brzydki, to na fujarkę laskę złapie XD i w śmiech.

nick nieaktualny, Petitka, MalaHD, Marteczka93 lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    mamusai trojaczków miala juz cesarke maluchy na świecie :))
    Ollie 2200
    Tommy 1600
    Freddie 1900
    maluszki :))
    Tommy to ma tyle ile mój teraz.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas też nie ma wątpliwości. Siusiaka było widać bardzo dokładnie. Jajeczka też. Z reszta lekarz ma bardzo dobry sprzęt i też sprawne oko :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą reklamówkę mam czapeczek i skarpetek. Mama też mi dokupiła czapeczkę.
    haha :) Twoja mama musi strasznie kochać malutkie stópki i główki :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png

Wysłany: 27 września 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poruszałyśmy tutaj parę razy temat rozmiarów ubranek i powiem Wam, że niemiło się zdziwiłam. Czytałam na różnych forach, że h&m ma bardzo zawyżoną rozmiarówkę. Przyszły mi dzisiaj dwa body w rozmiarze 50, które wzięłam z zamysłem na 56 i żadne 56 to nie jest. Są malusieńkie, więc uważajcie, bo ja już zgłupłam :D Dobrze, że używane, więc fortuny nie kosztowały.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja padam. ukladalsm w szafie zeby zrobic wolna komode dla synka i nie mam sily a jeszcze bie skonczylam. bylam dzisiaj 7 poloznej co za strata czasu zmierzyla mi brzuch i tetno. ale tu jest opieka zdrowotna.

‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ