Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Ja bym chętnie zapłaciła za poród i miała spokój ale w wielkopolsce nie ma prywatnej porodówki
No ale potem wyszła ta cukrzyca i powiedzieli że na Raszei mnie nie przyjmą, tylko Polna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 19:06
-
[QUOTE=[m]alina]Nowy ma kilka ciekawych funkcji. Chociażby informacje o zmianie polozenia dziecka w lozeczku. Mozna ustawic alarm jesli chcemy wiedziec, ze dziecko obrucilo sie samo na brzuch. Poza tym mozemy uzyskac informacje o temp dziecka, jest mniejszy i ma sie lepiej trzymac pieluszki. Wszystko mozna podgladac na aplikacji w telefonie. W stanach kosztuje 150 dolarow + podatek.
Nam ma ktos przywieźć ten nowy model w październiku przy okazji odwiedzin.[/QUOTE]
To faktycznie dużo lepszy. Chyba napiszę do tej firmy czy będzie u nas w ogóle dostępny. Fuksiara jesteś[m]alina lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
MalaHD wrote:Oj nawet mnie nie straszcie! Mi się nawet śniło, że urodziłam chłopca i szok. Ja mam WSZYSTKO różowe
Ja też co najmniej 3/4 rzeczy różowych mamNawet nie straszcie, bo na kilku usg była u nas pięknie widoczna bułeczka
Gaja
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:Tak pierwsze zdjęcie to natura, trochę przed ciążą
Jednak jest nieubłagana i siwki w końcu trzeba było zakryć
Swoją drogą farbowałam włosy w 6 tygodniu, mam odrosty na pół łba i nie wiem czy przed porodem to farbować czy już sobie dać spokój i pójść po nowym roku? Wy farbujecie włosy?
Ja juz 2 razy farbowałam włosy w tej ciąży. -
nataliamonika wrote:To faktycznie dużo lepszy. Chyba napiszę do tej firmy czy będzie u nas w ogóle dostępny. Fuksiara jesteś
Ja już po wizycie. Oprócz mojej krwii wszystko OK. Dostałam kolejne skierowania na badania i jakieś tabletki na rozrzedzenie krwii na wszelki wypadek żeby sie jakieś zakrzepy nie porobiły. Zostały mi już tylko 2 wizyty. Z jednej strony cieszę sie że to już niedługo a z drugiej zaczynam panikować.Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Aztoria, Lady Savage, magdzia26, ara lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Szczesliwa_mamusia wrote:Moja mama właśnie mi powiedziała,że dokupiła małemu 5 par skarpetek. Naprawdę mam nadzieję,że moje dziecko będzie lubiło skarpetki
-
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:Pytanie do niezastąpionej publiczności
: czy do zakrytej gondoli pod śpiworek powinnam kupić gruby kombinezon czy wystarczy polarowy z bawełnianą podszewką, coś w ten deseń?
https://olxpl-ring04.akamaized.net/images_tablicapl/593985604_2_644x461_kombinezon-polarowy-hm-dodaj-zdjecia.jpg
https://olxpl-ring11.akamaized.net/images_tablicapl/594743210_1_644x461_kombinezon-niemowlecy-hm-jesien-zima-r-56-strzelce-opolskie.jpg
Myślę ze wystarczy, bedzie pewnie jeszcze kocyk, ta taka narzutka z gondoli, gondola, a pewnie jak będzie - 20 to nie będziesz wychodzićwieć moim zdaniem wystarczy ale to moje zdanie,
Co do czapki bawełnianej to bez przesady, dziecko będzie miało czapkę, kaptur i dodatkowo gondola osłania. Ale to też moje zdanie, zrobisz jak będzie Ci instynkt podpowiadalnataliamonika lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Myślę ze wystarczy, bedzie pewnie jeszcze kocyk, ta taka narzutka z gondoli, gondola, a pewnie jak będzie - 20 to nie będziesz wychodzić
wieć moim zdaniem wystarczy ale to moje zdanie,
Co do czapki bawełnianej to bez przesady, dziecko będzie miało czapkę, kaptur i dodatkowo gondola osłania. Ale to też moje zdanie, zrobisz jak będzie Ci instynkt podpowiadalBędzie gruby śpiworek z kapturem, więc dlatego miałam nadzieję, że żadnej takiej puchowej nie musze kupować, bo nie wyobrażam sobie jak w tym się do śpiworka mała zmieści
Moja mama w końcu stwierdziła w kwestii czapki, że w sumie to kiedyś się drugą zakładało, bo czapki zimowe były głównie wełniane bez podszewki i wszystko przewiewałoGaja
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja na ostatniej wizycie kazałam sobie dokładnie sprawdzić płeć. Na szczęście Wojtuś ochoczo rozłożył nogi, więc nie ma co do plci wątpliwości. Byłoby naprawdę śmiesznie, gdyby przy porodzie okazala się córka
wczoraj diabetolog, mówi a wie pani co ma, ja tak: synuś, a ona: no i to z takim sprzetem że raczej nikłe szanse że mu odpadnie xD, a ja na to: bardzo dobrze, jak z buzi bedzie brzydki, to na fujarkę laskę złapie
i w śmiech.
Szczesliwa_mamusia, Petitka, MalaHD, Marteczka93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Poruszałyśmy tutaj parę razy temat rozmiarów ubranek i powiem Wam, że niemiło się zdziwiłam. Czytałam na różnych forach, że h&m ma bardzo zawyżoną rozmiarówkę. Przyszły mi dzisiaj dwa body w rozmiarze 50, które wzięłam z zamysłem na 56 i żadne 56 to nie jest. Są malusieńkie, więc uważajcie, bo ja już zgłupłam
Dobrze, że używane, więc fortuny nie kosztowały.
Gaja
nick nieaktualny